Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#6101 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

un1ted wrote:
supercali wrote:Meni jedan posten taksista govori ako odbije voznju ne moze mu inspekcija u biti nista
Reko kako
Kaze privatnik sam i jednostavno mogu reci nisam htio da vozim jer sam odlucio se odmoriti jesti bilo sta
E sad da li on ima uporiste u zakonu ne znam
Vjerovatno postoje uslovi, kao npr da ne moze biti na stajalistu i sl.
Vjerovatno al opet moze reci krenuo da idem i sl
To mu ne mozes dokazati da nije krenuo
zavezata-vreca

#6102 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zavezata-vreca »

Narod se ne žali i onda oni rade kako im se ćefne ... njemu je bolje čekati pola dana da mu arapi sjednu i kazu vozi na ilidžu, gdje će ih oderati po 3 puta većoj cijeni, nego da vozi 5-6 vožnji po 4-5 km.

Narod vazda negdje žuri, ko kad smo svi isprepadani, što od poslodavaca, što od vlasti, što od porodice itd ... pa onda niko neće: da se zamjera taksistima isl, a i neće da čekaju uviđaj pa dok policija dođe, pa dok se sastavi zapisnik, pa eventualno pozivi na sud itd ... Zato nam i jeste ovako, jer nam sve smeta, a nista ne poduzimamo.
Pauza

#6103 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Pauza »

Koja je svrha postojanja broja telefona za žalbe Sarajevo taxia kada se ljudi nikada neće javiti. Već par dana zovem i nema šanse da se jave: 033/523-156

Zovem ih u 15:00 na zvanični broj Sarajevo taxija i kažem želim da prijavim taxistu za nedolično ponašanje, kaće ti zovite na ovaj broj, ali da znate oni su na PAUZI. Na pauzi u 3 popodne :D

Konkretno sam se htio požaliti na taxistu br 724, Crna Škoda oktavija zbog drskog, nedoličnog, ružnog, bahatog ponašanja i ne izdavanja računa. Jbte odera me lik ko zeca!!!
Bluemore

#6104 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bluemore »

supercali wrote:
un1ted wrote:
supercali wrote:Meni jedan posten taksista govori ako odbije voznju ne moze mu inspekcija u biti nista
Reko kako
Kaze privatnik sam i jednostavno mogu reci nisam htio da vozim jer sam odlucio se odmoriti jesti bilo sta
Vjerovatno postoje uslovi, kao npr da ne moze biti na stajalistu i sl.
Vjerovatno al opet moze reci krenuo da idem i sl
To mu ne mozes dokazati da nije krenuo
Pa ako te odbije nakon sto cuje destinaciju nije nigdje krenuo
supercali

#6105 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

Hipteticki ja taksista i ti ulazis govoris e moze li x ulica koja je blizu i ja kazem samo na pauzi sam
Bluemore

#6106 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bluemore »

Pauza wrote:Koja je svrha postojanja broja telefona za žalbe Sarajevo taxia kada se ljudi nikada neće javiti. Već par dana zovem i nema šanse da se jave: 033/523-156

Zovem ih u 15:00 na zvanični broj Sarajevo taxija i kažem želim da prijavim taxistu za nedolično ponašanje, kaće ti zovite na ovaj broj, ali da znate oni su na PAUZI. Na pauzi u 3 popodne :D

Konkretno sam se htio požaliti na taxistu br 724, Crna Škoda oktavija zbog drskog, nedoličnog, ružnog, bahatog ponašanja i ne izdavanja računa. Jbte odera me lik ko zeca!!!
Jel to onaj sto je nekad bio pred pozoristem?
Bio je jedan bas sanerskog ponasanja
Bluemore

#6107 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bluemore »

supercali wrote:Hipteticki ja taksista i ti ulazis govoris e moze li x ulica koja je blizu i ja kazem samo na pauzi sam
Pa sta uopce Trsis o zakonskoj osnovi
Hipotetski ih i ne zaustavljam ni za duze voznje radi sanerskog ponasanja
Bluemore

#6108 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bluemore »

supercali wrote:Hipteticki ja taksista i ti ulazis govoris e moze li x ulica koja je blizu i ja kazem samo na pauzi sam
A sta cu pitati Moze li
Valjda pitam je li Slobodan :)
Bez ulica
supercali

#6109 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

Bluemore wrote:
Pa sta uopce Trsis o zakonskoj osnovi
Hipotetski ih i ne zaustavljam ni za duze voznje radi sanerskog ponasanja
Sta ja znam sta krsis samo govorim sta taksista u biti moze reci
Ovo se odnosi na kulturan odgovor taksiste a ne aj ba bjezi necu da te vozim fukaro
supercali

#6110 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

Bluemore wrote:
A sta cu pitati Moze li
Valjda pitam je li Slobodan :)
Bez ulica
Pa ja ti pisem ono sto cujem kad recimo ujutro u 5 cekam taksi a ispred mene zaustave isti
Bluemore

#6111 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bluemore »

Ko razumije shvatice :)
supercali

#6112 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

Ocigledno ne razumijes
bumerangss

#6114 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Reko kako
On jeste sam sebi gazda u smislu da odredjuje koliko i kad ce raditi, placa paušalno doprinose i to minimalne u odnosu na koliko zaradjuja ali su pod kontrolom kantonalnog ministarstva saobracaja koje im izdaje licencu i ne mogu se ponašati kao kauboji. Oni su jedan vid javnog gradskog saobracaja (luksuzni)
bumerangss

#6115 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Pauza wrote:Koja je svrha postojanja broja telefona za žalbe Sarajevo taxia kada se ljudi nikada neće javiti. Već par dana zovem i nema šanse da se jave: 033/523-156

Po zakonu mu nisi bio dužan platiti dok ti ne izda rcun na tvoj zahtjev!
supercali

#6116 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

bumerangss wrote:
Reko kako
On jeste sam sebi gazda u smislu da odredjuje koliko i kad ce raditi, placa paušalno doprinose i to minimalne u odnosu na koliko zaradjuja ali su pod kontrolom kantonalnog ministarstva saobracaja koje im izdaje licencu i ne mogu se ponašati kao kauboji. Oni su jedan vid javnog gradskog saobracaja (luksuzni)
Pa vidi sta sam napisao
Tako mi on kaze e sada je li moze tako po zakonu i kako to tretira zakon nemam pojma
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6117 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pici »

jooojjj meni se desilo sjednem kod vjecne vatre i kazem mu vozi na bjelave... on meni mrtvo hladno, samo vozim po ravnom :lol: :lol: :lol: :lol: i sHa smu izadjem iz vozila i zaustavim drugog... zajebo se coek konta ovo mu novi sad :mrgreen:
Logovan

#6118 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Logovan »

pici wrote:jooojjj meni se desilo sjednem kod vjecne vatre i kazem mu vozi na bjelave... on meni mrtvo hladno, samo vozim po ravnom :lol: :lol: :lol: :lol: i sHa smu izadjem iz vozila i zaustavim drugog... zajebo se coek konta ovo mu novi sad :mrgreen:
Čuj vozi samo po ravnom. :-) Ja idiota.
Zejnep

#6119 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zejnep »

Račun u taksiju? :shock: nikad mi nije to.palo na um :-)
Ali ko bi se s njima raspravljo :roll:
bumerangss

#6120 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Zejnep wrote:Račun u taksiju? :shock: nikad mi nije to.palo na um :-)
Ali ko bi se s njima raspravljo :roll:
Da, racun izdaje taksista na zahtjev mušterije. Svaki taksista ima pečat sa svojim imenom, prezimenom i imenom firme tj Sarajevo-taxi. Mnogi poslovni ljudi traže racun da im firma plati taj dolazak na posao...
Svaka mušterija ima pravo da na kraju vožnje prije placanja zatraži racun od taksiste kojeg je isti dužan izdati a ako odbije da vam dadne racun vi niste dužni platiti tu vožnju. To isto važi i u pekari i kod frizera i u restoranu...
zipoo

#6121 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zipoo »

previse ste bahati i kad vec hocete biti mangupi budite do kraja, a ne kad vam se suprostavi ko najvece picke na gas
Jara

#6122 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jara »

pici wrote:jooojjj meni se desilo sjednem kod vjecne vatre i kazem mu vozi na bjelave... on meni mrtvo hladno, samo vozim po ravnom :lol: :lol: :lol: :lol: i sHa smu izadjem iz vozila i zaustavim drugog... zajebo se coek konta ovo mu novi sad :mrgreen:
:lol: :lol: A ovi sa štanda kod principovog i na čaršiji uglavnom voze samo uzbrdo! :lol: Ne zbog brda kao takvog :lol: nego više zarade, idu gore - dolje svaki čas. Nekad povezu više ljudi, nekad manje, cijena po dogovoru, za minutu su "gore".
:autic:
bdzs

#6123 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bdzs »

Logovan wrote:
To je živa istina. Meni je to rekao taksista na štandu u Radićevoj. Kaže tip, vozi samo kud tramvaj vozi. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6124 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pici »

bdzs wrote:
Logovan wrote:
To je živa istina. Meni je to rekao taksista na štandu u Radićevoj. Kaže tip, vozi samo kud tramvaj vozi. :lol:
najgori su oni kod katedrale tj buregdzinice lejla... neda ti sjest ako ne kazes dje ces... ja sam prije rata par puta uspio sjest kod njiHa i nit jednom visHe... kad odem kod lejle na zvrkusHu bureka sjednem uz izlog i gledam kako ko indijanci iskacu i tjeraju musterije a i izgovori su im ono, ispuhana guma, krepo akumulator, umrla mi punica, zena mi poradja itd itd... ako to ne uspije fino ti jalijaski pridje i kaze ne radim van radnog vremena :lol: :lol: :lol: :lol: ma cirkuz... zao mi raje bas ono sjebada :mrgreen:
Logovan

#6125 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Logovan »

bdzs wrote: To je živa istina. Meni je to rekao taksista na štandu u Radićevoj. Kaže tip, vozi samo kud tramvaj vozi. :lol:
A hoće da zarađuju, hoće da imaju dobre pare od vožnje, itd. :roll: I hoće da su mušterije pristojne, kulturne, itd. :oops:
Post Reply