Ne bavim se komisijama. Govorimo o instituciji zvanoj Ustavni sud.Ripicipi wrote:Nisi mi odgovorio na pitanje.ze kalanga wrote:Naravno da je bila politička odluka. To se najbolje vidi po tome ko je za istu glasao i krucijalno ko se ističe da se ona provede. Nisam primjetio, a nije da nisam pratio da se Silajdžić, Komšić, Ljubić ili Lagumdžija utrkuju da iskažu bošnjački patriotizam tako što će istaći kako im eto smeta praznik koji se i ne slavi u cijeloj državi i koji po svojim karakteristikama apsolutno nije neustavan, jer je definisan Ustavom RS.
Uostalom, preko 80 odluka navedene institucije nije sprovedeno. Nek me odmah banuju, ako nisam u pravu. I najveći dio tih odluka nije sproveden u FBIH. I ako je ovo laž, izrečena s moje strane, spreman sam da me banuju, jer zašto da širim "laži".
Ne postoji vladavina prava. Ne postoji jedinstven obrazac koji bi za cilj imao racionalne odluke, a ne političke.
Kakvog uticaja Bakir i SDA imaju na Venecijansku komisiju???
"Venecijanska komisija je savjetodavno tijelo Vijeća Europe, međunarodne asocijacije koje čini ukupno 47 europskih i susjednih zemalja. Puno službeno ime tog savjetodavnog tijela je "Europska komisija za demokraciju putem prava".
Komisije, savezi, pokreti, lgbt udruženja, crne ruže, šestokrilne zvijezde, stručni savjeti, nevladina tijela, apsolutno se nebitni u cijeloj priči.