Ron Paul and the Top Tier
A R. Perry - kazu Bush on steroids
Ako je Bush zavio svijet u crno, sta ce ovaj uraditi? Dokrajciti ga, u kameno doba?
Doima mi se dosta strasan kao izbor (za preCjednika).
cinjenica je da nezavisni kandidati imaju oko 5 % sanse da uopste udju u ozbiljniju trku za predsjednika , Ron Paul ili Ralf Nader ili trece partije ( socijalisticka ? boze sacuvaj u USA > ? nema sanseahuseino wrote:Vidi se koga medije hoce, odnosno koga nece.
A R. Perry - kazu Bush on steroidsi Bush XX
![]()
Ako je Bush zavio svijet u crno, sta ce ovaj uraditi? Dokrajciti ga, u kameno doba?
Hahaha odlicno. Ovo je najbolji pokazatelj kako republikanski politicari kidnapuju misljenje javnog mijenja i koriste milione morona za svoje glasove. Na primjer, vecina Tea Party fanatika ne shvataju da je prica o protivljenju taksaciji bogatih u stvari paravan da bi bogati svoje pare sacuvali, a ne da bi se smanjio uticaj federalne vlade ili podstakla ekonomija. Isto tako ne shvataju da po njihovim nacelima manje rastrosnosti vlasti - SAD ne bi trebala ratovati po svijetu i smanjila bi troskove na vojsku, upravo ono o cemu vecina Republikanaca nece ni da cuje. Bachmann bi prva poletila u Iran i spiskala trilijune dolara.ahuseino wrote:Vidi se koga medije hoce, odnosno koga nece.
![]()
Ron Paul je Republikanac.simpozijum delirijum wrote:cinjenica je da nezavisni kandidati imaju oko 5 % sanse da uopste udju u ozbiljniju trku za predsjednika , Ron Paul ili Ralf Nader ili trece partije ( socijalisticka ? boze sacuvaj u USA > ? nema sanseahuseino wrote:Vidi se koga medije hoce, odnosno koga nece.
![]()
Doima mi se dosta strasan kao izbor (za preCjednika).)
Zelena partija ? koji su pa ti ? ) sistem je dvo-partijski i lobisti odlucuju izmedju kandidata koji su trenutno od zla oca i od gore matere ( pogotovo Republikanski )
nema se opcija negoli podrzati Obamu maximalno , negoli da kakav vjerski ludjak i teski desnicar bude predsjednik jer bi onda fakat najebali svi zajedno
naprijed Obama nesretnice Go, Go !
jeza u ledja wrote:Ron Paul je Republikanac.simpozijum delirijum wrote:cinjenica je da nezavisni kandidati imaju oko 5 % sanse da uopste udju u ozbiljniju trku za predsjednika , Ron Paul ili Ralf Nader ili trece partije ( socijalisticka ? boze sacuvaj u USA > ? nema sanseahuseino wrote:Vidi se koga medije hoce, odnosno koga nece.
![]()
Doima mi se dosta strasan kao izbor (za preCjednika).)
Zelena partija ? koji su pa ti ? ) sistem je dvo-partijski i lobisti odlucuju izmedju kandidata koji su trenutno od zla oca i od gore matere ( pogotovo Republikanski )
nema se opcija negoli podrzati Obamu maximalno , negoli da kakav vjerski ludjak i teski desnicar bude predsjednik jer bi onda fakat najebali svi zajedno
naprijed Obama nesretnice Go, Go !
Vidis ja ovo ne mogu uzeti tako pojednostavljeno kako to vazi u javnosti. Ne mogu da vjerujem da je 25 miliona Amerikanaca koji glasaju R - glupo (mada ih ja tako, jbg smatramjeza u ledja wrote:
Hahaha odlicno. Ovo je najbolji pokazatelj kako republikanski politicari kidnapuju misljenje javnog mijenja i koriste milione morona za svoje glasove. Na primjer, vecina Tea Party fanatika ne shvataju da je prica o protivljenju taksaciji bogatih u stvari paravan da bi bogati svoje pare sacuvali, a ne da bi se smanjio uticaj federalne vlade ili podstakla ekonomija. Isto tako ne shvataju da po njihovim nacelima manje rastrosnosti vlasti - SAD ne bi trebala ratovati po svijetu i smanjila bi troskove na vojsku, upravo ono o cemu vecina Republikanaca nece ni da cuje. Bachmann bi prva poletila u Iran i spiskala trilijune dolara.
U tome je i najveca strahota americkog glasackog tijela - sto uopste ne shvataju da se njima manipulise radi postizanja ciljeva upravo suprotnih od onog sto navodno zele.
Ne pikaju se ratovi do Lyndon Johnsona, samo ratovi poslije njegaahuseino wrote: P.S. Nisu ni Demokratima ratovi mrski, cak sta vise istorijski su oni vodili vise ratova nego R (mescini).
Nisu masinerijom i cizmom ali jesu podrskom (a znas sta to sve moze biti - i sigurno kosta, i te kako).jeza u ledja wrote:kakvi pacenici na tom huffpost majke mi.![]()
da je bush predsjednik ameri bi vec jos koliko danas bili na terenu u libiji, mislim sa sve trupama i masinerijom.
da je bush predsjednik, nista se ne bi promjenilo u afganistanu, a bin laden bi jos bio ziv.
da je bush predsjednik, na celu noaa i na celu ministarstva energije ne bi bili lubchenko i chu.
da je bush predsjednik, nikakav ni pokusaj health care reform se ne bi desio.
da je bush predsjednik, ne bi bilo stimulusa vjerovatno.
da je bush predjsdnik , ili neko slican, mrznja svijeta prema americi bi se jos drasticno nastavila povecavati.
ali ne , problem je sto je rahm emmanuel tu.![]()
pacenik , kazem ti.
Kosta visestruko manje.ahuseino wrote: Nisu masinerijom i cizmom ali jesu podrskom (a znas sta to sve moze biti - i sigurno kosta, i te kako).
Iz Afganistana se trupe povlace. 15000 do kraja ove godine, i jos 30000 do kraja sljedece ako se ne varam.ahuseino wrote: U Afganistanu je u stvari eskaliralo, ne mislim da je to bolje.
Kao sto i sam rekao ostaju tek da se vide ucinci health care reform.ahuseino wrote: Health care reform kako ti prije rekoh je dobro umotan shift of cost from state to middle class. A kada state placa barem su i bogati ukljuceni u snosioce (kroz kolike-tolike taxe). Public option bi bila suprotan slucaj, a ovaj provedeni, je nesto najgore sto je moglo proci (bogatasi to i shvataju, ali ne njihovi pijuni - cajni partijasi).
Jeko Henk?Bush i Henk su pokrenuli, a BO nastavio - stimulus. Samo za Wall St. Kad je doslo do Main St. onda je bilo anemicno, nedovoljno i tipicno Obamaesque - kompromisno.
Ne kontam ni ovaj dio?Rock star je peak u popularnosti prije nego je i usao u ofis (Nobelovac nije sala). Od tada je sve bilo nizbrdo. Danas je mislim na centimetar visem nivou neg' Bush (sto je opet u mLogome stvar personalitija i nacina kako vodi ratove).
P.S. U retrospektivi, koji je to paradoks da je on dobio Nobela.
1) Ovo ne znas, jer nemas cinjenice. Mogao bih ja reci “kosta visestruko” (jer ja mogu uzeti u obzir i buduce troskove uspostavljanja demokracije i u Libiji kao toliko puta do sad)… samo nije ni bitno. Bitno je da ga vodi, da ne odstupa od uobicajene Americke inostrane politike. Lafo vode ga “rebels”. Jadni rebels goloruki povaljase Gashu.jeza u ledja wrote: 1) Kosta visestruko manje.
2) Iz Afganistana se trupe povlace. 15000 do kraja ove godine, i jos 30000 do kraja sljedece ako se ne varam.
3) Kao sto i sam rekao ostaju tek da se vide ucinci health care reform.
Nije u pitanju shift of cost, vec smanjenje costa, koji je besmisleno visok - zbog insurance companies.
4) Jeko Henk?
5) Opet ista suplja prica o main-street, middle-class, uh...
Bleh.
6) Ne kontam ni ovaj dio?
Nacin na koji vodi ratove? Koji je to nacin? Na koje ratove mislis? Koliko vidim Obama samo pokusava da zavrsi ratove koje je Bush zapoceo.
7) Mislim to je i tebi jasno, no jebiga valja o necemu kukat. Cuj Obama isto ko Bush.Zbog takvih clanaka koje citas Obama mozda i izgubi sljedece godine - da, upravo zbog njih jer oni kreiraju javno mijenje - pa tako i tvoje misljenje.
... rightjeza u ledja wrote:Ti si uporan, ne ja.
Kao i uvijek - uspostavljanje puppy rezima. Koliko je kostalo podrzavanje Pahlevija, Sadama, koliko Bin Ladina (da ne pominjemo Juznu Ameriku ili brojne ostale)?jeza u ledja wrote: U Libiji ne ratuju Amerikanci vec upravo rebels, uz pomoc NATO aviona.
Nisu tajni, nego se vise ne spominju u medijama, odnosno vrlo malo. Ali se vode ISTO kao za Busha. A ljudi kao ti onda odu i kazu ne vode se ratovi, jer ne zvone u javnosti.jeza u ledja wrote: Cijena par americkih tomahawka moze pokriti troskove logistike o kojoj govoris, a koju pruzaju Ameri.
Obama vodi tajne ratove? Koje tajne ratove?
Zavrsen??jeza u ledja wrote: Rat u Iraku je zavrsen surgeom. Need I say more?
Slabo me izgleda shvacas, jer neces da cujes. Evo da ti spell out:jeza u ledja wrote: Za zadravstveno si sam rekao da moramo sacekati vise godina da vidimo rezultate.
Doktori i pacijenti(??) nemaju puno koristi od rasta cijena health care. Ne znam ko te to slagao?
Nisi.jeza u ledja wrote: Ako sam dobro shvatio,
Opet izgleda ne shvatas, ali komentarises. Nije ko ono... Nego je uradzeno da se ustedi od vlade, a ta usteda od strane vlade ide na racun samo srednje klase, jer su oni vec osigurani i sada ce government pass the buck on to you. A sve zato sto je pickica preCjednik povio rep i uzeo hibridni plan a zaobisao javnu opciju s kojom je krenuo.jeza u ledja wrote:
... ti tvrdis da je sve uradjeno radi sasice bogatih ljudi??To ono, kao ako taksiraju bogate napunice se budzetska kasa pa ce drzava moci pokriti osiguranje? Daj bolan.
Nisu, ali ne razumijes to.jeza u ledja wrote: I jeste, najveci problem su insurance companies.
Nisu.jeza u ledja wrote: Normalno nisu jedini, ali su prvi i glavni razlog sto je osiguranje skupo.
Nije, neka ih ukine preCjednik i napravi javnu osiguravajucu kucu. Ako je to NAJVECI problem i profitabilno ko sto velis, onda super, imace drzava o'ceg' platit ovaj healthcare.jeza u ledja wrote: Svako ko zna ista o tome ce isto reci. Oni su firme koje samo zive od prevrtanja para i u tome je problem.
Pa tvoje 'bleh' i 'suplja prica'... Ko, jebe te se za to.jeza u ledja wrote: Indolencija o socijalnoj inequity, wtf?
A jel' ti mislis da je istorija ekonomije pocela '90-ih. Dobro, odvadim 10 godina, jer na kraju, i jesu L. Summers, T. Geitner zapoceli ovaj finansijski fijasko danas, bas '90-tih. Ne opada radi njega, ali se ni ne mjenja radi njega, a tu je gdje mora imati muda da pomogne.jeza u ledja wrote: Opadajuci standard u zadnjih 30 godina, a da malo odvadis i sjetis se 90ih? Ne opada standard radi predsjednika, to je sigurno.
OKjeza u ledja wrote:
I opet da se vratimo na ono najbitnije - ti si taj koji je uporan.
Da ljudi nobelovci ne znaju sta govore, ti znas bolje.jeza u ledja wrote:
Svako malo postavljas clanak koji govori o generalnoj propasti Obamine administracije. Ljudi jump on the bandwagon, pa misle da su napisali nesto pametno, a onda i ti se veselis.
Nista okolokole, ovo 'skoro' je samo disklejmer jer je on nuzno ZLO. Nije mogao biti beskicmeniji protivnik republikancima. Kada bi mu R. Paul bio protivnik, definitivno bi glasao za njega, ali on nece bit'. Njegov anarhizam mi se svidja, a ono sto bi me zuljalo bih se nadao u Kongres, vidis kako moze biti zajeban.jeza u ledja wrote:
Zasto brate fino ne napises a ne okolo kole - bi li "skoro volio" ili bi "volio" da Obama izgubi sljedece godine?
Pa JESTE kazalo s obzirom da dolazim is sample space-a koji je 100% glasao za njega, a ne govorim o 10-oro ljudi... Kazalo meni; tebi nije jebi ga.jeza u ledja wrote:
Za PS., to sto ti nikog ne znas treba da je neki pokazatelj neceg ili sta? Ja pak ne znam nikoga ko je drasticno promjenio misljenje o Obami.
BO je SMRDO najveci jer je iznevjerio svoju base.jeza u ledja wrote: PS: Kad postavis clanak u kome se pausalno nabraja 1), 2) , 3)...onda ti se ne moze drukcije odgovarat nego tacku po tacku, a meni se to neda vise radit. Reci jednostavno, Obama je smrdo ("BO") pa da zavrsimo s tom pricom i govorimo o konkretnim stvarima koje se desavaju sad.
Ovo je fakat presmijesno. Pacijent tjera cost up jer zeli da izvuce najvise od svog pregleda/operacije.1) Pacijenti hoce NAJBOLJU health service = kada dodjes kod doktora, tebi je u INTERESU da se pregledas - do jaja. Znaci MRI, CAT scan, specijalista... jer neces poslije da se pitas je li ono bio tumor ili ne, jel' maligni ili ne, uzeces svaku dijagnozu i pregled koji mozes. Znaci nije - motivacija da tjeras cost gore, neg' je motivacija da izvuces najbolje i najvise sto mozes od tih pregleda, sto onda tjera cost up.
Samo tom ucmalom drustvu manje treba ovo sto se trazi od predsjednika (jer se vec ima na state nivou) nego u tvom izrazito liberalnom, consistently desirable citiju. To ucmalo drustvo east+west coasta ti je to koje ti i vuce i gura ideje i ideale koji se i tebi svidjaju... a ti tako.jeza u ledja wrote:I jos nesto, posto me vuces za jezik.
Da, zivim na jugu. U gradu koji ima vrlo mali unemployment rate, koji je izrazito liberalan, i koji consistently scores among top 10 most desirable cities to live in.
Informacije o health insurance saznajem manje od doktora, a vise od nurses i iz vlastitog iskustva (kao volonter), druzim se sa ljudima koji su sve do jednog glasali za Obamu (ili Paula) i koji ne gledaju na national politics samo kroz prizmu "a dze sam ja tu?" , te se ne kriju (kao ti ili kao neki moji clanovi porodice) iza suplje fraze o zastiti middle class u svakoj prilici kada pricaju o necemu sto se dotice licno njihove guzice. Da jos dodam, ljudi s kojima se druzim su upravo oni koji su made the difference na proslim izborima (doduse ne u mojoj drzavi), za razliku od onih koji okruzuju tebe (Boston?) i koji ce svakako glasati D i ovako i onako. To je politicki ucmalo drustvo koje sebi moze dozvoliti besmislenu raspravu o tome ko je bolji kvazi-liberal.
Ocigledno to nije tacno. Jer da mom dizajerabl citiju toliko trebaju promjene ne bi bio dizajerabl.ahuseino wrote: Samo tom ucmalom drustvu manje treba ovo sto se trazi od predsjednika (jer se vec ima na state nivou) nego u tvom izrazito liberalnom, consistently desirable citiju. To ucmalo drustvo east+west coasta ti je to koje ti i vuce i gura ideje i ideale koji se i tebi svidjaju... a ti tako.
Ej covjece fakat ne kontas.A implikacija da sam ja dio "dze sam tu ja" - populacije (ako si to mislio) ti 'nako nije na mjestu jer pripadam segmentu (da ne pricam) kojem najmanje treba ono za sta se zalazem.
Vidis, to ti je toliko naivno razmisljanje da je ozbiljno smijesno. Slicno razmisljaju i najbogatijih top 2% of society. To je kratkorocno razmisljanje, i ono sto takvi naivci ne razumiju i ne dokucuju je da ce i nama sto nas se ne tice (a baska TEBE se ko tice - iako zivis u takvom malom raju?jeza u ledja wrote:Ocigledno to nije tacno. Jer da mom dizajerabl citiju toliko trebaju promjene ne bi bio dizajerabl.ahuseino wrote: Samo tom ucmalom drustvu manje treba ovo sto se trazi od predsjednika (jer se vec ima na state nivou) nego u tvom izrazito liberalnom, consistently desirable citiju. To ucmalo drustvo east+west coasta ti je to koje ti i vuce i gura ideje i ideale koji se i tebi svidjaju... a ti tako.
http://www.kiplinger.com/magazine/archi ... ecade.html (bezveze sam guglovo na ovo prvo naletio). Sta mislis o kojem se gradu ovdje radi?Sta tu pise? Koliko ovdje ima gradova iz norhteast?
Dolaze ideje odsvukuda (R. Paul), a i predsjednici. Samo izgleda ne sa te tvoje obaleU stvari zadnji je bio JFK. A njegov nasljednik - najveci socijalista od svih - LBJ, alumni moje skolice i legenda ovdasnjih krajeva.
![]()
Ej covjece fakat ne kontas.A implikacija da sam ja dio "dze sam tu ja" - populacije (ako si to mislio) ti 'nako nije na mjestu jer pripadam segmentu (da ne pricam) kojem najmanje treba ono za sta se zalazem.Pa implikacija je upravo u tome da se ponasas kao snob raspravljajuci o stvarima koje te se ne ticu.