ti si ukrajinacsumirprimus wrote: ↑12/09/2023 15:20 haman mislis na mene, jok ja ba pricam bosanski da me citav svet razume, pa jesam li bsanac po nacionalnosti il nisam?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
breuer
#6101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
caros
#6102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dugoročni planovi su morali postojati još 1995. godine, a znamo da nisu postojali niti je iko planirao bilo šta osim da bogati zelene. Bojim se da je danas kasno za sva planiranja, jer su ostali radili na tome dok su se kod nas jedino gradile Poljine.
Ne znam odakle više optimiste vade tu nekakvu lažnu nadu.
-
sumirprimus
#6103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jok, cistkrvni tuzlak, bosanac, s tim da podrzavam ukrajinsku borbu, jer njihobva borba je i nasa borba, sad i bukvalno, a sad sto su sdfaovci kratkovidi pa to nisu vidjeli na vakat, nije oja stvar...breuer wrote: ↑12/09/2023 15:20ti si ukrajinacsumirprimus wrote: ↑12/09/2023 15:20 haman mislis na mene, jok ja ba pricam bosanski da me citav svet razume, pa jesam li bsanac po nacionalnosti il nisam?
-
Novak20
#6104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jedini dugoročni plan je u se, na se i podase. 
-
breuer
#6105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kradu i kod njih upamtite to pa ih to ne ometa u pravljenju planova...postoji korupcija i u Ukrajini, pa nisu skinuli gaće pred jebenim Rusima...caros wrote: ↑12/09/2023 15:20 Dugoročni planovi su morali postojati još 1995. godine, a znamo da nisu postojali niti je iko planirao bilo šta osim da bogati zelene. Bojim se da je danas kasno za sva planiranja, jer su ostali radili na tome dok su se kod nas jedino gradile Poljine.
- donnie_darko
#6106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znaci mi mnogo tvoje uvrede, vise me vrijedja to sto da srbi i hrvati kazu da je zemlja ravna ploca ti i takvi poput tebe bi se slozili sa njima jer pobogu, oni tako misle.caros wrote: ↑12/09/2023 15:16Ti si glup. Izvini, ali tako je.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:13
To ti i takvi kao ti mislite. Pogledaj u pasos ili licnu kartu koju imas, procitaj BOSNA I HERCEGOVINA I placi. A kad pokusate da to BOSNA I HERCEGOVINA pretvorite u nesto drugo idete preko drine, s noge na nogu! Zapamti.![]()
![]()
Da, u mom jedinom pasošu piše BiH, u njihovim duplim piše Srbija i Hrvatska.
@breuer
To i jeste jedino rješenje, samo sumnjam da postoji 1% nas spremnih na to. I puna mi je kapa što izbjegavamo da pišemo da je to jedino rješenje. Kompromisi, politička trgovina i sve ostalo su nas i doveli do ovoga, provjereno ništa od toga ne radi niti će raditi.
Isto tako i ovo vezano za 49% teritorije, ako sam ja glup sto smatram da je tih 49% teritorije moje isto kao i njihovo te Banja Luku smatram svojom onda neka sam, hvala Bogu, samo da nisam kao ti.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#6108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
boli njih k za nama, uvijek ih je i bolio. bolna istina je da smo mi sve ove godine al bukvalno od 92ge ocekivali vise od njih, a jnih je samo boliok k...

- P.Starck
#6109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma ne mogu više ovog defetizma! Svi dobro vidimo i nema potrebe da kujemo teorije zavjere i idemo do Atlantide. Nije protivnik Borg. Niti je Krang.
Potvrđena optužnica. Po članu koji je "nametnuo" kako kažu sadašnji visoki predstavnik. Izveli parsto ljudi na "granicu", da kreiraju priču a ne narativ (previše su nepismeni da upotrebljavam tu slatku riječ) o odbrani otadžbine, na granici...
Pa logično da ovaj visoki predstavnik ne valja, da ga se mora delegitimisati i da se lična odgovornost mora zamaskirati sa parsto simpatizera kao predstvanika naroda. Inače zakon je vrlo jasan. I kada je zvono oko vrata onda nije ni selektivan, kako u tišini zna da bude. Zakon će se provesti. Milom ili silom.
-
caros
#6110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Uopšte ne razumiješ poentu, idi umij se pa iščitaj opet sve fino.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:24Ne znaci mi mnogo tvoje uvrede, vise me vrijedja to sto da srbi i hrvati kazu da je zemlja ravna ploca ti i takvi poput tebe bi se slozili sa njima jer pobogu, oni tako misle.caros wrote: ↑12/09/2023 15:16
Ti si glup. Izvini, ali tako je.
Da, u mom jedinom pasošu piše BiH, u njihovim duplim piše Srbija i Hrvatska.
@breuer
To i jeste jedino rješenje, samo sumnjam da postoji 1% nas spremnih na to. I puna mi je kapa što izbjegavamo da pišemo da je to jedino rješenje. Kompromisi, politička trgovina i sve ostalo su nas i doveli do ovoga, provjereno ništa od toga ne radi niti će raditi.
Isto tako i ovo vezano za 49% teritorije, ako sam ja glup sto smatram da je tih 49% teritorije moje isto kao i njihovo te Banja Luku smatram svojom onda neka sam, hvala Bogu, samo da nisam kao ti.
-
sumirprimus
#6111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
a s druge strane pak prva linija stanforda 
-
caros
#6112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dobri moj, ja očekujem da sutra Dodik izvadi tu optužnicu na nekoj pressici i javno obriše guzicu s njom.P.Starck wrote: ↑12/09/2023 15:26Ma ne mogu više ovog defetizma! Svi dobro vidimo i nema potrebe da kujemo teorije zavjere i idemo do Atlantide. Nije protivnik Borg. Niti je Krang.Već seoske varalice umotane u četničke kožune.
Potvrđena optužnica. Po članu koji je "nametnuo" kako kažu sadašnji visoki predstavnik. Izveli parsto ljudi na "granicu", da kreiraju priču a ne narativ (previše su nepismeni da upotrebljavam tu slatku riječ) o odbrani otadžbine, na granici...
Pa logično da ovaj visoki predstavnik ne valja, da ga se mora delegitimisati i da se lična odgovornost mora zamaskirati sa parsto simpatizera kao predstvanika naroda. Inače zakon je vrlo jasan. I kada je zvono oko vrata onda nije ni selektivan, kako u tišini zna da bude. Zakon će se provesti. Milom ili silom.
100%.sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 15:26 boli njih k za nama, uvijek ih je i bolio. bolna istina je da smo mi sve ove godine al bukvalno od 92ge ocekivali vise od njih, a jnih je samo boliok k...
![]()
![]()
Pustili su nas da ginemo skoro četiri godine, a danas se mi kao trebamo nadati da eto oni nešto spremaju i da je ovo sve predstava za javnost od strane laktaškog kera. Još od oktobra se priča o tome, evo prođe godina, ništa ne dobismo osim sve veće šprdačine.
- donnie_darko
#6113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti uopste ne razumijes sta pises i mislim da uopste nisi svjestan da jedes srpskocetnicku propagandu i pristajes na njihove narative i ciljeve.caros wrote: ↑12/09/2023 15:28Uopšte ne razumiješ poentu, idi umij se pa iščitaj opet sve fino.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:24
Ne znaci mi mnogo tvoje uvrede, vise me vrijedja to sto da srbi i hrvati kazu da je zemlja ravna ploca ti i takvi poput tebe bi se slozili sa njima jer pobogu, oni tako misle.
- avetinja
#6114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bizmark je rekao da je politika umjetnost sagledavanja mogućnosti i bio je u potpunosti u pravu.
Mi u trenutnoj situaciji imamo dvije mogućnosti:
- prva je da sve probošnjačke/probosanske stranke zauzmu jedinstven stav po pitanju državnog integriteta i svih pitanja koji se njega tiču;
- druga mogućnost je da ostanemo razjedinjeni, da se međusobno krvimo i da se kasnije optužujemo ko je onima tamo više čega dao.
Saradnja sa svima na svim nivoima, ali uz poštovanje države, njenih zakona i institucija.
Mi državu možemo izgubiti samo sa servilnim pristupom i mentalitetom da će nam stranci nešto dati. Ovo područje je očito teren za sravnjavanje računa i stranci postupaju prema geopolitičkoj situaciji u trenutnom vremenu i u zavisnosti od pristupa naroda prema onome što se njih direktno tiče. I uz najcrnji scenario, ne vjerujem da bi u potpunosti udovoljili srpsko-hrvatskim interesima, jer tada gube mamac u ruci, ali ne trebamo se na to oslanjati.
A ovo da iz čista mira damo pola države na jednu stranu, a drugu polovinu na drugu je apsurd apsurda. Tolike krvnike smo preživjeli i sada da državu besplatno poslužimo ne na jednoj nego na dvije tacne.
I što se tiče rata, rata neće biti ako na vrijeme zauzmemo čvrst stav. Rat je najgora opcija za sve, štaviše i za strance. Na primjeru Heleza se vidjelo da se siledžije umire samo onda kada pokažeš zube za odbranu. Svi dobro znaju da bi naredni rat bio krvaviji od prošlog, gdje niko iza sebe ne bi ništa ostavio u milosti. Može Dodik prdit u prazno, ali davno bi on povukao ručnu da mu je neko sasuo u lice ono što ga ide i da Bošnjaci imaju jedinstven stav po pitanju države. Dodikova bahatost je direktni rezultat mutavosti naših poltiičara. To je čovjek koji pljune pa poliže, ne treba od njega praviti nerealnu veličinu.
Mi u trenutnoj situaciji imamo dvije mogućnosti:
- prva je da sve probošnjačke/probosanske stranke zauzmu jedinstven stav po pitanju državnog integriteta i svih pitanja koji se njega tiču;
- druga mogućnost je da ostanemo razjedinjeni, da se međusobno krvimo i da se kasnije optužujemo ko je onima tamo više čega dao.
Saradnja sa svima na svim nivoima, ali uz poštovanje države, njenih zakona i institucija.
Mi državu možemo izgubiti samo sa servilnim pristupom i mentalitetom da će nam stranci nešto dati. Ovo područje je očito teren za sravnjavanje računa i stranci postupaju prema geopolitičkoj situaciji u trenutnom vremenu i u zavisnosti od pristupa naroda prema onome što se njih direktno tiče. I uz najcrnji scenario, ne vjerujem da bi u potpunosti udovoljili srpsko-hrvatskim interesima, jer tada gube mamac u ruci, ali ne trebamo se na to oslanjati.
A ovo da iz čista mira damo pola države na jednu stranu, a drugu polovinu na drugu je apsurd apsurda. Tolike krvnike smo preživjeli i sada da državu besplatno poslužimo ne na jednoj nego na dvije tacne.
I što se tiče rata, rata neće biti ako na vrijeme zauzmemo čvrst stav. Rat je najgora opcija za sve, štaviše i za strance. Na primjeru Heleza se vidjelo da se siledžije umire samo onda kada pokažeš zube za odbranu. Svi dobro znaju da bi naredni rat bio krvaviji od prošlog, gdje niko iza sebe ne bi ništa ostavio u milosti. Može Dodik prdit u prazno, ali davno bi on povukao ručnu da mu je neko sasuo u lice ono što ga ide i da Bošnjaci imaju jedinstven stav po pitanju države. Dodikova bahatost je direktni rezultat mutavosti naših poltiičara. To je čovjek koji pljune pa poliže, ne treba od njega praviti nerealnu veličinu.
- P.Starck
#6115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Misliš na mene? Ili na defoltnu kontra stranu za-pro-bih kvazi političara?
Hebe mi se za njih. Zamalo da citiram rumenog sa doratom. Neće nas ni oni odbraniti. Nisu ni prije.
Imao sam drugačiju sliku o tebi ili je ovo bio kao neki zicer komentar
-
cija123
#6116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 15:08 Bravo! A zadatak svakog patriote Bosne i Hercegovine je ne nasjedati na takvu propagandu i ne padati pred istinom. Ne znam koliko to moze biti tesko.
Ako oni zovu bosanski jezik "bosnjackim jezikom" mi i cijeli svijet znamo istinu, zasto slusati govna koja prosipaju?? Aman ljudi trznite se malo, stavljaju vam glavu na kladu za klanje a vi se ni ne trudite da dignete tu glavu.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#6117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislis da si popio svu pamet sveta i da si ITK. Nisi, jer fulas. Ja nemam problema napisati da je hdz smece, da je snsd i privjesci smece, da je nip smece a da je sda predvodnik u tome. E da zaboravih tzv gradjane df, sdp i ns otpatke.
Da cujem da ti ponovis ovo identicno za sve ove stranke. Hoces al u qrcu, jer imas direktne veze.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#6119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
to drugo, nemam ba nista protiv tebe licno i ne znam te..
- Ozimician
#6120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Imam direktne veze i vece nego sto mozes pretpostaviti, zavrsilo ti radno vrijeme maloprije, ali valja i dalje zaraditi platu.laserShow wrote: ↑12/09/2023 15:35Mislis da si popio svu pamet sveta i da si ITK. Nisi, jer fulas. Ja nemam problema napisati da je hdz smece, da je snsd i privjesci smece, da je nip smece a da je sda predvodnik u tome. E da zaboravih tzv gradjane df, sdp i ns otpatke.
Da cujem da ti ponovis ovo identicno za sve ove stranke. Hoces al u qrcu, jer imas direktne veze.
-
moimoi
#6121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Klinac ne bi skinuli da nisu dobili garanciju od usa i eu. Mjesecno sprze 10 milijardi dolarabreuer wrote: ↑12/09/2023 15:22kradu i kod njih upamtite to pa ih to ne ometa u pravljenju planova...postoji korupcija i u Ukrajini, pa nisu skinuli gaće pred jebenim Rusima...caros wrote: ↑12/09/2023 15:20 Dugoročni planovi su morali postojati još 1995. godine, a znamo da nisu postojali niti je iko planirao bilo šta osim da bogati zelene. Bojim se da je danas kasno za sva planiranja, jer su ostali radili na tome dok su se kod nas jedino gradile Poljine.
-
Mrvice_ba
#6122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
@laserShow aka kikiboba mrzitelj bosnjaka i narkoman po svom priznanju
Nije relevantan za razgovor
Nije relevantan za razgovor
-
sumirprimus
#6123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ludilo teme, sta nam rade ovo nedime ba, nije 92ga

- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#6124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tako je, imam i odvojeni zivot i personalnog sofera. Nego deder, odgovori mi i napisi kao i ja za pobrojane stranke da su smece. Da vidim koga ces izostaviti iz te svoje ideologijeOzimician wrote: ↑12/09/2023 15:37Imam direktne veze i vece nego sto mozes pretpostaviti, zavrsilo ti radno vrijeme maloprije, ali valja i dalje zaraditi platu.laserShow wrote: ↑12/09/2023 15:35
Mislis da si popio svu pamet sveta i da si ITK. Nisi, jer fulas. Ja nemam problema napisati da je hdz smece, da je snsd i privjesci smece, da je nip smece a da je sda predvodnik u tome. E da zaboravih tzv gradjane df, sdp i ns otpatke.
-
breuer