Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#6101 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Samo kazem da ne treba toliko dizati u nebo te telefone .... OKej su , ali za neke ozbiljne korisnike, nisu . To je moje misljenje, ne mora se niko sloziti sa istim. Ja bih Xiaomi sutra kupio, ali cisto onako , da vidim kako to izgleda i sta, ne za duzi period. Na papiru gige mege, samsung senzori kamera ovo ono ... kad upalis, ni blizu Samsunga . Ne mora znaciti da je u praksi isto, ako na papiru to pise.

EDIT: Ja ni u snu ne bih dao preko 250-300km na nesto sto nema NIKAKVU garanciju ... Pogotovo 450 i vise.... Imam iskustva sto se toga tice i smatram da garancija vrijedi . (g2 mi se pokvario, dobio sam novi g3 uredjaj. Na S6 Edge mi se displej zezno, zamjenili touch, lcd, staklo naprijed kao i senzor otiska - besplatno naravno).
Ljakan

#6102 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

kloniran wrote: izgleda po bosanskoj mitologiji nemaju
al evo odgovor
zasto da kupim npr galaxy S7 kod ovlastenog kad mogu kupiti 2 komada Le Max 2 x829 haman istih karakteristika i jos da mi ostane para za npr redmi note 4 i još za pečeno janje i najmanje gajbu pive
ili npr za cijenu samsunga s6 kod ovlaštenog kupim dva le max 2 x829, pečeno janje i najmanje gajbu pive
e da je razlika u gajbu pive razmislio bih a ne još i janje :mrgreen:
Za svoje pare radis sta hoces,jasno,ali mi nije jasno da neko moze bacat pare samo zato da bi imao nesto slicno nekom brendu.Sam si naveo da ne igras igrice i slicno,onda se pitam sto ce ti taj telefon uopste kad viber i to sto kosristis mozes sa samsungom,sonijem,lg-om do 300 km...
kloniran

#6103 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

pa ko voli dati 1000-1500 za telefon normalno da ce ga uzeti s garancijom kod ovlastenog

ja te pare nikad ne bih dao za telefon tamam da je od zlata jer ce ionako za dvije godine zavrsiti u smecu jer svoje telefone ne prodajem
a da dam 500 maraka za npr. ovo nisam toliko lud
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... 16/SAM9359
kad se moze uzeti neuporedivo bolji telefon za te pare

ko hoce kod ovlastenog da kupi nek placa koliko hoce
ko misli na piku uzimati i kod ovih nazovi radnji gdje ima garanciju na nista nek uzima

sto se mene tice ja ostajem vjeran kinezima
kloniran

#6104 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

Ljakan wrote:
kloniran wrote: izgleda po bosanskoj mitologiji nemaju
al evo odgovor
zasto da kupim npr galaxy S7 kod ovlastenog kad mogu kupiti 2 komada Le Max 2 x829 haman istih karakteristika i jos da mi ostane para za npr redmi note 4 i još za pečeno janje i najmanje gajbu pive
ili npr za cijenu samsunga s6 kod ovlaštenog kupim dva le max 2 x829, pečeno janje i najmanje gajbu pive
e da je razlika u gajbu pive razmislio bih a ne još i janje :mrgreen:
Za svoje pare radis sta hoces,jasno,ali mi nije jasno da neko moze bacat pare samo zato da bi imao nesto slicno nekom brendu.Sam si naveo da ne igras igrice i slicno,onda se pitam sto ce ti taj telefon uopste kad viber i to sto kosristis mozes sa samsungom,sonijem,lg-om do 300 km...
nisi citao iznad, rekao sam da ako budem uzeo ovaj telefon uzecu ga samo radi kamere, jer mi ova kamera odgovara radi posla
a veca je vjerovatnoca da cu uzeti redmi prime 4 jer ima odlicnu bateriju

a ti sony, lg, samsung koji su do 300 maraka nisu ni priblizni karakteristikama jednog kvalitetnijeg kineza od 300 maraka
primjer 299KM
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... ee/SAM7587

Xiaomi 299KM
Xiaomi redmi 4A
http://www.geekbuying.com/item/XIAOMI-R ... 77097.html
Ljakan

#6105 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

Ok tako ti mislis i ovi sto koriste kineze ali ja ne niti cu,nema se potrebe raspravljat dalje...
Jasan mi nije bio dio kad kazes da nesto ne valja i da je moguce da ce brzo otici a opet uzimas,ali nema veze,tvoja stvar...
kloniran

#6106 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

pa isto ti je i sa brend telefonima samo sto ga platis duplo ili triput vise za iste karakteristike kod ovlastenog
ispade da se brand telefoni ne kvare nikako i da nisu podlozni greskama :-)

meni nije jasna ni ta prica od pojedinih da su brand telefoni kvalitetniji od pojedinih brand kineza
za premium se moze reci da jesu, za ostale vrlo diskutabilno
geekmanijak

#6107 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Pazite jednu stvar : normalno da nije LE MAX 2 bolji od S7 , ali zbog toga je duplo jeftiniji a doslovno ima iste komponente.
Le max 2 za nas je jeftin zbog toga sto ga kupujemo iz Kine po 190USD i ako prode bez carine i PDV to je extra za nas - i ovo niposto nije mjerilo kao sto je netko gore rekao ( kako ce valjati taj LE MAX 2 kad je tako jeftin ) znaci jeftin je jer smo srecom prosli carinu .
Da se LE MAX 2 legalno uveze i plati sva davanja i ako ga neka firma prodaje onda je cijena oko 550-600KM , ali opet nemozes porediti tu cijenu sa galaxy s7 koji UNIVERZALNO i ostali prodaju bez računa i sa divljom garancijom , znaci legalna cijena GALAXY S7 je cca 1200km ( znaci opet je duplo jeftiniji LE MAX 2 )
Jedna jako bitna stvar, SAMSUNG je skup zbog marketinga, npr. 5 000 000 USD plate 30 sekundi reklame na američkom superbowlu ( treba te novce zaraditi )
skafiskafsnjak

#6108 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ja kvalitet priznajem jedino Xiaomiju....

Ali pazi, jedan mi5s 3gb rama 64 gb kosta cca 290$. Kada pretvoris u km, plus carina i porez...i dodas servis ovlasteni...ode to na 900km... a taj telefon nije nista bolji od s6 edge koji kosta 900km.
kloniran

#6109 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

geekmanijak wrote:Pazite jednu stvar : normalno da nije LE MAX 2 bolji od S7 , ali zbog toga je duplo jeftiniji a doslovno ima iste komponente.
Le max 2 za nas je jeftin zbog toga sto ga kupujemo iz Kine po 190USD i ako prode bez carine i PDV to je extra za nas - i ovo niposto nije mjerilo kao sto je netko gore rekao ( kako ce valjati taj LE MAX 2 kad je tako jeftin ) znaci jeftin je jer smo srecom prosli carinu .
Da se LE MAX 2 legalno uveze i plati sva davanja i ako ga neka firma prodaje onda je cijena oko 550-600KM , ali opet nemozes porediti tu cijenu sa galaxy s7 koji UNIVERZALNO i ostali prodaju bez računa i sa divljom garancijom , znaci legalna cijena GALAXY S7 je cca 1200km ( znaci opet je duplo jeftiniji LE MAX 2 )
Jedna jako bitna stvar, SAMSUNG je skup zbog marketinga, npr. 5 000 000 USD plate 30 sekundi reklame na američkom superbowlu ( treba te novce zaraditi )
bas tako, a mi koji sami sebi kupujemo prođemo jos jeftinije
pa vala cu zazmiriti na tu garanciju ako cu ustediti haman 9 stoja na telefonu slicnih karakteristika (primjer samsung s7 iz domoda)
znaci mogu u buducnosti uzeti jos dva do 3 veoma dobra telefona u buducnosti za cijenu jednog s7 koji bih sad uzeo kod ovlastenog trgovca

Svaki brand ima svoje kupce
nisu mi jasni ovi koji dođu ovdje da pljuju kineze a velika vecina ih se nije susretala s kinezima a ne da su ih koristili neko vrijeme :-)
kloniran

#6110 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:Ja kvalitet priznajem jedino Xiaomiju....

Ali pazi, jedan mi5s 3gb rama 64 gb kosta cca 290$. Kada pretvoris u km, plus carina i porez...i dodas servis ovlasteni...ode to na 900km... a taj telefon nije nista bolji od s6 edge koji kosta 900km.
ima i kvalitetnijih marki od xiaomija koje su ovdje potpuno nepoznate

u kojoj je radnji s6 edge od 64 gige 900 maraka a da ima regularnu garanciju
pitam jer ne mogu da nađem na netu

a za garanciju na xiaomi zaboravi jer ne postoji ovlasteni distributer i serviser
garancija je tipa univerzalno

i ja bih opet kad bih davao tolike pare prije uzeo ovo bez garancije za 750 maraka
http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-M ... 66616.html

Nego S6 edge kod ovlastenog za 900 maraka

eto da platim jos nekom servisu 150 maraka da mi da garanciju na dvije godine opet razlika :-)
skafiskafsnjak

#6111 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

A generalno i taj pro nije bolji od s6edge. E jebga sad, ima ih od samsunga jeftiniji, a dobri su. Npr lg g6.

S6 edge je u domodu bio 899.... neki dan mi letak na auto zaljepili.

Ja kazem, kad se ti od 300$ uvezu, kad se plate sve dadzbine i sta sve ide, cijena je cca 900
diablobih

#6112 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

Mislis da sam kupujes? Ako jeste, ne moze te nikako izaci 900 maraka proizvod od 300 dolara.
kloniran

#6113 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:A generalno i taj pro nije bolji od s6edge. E jebga sad, ima ih od samsunga jeftiniji, a dobri su. Npr lg g6.

Ja kazem, kad se ti od 300$ uvezu, kad se plate sve dadzbine i sta sve ide, cijena je cca 900
pa 750 ti je sa carinom i svim ostalim davanjima Xiaomi Mi5 pro 4/128 :-)

S6 edge 3/32 u domodu 899 maraka
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... ee/SAM0304
Oba koriste LPDDR4 memoriju :-)

LG G5 u techno shopu 1600 maraka :-)
skafiskafsnjak

#6114 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
skafiskafsnjak wrote:A generalno i taj pro nije bolji od s6edge. E jebga sad, ima ih od samsunga jeftiniji, a dobri su. Npr lg g6.

Da li ssd memoriju koristi xiaomi ?
A da se mob nadje u prodavnici sa ovlastenom garancijom, nije samo dovoljno platiti carinu i porez . Dodaj bar 100-150 jos . Taman kao s6 edge :)

Nebitno .... moja poenta je da, kada bismo imali prave garancije na te Kineske telefone, cijena bi im bila tu negdje. Ljudima poput mene je garancija bitna i to je to. Kome nije bitna i ko zeli rizikovati, neka izvoli :)

ja iz Kine kupujem stvari iskljucivo do 50km hahaha . Nema carine...a ako ne bude nesto ok, 50 mogu prezaliti
kloniran

#6115 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:

Da li ssd memoriju koristi xiaomi ?
A da se mob nadje u prodavnici sa ovlastenom garancijom, nije samo dovoljno platiti carinu i porez . Dodaj bar 100-150 jos . Taman kao s6 edge :)

Nebitno .... moja poenta je da, kada bismo imali prave garancije na te Kineske telefone, cijena bi im bila tu negdje. Ljudima poput mene je garancija bitna i to je to. Kome nije bitna i ko zeli rizikovati, neka izvoli :)

ja iz Kine kupujem stvari iskljucivo do 50km hahaha . Nema carine...a ako ne bude nesto ok, 50 mogu prezaliti
pa s obzirom na nase gladne prodavace i marze mozda bi bio i skuplji

i ja sam se ogranicio s cjenom do 500 maraka ako ode na carinu
a ovdje se za te pare ne moze kupiti nesto specijalno dobar telefon poredeci sa kinezima da je nov i upakovan
a ovi nasi sto valjaju "nove" telefone samo "mjesec koristene" sa pisanom garancijom, o njima ne vrijedi polemisati

edit: koristi UFS 2.0 do 450 MB/s
Last edited by kloniran on 29/03/2017 17:16, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#6116 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Pa kako rekoh, svako ima svoje. Ja cu radije za te pare (500km) gledati polovan ali sa garancijom pravom. Zadnja 3 telefona su mi takva bila...

Ali svaka roba kupca ima ...ja ne zelim da se kockam ...
kloniran

#6117 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

upravo tako svako ima svoje zahtjeve
geekmanijak

#6118 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

skafiskafnjak , imas hercegovce koji drze kineske mobitele, i sto znam iz priča ljudi jako su pošteni, izuzev IQ MOBILE o njima nipta lijepo nisam čuo , ovi ostali su ispali fer i pošteni ( 100% provjerena informacija ) :thumbup:
skafiskafsnjak

#6119 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

geekmanijak wrote:skafiskafnjak , imas hercegovce koji drze kineske mobitele, i sto znam iz priča ljudi jako su pošteni, izuzev IQ MOBILE o njima nipta lijepo nisam čuo , ovi ostali su ispali fer i pošteni ( 100% provjerena informacija ) :thumbup:
A par puta sam onako gledao, nisu jeftini bili nimalo. Sad je pitanje kakav servis nude tj. koje dijelove...da li originalne ili neke druge. I pitanje je sta njima spada pod garanciju .

Mozda nekad i kupim... Mi5 mi se uvijek svidjao.

Trenutno imam S6 edge koji mu je slican ....
kloniran

#6121 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:Evo o ovome vam pricam .

http://mobilshop.ba/artikal/?xiaomi-mi5 ... old&a=1796
90 maraka skuplji nego online ako ode na carinu, e sad ako su posteni s garancijom onda se isplati uzeti, a ako je tipa univerzalno garancija onda je samo bacanje dodatnih para
skafiskafsnjak

#6122 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ne znam, Xiaomi jedino mogu shvatiti ozbiljno ...

Al mi nije jasno sto je ovaj Plus toliko skuplji od obicnog mi5s
citroen xm

#6123 Re: Kineski mobiteli

Post by citroen xm »

I Huawei je Kinez. Samo što je on toliko odskočio da ga niko više ne trpa u istu klasu sa ostalim kinezima. Oni jedini ozbiljno rade na marketingu i servisnoj podršci.
kloniran

#6124 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:Ne znam, Xiaomi jedino mogu shvatiti ozbiljno ...

Al mi nije jasno sto je ovaj Plus toliko skuplji od obicnog mi5s
giga rama vise
veci displej
bolja graficka
jaci procesor
veca baterija

i cini mi se da je to sve
kamera je bolja na mi5s nego na mi5splus
po meni ne vrijedi dati 100$ vise

bolje uzeti mi5s 4/128 za iste pare koliko kosta mi 5s plus 4/64
Jeti2

#6125 Re: Kineski mobiteli

Post by Jeti2 »

Ja sam kod hercegovaca uzimao Cubot Note S, dan mi nije radio kako treba, kontaktirao ih opisao problem i odmah mi zamjenili bez puno price(cak nismo ni telefonski poziv imali vec sve preko poruka), stvarno za pohvalu radi se o mobilshop.ba..

edit:budzet mi je do recimo 400KM, uzimao bi u Bosni..

Sveo sam izbor na ove modele:
Xiaomi Redmi Note 3 PRO 3gb/32gb 375KM (olx.ba)
Xiaomi Redmi Note 4 2gb/16gb 390KM (olx.ba)
Meizu M5 Note 3gb/16gb 415KM (olx.ba)
LeeCo Le2 3gb/32gb 420KM (olx.ba)

Zamolio bi vas koji imate vise iskustva sa kineskim brandovima za savjete..?
Post Reply