REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
balks

#6101 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by balks »

vivaldi wrote:
palermo wrote:
vivaldi wrote:
pa napisao sam, za pocetak pronalazenje rjesenja oko glasanja i popravljanje odnosa sa hrvatima sto bi dovelo do stabilizacije prilike u federaciji. jasno je meni da su sada strasti uzavrele, ali toga u politici nema, ustvari ne smije biti jer se to onda obicno obije o glavu.

ne vidim aposlutno nijedan jedini razlog da se bake sam namece kao faktor nestabilnosti zarad bukvalno nicega. u politici su dozvoljene razne stvari, ali samo ako od njih imas nekog interesa. komsic i izbracivanje iz vlasti hdz-a nije eureka. to je vec oproban recept, a rezultate znamo.

ali eto ako bake misli da ce isti recept ovaj put dati neki drugaciji rezultat onda ce tako i biti
Ali svi tvoji postovi iuglavnom idu ka bošnjačkom popuštanju. Ja čak uopće ne ulazim u to jesi li u pravu, ali valjda znaš da se ne može na toj osnovi graditi dugoročna stabilnost. Ne može se stvarati osjećaj da je netko uvijek donji.

I pritome je zaista nebitno je li taj osjećaj ispravan ili nije...ali on postoji, dodatno ga produbljivati kao recept za stabilnost....sumnjam
ma nema to veze sa popustanjem vec sa interesima, u ovom konkretnom slucaju interesu bosnjaka.

dodik izlazi na izbore sa sloganom "moja kuca srpska i srpska zauvijek bih dok mora". Njegovo kompletno politicko djelovanje je zasnovano na subverzivnim aktivnostima drzave.

ne funkionisnje drzave je za dodika mustuluk - za bakira nije (pod uslovom da mu je stvarno stalo do drzave.

kada su ciljevi totalno suprotni, metode ne mogu biti iste. slican ti je slucaj i sa covicem samo sto on ima na rapsolaganju slabije politicke instrumente pa je njegovo djelovanje nesto slabije.

druga stvar, ne vidim bas kakvo je popustanje u tome sto svako bira svoje predstavnike.

i na kraju treca i ustvari najvaznija stvar jeste da prioritetno pitanje za bosnjake nije kako izabrat hrvatima predstavnike vec kako izabrat svoje predtsvanike.

bakir, fahro, nerma...ja ne vidim nikoga ko uliva povjerenje. mislim da bi se u vijecnici trebao sada odrzat neki drugi sabor gdje bi bosnjaci od reisa, preko intelektualaca do stranackih lidera trebali redefinisati vlasitu politiku.

po meni bi bi to bilo neuporedivo pametniji nego se baviti jalovim naprdjivanjem "kako zajebat dragana"

bakir jednstavno mora imati drugaciji pristup ne zato sto je mekan, picka ili bilo sta drugo vec zato sto ne postoji drugi nacin da se bori za svoje odnosno ciljeve naroda kojem pripada.

da li je to fer ili nije, posteno ili nije, to je poptuno irelevantno jer politika ne funkcionise na tim postulatima
:thumbup:
Nema se napisanom što dodati.
Svaka čast, a sad češ biti optužen za izdaju
palermo

#6102 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

drinjanin wrote:
U pravu si - možda je sramota pogrešna riječ, ali u svakom slučaju jeste poraz koji se jasno mogao vidjeti i izbjeći...Suština je da ništa ozbiljno nije rađeno 10 godina (barem ja nisam vidio da je neko iznijeo neke dokaze-osim Bakirovih "mudrih i tajanstvenih" izjava).
Ova zemlja je duboko podjeljena i dug je put ka unutarnjoj harmoniji i povjerenju, a neke gorke pilule se moraju progutati zarad krajnjeg cilja koji bi trebao biti očuvanje zemlje i njeno uvodjenje u društvo europskih naroda. Najsmješnije od svega što pročitah večeras je da je Čović kriv i da treba da se treba "svetiti" hrvatima :-) ...put za novi autogol...
slažem se generalno sa ovim što si napisao.....samo mislim da ovaj poraz uopće ne mora biti loš...u krajnjoj liniji možda se ovo nekad bude zvalo i korisnim porazom....

al ovo oko gorskih pilula....baš kao što rekoh vivaldiju, ne može se očekivati od Bošnjaka da budu jedini koji gutaju pilule.....svijet jednostavno ne funkcionira tako...
kiligonzales

#6103 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

znali da sake nije više agent i krenuli u reviziju i kontali skupiće poene kod naroda jer su reviziju pokrenuli, a ustvari sabotirali je svijesno, kako objasniti posjetu Zvizdica BG, u sedmici kada se apliciralo za reviziju. iso na noge Vucku i reko mi cemo se praviti ljuti na vas, vi na nas, na kraju ce svakako biti pojo vuk magarca i to je to... mirna Srbija, mirna Bosna...
firebird

#6104 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by firebird »

Bakir skroz sjeban, djeluje izgubljeno.

https://www.youtube.com/watch?v=77qdTJAcqB4
madner

#6105 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by madner »

Sta fali rezultatima majorizacije?

Sasvim sigurno stabilnija vlada od sadasnje, sa vecim mogucnostima za ekonomski prosperitet od ove. Bar ne bi bio problem dovesti kladionice u red ili praviti autoput.
Politika je ipak umjece moguceg, tako da treba eliminisati Italiju prije nego sto se napadne Njemacka. :D
vivaldi

#6106 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

palermo wrote:al ovo oko gorskih pilula....baš kao što rekoh vivaldiju, ne može se očekivati od Bošnjaka da budu jedini koji gutaju pilule.....
ama palermo kakvo gutanje pilula? to sto bosnjaci i srbi biraju koga hoce i pritom ih boli kurac sta drugi misle o njihovom izboru, a hrvati ne mogu?

nemoj zajebavat.

ali nevezano za to svi su na ovom prostoru ubijedjeni da je cijeli svijet protiv njih
bosan

#6107 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bosan »

Najmanje sto bi Bakir trebao da uradi za ovaj narod i ovu drzavu je da uzme komad spage i objesi se o prvo drvo :twisted:
kiligonzales

#6108 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

balks wrote:
vivaldi wrote:
palermo wrote:
Ali svi tvoji postovi iuglavnom idu ka bošnjačkom popuštanju. Ja čak uopće ne ulazim u to jesi li u pravu, ali valjda znaš da se ne može na toj osnovi graditi dugoročna stabilnost. Ne može se stvarati osjećaj da je netko uvijek donji.

I pritome je zaista nebitno je li taj osjećaj ispravan ili nije...ali on postoji, dodatno ga produbljivati kao recept za stabilnost....sumnjam
ma nema to veze sa popustanjem vec sa interesima, u ovom konkretnom slucaju interesu bosnjaka.

dodik izlazi na izbore sa sloganom "moja kuca srpska i srpska zauvijek bih dok mora". Njegovo kompletno politicko djelovanje je zasnovano na subverzivnim aktivnostima drzave.

ne funkionisnje drzave je za dodika mustuluk - za bakira nije (pod uslovom da mu je stvarno stalo do drzave.

kada su ciljevi totalno suprotni, metode ne mogu biti iste. slican ti je slucaj i sa covicem samo sto on ima na rapsolaganju slabije politicke instrumente pa je njegovo djelovanje nesto slabije.

druga stvar, ne vidim bas kakvo je popustanje u tome sto svako bira svoje predstavnike.

i na kraju treca i ustvari najvaznija stvar jeste da prioritetno pitanje za bosnjake nije kako izabrat hrvatima predstavnike vec kako izabrat svoje predtsvanike.

bakir, fahro, nerma...ja ne vidim nikoga ko uliva povjerenje. mislim da bi se u vijecnici trebao sada odrzat neki drugi sabor gdje bi bosnjaci od reisa, preko intelektualaca do stranackih lidera trebali redefinisati vlasitu politiku.

po meni bi bi to bilo neuporedivo pametniji nego se baviti jalovim naprdjivanjem "kako zajebat dragana"

bakir jednstavno mora imati drugaciji pristup ne zato sto je mekan, picka ili bilo sta drugo vec zato sto ne postoji drugi nacin da se bori za svoje odnosno ciljeve naroda kojem pripada.

da li je to fer ili nije, posteno ili nije, to je poptuno irelevantno jer politika ne funkcionise na tim postulatima
Haris Silajdzic je bio najsposobniji politicar, al su ga sami mediji iz Sarajeva, dirigovani politkom SDA i SDP rusili. Covjek je na svome imidzu, dobio izbore i ustalio se u predsjednistvu, a bome i stranka je bila jaka dok je bio i on. Najgore je sto svi ostali u njoj nisu imali jednak imidz, niti politicke kvalitete i tezine kao njihov predsjednik.

Za Bakira, Lagumdziju, a i Komsica izmislio je svijet, ali sve što biva dobro mi sami moramo pokopati. Latić je to objasnio fino u ovome tekstu, sve što je u BiH valjalo, ovaj pomenuti dvojac je sahranio http://thebosniatimes.ba/clanak/7569

Jadni smo mi kad se oni promiču kao naša konstanta u politici.
It_is_a_Leclerc

#6109 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

mali_milojica wrote:U reviziju tuzbe se trebalo ici,tamam da nijedan novi dokaz nismo imali. I neka smo isli na reviziju. Barem toliko dugujemo poginulim u ratu.
Obrukali se? Pa sta? Ni prvi ni zadnji put.
Ako nista i maske su pale. Kako kod balija,tako i kod skripara.
Netačno, netačno i netačno.

Poginulima u ratu dugujemo dostojanstvo, da ne budu najjeftinija moneta kad neko poželi da pokaže kako je patriota i kako voli BiH, da budu svetinja, trajna memorija. Da omogućimo njihovim porodicama da se vrate svojim kućama i da im ne doniramo bolesne krave. Da im omogućimo da uče svoj jezik, da imaju zdravstveno osiguranje. To im dugujemo.

Ono što im ne dugujemo je ponižavanje i ismijavanje koje trenutno bijesni u RS i Srbiji. Prst direktno u živu ranu. Omogućio - Bakir Izetbegović.
palermo

#6110 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

vivaldi wrote:
palermo wrote:al ovo oko gorskih pilula....baš kao što rekoh vivaldiju, ne može se očekivati od Bošnjaka da budu jedini koji gutaju pilule.....
ama palermo kakvo gutanje pilula? to sto bosnjaci i srbi biraju koga hoce i pritom ih boli kurac sta drugi misle o njihovom izboru, a hrvati ne mogu?

nemoj zajebavat.

ali nevezano za to svi su na ovom prostoru ubijedjeni da je cijeli svijet protiv njih
Nisu svi,naprimjer ja nisam, ali mi reci je li to ti smatraš da je politika HDZ-a ispravna.

Ovdje si napisao post u kojem prozivaš Bošnjake za njihov izbor.....je li stvarno misliš da ostali prave pravi izbor, po sebe naravno....ako je tako, onda zaista nema drugog puta Bošnjacima nego slijediti uspješne politike tj načine djelovanja ....npr HDZ-a
Fudo387

#6111 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

firebird wrote:Bakir skroz sjeban, djeluje izgubljeno.

Meni tako ne djeluje.
Ljut je, gotovo sigurno se moze ocekivati promjena politike popustanja i netalasanja, "casa je prelivena",
"jebem i tebe i Radoncica-odgovor novinaru",
bice tu svasta.
vivaldi

#6112 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

palermo wrote:reci je li to ti smatraš da je politika HDZ-a ispravna.
moram prvo sacekat da vidim kako ce se po tom pitanju ocitovat moj klub da uskadimo stavove

Image

:D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6113 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

balks wrote:
vivaldi wrote:[

Ne bih ni ja dodao. Osim linije ispod koje se ne smije ici.
Sve mozemo razgovarati,dogovarati,ali svi trebaju znati liniju ispod koje se ne ide.
Treci entitet neka zaborave.
Mostar,stolni grad bosanskih hrvata neka zaborave.
Referendume o ocjepljenju i ostali vlazni snovi i slicne nebuloze.
palermo

#6114 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

vivaldi wrote:
palermo wrote:reci je li to ti smatraš da je politika HDZ-a ispravna.
moram prvo sacekat da vidim kako ce se po tom pitanju ocitovat moj klub da uskadimo stavove

Image

:D
poenta tvoga odgovora je da su njihovi zahtjevi opravdani
kiligonzales

#6115 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Samo SDP-ov recept, graditi BiH sa hrvatskim strankama koje su spremne u inat HDZ-u koalirati sa bošnjačkim strankama, a HDZ izbaciti iz vlasti u FBiH. Nek plaču.

Oštro krenuti na Čovića, s kramponima u leđa pravo. :D

Kad već kriziramo da kriziramo sa stilom. Jebo ustupke.
sigh

#6116 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sigh »

Nije mi jasan lik, i kod redovnih sudova za reviziju je potrebna posebna punomoc za tu vrstu radnje, a izgleda da su bili obavijesteni vec godinu dana ranije o tome. Sad jel on zbilja mislio da sud nece postovati vlastita pravila ili je ovo neki pr stunt, prije ovo drugo. :-)
vivaldi

#6117 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

palermo wrote:poenta tvoga odgovora je da su njihovi zahtjevi opravdani
mislim da bi bilo bolje da si se suzdrzao od bilo kakvog komentara na onu ilisutraciju jer i ona otvara neka pitanja.

ali nema veze.

to sto me pitas konkretno je nesto na sta ja stalno dajem isti odgovor na takva i slicna pitanja.

prvo napravis politicke ciljeve, a onda napravis politicku strategiju kako da te ciljeve ostvaris.

cinjenica je da bih prilican fenomen sa 3 konsitutivne, a oprecne jake politicke struje, ali stvari su takve kakve jesu i od plakanja nad vlastitom sudbinom nema nikakvog hajra.

s obzirom da su u slucaju srba slika i ton sinhronizovani, ostaje politika hrvata i bosnjaka. iskreno i jedna i druga mi ima previse fula u odnosu na ciljeve jer ono sto pricaju i rade je vrlo cesto u neskladu
TheMule

#6118 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

Fudo387 wrote:

Meni tako ne djeluje.
Ljut je, gotovo sigurno se moze ocekivati promjena politike popustanja i netalasanja, "casa je prelivena",
bice tu svasta.
Izgleda da je ljut, i treba da bude, ne kontam kako mu casa nije ranije prelila u vezi ovih supaka iz rs
JohnnyS

#6119 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JohnnyS »

Ja samo ne znam što ste svi kivni na Čovića, spominju se radikalizacije, zazivaju novi Komšići i slične demonstracije poznate bošnjačke multikulti-tolerancije. Pa i da je on bio najveći zagovornik tužbe, Ivanić bi potegao vitalni nacionalni interes, NSRS bi se složila dvotrećinskom većinom i doviđenja.
U krajnjem slučaju, što bi se Čović pretjerano sekirao oko tužbe, za nju se svakako mogu iskoristiti riječi jednog našeg velikog mudraca, vizionara i istinskog vođe - "Nije to naš rat".
Prpa.ba

#6120 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Prpa.ba »

BH katolicima se nema sta udovoljavati vise. Potpisan je Washingtonski sporazum i Dejton i tu je kraj price. Kao sto smo se mi pomirili da postoji RS, tako se i BH katolici moraju pomiriti da oni nemaju niti ce imati svoj RS. Taman posla da im drcnim kakvi jesu dajemo jos politicke snage, nije drzava dovoljno slaba ionako. Da ekonomija i zivot mogu krenuti na bolje, krenuli bi na kantonalnim nivoima. Posto toga nema, kapacitet ocito ne postoji pa ne postoji ni razlog zasto bismo BH katolicima udovoljavali. Nemaju nam sta ponuditi. :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6121 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:

Meni tako ne djeluje.
bice tu svasta.
kirba se naljutio... vazduh je ustreptao... nebo gori...
VjecitiStudent

#6122 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Fudo387 wrote:

Meni tako ne djeluje.
bice tu svasta.
Ljut, ali i dalje glup ko noga, jedan od najglupljih političara ikada viđenih na bh. sceni.

Da li je moguće da je cijela avantura rezultat podvale smišljene unutar SDA, kako bi ga skinuli?
kiligonzales

#6123 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

VjecitiStudent wrote:
Fudo387 wrote:

Meni tako ne djeluje.
bice tu svasta.
Ljut, ali i dalje glup ko noga, jedan od najglupljih političara ikada viđenih na bh. sceni.

Da li je moguće da je cijela avantura rezultat podvale smišljene unutar SDA, kako bi ga skinuli?
Nije nemoguce...
Maystor

#6124 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maystor »

VjecitiStudent wrote:
Fudo387 wrote:

Meni tako ne djeluje.
bice tu svasta.

Zbog činjenice da je Sakib Softić znao da mu je "punomoć" istekla, ne mogu da vjerujem da je Bakir toliko glup, pa da "nenamjerno" pređe preko toga. Rezultati ove vlasti su katastrofalni; prethodna vlada (najomraženija u istoriji) je izgradila 50-ak kilometara autoceste, dva puta poveća penzije po 5% itd.
Ova vlast je izgradila 0 kilometara autoceste, povećala penzije za 0%, a najveće dostignuće su im Fadilove "reforme". Trebalo je ljude nečim zabaviti, da ne pitaju za penzije, autoceste, a pogotovo KCUS.
Ajatolah_

#6125 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ajatolah_ »

VjecitiStudent wrote:
Fudo387 wrote:

Meni tako ne djeluje.
bice tu svasta.
Što bi sad bio ljut, kad nepobitno znamo da je već obaviješten od strane Suda da revizija neće proći bez novog imenovanja agenta...

Može li neko razabrati šta ga je novinar pitao na 3:25? Ovo kad je odgovorio da "misli da se njima već puni čaša".
Last edited by Ajatolah_ on 10/03/2017 00:46, edited 1 time in total.
Post Reply