Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
supercali wrote:Meni jedan posten taksista govori ako odbije voznju ne moze mu inspekcija u biti nista
Reko kako
Kaze privatnik sam i jednostavno mogu reci nisam htio da vozim jer sam odlucio se odmoriti jesti bilo sta
E sad da li on ima uporiste u zakonu ne znam
Vjerovatno postoje uslovi, kao npr da ne moze biti na stajalistu i sl.
Vjerovatno al opet moze reci krenuo da idem i sl
To mu ne mozes dokazati da nije krenuo
Narod se ne žali i onda oni rade kako im se ćefne ... njemu je bolje čekati pola dana da mu arapi sjednu i kazu vozi na ilidžu, gdje će ih oderati po 3 puta većoj cijeni, nego da vozi 5-6 vožnji po 4-5 km.
Narod vazda negdje žuri, ko kad smo svi isprepadani, što od poslodavaca, što od vlasti, što od porodice itd ... pa onda niko neće: da se zamjera taksistima isl, a i neće da čekaju uviđaj pa dok policija dođe, pa dok se sastavi zapisnik, pa eventualno pozivi na sud itd ... Zato nam i jeste ovako, jer nam sve smeta, a nista ne poduzimamo.
Koja je svrha postojanja broja telefona za žalbe Sarajevo taxia kada se ljudi nikada neće javiti. Već par dana zovem i nema šanse da se jave: 033/523-156
Zovem ih u 15:00 na zvanični broj Sarajevo taxija i kažem želim da prijavim taxistu za nedolično ponašanje, kaće ti zovite na ovaj broj, ali da znate oni su na PAUZI. Na pauzi u 3 popodne
Konkretno sam se htio požaliti na taxistu br 724, Crna Škoda oktavija zbog drskog, nedoličnog, ružnog, bahatog ponašanja i ne izdavanja računa. Jbte odera me lik ko zeca!!!
supercali wrote:Meni jedan posten taksista govori ako odbije voznju ne moze mu inspekcija u biti nista
Reko kako
Kaze privatnik sam i jednostavno mogu reci nisam htio da vozim jer sam odlucio se odmoriti jesti bilo sta
Vjerovatno postoje uslovi, kao npr da ne moze biti na stajalistu i sl.
Vjerovatno al opet moze reci krenuo da idem i sl
To mu ne mozes dokazati da nije krenuo
Pa ako te odbije nakon sto cuje destinaciju nije nigdje krenuo
Pauza wrote:Koja je svrha postojanja broja telefona za žalbe Sarajevo taxia kada se ljudi nikada neće javiti. Već par dana zovem i nema šanse da se jave: 033/523-156
Zovem ih u 15:00 na zvanični broj Sarajevo taxija i kažem želim da prijavim taxistu za nedolično ponašanje, kaće ti zovite na ovaj broj, ali da znate oni su na PAUZI. Na pauzi u 3 popodne
Konkretno sam se htio požaliti na taxistu br 724, Crna Škoda oktavija zbog drskog, nedoličnog, ružnog, bahatog ponašanja i ne izdavanja računa. Jbte odera me lik ko zeca!!!
Jel to onaj sto je nekad bio pred pozoristem?
Bio je jedan bas sanerskog ponasanja
Reko kako
On jeste sam sebi gazda u smislu da odredjuje koliko i kad ce raditi, placa paušalno doprinose i to minimalne u odnosu na koliko zaradjuja ali su pod kontrolom kantonalnog ministarstva saobracaja koje im izdaje licencu i ne mogu se ponašati kao kauboji. Oni su jedan vid javnog gradskog saobracaja (luksuzni)
Pauza wrote:Koja je svrha postojanja broja telefona za žalbe Sarajevo taxia kada se ljudi nikada neće javiti. Već par dana zovem i nema šanse da se jave: 033/523-156
Po zakonu mu nisi bio dužan platiti dok ti ne izda rcun na tvoj zahtjev!
Reko kako
On jeste sam sebi gazda u smislu da odredjuje koliko i kad ce raditi, placa paušalno doprinose i to minimalne u odnosu na koliko zaradjuja ali su pod kontrolom kantonalnog ministarstva saobracaja koje im izdaje licencu i ne mogu se ponašati kao kauboji. Oni su jedan vid javnog gradskog saobracaja (luksuzni)
Pa vidi sta sam napisao
Tako mi on kaze e sada je li moze tako po zakonu i kako to tretira zakon nemam pojma
jooojjj meni se desilo sjednem kod vjecne vatre i kazem mu vozi na bjelave... on meni mrtvo hladno, samo vozim po ravnom i sHa smu izadjem iz vozila i zaustavim drugog... zajebo se coek konta ovo mu novi sad
pici wrote:jooojjj meni se desilo sjednem kod vjecne vatre i kazem mu vozi na bjelave... on meni mrtvo hladno, samo vozim po ravnom i sHa smu izadjem iz vozila i zaustavim drugog... zajebo se coek konta ovo mu novi sad
Zejnep wrote:Račun u taksiju? nikad mi nije to.palo na um
Ali ko bi se s njima raspravljo
Da, racun izdaje taksista na zahtjev mušterije. Svaki taksista ima pečat sa svojim imenom, prezimenom i imenom firme tj Sarajevo-taxi. Mnogi poslovni ljudi traže racun da im firma plati taj dolazak na posao...
Svaka mušterija ima pravo da na kraju vožnje prije placanja zatraži racun od taksiste kojeg je isti dužan izdati a ako odbije da vam dadne racun vi niste dužni platiti tu vožnju. To isto važi i u pekari i kod frizera i u restoranu...
pici wrote:jooojjj meni se desilo sjednem kod vjecne vatre i kazem mu vozi na bjelave... on meni mrtvo hladno, samo vozim po ravnom i sHa smu izadjem iz vozila i zaustavim drugog... zajebo se coek konta ovo mu novi sad
A ovi sa štanda kod principovog i na čaršiji uglavnom voze samo uzbrdo! Ne zbog brda kao takvog nego više zarade, idu gore - dolje svaki čas. Nekad povezu više ljudi, nekad manje, cijena po dogovoru, za minutu su "gore".
Čuj vozi samo po ravnom. Ja idiota.
To je živa istina. Meni je to rekao taksista na štandu u Radićevoj. Kaže tip, vozi samo kud tramvaj vozi.
Čuj vozi samo po ravnom. Ja idiota.
To je živa istina. Meni je to rekao taksista na štandu u Radićevoj. Kaže tip, vozi samo kud tramvaj vozi.
najgori su oni kod katedrale tj buregdzinice lejla... neda ti sjest ako ne kazes dje ces... ja sam prije rata par puta uspio sjest kod njiHa i nit jednom visHe... kad odem kod lejle na zvrkusHu bureka sjednem uz izlog i gledam kako ko indijanci iskacu i tjeraju musterije a i izgovori su im ono, ispuhana guma, krepo akumulator, umrla mi punica, zena mi poradja itd itd... ako to ne uspije fino ti jalijaski pridje i kaze ne radim van radnog vremena ma cirkuz... zao mi raje bas ono sjebada