Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#6101 Re: Kineski mobiteli
Samo kazem da ne treba toliko dizati u nebo te telefone .... OKej su , ali za neke ozbiljne korisnike, nisu . To je moje misljenje, ne mora se niko sloziti sa istim. Ja bih Xiaomi sutra kupio, ali cisto onako , da vidim kako to izgleda i sta, ne za duzi period. Na papiru gige mege, samsung senzori kamera ovo ono ... kad upalis, ni blizu Samsunga . Ne mora znaciti da je u praksi isto, ako na papiru to pise.
EDIT: Ja ni u snu ne bih dao preko 250-300km na nesto sto nema NIKAKVU garanciju ... Pogotovo 450 i vise.... Imam iskustva sto se toga tice i smatram da garancija vrijedi . (g2 mi se pokvario, dobio sam novi g3 uredjaj. Na S6 Edge mi se displej zezno, zamjenili touch, lcd, staklo naprijed kao i senzor otiska - besplatno naravno).
EDIT: Ja ni u snu ne bih dao preko 250-300km na nesto sto nema NIKAKVU garanciju ... Pogotovo 450 i vise.... Imam iskustva sto se toga tice i smatram da garancija vrijedi . (g2 mi se pokvario, dobio sam novi g3 uredjaj. Na S6 Edge mi se displej zezno, zamjenili touch, lcd, staklo naprijed kao i senzor otiska - besplatno naravno).
- Ljakan
#6102 Re: Kineski mobiteli
Za svoje pare radis sta hoces,jasno,ali mi nije jasno da neko moze bacat pare samo zato da bi imao nesto slicno nekom brendu.Sam si naveo da ne igras igrice i slicno,onda se pitam sto ce ti taj telefon uopste kad viber i to sto kosristis mozes sa samsungom,sonijem,lg-om do 300 km...kloniran wrote: izgleda po bosanskoj mitologiji nemaju
al evo odgovor
zasto da kupim npr galaxy S7 kod ovlastenog kad mogu kupiti 2 komada Le Max 2 x829 haman istih karakteristika i jos da mi ostane para za npr redmi note 4 i još za pečeno janje i najmanje gajbu pive
ili npr za cijenu samsunga s6 kod ovlaštenog kupim dva le max 2 x829, pečeno janje i najmanje gajbu pive
e da je razlika u gajbu pive razmislio bih a ne još i janje
- kloniran
#6103 Re: Kineski mobiteli
pa ko voli dati 1000-1500 za telefon normalno da ce ga uzeti s garancijom kod ovlastenog
ja te pare nikad ne bih dao za telefon tamam da je od zlata jer ce ionako za dvije godine zavrsiti u smecu jer svoje telefone ne prodajem
a da dam 500 maraka za npr. ovo nisam toliko lud
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... 16/SAM9359
kad se moze uzeti neuporedivo bolji telefon za te pare
ko hoce kod ovlastenog da kupi nek placa koliko hoce
ko misli na piku uzimati i kod ovih nazovi radnji gdje ima garanciju na nista nek uzima
sto se mene tice ja ostajem vjeran kinezima
ja te pare nikad ne bih dao za telefon tamam da je od zlata jer ce ionako za dvije godine zavrsiti u smecu jer svoje telefone ne prodajem
a da dam 500 maraka za npr. ovo nisam toliko lud
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... 16/SAM9359
kad se moze uzeti neuporedivo bolji telefon za te pare
ko hoce kod ovlastenog da kupi nek placa koliko hoce
ko misli na piku uzimati i kod ovih nazovi radnji gdje ima garanciju na nista nek uzima
sto se mene tice ja ostajem vjeran kinezima
- kloniran
#6104 Re: Kineski mobiteli
nisi citao iznad, rekao sam da ako budem uzeo ovaj telefon uzecu ga samo radi kamere, jer mi ova kamera odgovara radi poslaLjakan wrote:Za svoje pare radis sta hoces,jasno,ali mi nije jasno da neko moze bacat pare samo zato da bi imao nesto slicno nekom brendu.Sam si naveo da ne igras igrice i slicno,onda se pitam sto ce ti taj telefon uopste kad viber i to sto kosristis mozes sa samsungom,sonijem,lg-om do 300 km...kloniran wrote: izgleda po bosanskoj mitologiji nemaju
al evo odgovor
zasto da kupim npr galaxy S7 kod ovlastenog kad mogu kupiti 2 komada Le Max 2 x829 haman istih karakteristika i jos da mi ostane para za npr redmi note 4 i još za pečeno janje i najmanje gajbu pive
ili npr za cijenu samsunga s6 kod ovlaštenog kupim dva le max 2 x829, pečeno janje i najmanje gajbu pive
e da je razlika u gajbu pive razmislio bih a ne još i janje
a veca je vjerovatnoca da cu uzeti redmi prime 4 jer ima odlicnu bateriju
a ti sony, lg, samsung koji su do 300 maraka nisu ni priblizni karakteristikama jednog kvalitetnijeg kineza od 300 maraka
primjer 299KM
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... ee/SAM7587
Xiaomi 299KM
Xiaomi redmi 4A
http://www.geekbuying.com/item/XIAOMI-R ... 77097.html
- Ljakan
#6105 Re: Kineski mobiteli
Ok tako ti mislis i ovi sto koriste kineze ali ja ne niti cu,nema se potrebe raspravljat dalje...
Jasan mi nije bio dio kad kazes da nesto ne valja i da je moguce da ce brzo otici a opet uzimas,ali nema veze,tvoja stvar...
Jasan mi nije bio dio kad kazes da nesto ne valja i da je moguce da ce brzo otici a opet uzimas,ali nema veze,tvoja stvar...
- kloniran
#6106 Re: Kineski mobiteli
pa isto ti je i sa brend telefonima samo sto ga platis duplo ili triput vise za iste karakteristike kod ovlastenog
ispade da se brand telefoni ne kvare nikako i da nisu podlozni greskama
meni nije jasna ni ta prica od pojedinih da su brand telefoni kvalitetniji od pojedinih brand kineza
za premium se moze reci da jesu, za ostale vrlo diskutabilno
ispade da se brand telefoni ne kvare nikako i da nisu podlozni greskama
meni nije jasna ni ta prica od pojedinih da su brand telefoni kvalitetniji od pojedinih brand kineza
za premium se moze reci da jesu, za ostale vrlo diskutabilno
-
geekmanijak
#6107 Re: Kineski mobiteli
Pazite jednu stvar : normalno da nije LE MAX 2 bolji od S7 , ali zbog toga je duplo jeftiniji a doslovno ima iste komponente.
Le max 2 za nas je jeftin zbog toga sto ga kupujemo iz Kine po 190USD i ako prode bez carine i PDV to je extra za nas - i ovo niposto nije mjerilo kao sto je netko gore rekao ( kako ce valjati taj LE MAX 2 kad je tako jeftin ) znaci jeftin je jer smo srecom prosli carinu .
Da se LE MAX 2 legalno uveze i plati sva davanja i ako ga neka firma prodaje onda je cijena oko 550-600KM , ali opet nemozes porediti tu cijenu sa galaxy s7 koji UNIVERZALNO i ostali prodaju bez računa i sa divljom garancijom , znaci legalna cijena GALAXY S7 je cca 1200km ( znaci opet je duplo jeftiniji LE MAX 2 )
Jedna jako bitna stvar, SAMSUNG je skup zbog marketinga, npr. 5 000 000 USD plate 30 sekundi reklame na američkom superbowlu ( treba te novce zaraditi )
Le max 2 za nas je jeftin zbog toga sto ga kupujemo iz Kine po 190USD i ako prode bez carine i PDV to je extra za nas - i ovo niposto nije mjerilo kao sto je netko gore rekao ( kako ce valjati taj LE MAX 2 kad je tako jeftin ) znaci jeftin je jer smo srecom prosli carinu .
Da se LE MAX 2 legalno uveze i plati sva davanja i ako ga neka firma prodaje onda je cijena oko 550-600KM , ali opet nemozes porediti tu cijenu sa galaxy s7 koji UNIVERZALNO i ostali prodaju bez računa i sa divljom garancijom , znaci legalna cijena GALAXY S7 je cca 1200km ( znaci opet je duplo jeftiniji LE MAX 2 )
Jedna jako bitna stvar, SAMSUNG je skup zbog marketinga, npr. 5 000 000 USD plate 30 sekundi reklame na američkom superbowlu ( treba te novce zaraditi )
- skafiskafsnjak
#6108 Re: Kineski mobiteli
Ja kvalitet priznajem jedino Xiaomiju....
Ali pazi, jedan mi5s 3gb rama 64 gb kosta cca 290$. Kada pretvoris u km, plus carina i porez...i dodas servis ovlasteni...ode to na 900km... a taj telefon nije nista bolji od s6 edge koji kosta 900km.
Ali pazi, jedan mi5s 3gb rama 64 gb kosta cca 290$. Kada pretvoris u km, plus carina i porez...i dodas servis ovlasteni...ode to na 900km... a taj telefon nije nista bolji od s6 edge koji kosta 900km.
- kloniran
#6109 Re: Kineski mobiteli
bas tako, a mi koji sami sebi kupujemo prođemo jos jeftinijegeekmanijak wrote:Pazite jednu stvar : normalno da nije LE MAX 2 bolji od S7 , ali zbog toga je duplo jeftiniji a doslovno ima iste komponente.
pa vala cu zazmiriti na tu garanciju ako cu ustediti haman 9 stoja na telefonu slicnih karakteristika (primjer samsung s7 iz domoda)
znaci mogu u buducnosti uzeti jos dva do 3 veoma dobra telefona u buducnosti za cijenu jednog s7 koji bih sad uzeo kod ovlastenog trgovca
Svaki brand ima svoje kupce
nisu mi jasni ovi koji dođu ovdje da pljuju kineze a velika vecina ih se nije susretala s kinezima a ne da su ih koristili neko vrijeme
- kloniran
#6110 Re: Kineski mobiteli
ima i kvalitetnijih marki od xiaomija koje su ovdje potpuno nepoznateskafiskafsnjak wrote:Ja kvalitet priznajem jedino Xiaomiju....
u kojoj je radnji s6 edge od 64 gige 900 maraka a da ima regularnu garanciju
pitam jer ne mogu da nađem na netu
a za garanciju na xiaomi zaboravi jer ne postoji ovlasteni distributer i serviser
garancija je tipa univerzalno
i ja bih opet kad bih davao tolike pare prije uzeo ovo bez garancije za 750 maraka
http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-M ... 66616.html
Nego S6 edge kod ovlastenog za 900 maraka
eto da platim jos nekom servisu 150 maraka da mi da garanciju na dvije godine opet razlika
- skafiskafsnjak
#6111 Re: Kineski mobiteli
A generalno i taj pro nije bolji od s6edge. E jebga sad, ima ih od samsunga jeftiniji, a dobri su. Npr lg g6.
S6 edge je u domodu bio 899.... neki dan mi letak na auto zaljepili.
Ja kazem, kad se ti od 300$ uvezu, kad se plate sve dadzbine i sta sve ide, cijena je cca 900
Ja kazem, kad se ti od 300$ uvezu, kad se plate sve dadzbine i sta sve ide, cijena je cca 900
- diablobih
#6112 Re: Kineski mobiteli
Mislis da sam kupujes? Ako jeste, ne moze te nikako izaci 900 maraka proizvod od 300 dolara.
- kloniran
#6113 Re: Kineski mobiteli
pa 750 ti je sa carinom i svim ostalim davanjima Xiaomi Mi5 pro 4/128skafiskafsnjak wrote:A generalno i taj pro nije bolji od s6edge. E jebga sad, ima ih od samsunga jeftiniji, a dobri su. Npr lg g6.
S6 edge 3/32 u domodu 899 maraka
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... ee/SAM0304
Oba koriste LPDDR4 memoriju
LG G5 u techno shopu 1600 maraka
- skafiskafsnjak
#6114 Re: Kineski mobiteli
Da li ssd memoriju koristi xiaomi ?kloniran wrote:pa 750 ti je sa carinom i svim ostalim davanjima Xiaomi Mi5 pro 4/128skafiskafsnjak wrote:A generalno i taj pro nije bolji od s6edge. E jebga sad, ima ih od samsunga jeftiniji, a dobri su. Npr lg g6.
Oba koriste LPDDR4 memoriju![]()
A da se mob nadje u prodavnici sa ovlastenom garancijom, nije samo dovoljno platiti carinu i porez . Dodaj bar 100-150 jos . Taman kao s6 edge
Nebitno .... moja poenta je da, kada bismo imali prave garancije na te Kineske telefone, cijena bi im bila tu negdje. Ljudima poput mene je garancija bitna i to je to. Kome nije bitna i ko zeli rizikovati, neka izvoli
ja iz Kine kupujem stvari iskljucivo do 50km hahaha . Nema carine...a ako ne bude nesto ok, 50 mogu prezaliti
- kloniran
#6115 Re: Kineski mobiteli
pa s obzirom na nase gladne prodavace i marze mozda bi bio i skupljiskafiskafsnjak wrote:Da li ssd memoriju koristi xiaomi ?kloniran wrote:pa 750 ti je sa carinom i svim ostalim davanjima Xiaomi Mi5 pro 4/128skafiskafsnjak wrote:A generalno i taj pro nije bolji od s6edge. E jebga sad, ima ih od samsunga jeftiniji, a dobri su. Npr lg g6.
Oba koriste LPDDR4 memoriju![]()
A da se mob nadje u prodavnici sa ovlastenom garancijom, nije samo dovoljno platiti carinu i porez . Dodaj bar 100-150 jos . Taman kao s6 edge
Nebitno .... moja poenta je da, kada bismo imali prave garancije na te Kineske telefone, cijena bi im bila tu negdje. Ljudima poput mene je garancija bitna i to je to. Kome nije bitna i ko zeli rizikovati, neka izvoli
ja iz Kine kupujem stvari iskljucivo do 50km hahaha . Nema carine...a ako ne bude nesto ok, 50 mogu prezaliti
i ja sam se ogranicio s cjenom do 500 maraka ako ode na carinu
a ovdje se za te pare ne moze kupiti nesto specijalno dobar telefon poredeci sa kinezima da je nov i upakovan
a ovi nasi sto valjaju "nove" telefone samo "mjesec koristene" sa pisanom garancijom, o njima ne vrijedi polemisati
edit: koristi UFS 2.0 do 450 MB/s
Last edited by kloniran on 29/03/2017 17:16, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#6116 Re: Kineski mobiteli
Pa kako rekoh, svako ima svoje. Ja cu radije za te pare (500km) gledati polovan ali sa garancijom pravom. Zadnja 3 telefona su mi takva bila...
Ali svaka roba kupca ima ...ja ne zelim da se kockam ...
Ali svaka roba kupca ima ...ja ne zelim da se kockam ...
- kloniran
#6117 Re: Kineski mobiteli
upravo tako svako ima svoje zahtjeve
-
geekmanijak
#6118 Re: Kineski mobiteli
skafiskafnjak , imas hercegovce koji drze kineske mobitele, i sto znam iz priča ljudi jako su pošteni, izuzev IQ MOBILE o njima nipta lijepo nisam čuo , ovi ostali su ispali fer i pošteni ( 100% provjerena informacija ) 
- skafiskafsnjak
#6119 Re: Kineski mobiteli
A par puta sam onako gledao, nisu jeftini bili nimalo. Sad je pitanje kakav servis nude tj. koje dijelove...da li originalne ili neke druge. I pitanje je sta njima spada pod garanciju .geekmanijak wrote:skafiskafnjak , imas hercegovce koji drze kineske mobitele, i sto znam iz priča ljudi jako su pošteni, izuzev IQ MOBILE o njima nipta lijepo nisam čuo , ovi ostali su ispali fer i pošteni ( 100% provjerena informacija )
Mozda nekad i kupim... Mi5 mi se uvijek svidjao.
Trenutno imam S6 edge koji mu je slican ....
- skafiskafsnjak
- kloniran
#6121 Re: Kineski mobiteli
90 maraka skuplji nego online ako ode na carinu, e sad ako su posteni s garancijom onda se isplati uzeti, a ako je tipa univerzalno garancija onda je samo bacanje dodatnih paraskafiskafsnjak wrote:Evo o ovome vam pricam .
http://mobilshop.ba/artikal/?xiaomi-mi5 ... old&a=1796
- skafiskafsnjak
#6122 Re: Kineski mobiteli
Ne znam, Xiaomi jedino mogu shvatiti ozbiljno ...
Al mi nije jasno sto je ovaj Plus toliko skuplji od obicnog mi5s
-
citroen xm
#6123 Re: Kineski mobiteli
I Huawei je Kinez. Samo što je on toliko odskočio da ga niko više ne trpa u istu klasu sa ostalim kinezima. Oni jedini ozbiljno rade na marketingu i servisnoj podršci.
- kloniran
#6124 Re: Kineski mobiteli
giga rama viseskafiskafsnjak wrote:Ne znam, Xiaomi jedino mogu shvatiti ozbiljno ...
veci displej
bolja graficka
jaci procesor
veca baterija
i cini mi se da je to sve
kamera je bolja na mi5s nego na mi5splus
po meni ne vrijedi dati 100$ vise
bolje uzeti mi5s 4/128 za iste pare koliko kosta mi 5s plus 4/64
-
Jeti2
#6125 Re: Kineski mobiteli
Ja sam kod hercegovaca uzimao Cubot Note S, dan mi nije radio kako treba, kontaktirao ih opisao problem i odmah mi zamjenili bez puno price(cak nismo ni telefonski poziv imali vec sve preko poruka), stvarno za pohvalu radi se o mobilshop.ba..
edit:budzet mi je do recimo 400KM, uzimao bi u Bosni..
Sveo sam izbor na ove modele:
Xiaomi Redmi Note 3 PRO 3gb/32gb 375KM (olx.ba)
Xiaomi Redmi Note 4 2gb/16gb 390KM (olx.ba)
Meizu M5 Note 3gb/16gb 415KM (olx.ba)
LeeCo Le2 3gb/32gb 420KM (olx.ba)
Zamolio bi vas koji imate vise iskustva sa kineskim brandovima za savjete..?
edit:budzet mi je do recimo 400KM, uzimao bi u Bosni..
Sveo sam izbor na ove modele:
Xiaomi Redmi Note 3 PRO 3gb/32gb 375KM (olx.ba)
Xiaomi Redmi Note 4 2gb/16gb 390KM (olx.ba)
Meizu M5 Note 3gb/16gb 415KM (olx.ba)
LeeCo Le2 3gb/32gb 420KM (olx.ba)
Zamolio bi vas koji imate vise iskustva sa kineskim brandovima za savjete..?