molim te i meniCherryLips wrote:Hajd molim te mi na pp javi koji broj da zovem...ova kuja kod naše zgrade opet okotila pet komada,tačno ću poluditi od skike, cviljenja i raznesenog smeća svuda uokolo...funeral blues wrote:Zvala sam koga treba, ništa se ti ne sekiraj
Problem pasa lutalica
- simonese
#6101 Re: Problem pasa lutalica
-
L u c i f e r
#6103 Re: Problem pasa lutalica
Najla Hadrović iz Sokolović-Kolonije doživjela traumu
Pas lutalica djevojku izgrizao dok se vraćala iz mekteba
Objavljeno: 16. 05. 2015 - 19:36 Novosti » Sarajevo
Pas lutalica djevojku izgrizao dok se vraćala iz mekteba
Srednjoškolku Najlu Hadrović iz ilidžanskog naselja Sokolović-Kolonija napao je pas lutalica dok se vraćala iz mekteba. Kako nam je kazala Hadrović, oko 10 sati vraćala se kući kada je ispred džamije ugledala čopor pasa.
- Inače me strah pasa i htjela sam prijeći na drugu stranu da bih ih izbjegla. Međutim, kad sam skrenula, jedan mi je skočio na leđa, pa me uhvatio za nogu i ujeo - rekla je Hadrović.
Tada je pala, a pomoć joj je pružila prolaznica, nakon čega su je odveli u ambulantu.
![]()
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#6104 Re: Problem pasa lutalica
Mora da su neke srpske cuke u pitanju!
Šalu na stranu, ali postalo je više smiješno šta trpimo. Mene neki dan na biciklu zaganjaše 4 kera. Samo su se zajebali malkice, jer sam odavno spreman na takve situacije. Jedan potez teleskopske palice po labrnji i izgubili su sav entuzijazam 
-
ST11
#6105 Re: Problem pasa lutalica
Sigurno je sama izazvala agresivno ponašanje jadnih cuka, pa pogledajte je dobro, vidi se, ta je to bilo tako, jer mali jadni cuko nikada ne napada, ako nije bio izazvan, pogotovo kada ih ima 15 u čoporu, baš tada sigurno ne žele pokazivati dominacije nad ljudima ...
///SARCASM OFF///.
Žao mi je djevojke, niko ne zaslužuje, da mora u svom gradu, kod običnih svakodnevnih obaveza ili zabave, strahovati od napada pasa lutalica
///SARCASM OFF///.
Žao mi je djevojke, niko ne zaslužuje, da mora u svom gradu, kod običnih svakodnevnih obaveza ili zabave, strahovati od napada pasa lutalica
- Maharadza
#6106 Re: Problem pasa lutalica
I to je žalosno da više ni bajk ne možeš normalno vozati po gradu bez palice ili drugog hladnog oružja za odbranu! A ozbiljno razmatram da nabavim ovako nešto: http://www.tbotech.com/telescopic-stun-baton.htmRomeo 80 wrote:Mora da su neke srpske cuke u pitanju!Šalu na stranu, ali postalo je više smiješno šta trpimo. Mene neki dan na biciklu zaganjaše 4 kera. Samo su se zajebali malkice, jer sam odavno spreman na takve situacije. Jedan potez teleskopske palice po labrnji i izgubili su sav entuzijazam
Haveru neko donio iz njemačke, kaže jednom spržiš neman i zaobilazi te u radijusu 20 metara čim te ugleda!
-
AmirBaa
#6107 Re: Problem pasa lutalica
Moze i meni broj ako ko zna molim vas? Samojeda od djevojke su veeceras napale lutalice i finih mu rana napravili. Ovako da se javno popisam na sva udruzenja za zastitu zivotinja, dabogda im svima za hljeba trebalo
- Hemera
#6108 Re: Problem pasa lutalica
i ividi te neki mahniti drot,i uzme srat kako nosaš arsenal za terorizamMaharadza wrote:I to je žalosno da više ni bajk ne možeš normalno vozati po gradu bez palice ili drugog hladnog oružja za odbranu! A ozbiljno razmatram da nabavim ovako nešto: http://www.tbotech.com/telescopic-stun-baton.htmRomeo 80 wrote:Mora da su neke srpske cuke u pitanju!Šalu na stranu, ali postalo je više smiješno šta trpimo. Mene neki dan na biciklu zaganjaše 4 kera. Samo su se zajebali malkice, jer sam odavno spreman na takve situacije. Jedan potez teleskopske palice po labrnji i izgubili su sav entuzijazam
Haveru neko donio iz njemačke, kaže jednom spržiš neman i zaobilazi te u radijusu 20 metara čim te ugleda!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6109 Re: Problem pasa lutalica
gledam na fejsu na slike "pokolja" pasa u zmljama trećeg svijeta
u komentarima najglasniji su oni koji dolaze iz zemalja gdje ne smiju pisnuti jer je sve uređeno zakonom VB i SAD
dakle ne može doći do toga jer su u jednom trenutku pobili sve pse i kontroliraju populaciju redoitim uspavljivanjem neudomljenih
u komentarima najglasniji su oni koji dolaze iz zemalja gdje ne smiju pisnuti jer je sve uređeno zakonom VB i SAD
dakle ne može doći do toga jer su u jednom trenutku pobili sve pse i kontroliraju populaciju redoitim uspavljivanjem neudomljenih
- Hemera
#6110 Re: Problem pasa lutalica
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1890 ... 10-hiljada

"Stanje kakvo je trenutno pokušavamo što bolje ispraviti i uraditi sve da se građani osjećaju sigurno kada izađu na ulicu, ali potrebno je kazati da je stanje i prije bilo slično - kada je na ulicama Sarajeva 1989. godine bilo oko deset hiljada pasa lutalica. Željela bih istaknuti da ne možemo posao uraditi sami, te ovim putem pozivam novoformirane nivoe vlasti da nam se pridruže u misiji u borbi protiv ovog problema. Nadam se da će ponajviše kantonalne vlasti ima sluha za ovo. Dogs Trust je još uvijek spreman biti partner vlastima u Kantonu Sarajevo u ovom procesu i znatno doprinijeti njegovoj izgradnji, te se nadamo da će novoizabrana vlast uskoro biti spremna na razgovor o tome", kazala je Radiosarajevo.ba Sanja Bianculli.
-
Naslovnica
#6111 Re: Problem pasa lutalica
Lažovčine.Hemera wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1890 ... 10-hiljada
![]()
![]()
"Stanje kakvo je trenutno pokušavamo što bolje ispraviti i uraditi sve da se građani osjećaju sigurno kada izađu na ulicu, ali potrebno je kazati da je stanje i prije bilo slično - kada je na ulicama Sarajeva 1989. godine bilo oko deset hiljada pasa lutalica. Željela bih istaknuti da ne možemo posao uraditi sami, te ovim putem pozivam novoformirane nivoe vlasti da nam se pridruže u misiji u borbi protiv ovog problema. Nadam se da će ponajviše kantonalne vlasti ima sluha za ovo. Dogs Trust je još uvijek spreman biti partner vlastima u Kantonu Sarajevo u ovom procesu i znatno doprinijeti njegovoj izgradnji, te se nadamo da će novoizabrana vlast uskoro biti spremna na razgovor o tome", kazala je Radiosarajevo.ba Sanja Bianculli.![]()
![]()
Oni znaju koliko je pasa bilo u Sarajevu 1989 god?!
Kakvim se metodama mafijaška bagra služi, pa to je za nepovjerovat!
- drug_profi
#6112 Re: Problem pasa lutalica
Intetesantno da mi je obrisan post od prije 15 minuta.
Da parafraziram.
Kerova je bilo po mahalama. Jedan po mahali u vrh glave. I taj ako je kome smetao lavezom ili agresivom brzo su ga sintori kupoli.
Tesko da se moglo i 200 lutalica naci na ulici u cijelom gradu a ne 10 000.
Da parafraziram.
Kerova je bilo po mahalama. Jedan po mahali u vrh glave. I taj ako je kome smetao lavezom ili agresivom brzo su ga sintori kupoli.
Tesko da se moglo i 200 lutalica naci na ulici u cijelom gradu a ne 10 000.
- uglavnomja
#6113 Re: Problem pasa lutalica
Hemera wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1890 ... 10-hiljada
![]()
![]()
"Stanje kakvo je trenutno pokušavamo što bolje ispraviti i uraditi sve da se građani osjećaju sigurno kada izađu na ulicu, ali potrebno je kazati da je stanje i prije bilo slično - kada je na ulicama Sarajeva 1989. godine bilo oko deset hiljada pasa lutalica. Željela bih istaknuti da ne možemo posao uraditi sami, te ovim putem pozivam novoformirane nivoe vlasti da nam se pridruže u misiji u borbi protiv ovog problema. Nadam se da će ponajviše kantonalne vlasti ima sluha za ovo. Dogs Trust je još uvijek spreman biti partner vlastima u Kantonu Sarajevo u ovom procesu i znatno doprinijeti njegovoj izgradnji, te se nadamo da će novoizabrana vlast uskoro biti spremna na razgovor o tome", kazala je Radiosarajevo.ba Sanja Bianculli.![]()
![]()
mozemo se mi smijati, ali neko ce to uzeti zaozbiljno ...
ne kontam novinara, ako je vec pravio intervju ili uzimao izjavu ... zasto nije provjerio informaciju?
i jos izbaci ocitu LAZ u naslov. ima u sarajevu dovoljno ljudi koji se sjecaju 89.
ili im je gospoja poslala mail, a oni samo copy-paste, robotski?
ili lova vrti
nije bila ni desetina sadasnjeg broja pasa. i to su bili pojedinacni cukci, bez copora i coporskog mentaliteta.
sinteri su radili svoj posao, tiho i nevidljivo.
-
Gabrielo
#6114 Re: Problem pasa lutalica
Problem je sto smo mi zaostala drzava. Stanovnistvo je isto tako zaostalo i ispod prosjecno inteligentno. Barem nekih 20-30% je za to da psi ostanu na ulicama i mi koji zelimo da ih se rijesimo smo za njih monstrumi. Kad je uzmes u obzir da su takvi najglasniji, ovaj problem se nece ubrzo rijesiti.
- uglavnomja
#6115 Re: Problem pasa lutalica
Gabrielo wrote:Problem je sto smo mi zaostala drzava. Stanovnistvo je isto tako zaostalo i ispod prosjecno inteligentno. Barem nekih 20-30% je za to da psi ostanu na ulicama i mi koji zelimo da ih se rijesimo smo za njih monstrumi. Kad je uzmes u obzir da su takvi najglasniji, ovaj problem se nece ubrzo rijesiti.
psihicki bolesne osobe, hipstercad (balavice koje misle da su nesto kuuuul, a jos nisu naucile sta je zivot) i pliz mani pej pal narikace. sa dog trastom na celu
-
Gabrielo
#6116 Re: Problem pasa lutalica
Dodaj i vjecite djevice.uglavnomja wrote:Gabrielo wrote:Problem je sto smo mi zaostala drzava. Stanovnistvo je isto tako zaostalo i ispod prosjecno inteligentno. Barem nekih 20-30% je za to da psi ostanu na ulicama i mi koji zelimo da ih se rijesimo smo za njih monstrumi. Kad je uzmes u obzir da su takvi najglasniji, ovaj problem se nece ubrzo rijesiti.
psihicki bolesne osobe, hipstercad (balavice koje misle da su nesto kuuuul, a jos nisu naucile sta je zivot) i pliz mani pej pal narikace. sa dog trastom na celu
- Hemera
#6117 Re: Problem pasa lutalica
Žele sa tim da kažu kako je bilo i prije lutalica u ovim količinama tako da je to sasvim prihvatljivo uključujući i metodlogiju njihovog uzgajanja na ulici.
-
huxley
#6118 Re: Problem pasa lutalica
Na zalost, ova tema je jako malo odmakla od dijagnostike - sve je uglavnom jos uvijek u domenu prokleti bili, oni su vaki naki, kriva je opstina drzava, ova, ona.
Dok sami ne uzmemo stvar u svoje ruke, nista se nece rijesiti. Da bi ova nakarada od zakona prosla, dovoljno je shvatiti da D. Covic mora dati svoj pristanak. A on daje picke i za puno manje od onoga s cim ga Dogs Trust moze podmazati.
Dotle, u se i u svoje kljuse. Ili zovite ove koji to znaju rijesiti, ili rijesite sami. Ja sam morao ovo drugo, ali sad se mirno spava, a i djeci ne treba pratnja do granapa koji je 200m daleko.
So, man up and do it.
Dok sami ne uzmemo stvar u svoje ruke, nista se nece rijesiti. Da bi ova nakarada od zakona prosla, dovoljno je shvatiti da D. Covic mora dati svoj pristanak. A on daje picke i za puno manje od onoga s cim ga Dogs Trust moze podmazati.
Dotle, u se i u svoje kljuse. Ili zovite ove koji to znaju rijesiti, ili rijesite sami. Ja sam morao ovo drugo, ali sad se mirno spava, a i djeci ne treba pratnja do granapa koji je 200m daleko.
So, man up and do it.
- Hemera
#6119 Re: Problem pasa lutalica
Više se ne može izdržati od laveža paščadi u kvartu. Kakva će tek biti noć trpiti neuroznu gladnu psetad dok im je današnja vrućina udarila u glavu, koju neće da nahrane ove iz Dogs Trusta
- All Apologies
#6120 Re: Problem pasa lutalica
Nema nam druge nego da se selimo u RS
Ja nisam ni za kakvu kofol humanost, humani su i sintori - ubijaju po kratkom postupku, nema mucenja. Ko ih vrati dabogda ziv i zdrav bio i na racunu milione imao
Ja nisam ni za kakvu kofol humanost, humani su i sintori - ubijaju po kratkom postupku, nema mucenja. Ko ih vrati dabogda ziv i zdrav bio i na racunu milione imao
- Hemera
- MJAU - da
#6122 Re: Problem pasa lutalica
@ Hemera, jesi li kupila čepiće? ja jesam, vjeruj pomaže kad se uzlaju u sitne sate. Za ovo što si podijelila stvarno nemam komentara, pa sad neka se javi ko je protiv promjene zakona. Koji stvarno moron moraš biti da dopustiš ovako nešto pod izgovorom "imaju pravo na život". Ovo neko zove životom možda. strahota.
- House
- MJAU - da
#6124 Re: Problem pasa lutalica
Daj ba House, nije smiješno, strahota. Zamisli da ovo kako dijete vidi, traume.
- Hemera
#6125 Re: Problem pasa lutalica
Pola psa fali,oglaban,leševima nije mjesto na ulici radi zaraze i moraju se propisno ukloniti od strane stručne službe tj. u ovom slučaju KJKP RAD,a ne "sahranjivati" kako do samo iz Udurženja znaju.MJAU - da wrote:@ Hemera, jesi li kupila čepiće? ja jesam, vjeruj pomaže kad se uzlaju u sitne sate. Za ovo što si podijelila stvarno nemam komentara, pa sad neka se javi ko je protiv promjene zakona. Koji stvarno moron moraš biti da dopustiš ovako nešto pod izgovorom "imaju pravo na život". Ovo neko zove životom možda. strahota.
Mislim,pas je pojeden,nadam se toplo da ga gladni i bijesni ljudi nisu pojeli,pošto uvijek oni napadaju miroljubive okice.
Inače ni servis higijenski nije reagovao po pitanju pasa koji su konzumirali lešinu,i tako sutra mogu napraviti problem prenošenjem zaraze na ostale pse i ljude.Zanimljiva logika u DogsTrust-u.