FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
babosa
#6101 Re: FK Zeljeznicar
Ma ja onaj vas sto drma u i okolo Grbavice,onaj sto se vodi kao neuracunljiv,kako se ono zvase,
onaj sto bi ga STISKO ili tako nesto,on ce proc u plavom vozu od Sabana.Voz ce biti okicen plavim zastavama
ici ce od Foce,Prace,Ustiprace,preko Bistrika pa zadnja stanica Grbavica.
onaj sto bi ga STISKO ili tako nesto,on ce proc u plavom vozu od Sabana.Voz ce biti okicen plavim zastavama
- Šibicar
#6102 Re: FK Zeljeznicar
Pitari šta vam je,pitari šta vam je....
Nijaze svi smo uz tebe,dok si ti na čelu BH fudbala nema zime za nas
,a očekujem od slijedeće sezone drastično 'odrastanje' na sjevernoj tribini tj. puno sijedih i malo kose.
Koja krivina jbt... 
- Charuga
- Globalni moderator
#6103 Re: FK Zeljeznicar
samo_ovaj_put wrote:nakon 15 minuta tekme sa slavijom i gledaoci bht1 su to osjetiliultima_palabra wrote:Nakon duuuugo vremena imam osjećaj da ljudi u klubu rade svoj posao
babosa wrote:Ovaj bivsi student Sumarskog fakulteta Nijaz Brkovic je bas pravi kapacitet.
Nema gdje ga nema ili bolje napisano ima ga svuda.U upravi zelje,u Apelicionoj
komisiji,po Engleskoj hoda ko po Vrelo Bosne,u SDA,a od danas i potpredsjednik
Nogometnog Saveza Kantona Sarajevo.To sto se javno zna.Jest vala ovaj
Sumarski fakultet iznjedrio pravog kapitalca.
Fordas wrote:Kazna ce biti najblaza moguca. sve vam je jasno zbog cega, da ne objasnjavam
Boli boli, uzasno boli ...babosa wrote:Ma ja onaj vas sto drma u i okolo Grbavice,onaj sto se vodi kao neuracunljiv,kako se ono zvase,
A znate pricati kako navijaci Zelje dolaze na temu o vasem klubu i za to govoriti da su nekakvi kompleksi! Najlakse je drugom pricati a isto raditi ..
- Charuga
- Globalni moderator
#6104 Re: FK Zeljeznicar
Ja cu biti prezadovoljan ako se plasiramo u finale kupa i na kraju sezone osvojimo drugo mjesto .. 
- Cyrax
#6105 Re: FK Zeljeznicar
Sto pitari zagadise temu 
- ultima_palabra
#6106 Re: FK Zeljeznicar
Pa treba ih razumjeti, eno ni Husref ih nećeCyrax wrote:Sto pitari zagadise temu
Kad skontaš šta su radili od ove teme poslije Karlovca i Famosa, pa poslije derbija
-
elSaik
#6107 Re: FK Zeljeznicar
Kad smo kod posla, nakon što ste zagadili temi Premijer liga, nemojte i ovu, života vam, zaključat će je modovi, bezveze.
-
domi89
#6108 Re: FK Zeljeznicar
ebo vas više suspenzija...pa šta i ako je dobijemo...ŽELJO ŠAMPION 
- Charuga
- Globalni moderator
#6109 Re: FK Zeljeznicar
Grbavica: Zajednički ulaz za navijače protivničkih timova
Derbi susret 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Slavije obilježile su ružne scene na terenu ali i na tribinama. Podsjetimo, navijač domaćih je u samom finišu susreta ušao u teren i fizički napao golmana Slavije Ratka Dujkovića.
Incidentu je prethodio sukob navijača suparničkih timova a policija je zamalo dopustila kontakt dvije navijačke skupine.
Prije početka utakmica policija koja je osiguravala navijače Slavije, popularne Sokolove, dovela je ih je pred ulaz na južnu tribinu stadiona Grbavica kuda ulaze domaći navijači. Do sukoba nije došlo, jer su navijači Željezničara, zadržani nekoliko desetina metara prije ulaza na južnu tribinu, dok kroz iste kapije nisu prošli navijači Slavije, koji su na kraju smješteni na sjevernoj tribini gdje se obično smještaju gostujući navijači.
Dakle, "Sokolovi" su ušli na južnu kapiju, provedeni pored istočnog dijela stadiona i smješteni na sjevernoj tribini Grbavice.
Simpatizeri gostujućih timova na stadion Grbavicu uvijek ulaze kroz kapiju koja je predviđena za istočnu tribinu, te se odatle sprovode do dijela sjeverne tribine. Na sjevernom dijelu stadiona redari i policija drže odstojanje od desetak metara između domaćih gledaoca i gostujućih navijača.
Desetak minuta prije kraja susreta, kada je osiguranje pokušalo ispratiti gostujuće navijače, nakon provokacija na obje strane, nastao je sukob između domaćih i gostujućih navijača na sjevernoj tribini. Do direktnog kontakta navijača nije došlo, ali su letjeli upaljači, kamenice i drugi predmeti.
Policija zatim gostujuće navijače sa sjeverne tribine provodi preko istočnog dijela do ulaza na južnu tribinu, dovodeći ih tako pred najvatrenije navijače Željezničara, popularne Manijake. Do većih sukoba, srećom nije došlo, ali su i ovom prilikom navijači "razmjenjivali" kamenice, upaljače i ostale predmete.
Negativna atmosfera kulminirala je ulaskom jednog navijača na teren i napadom na golmana gostujuće ekipe Ratka Dujkovića.
Neuslovan ulaz na južnu tribinu
Simpatizeri gostujućih timova na stadionu Grbavica ulaze i izlaze na kapiji istočne tribine, koje su konstruisane tako da u veoma kratkom vremenskom periodu veliki broj navijača može ući, ali i napustiti stadion. Policija nije iskoristila prednosti istočnog ulaza, kao što to obično čini, već je dozvolila bliski susret navijačima suparničkih timova na južnom ulazu.
Potez policije je pod znakom pitanja i zbog toga što ulaz na južnu tribinu čini visoki betonski zid sa tri uske kapije, te je za ulazak i izlazak većeg broja navijača potrebno mnogo više vremena nego što bi to bio slučaj na ulazu za istočnu tribinu.
Tri uske kapije za tri hiljade navijača
Kako su se igre Željezničara ove sezone popravile, tako se i publika vratila na Grbavicu, pa na južnoj tribini stadiona, gdje su smješteni najvatreniji navijači Željezničara, bude između dvije i tri hiljade ljudi.
Navijači Željezničara odavno se žale na ulaz jer je prilaz loš, kapije su preuske, stvaraju se velike gužve, a nakon prolaska kroz kapije navijače zatiču lokve i blato.
Izlazak navijača sa stadiona (Foto: radiosarajevo)
Kako smatraju posjetitelji stadiona, za cijenu od 5 KM po utakmici, prilazak tribini morao bi biti mnogo bolji.
Prava slika neuslovnog ulaza mogla se vidjeti u susretu protiv 20. kola Premijer lige BiH i vremenu koje je bilo potrebno da bi nešto više od stotinu navijača Slavije napustilo stadion.
Izlazak navijača sa stadiona (Foto: radiosarajevo.ba)
Nadamo se da će se iz ovih nemilih scena izvući neka pouka, te da će navijači jednog od najtrofejnijih klubova BiH i kandidata za osvajanje titule prvaka države dobiti adekvatan ulaz.
Učestali neredi na utakmicama Željezničara i Slavije
Pitanje je i zašto susret ova dva tima nije bio proglašen za utakmicu visokog rizika, jer dueli između Željezničara i Slavije nerijetko završavaju neredima.
Utakmica dva kluba u jesenjem dijelu prvenstva, na stadionu u Istočnom Sarajevu, također nije prošla bez incidenata. Podsjetimo prvo su domaći navijači prišli sa istočne strane stadiona i gađali kamenjem navijače Željezničara, nakon čega su gostujući navijači uzvratili, a policija je brzom intervencijom uspjela spriječiti incidente većih razmjera.
Podsjetimo da su po završetku spomenute utakmice igrane u avgustu prošle godine domaći navijači napali tri fotoreportera koji su pretrpili lakše tjelesne povrede.
Derbi susret 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Slavije obilježile su ružne scene na terenu ali i na tribinama. Podsjetimo, navijač domaćih je u samom finišu susreta ušao u teren i fizički napao golmana Slavije Ratka Dujkovića.
Incidentu je prethodio sukob navijača suparničkih timova a policija je zamalo dopustila kontakt dvije navijačke skupine.
Prije početka utakmica policija koja je osiguravala navijače Slavije, popularne Sokolove, dovela je ih je pred ulaz na južnu tribinu stadiona Grbavica kuda ulaze domaći navijači. Do sukoba nije došlo, jer su navijači Željezničara, zadržani nekoliko desetina metara prije ulaza na južnu tribinu, dok kroz iste kapije nisu prošli navijači Slavije, koji su na kraju smješteni na sjevernoj tribini gdje se obično smještaju gostujući navijači.
Dakle, "Sokolovi" su ušli na južnu kapiju, provedeni pored istočnog dijela stadiona i smješteni na sjevernoj tribini Grbavice.
Simpatizeri gostujućih timova na stadion Grbavicu uvijek ulaze kroz kapiju koja je predviđena za istočnu tribinu, te se odatle sprovode do dijela sjeverne tribine. Na sjevernom dijelu stadiona redari i policija drže odstojanje od desetak metara između domaćih gledaoca i gostujućih navijača.
Desetak minuta prije kraja susreta, kada je osiguranje pokušalo ispratiti gostujuće navijače, nakon provokacija na obje strane, nastao je sukob između domaćih i gostujućih navijača na sjevernoj tribini. Do direktnog kontakta navijača nije došlo, ali su letjeli upaljači, kamenice i drugi predmeti.
Policija zatim gostujuće navijače sa sjeverne tribine provodi preko istočnog dijela do ulaza na južnu tribinu, dovodeći ih tako pred najvatrenije navijače Željezničara, popularne Manijake. Do većih sukoba, srećom nije došlo, ali su i ovom prilikom navijači "razmjenjivali" kamenice, upaljače i ostale predmete.
Negativna atmosfera kulminirala je ulaskom jednog navijača na teren i napadom na golmana gostujuće ekipe Ratka Dujkovića.
Simpatizeri gostujućih timova na stadionu Grbavica ulaze i izlaze na kapiji istočne tribine, koje su konstruisane tako da u veoma kratkom vremenskom periodu veliki broj navijača može ući, ali i napustiti stadion. Policija nije iskoristila prednosti istočnog ulaza, kao što to obično čini, već je dozvolila bliski susret navijačima suparničkih timova na južnom ulazu.
Potez policije je pod znakom pitanja i zbog toga što ulaz na južnu tribinu čini visoki betonski zid sa tri uske kapije, te je za ulazak i izlazak većeg broja navijača potrebno mnogo više vremena nego što bi to bio slučaj na ulazu za istočnu tribinu.
Kako su se igre Željezničara ove sezone popravile, tako se i publika vratila na Grbavicu, pa na južnoj tribini stadiona, gdje su smješteni najvatreniji navijači Željezničara, bude između dvije i tri hiljade ljudi.
Navijači Željezničara odavno se žale na ulaz jer je prilaz loš, kapije su preuske, stvaraju se velike gužve, a nakon prolaska kroz kapije navijače zatiču lokve i blato.
Kako smatraju posjetitelji stadiona, za cijenu od 5 KM po utakmici, prilazak tribini morao bi biti mnogo bolji.
Prava slika neuslovnog ulaza mogla se vidjeti u susretu protiv 20. kola Premijer lige BiH i vremenu koje je bilo potrebno da bi nešto više od stotinu navijača Slavije napustilo stadion.
Izlazak navijača sa stadiona (Foto: radiosarajevo.ba)
Nadamo se da će se iz ovih nemilih scena izvući neka pouka, te da će navijači jednog od najtrofejnijih klubova BiH i kandidata za osvajanje titule prvaka države dobiti adekvatan ulaz.
Pitanje je i zašto susret ova dva tima nije bio proglašen za utakmicu visokog rizika, jer dueli između Željezničara i Slavije nerijetko završavaju neredima.
Utakmica dva kluba u jesenjem dijelu prvenstva, na stadionu u Istočnom Sarajevu, također nije prošla bez incidenata. Podsjetimo prvo su domaći navijači prišli sa istočne strane stadiona i gađali kamenjem navijače Željezničara, nakon čega su gostujući navijači uzvratili, a policija je brzom intervencijom uspjela spriječiti incidente većih razmjera.
Podsjetimo da su po završetku spomenute utakmice igrane u avgustu prošle godine domaći navijači napali tri fotoreportera koji su pretrpili lakše tjelesne povrede.
-
babosa
#6110 Re: FK Zeljeznicar
Ne vidim razloga da neko citira moje postove i jos potpisuje sa/da boli?
Naveo sam ranije najvecu posjetu plavih sa Grbavice koja je igrom slucajnosti
bila na Kosevu i nijedan od internet navijaca je nije znao.
Naveo sam ko je stvarni,doduse oficijelno nepisani vlasnik Zelje u ovom vaktu
i sta je ostalim duznost raditi i to stoji.Napisao sam kako neko sa Sumarskog fakulteta
moze da se probije na razne visoke funkcije u nogometu i to stoji.
Da napisem da mi je drago da se zeljo vraca u vrh sa Ivicom Osimom na celu i da se
nadam da ce Bordo tabor naci adekvatan odgovor pa da imamo derbije ko pocetkom 80-tih
i krajem 90-tih.
Sta boli je da su bijednici iz uprave Sarajeva mogli ako makar ne u ljeto,bar u zimu dovesti
par dobrih igraca sto su im se nudili,dati Skoru lovu za produzenje ugovora pa sad bi bila
druga prica.
Uglavnom,sa babom Osimom na celu,dobro rasporedjenim igracima van terena i sa 20-tak
bilmeza na travnjaku nek vam je sa srecom.Bolje vi komsije nego oni tamo.
Naveo sam ranije najvecu posjetu plavih sa Grbavice koja je igrom slucajnosti
bila na Kosevu i nijedan od internet navijaca je nije znao.
Naveo sam ko je stvarni,doduse oficijelno nepisani vlasnik Zelje u ovom vaktu
i sta je ostalim duznost raditi i to stoji.Napisao sam kako neko sa Sumarskog fakulteta
moze da se probije na razne visoke funkcije u nogometu i to stoji.
Da napisem da mi je drago da se zeljo vraca u vrh sa Ivicom Osimom na celu i da se
nadam da ce Bordo tabor naci adekvatan odgovor pa da imamo derbije ko pocetkom 80-tih
i krajem 90-tih.
Sta boli je da su bijednici iz uprave Sarajeva mogli ako makar ne u ljeto,bar u zimu dovesti
par dobrih igraca sto su im se nudili,dati Skoru lovu za produzenje ugovora pa sad bi bila
druga prica.
Uglavnom,sa babom Osimom na celu,dobro rasporedjenim igracima van terena i sa 20-tak
bilmeza na travnjaku nek vam je sa srecom.Bolje vi komsije nego oni tamo.
- Charuga
- Globalni moderator
#6111 Re: FK Zeljeznicar
@babosa
Ma znamo mi da ti nisi imao nikakve lose namjere, daleko bilo. Hvala ti na "lijepim" namjerama vezanim za istini o nasem klubu. Hvala ti na prosvjetljivanju nas samih o nasem klubu, dusa si samo takva.
A da nam malo nesto napises o klubu za koji navijas na temi tog kluba. Ili je tamo sve toliko cisto da nemas o cemu pisati .. ?
Ma znamo mi da ti nisi imao nikakve lose namjere, daleko bilo. Hvala ti na "lijepim" namjerama vezanim za istini o nasem klubu. Hvala ti na prosvjetljivanju nas samih o nasem klubu, dusa si samo takva.
A da nam malo nesto napises o klubu za koji navijas na temi tog kluba. Ili je tamo sve toliko cisto da nemas o cemu pisati .. ?
- ultima_palabra
#6112 Re: FK Zeljeznicar
Jelde, koje želje i pozdraviPlavih_11 wrote:@babosa
- Charuga
- Globalni moderator
#6113 Re: FK Zeljeznicar
Ma ko bi sa neprijateljima izasao na kraj pored ovakvih prijatelja ..ultima_palabra wrote:Jelde, koje želje i pozdraviPlavih_11 wrote:@babosa
A da nam malo nesto napises o klubu za koji navijas na temi tog kluba. Ili je tamo sve toliko cisto da nemas o cemu pisati .. ?Kraj ovakvih prijatelja neprijatelji nam i ne trebaju
-
babosa
#6114 Re: FK Zeljeznicar
Kad ste vec tako kulturni da vas pitam ili da vam kazem kad je
Nijaz Brkovic prvi put zavrnuo lovu na racun pajdasa i Zelje?
Da poguram malo.Bio jedan igrac-napadac,dobio ponudu iz Austrije,
ali ne istice mu ugovor, a jos januar.Sekretar kokuz,a ima dizgine/papire.
Valja nama preko rijeke/Alpa......?
- ultima_palabra
#6115 Re: FK Zeljeznicar
Hladno nešto napolju, kontam da će otopliti do podne 
-
babosa
#6116 Re: FK Zeljeznicar
Ja,Ja,Da,Da.
Roma 1972g. Coloseum
Bruce Lee- Chuck Norris
Dobra marsana.
Roma 1972g. Coloseum
Bruce Lee- Chuck Norris
Dobra marsana.
- dobar_ti?
#6117 Re: FK Zeljeznicar
Antologijskababosa wrote:Ja,Ja,Da,Da.
Roma 1972g. Coloseum
Bruce Lee- Chuck Norris
Dobra marsana.
I ti nesto pun informacija. Hordemalta, jesi to ti?babosa wrote:Kad ste vec tako kulturni da vas pitam ili da vam kazem kad je
-
Utic
#6118 Re: FK Zeljeznicar
Uh sto volim ove poznavaoce BH fudbala, to je cudo jedno... Neka, mada jedino kod nas "komsija" zna da se kuha grah, a mi ni pretis lonac nismo izvukli iz kredenca...
A sto se tice Nijaza i aktualne uprave naseg kluba, malo cu da pojasnim... BOLI me briga sto je uzeo, ukrao, kupio, prodao! MENI kao navijacu i covjeku koji obozava FKŽ je bitno da se slave titule (a slavile su se u Nijazovo proslo doba itekako i slavit ce se ako Bog da opet u ovom novom vaktu), da se igraju evropske tekme i da mi je srce puno kada idem na tekmu. Sada se osjecam tako i uzivam u svemu tome! Uzivam ja babuka moj, da gledam kako vi patite, proklinjete i molite Boga da nam se Telibecirevic (nemam nista protiv njega licno, ali da je nesposoban za poziciju na kojoj je bio je cinjenica) i slicni njemu vrate, a necete da priznate da kod vas sjede jos gori, puno gori...
Pustite vi nas da uzivamo u nasim "mukama", a vi se okrenite sebi i svojoj temi...
A sto se tice Nijaza i aktualne uprave naseg kluba, malo cu da pojasnim... BOLI me briga sto je uzeo, ukrao, kupio, prodao! MENI kao navijacu i covjeku koji obozava FKŽ je bitno da se slave titule (a slavile su se u Nijazovo proslo doba itekako i slavit ce se ako Bog da opet u ovom novom vaktu), da se igraju evropske tekme i da mi je srce puno kada idem na tekmu. Sada se osjecam tako i uzivam u svemu tome! Uzivam ja babuka moj, da gledam kako vi patite, proklinjete i molite Boga da nam se Telibecirevic (nemam nista protiv njega licno, ali da je nesposoban za poziciju na kojoj je bio je cinjenica) i slicni njemu vrate, a necete da priznate da kod vas sjede jos gori, puno gori...
Pustite vi nas da uzivamo u nasim "mukama", a vi se okrenite sebi i svojoj temi...
- Charuga
- Globalni moderator
#6119 Re: FK Zeljeznicar
Jos informacija. Ma nema dalje, ti si plav u dusi ali si malo pomodrio (pobodrio) s vana ...babosa wrote:Kad ste vec tako kulturni da vas pitam ili da vam kazem kad je
Jos, jos, daj nam jos informacija ... Ko je jos krao, koliko su krali, ko ce sad ukrasti i koliko ... Davaj, davaj ...
-
ri0
#6120 Re: FK Zeljeznicar
Red je da se napise izvor :Plavih_11 wrote:Grbavica: Zajednički ulaz za navijače protivničkih timova
Izlazak navijača sa stadiona (Foto: --- NO LINKS ---
http://www. radiosarajevo .ba
- Charuga
- Globalni moderator
#6121 Re: FK Zeljeznicar
@ri0
Na jednom drugom forumu sam dobio jednodnevni ban jer sam postavio izvor. Objasnjenje je bilo: zabranjeno je reklamiranje slicnih sajtova. To je bio jedini razlog zasto nisam izvor postavio.
Na jednom drugom forumu sam dobio jednodnevni ban jer sam postavio izvor. Objasnjenje je bilo: zabranjeno je reklamiranje slicnih sajtova. To je bio jedini razlog zasto nisam izvor postavio.
- veljaca
#6122 Re: FK Zeljeznicar
@ babosa
" .....Foce,Prace,Ustiprace,preko Bistrika pa zadnja stanica Grbavica....."
De ti malo prouci geografiju, sinko moj ( sto bi rekao tata Ciro ) ..... i pokusaj poredati ove stanice onako kako stvarno idu ....
Eto, ako uspijes - mozda dobijes i nagradu - voznju jedan krug u lokomotivi na istoku stadiona Grbavica ...

" .....Foce,Prace,Ustiprace,preko Bistrika pa zadnja stanica Grbavica....."
De ti malo prouci geografiju, sinko moj ( sto bi rekao tata Ciro ) ..... i pokusaj poredati ove stanice onako kako stvarno idu ....
Eto, ako uspijes - mozda dobijes i nagradu - voznju jedan krug u lokomotivi na istoku stadiona Grbavica ...
- ultima_palabra
#6123 Re: FK Zeljeznicar
A neki nisu vjerovali da pruga može krenuti
Ne vidim neki problem s tim vozom, s tim da bi sigurno išao i pokoji sa zapada, sjevera i juga, jer Željo ima navijače u cijeloj BiH i šire
BTW, eno na komšijskoj temi se piše da je razlog naše dobre forme ni manje ni više nego - doping

BTW, eno na komšijskoj temi se piše da je razlog naše dobre forme ni manje ni više nego - doping
- veljaca
#6124 Re: FK Zeljeznicar
Zar majke ti pratis njihovu stranicu ????ultima_palabra wrote:A neki nisu vjerovali da pruga može krenutiNe vidim neki problem s tim vozom, s tim da bi sigurno išao i pokoji sa zapada, sjevera i juga, jer Željo ima navijače u cijeloj BiH i šire
![]()
BTW, eno na komšijskoj temi se piše da je razlog naše dobre forme ni manje ni više nego - doping![]()
-
Utic
#6125 Re: FK Zeljeznicar
Koliko ja vidim, za ove nase dobre rezultate komsijama je kriv Seferovic, a upravo se trude i Zerica da uvuku u pricu...
Polako, cini mi se da je to tek pocetak, komsijska tema ce prerasti u najkomicniju stranicu na forumu, cini mi se!!!