vivaldi wrote:ma nema to veze sa popustanjem vec sa interesima, u ovom konkretnom slucaju interesu bosnjaka.palermo wrote:Ali svi tvoji postovi iuglavnom idu ka bošnjačkom popuštanju. Ja čak uopće ne ulazim u to jesi li u pravu, ali valjda znaš da se ne može na toj osnovi graditi dugoročna stabilnost. Ne može se stvarati osjećaj da je netko uvijek donji.vivaldi wrote:
pa napisao sam, za pocetak pronalazenje rjesenja oko glasanja i popravljanje odnosa sa hrvatima sto bi dovelo do stabilizacije prilike u federaciji. jasno je meni da su sada strasti uzavrele, ali toga u politici nema, ustvari ne smije biti jer se to onda obicno obije o glavu.
ne vidim aposlutno nijedan jedini razlog da se bake sam namece kao faktor nestabilnosti zarad bukvalno nicega. u politici su dozvoljene razne stvari, ali samo ako od njih imas nekog interesa. komsic i izbracivanje iz vlasti hdz-a nije eureka. to je vec oproban recept, a rezultate znamo.
ali eto ako bake misli da ce isti recept ovaj put dati neki drugaciji rezultat onda ce tako i biti
I pritome je zaista nebitno je li taj osjećaj ispravan ili nije...ali on postoji, dodatno ga produbljivati kao recept za stabilnost....sumnjam
dodik izlazi na izbore sa sloganom "moja kuca srpska i srpska zauvijek bih dok mora". Njegovo kompletno politicko djelovanje je zasnovano na subverzivnim aktivnostima drzave.
ne funkionisnje drzave je za dodika mustuluk - za bakira nije (pod uslovom da mu je stvarno stalo do drzave.
kada su ciljevi totalno suprotni, metode ne mogu biti iste. slican ti je slucaj i sa covicem samo sto on ima na rapsolaganju slabije politicke instrumente pa je njegovo djelovanje nesto slabije.
druga stvar, ne vidim bas kakvo je popustanje u tome sto svako bira svoje predstavnike.
i na kraju treca i ustvari najvaznija stvar jeste da prioritetno pitanje za bosnjake nije kako izabrat hrvatima predstavnike vec kako izabrat svoje predtsvanike.
bakir, fahro, nerma...ja ne vidim nikoga ko uliva povjerenje. mislim da bi se u vijecnici trebao sada odrzat neki drugi sabor gdje bi bosnjaci od reisa, preko intelektualaca do stranackih lidera trebali redefinisati vlasitu politiku.
po meni bi bi to bilo neuporedivo pametniji nego se baviti jalovim naprdjivanjem "kako zajebat dragana"
bakir jednstavno mora imati drugaciji pristup ne zato sto je mekan, picka ili bilo sta drugo vec zato sto ne postoji drugi nacin da se bori za svoje odnosno ciljeve naroda kojem pripada.
da li je to fer ili nije, posteno ili nije, to je poptuno irelevantno jer politika ne funkcionise na tim postulatima
Nema se napisanom što dodati.
Svaka čast, a sad češ biti optužen za izdaju