SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#6101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Heller wrote:
Hakiz wrote: E sad, kome vjerovati.
U RSu dobiješ po pičci jer ne izvadiš dokumente na vrijeme :mrgreen: Volim cugat na otvorenom, jednom to radio u Doboju, policija nas rastjerivala, neki lola se kurčio drotu ovaj ga polomi u sekundi :oops: Čuo sam od likova iz MUPa Tk kad nekog kupe recimo po potjernici u RSu federalni drotovi ovi se obraduju ko najrođenijem :mrgreen:
Neka bude. Ali, iskreno, ne znam gdje je gore. Tamo gdje policija ne smije ništa, ili tamo gdje policija vrši nasilje. Ne valja ni jedno ni drugo. Zato što i jedno idrugo pokazuje da nema države.

Tamo gdje policija ne smije tu je jasno da nema države.

Ali, da ima države, kada bi policajac nekoga pretukao, pa sud donio presudu protiv tog policajca i protiv policije, pa policija morala platiti odštetu, bio osude na robiju, otkaza rukovodećim ljudma itd, tada ni policajci ne bi smjeli tući kako hoće.

Najbolje je kada svi znamo da policija smije jer radi po zakonu, i jer ne prekoračuje ovlaštenja, pa kada nešto naredi ti znaš da i ima pravo na to i da to radi sa razlogom, a ne da provodi samovolju i kurčenje. A tada, ako ne poslušaš, slijedii postupanje po zakonu iupotreba sredstava prinude po pravilima službe. E, tada ima države.

Što znači da i kada policija ne smje ništa, kao i kada policija tuče kako hoće, to oboje znači da je stanje sa državom i institucijama loše.
Last edited by Hakiz on 11/10/2016 19:12, edited 1 time in total.
PM72

#6102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Bio sam ljetos u Albaniji i tamo sam vidio njihove drotove.Kad ih prvi put vidiš,jad i bijeda.Nemaju ni čestite uniforme ni cipele a obučeni kao naši revizori.Kajš (ne opasač) i na njemu ruski tetejac.A pištolj ima svaki drugi drot.A palica po metre.Drvena.Auta golf trojka i stara astra iz 1993.Ali...gledam ih jedne prilike kako su njih dvojca postrojili neku omladinu,valjda pravili probleme.Pa došao kombi i odveo njih dvojcu.Ostali oborili poglede,plaču i sline.

Albanija je za nas zapad.U svakom smislu.
mirzet87sa

#6103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

salik79 wrote: I opet velim - specijalci garant nisu bili. Nikada ne idu bez minimalno cetvorke. A ta cetvorka sasvim sigurno ne grebe zive sile, a ne nekakvog klosara...Tamam da je bio Bake glavom i bradom, slomili bi ga da se ...cio, a kamoli da ih je popljuvao. Zato, odvadi malo...
Nemam ja sta odvaditi, a ni dodati. Tako je kako je, nemam nista od toga da izmisljam, ne? Bila je specijalna jedinica, znam ih raspoznati jer sam i sam zavrsio akademiju. Da je klosar kao ovaj trkac sto je pregazio i ostali sto se povlace po crnoj hronici nije, varas se. Ima negdje video kada je bilo ubistvo salcina, lik im dosao na noge, a raspisana potjernica za njim, gura policajce, udara ih, baca, a oni ga grle i mole da se smiri. A za likom raspisana potjernica, smijesno. Puno ste se vi uzdali u policiju kao da su supermeni.
Heller

#6104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

Hakiz wrote:
Heller wrote:
Hakiz wrote: E sad, kome vjerovati.
U RSu dobiješ po pičci jer ne izvadiš dokumente na vrijeme :mrgreen: Volim cugat na otvorenom, jednom to radio u Doboju, policija nas rastjerivala, neki lola se kurčio drotu ovaj ga polomi u sekundi :oops: Čuo sam od likova iz MUPa Tk kad nekog kupe recimo po potjernici u RSu federalni drotovi ovi se obraduju ko najrođenijem :mrgreen:
Neka bude. Ali, iskreno, ne znam gdje je gore. Tamo gdje policija ne smije ništa, ili tamo gdje policija vrši nasilje.
Možda sam ja pretjero, lik je drotu reko da odjebe, pa onda da mu ga popuši, onda mu je drot popušio ako pušenjem nazivamo pendrek po vugli. Al nešto se ne sjećam slučaja ovakvih pogibija ni ovakvih majmuna po BL
Innovation

#6105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Innovation »

Last edited by Innovation on 11/10/2016 19:14, edited 1 time in total.
Hakiz

#6107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Heller wrote:
Možda sam ja pretjero, lik je drotu reko da odjebe, pa onda da mu ga popuši, onda mu je drot popušio ako pušenjem nazivamo pendrek po vugli. Al nešto se ne sjećam slučaja ovakvih pogibija ni ovakvih majmuna po BL
To je druga priča. Vrijeđao ga je. Iako ni tada policajac ne bi smio da ga tuče, to je druga priča.

Ali, na primjer, policajac hoće da me legitimiše, ja pitam zašto i tražim da mu vidim pločicu koja ga identifikuje, a on me namlati, to isto pokazuje da je država u sranju.

Ne valja ni kada građani rade šta ne smiju, kao ni kada policija radi šta ne smije.
vješalica

#6108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

mirzet87sa wrote:
salik79 wrote: I opet velim - specijalci garant nisu bili. Nikada ne idu bez minimalno cetvorke. A ta cetvorka sasvim sigurno ne grebe zive sile, a ne nekakvog klosara...Tamam da je bio Bake glavom i bradom, slomili bi ga da se ...cio, a kamoli da ih je popljuvao. Zato, odvadi malo...
Nemam ja sta odvaditi, a ni dodati. Tako je kako je, nemam nista od toga da izmisljam, ne? Bila je specijalna jedinica, znam ih raspoznati jer sam i sam zavrsio akademiju. Da je klosar kao ovaj trkac sto je pregazio i ostali sto se povlace po crnoj hronici nije, varas se. Ima negdje video kada je bilo ubistvo salcina, lik im dosao na noge, a raspisana potjernica za njim, gura policajce, udara ih, baca, a oni ga grle i mole da se smiri. A za likom raspisana potjernica, smijesno. Puno ste se vi uzdali u policiju kao da su supermeni.
fikret kajević sanđaklijska bog i batina podzemlja
tako da more jebavat prašinarima i onima što su kupili radna mjesta kad god hoće i gdje hoće
neki umislili sa foruma da se sa njim mogu ganjati haha
nek prvo upišu na google njegovo ime pa nek čitaju njegova sabrana djela od vremena birvaktilne grčke
JThomas

#6109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

e šta li je komesar usr'o? da nije ništa ne bi ni ona prijava za dženana memića nidokle...
Heller

#6110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

Hakiz wrote:
Heller wrote:
To je druga priča. Vrijeđao ga je. Iako ni tada policajac ne bi smio da ga tuče, to je druga priča.

Ali, na primjer, policajac hoće da me legitimiše, ja pitam zašto i tražim da mu vidim pločicu koja ga identifikuje, a on me namlati, to isto pokazuje da je država u sranju.

Ne valja ni kada građani rade šta ne smiju, kao ni kada policija radi šta ne smije.
Nije nas legitimiso, nego nam reko da udjemo u klub da ne pijemo ispred.
old_spice

#6111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by old_spice »

JThomas wrote:ako je penzionisan radio je bukvalno do juče...prošle godine u ova doba jeste.
jozo radi za kladionicu sportplus, vidim ga cesto, gospodin pravi
znam da ove radnice sto lazno prijave pljacke otkrije jednim pogledom :lol:
Hakiz

#6112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Heller wrote:
Hakiz wrote:
Heller wrote:

Nije nas legitimiso, nego nam reko da udjemo u klub da ne pijemo ispred.
To je OK. Naročito ako postoji zakon kao u Sarajevu da je zabranjena konzumacija alkohola na javnim površinama (ulica, parkovi itd). Bolje to nego da vam je naplatio kaznu.
Heller

#6113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

Hakiz wrote: To je OK. Naročito ako postoji zakon kao u Sarajevu da je zabranjena konzumacija alkohola na javnim površinama (ulica, parkovi itd). Bolje to nego da vam je naplatio kaznu.
To i kažem da je ok, samo sto sam se ja kurcio federalnim drotovima, jednom smo uzimali sapku i motorolu a on pizda :mrgreen: RSovskim dobar dan i kraj borbe.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Koliko je puta plavi golf VII na moje oci prosao kroz crveno... nebrojeno...
Smiju li ga zaustaviti? :bih:
artime

#6115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by artime »

Ali sta sada pricaju o sigurnosnoj situaciji kao da se to sada u ovom momentu formiralo. Evo primjera slusam jednog policajca inace poznanika kako govori da ne bi se uzdao u policiju ako bi mu se sta desilo, tipa ukralo auto ili obicna kradja jer valjda zna da uopste ne bi se nista uradilo po tom pitanju.... Haloo dokle je to doslo. I uzgred imam tonu takvih primjera za druge institucije. Korijen svih problema je odgovornost, red, rad i disciplina. Previse se politika i vjera mijesa u sve.
Evo hajte molim vas razmislite o svakom nivou, ljudskoj djelatnosti bilo cemu da se prosipa upravo ovakav retardiran mentalitet. Ja sam se uvjerila u svaki od njih... sve drzavne institucije, taxisti, gradski prevoz, ljekari i sl. ustanove, školstvo (kako gdje, mozda da je svijetli primjer), samoposluge, benzinske pumpe, kafici.... i policija ako cemo iskreno.. ma svi neki šanerski mentalitet prosipaju.. Fkt ne znam do cega je. Ugl. se radi o muskarcima iako sve se to prenosi sa koljena na koljeno. Jedan vidi od drugog.
Ridjobrki

#6116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ridjobrki »

Ma u BL je druga situacija, tamo su i policija i mafija pod punom kontrolom vlasti i uglavnom se preklapaju. U SA imaš policiju koja ne može i ne smije parirati kriminalcima dok su u BL mafijaši faktički produžena ruka policije, odnosno vlasti. Policiju kontroliše par likova bliskih Dodiku koji su u isto vrijeme i bossovi mafije i to sve skupa funkcionira kao mala Sicilija.

Zato policija pljačka transporte novca, zato top-inspektori odjela za narkotike banjalučke policije čekaju suđenje za organizovanu trgovinu drogom, zato se zna ko smije a ko ne smije reketariti i čiji BMW X6 ima prednost nad svakim policijskim vozilom... To je ona pozitivna strana "mafijaške države" - što se zna svačije mjesto. Banja Luka je onda po inerciji zadržala neke dobre stvari iz stare Juge jer ako su Srbi i po čem poznati to je respekt prema uniformi.
Ripicipi

#6117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ripicipi »

mirzet87sa wrote:
Druze ne izmisljaj, ima video i niti koga gura, niti baca, a jos manje udara.
Specijalci su marisali MNOGO vece face od Kajevica.
Lozis se na Kajevica ocigledno.
Hakiz

#6118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

vješalica wrote:
mirzet87sa wrote:
tako da more jebavat prašinarima i onima što su kupili radna mjesta kad god hoće i gdje hoće
nek prvo upišu na google njegovo ime pa nek čitaju njegova sabrana djela od vremena birvaktilne grčke
To je stvar političke odluke. Kao na primjer akcija Sablja u Srbiji. Kada i ako se odluči da je kraj i on je gotov.

Da nije tako, ni jedna policija nigdje u svijetu ne bi ništa uradila. Šta ljudi misle da smo mi sve izmislili, da policajcima, tužiocima, sudijama, porotnicima po svijetu kriminalci nisu prijetili da će im pobiti porodice. U Americi, u Italiji itd. Pa, gle čuda, opet mafijaški bossovi završavaju po zatvorima. Kako to? Šta bi sa Keljmendijem? Šta bi sa Turkovićem?

Kada ti moć zavisi od drugih, od toga da drugi odlučuju da li će te pustiti da radiš šta radiš ili će te u tome spriječiti, da li je to prava moć?

Iliti, nije moćan onaj ko pobjeđuje. Moćan je onaj koji određuje pravila igre :P
Last edited by Hakiz on 11/10/2016 19:33, edited 2 times in total.
mirzet87sa

#6119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

vješalica wrote:
Treba prvo razlikovat sitnu i krupnu ribu :D nemam se ja njemu sta diviti, kao sto neki kazu, ali postrojiti policajce, pljuvat ih, mrskat, samarat pred 100 dusa salje jasnu poruku. Doduse, ima sandzo djela kao black swan postova, tu su.. :D
mirzet87sa

#6120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Ripicipi wrote:
mirzet87sa wrote:
Druze ne izmisljaj, ima video i niti koga gura, niti baca, a jos manje udara.
Specijalci su marisali MNOGO vece face od Kajevica.
Lozis se na Kajevica ocigledno.
Dobijem nagon na spomen njegovog imena, vjerujes li
mirzet87sa

#6121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

U tome jeste i problem. Sto drzava mora odluciti kad je dosta, kad se isti izmaknu kontroli, sto policija samostalno na poziv gradjana ne smije NISTA raditi. Sta god da urade, a da neko iznad nije naredio, snosi posljedice.
mirzet87sa

#6122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

mk ultra wrote:Koliko je puta plavi golf VII na moje oci prosao kroz crveno... nebrojeno...
Smiju li ga zaustaviti? :bih:
Ma zaustave oni njega stalno, vjerovatno da nekad i dobije neku kaznicu, sve je to sitno u poredjenju na ono sto radi.. ja znam pocesto dobacit policajcu, jel njega neces pisati, gore kod europe.. dobacio sam i dvojico za malog izinog, na sto mi isti odgovori da gledam svoja posla.. kad razmislis, u pravu je, ja ga tu mogu samo popusit
karanana

#6123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

kako mozes imat 3000-5000-10000 kazni a vozit sa vozackom i vozit registrovano auto?
zakoni su problem.
mirzet87sa

#6124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

karanana wrote:kako mozes imat 3000-5000-10000 kazni a vozit sa vozackom i vozit registrovano auto?
zakoni su problem.
Registruje ga na drugu osobu.
O'zone
Globalni moderator

#6125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Računajući da kiša pada fin broj ljudi ispred muzeja.

s mob'tela
Post Reply