Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#6101 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

hajjatt wrote:U jbt prepade me, evo danas nisam ni jednu i pridruzujem vam se u apstiniranju od cigareta da vidim koliko mogu bez njih.javljam vam se svaki dan sa rezultatima. :-D
kakav osjecaj se javi kod krize, lupanje srca, nervoza ili..??
sjo dogadjaji prestizu jedan drug :lol:

cuj kakav je osjecaj kod krize, osjecaj je da zelis zapaliti :D
realan 100

#6102 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by realan 100 »

Allan Carr je Tito.
Ana Bučevac je Jovanka.
hajjatt

#6103 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hajjatt »

Pozdrav nepusacima..drugi dan mog nepusenja sve je ok (a jesam i bila neki zesci pusac haha)
hajjatt

#6104 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hajjatt »

Sarajmen wrote:
hajjatt wrote:Pozdrav nepusacima..drugi dan mog nepusenja sve je ok (a jesam i bila neki zesci pusac haha)
Bravo i samo nastavi taj fajt sa sobom, tako to i počenje sa danima a onda idu sedmice. Ozbiljniju apstinenciju čine mjeseci i godine... do tada će ti se ''javiti'' oholost, to ti je onaj unutrašnji glas il' razgovor sa sobom :D a zapravo sa nefsom/egom koji će te pokušati vratiti na stare navike i tako se preko tvog ponovnog pušenja opet hraniti kao i prije. Čuvaj se te zamke :) i kada sebi kao govoriš: ''eto, nikakav je to problem, mogu prestati pušiti kada hoću, nisam ja k'o drugi :D , ja imam karakter i vladam tim porokom, mogu ih ostaviti kada mi je ćejf, pušit' ću kada mi je ćejf i ostaviti ih kada mi je ćejf... :D
Bog ti dao snage da nastaviš dalje bez cigara ostatak života. Ovo iznad ne podcjenjuj, možda nije baš najbolje opisano al' vremenom ćeš skontati suštinu, naravno ako dobaciš do te faze.
Dobaci :thumbup:
Naravno, sto neko ovdje rece ja sam gspodar sebe ne cigara.iskreno ne privlace me , ne pasu mi guse me, slabe fizicki kako bi tek bilo dapusim kutiju!?vidim bolje nacine gdje pare mogu otici u neku korisniju zabavu od dimljenja.
Hvala na podrsci Sarajmen. :thumbup:
raoul duke

#6105 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by raoul duke »

Proces zapoceo :evil:
123magija

#6106 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by 123magija »

Prva sedmica prosla :-D Kako mi kosa i odjeca lijepo mirise, njuskam se k'o cuko :lol:
djana h

#6107 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by djana h »

raoul duke wrote:Proces zapoceo :evil:
:thumbup:
djana h

#6108 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by djana h »

123magija wrote:Prva sedmica prosla :-D Kako mi kosa i odjeca lijepo mirise, njuskam se k'o cuko :lol:
Njuh proradio :lol:

:thumbup:
quarterback

#6109 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

123magija wrote:Prva sedmica prosla :-D Kako mi kosa i odjeca lijepo mirise, njuskam se k'o cuko :lol:
:lol:
hajjatt

#6110 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hajjatt »

Koji ti je dan i koliko si pusio dnevno?
Ja se dobro drzim, muz kaze da galamim na djecu i njega sto ja nisam ni primijetila. :D
Logovan

#6111 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Logovan »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Naslovnica

#6112 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Naslovnica »

Da li je neko probao TABEX tablete?
Moja dva poznanika nabavili tablete, evo već 3 mjeseca bez duhana, bez problema.
http://bezduvana.rs/
drug_profi

#6113 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

hajjatt wrote:
Koji ti je dan i koliko si pusio dnevno?
Ja se dobro drzim, muz kaze da galamim na djecu i njega sto ja nisam ni primijetila. :D
Vidis da si bila ovisna o tim otrovima (nije samo nikotin) iz cigareta, iako si pusila samo 2-3.
Tebi bi bilo pitanje vremena kad ce to postati kutija, a vjerovatno u roku do dvije godine.
Cigarete imaju i razne aditive od kojih se za neke sumnja da također izazivaju ovisnosti, a sto je specijalitet velikih brendova, pa ti se cini da ti jedna marka ne pase, vec ti pase samo druga (zato sto je u njoj taj aditiv).
drug_profi

#6114 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote:Da li je neko probao TABEX tablete?
Moja dva poznanika nabavili tablete, evo već 3 mjeseca bez duhana, bez problema.
Ja vas molim da shvatite da nema pomoci bez vaše odluke i volje da prestanete pusiti. Ne postoji nikakva magicna tableta. One vam samo pomazu da vasa odluka ne bude pokolebana apstinencijskom krizom, a moje misljenje je da te krize nisu tako teske da se ne mogu pobijediti svojom voljom. Pa ne skidate se sa heroina jbt. Necete cijeniti svoj trud i napor i veličinu toga što ste učinili za svoju budućnost ako ne pređete sve tegobe odvikavanja.

Ako ipak nemate muda da izdrzite krize pa mislite da vam farmacija treba pomoci, MOLIM VAS citajte detaljno uputstva i obratite paznju na upozorenja.
http://bezduvana.rs/o-leku/
Naslovnica

#6115 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Naslovnica »

drugi profil wrote:
Ja vas molim da shvatite da nema pomoci bez vaše odluke i volje da prestanete pusiti. Ne postoji nikakva magicna tableta. One vam samo pomazu da vasa odluka ne bude pokolebana apstinencijskom krizom, a moje misljenje je da te krize nisu tako teske da se ne mogu pobijediti svojom voljom. Pa ne skidate se sa heroina jbt. Necete cijeniti svoj trud i napor i veličinu toga što ste učinili za svoju budućnost ako ne pređete sve tegobe odvikavanja.

Ako ipak nemate muda da izdrzite krize pa mislite da vam farmacija treba pomoci, MOLIM VAS citajte detaljno uputstva i obratite paznju na upozorenja.
http://bezduvana.rs/o-leku/
Ja sam prestao furljati prije 5-6 godina samo svojom odlukom, bez ikakve pomoći i snagom volje.
Danas mi duhanski dim smeta.
Ove tablete sam spominjao vezano za one koji bi željeli da prestanu pušiti, ali ne mogu.
Navodno da vam se od njih ogadi duhan i da izgubite volju za pušenjem.
drug_profi

#6116 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Nije bas tacno. Samo suzbijaju fizioloske posljedice apstinencije.

Poslano sa Tipfeler mašine
Naslovnica

#6117 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Naslovnica »

drugi profil wrote:Nije bas tacno. Samo suzbijaju fizioloske posljedice apstinencije.

Meni lik reče da su mu se zgadile cigarete nakon nekoliko dana, a godinama je strastveni pušač.
Elem, ne furlja ima 3-4 mjeseca, i to je čudo. I nema želju za cigaretom, kaže da mu se gadi sama pomisao.
Po njemu - djeluje.
drug_profi

#6118 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

U glavi je to sve. Gade se i meni a nisam se bobao.

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6119 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sabina1 »

quarterback wrote:
hajjatt wrote:Ja cejfim vec godinu dnevno dva-tri komada.Jel' to opasno, mislim da li se moze pogorsati i poceti uzimati sve veci broj istih? :lol:
objavise nedavno da je svejedno jedna ili jedna kutija al kao dva puta bivsi pusac mogu ti reci sljedece - ja da mogu ostati na 2-3 nikad ne bih ni prestao, ako ti mozes ostati na tome vec godinu i kusur :thumbup:
A kako tebi cigarete ne smetaju fizički s obzirom da si aktivan sportista (biciklista) ?

Srdačan pozdrav.
Sretno ljudi , obavezno zamolite vaše ukućane , familiju , prijatelje i poznanike da NE PUŠE u vašem prisustvu i da ne ostavljaju cigare i upaljač po stanu , kancelariji...barem prvih petnaestak dana....

Sretno :thumbup: :thumbup: :thumbup:
quarterback

#6120 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

sabina1 wrote: A kako tebi cigarete ne smetaju fizički s obzirom da si aktivan sportista (biciklista) ?

Srdačan pozdrav.
nista ljepse nema nego kad dodjes bajkom negdje na kakvu planinu, na cilj, zapaliti,
a s obzirom da sam, dok sam pusio, i trcao mogu ti reci i da nema nista sladje nego nakon
10-15 istrcanih kilometara sjesti i zapaliti takodje

jbg
djana h

#6121 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by djana h »

Gdje su novaci-nepušači :)
All Apologies

#6122 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by All Apologies »

Prije 4 godine na ovom forumu sam naisla na knjigu nikad vise ni jedan dim ili tako nekako i stranicu od istog autora, sve sam procitala isla po pravilima. napravila sam sebi i tabelu u kojoj sam stavila sta mi se svidja kod pusenja i zasto bih trebala prestati, najvazniji meni je bio novac koji bih bolje mogla potrositi na dijete. jesam se ja isprepadala i onim stanjem krvnih zila, pluca i tako, ali to mi nije bilo dovoljno hehe. prvo sam probala da smanjim i tih par dana su bili uzas jer samo cekam ono vrijeme kad cu moci zapaliti i onda odlucim da se ne mucim vise i prestanem skroz. U prva dva dana opuhala sam trgovinu bombonama, nije bilo puno bolje ni iduce dvije sedmice. onda sam pocela i da radim i da se navikavam da mogu izaci na kafu bez cigarete, sjesti za kompjuter bez cigarete, jesti a ne zapaiti poslije... najteze mi je bilo provoditi vrijeme za komp. Vise mi je zapravo bilo to sto mi je potrebna neka aktivnost ustima, rukama nego ta cigareta :lol: naviknula sam se, moram reci i sad me nekad zelja povuce kad izadjem s nekim na kafu i on zapali, ali rijetko, vise mi se gadi. kuca mi lijepo mirise, nikad ne mislim osjeti li se cigareta iz usta, kose, odjece... u svakom slucaju ne bih ponovo pocela i priustila sebi nikad vise onu muku prestajanja (bila sam pusac 15 godina i s teskom mukom se zaustavljala na jednoj kutiji dnevno). novac sam ostavljala u kasu koju ne mogu otvoriti mada se znalo desiti i da nemam nekad da stavim i onda sam se pitala kako sam uopce sebi uspijevala priustiti da pusim. te sam novce dobro ulozila i uvijek to spomenem sta sam sebi omogucila radi prestanka pusenja. prijatelji koji su u isto vrijeme tad prestali isto najvise radi poskupljenja hehe jos uvijek skupljaju novac tako cijelu godinu i od tih novaca idu na more :)
Svima koji prestaju zelim svu srecu ovog svijeta i da se vise nikad ne vrate tom poroku :-D
graue_maus

#6123 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

jesam ja , ali ih prestala piti nakon 2 sedmice, ali sam prestala pusiti tacno 4 sedmice nakon pocetka uzimanja ....... prestala sam ih uzimati jer sam imala neki cudan okus u ustima ,i nenormalnu zedj ....
hajjatt

#6124 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hajjatt »

Da se javim da se ne predajem, cak sam uzimala jednu cigaretu cisto da vidim ide li mi,al' jok nije kao prije ocistilo se grlo valjda. :lol:
123magija

#6125 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by 123magija »

djana77 wrote:Gdje su novaci-nepušači :)
Ide, ide, evo 11 dana. Malo me svadljivost uhvati ponekad, ali prodje.
Post Reply