juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
RJ57

#6101 Re: juga 1950.-1990.

Post by RJ57 »

radostan dan wrote:j mater, sad sam skonto da sam dva puta plakao, a ni jednom zbog zvezde...prvi put zbog videotona, a drugi put zbog poraza od sssr-a na mundobasketu 86-te...to su bile strasne nepravde.
nepravde ili nesteća, ili oboje

videoton ne mogu komentarisati jer sam pristrasan, a '86 je bila luda nesreća, tri trice za 40 sekundi i to jedna skoro sa centra, jedna od tablu i jedna sa malim prestupom koji nije sviran ... ali mimo svega toga, sami smo krivi, to se ne smije izgubiti. u produžetku smo totalno grohnuli
RJ57

#6102 Re: juga 1950.-1990.

Post by RJ57 »

KENJAC wrote:Pustite zajebanciju. Muha , Stari Kenjac....ima vas jos...sve vas pitam . Sjecate li se ovih sad dana ali prije 45 godina ? Sjecate li se icega vezanog za Variolu Veru? Ja sam bio, meni se cini 2 osnovne. Znam da se neka cudna prica pricala. Znam da je uvijek bilo " neka sad , sad stariji pricaju".... znam da je bila zesca zajebancija. Znam da to ljeto nismo isli na more , nego kod djeda i babe na selo "jer nam je tamo ljepse i konja cu jahat"
Nekako , kad smo zavrsili ferije , sve je bilo drugacije a jednom sam staru ufatio kako kaze " za djecu sam se bila dobro prepala" ...Jer mislite da sam smio pitat za koji djecu.
Tek poslije kad je izasao film shvatio sam. Nije bilo svejedno. Film sam pogledao vise puta i ubijedjen sam da je najkvalitetniji film koji sam ikad pogledao.
Zvanicno 35 mrtvih
Zvanicno epidemija pobijedjena do kraja Aprila , mada se moze cuti misljenje da je mnogo ranije proglasen prestanak opasnosti da bi se turisticka sezona u Hrvatskoj spasila.
Zvanicno ni jedan vojnik se nije razbolio, a vojska je ta koja je obezbjedjivala bolnice.
Zvanicno , sto je jako zanimljivo, je nulti pacijent bolest donio sa Hadža. Tada je bila obavezna vakcinacija prije puta na Hadž i zanimljivo je da je taj nulti pacijent Latif (u filmu Halid. Cuvena scena Halid ide s nama kuci) u stvari prezivio. Prva zrtva je neki njegov rodjak iz Tutina...
A ovi sto nisu gledali Varilu Veru, obevezno da je pogledaju....
"ne napuštajte karantin" :D
Edin H.

#6103 Re: juga 1950.-1990.

Post by Edin H. »

KENJAC wrote:Alo mangupi, pozdravio vas Čuhaji ! :lol: :lol: :lol: :lol:
Salu na stranu, ne znam nikoga kome je bilo svejedno ! Mozes mislit kad sam i ja zbog Želje bio tuzan !
I ti si bio malo dosao tobe. :oops:
RJ57

#6104 Re: juga 1950.-1990.

Post by RJ57 »

KENJAC wrote:
Fudo387 wrote:
piupiu wrote:Šta su vam toptenke? Imate li vi to za pokazat'? :P
Izvinjavam se, ipak su sve plave cize. :D

Image
Ovo nisu top ten ! Barem ne one prve koje koje su izasle. One su bile vise , tzv. poluduboke. I jos jedna stvar. Godine 1978 u mjesecu Junu kostale su 105 dinara. Bilo bi zanimljivo iskamciti odnekud kursnu listu iz tog perioda !
još jedan post prije spavanja, baterija je na izdisaju :(

to na slici jesu top tenke ali plitke, istovremeno su bile na tržištu i duboke, tj poluduboke kako ti kažeš. kod nas su se prodavale samo te sa plavim linijama, ali na zapadu je bila gomila top ten modela, one su u to vrijeme bile udarne košarkaške adidaske. sjećam se moj rođak koji je trenirao košarku je naručio od nekoga iz njemačke dva para i ovaj mu donio jedan od modela sa crvenim ćizama :D bio je predmet zajebancije dok god ih je nosio :D

inače vidim da su često postavljane slike wimbledonki, ali one su tek kasnije došle, ko i top ten! ali niko da postavii prva dva modela adidaski koji su kod nas prodavani, universal sa crnim ćizama (kod nas) i rom sa plavim, univerzalke i romke smo ih zvali, to je bilo dosta prije vremena top tena

univerzalke se i dan danas prodaju

Image

evo i rom:

Image

i jedne i druge su imale osobinu da se poslije par igranja lopte raspadnu, ili barem odšiju po šavu :D
piupiu

#6105 Re: juga 1950.-1990.

Post by piupiu »

Jest da je prije 1950.-e, ali naidje mi podatak da je na današnji dan - 13. maja 1944. - formirana OZNA sve dozna, a tri mjeseca kasnije pri Odjeljenju za zaštitu naroda formiran je i KNOJ (Korpus narodne odbrane Jugoslavije) - to su oni što su ganjali četnike po šumama, a od njih će kadnije nastati JNA i Narodna milicija.

Image
insomnia78

#6106 Re: juga 1950.-1990.

Post by insomnia78 »

Sta kad ih uVate, prisiju im petokraku il?
:lol:
orinoco

#6107 Re: juga 1950.-1990.

Post by orinoco »

insomnia78 wrote:Sta kad ih uVate, prisiju im petokraku il?
Šta bi ti, sve redom ubijao? Zašto neko ne bi imao pravo na rehabilitaciju, na priznanje greške i na novi život ispočetka? Je li cilj ubijati sve protivnike, bilo čega, pa makar i neki od njih bili izmanipulirani ili zavedeni ili se pokajali...

Tvoja i mržnja drugih spram Jugoslavije i njenog sistema proizilazi jedino iz sredine u kojoj ste odrastali i ljudi s kojim ste prikupljali ta negativna iskustva, a to su mahom područja "bogu iza nogu", neke primitivne vukojebine, taj polusvijet... ili porodična pripadnost poraženim, njihov gubiitak i poraz od strane Titovih partizana. Nema trećeg!
Seawolf

#6108 Re: juga 1950.-1990.

Post by Seawolf »

piupiu wrote:Jest da je prije 1950.-e, ali naidje mi podatak da je na današnji dan - 13. maja 1944. - formirana OZNA sve dozna, a tri mjeseca kasnije pri Odjeljenju za zaštitu naroda formiran je i KNOJ (Korpus narodne odbrane Jugoslavije) - to su oni što su ganjali četnike po šumama, a od njih će kadnije nastati JNA i Narodna milicija...
insomnia78

#6109 Re: juga 1950.-1990.

Post by insomnia78 »

Jest sve si u pravu. Rodio se u pecini i zivio pod bukvom :lol:
insomnia78

#6110 Re: juga 1950.-1990.

Post by insomnia78 »

orinoco wrote:
Šta bi ti, sve redom ubijao? Zašto neko ne bi imao pravo na rehabilitaciju, na priznanje greške i na novi život ispočetka? Je li cilj ubijati sve protivnike, bilo čega, pa makar i neki od njih bili izmanipulirani ili zavedeni ili se pokajali...

Tvoja i mržnja drugih spram Jugoslavije i njenog sistema proizilazi jedino iz sredine u kojoj ste odrastali i ljudi s kojim ste prikupljali ta negativna iskustva, a to su mahom područja "bogu iza nogu", neke primitivne vukojebine, taj polusvijet... ili porodična pripadnost poraženim, njihov gubiitak i poraz od strane Titovih partizana. Nema trećeg!
Zanimljivo da nisu tako blagonaklono gledali na rehabilitaciju, priznanje greske i na novi zivot ispocetka kada su u pitanju muslimani koji su branili svoja sela od cetnicke kame. Tu su glave letile ko u horoza. Rehabilitacija je uspjevala samo kod cetnika
Seawolf

#6111 Re: juga 1950.-1990.

Post by Seawolf »

insomnia78 wrote:
orinoco wrote:

Zanimljivo da nisu tako blagonaklono gledali na rehabilitaciju, priznanje greske i na novi zivot ispocetka kada su u pitanju muslimani koji su branili svoja sela od cetnicke kame. Tu su glave letile ko u horoza. Rehabilitacija je uspjevala samo kod cetnika
Ovo kako si napisao, dosta često se danas može ćuti u popularnoj kulturi.

No, možeš li tu tvrdnju argumentovati konkretnim brojevima: koliko pravoslavaca, a koliko muslimana su jugoslavenski komunistički "organi gonjenja" i pripadnici jedinica NOVJ kaznili najstrožom kaznom, sa ili bez suđenja?
musicman80

#6112 Re: juga 1950.-1990.

Post by musicman80 »

orinoco wrote:

Ti koji su se kao rehabilitovali su i doveli do svega sto nam se desavalo. Rehabilitovali se znaci prikrili se u drustvo i cekali svojih pet minuta, i eto, docekase.
orinoco

#6113 Re: juga 1950.-1990.

Post by orinoco »

musicman80 wrote:
orinoco wrote:

Ti koji su se kao rehabilitovali su i doveli do svega sto nam se desavalo. Rehabilitovali se znaci prikrili se u drustvo i cekali svojih pet minuta, i eto, docekase.
Bitna karika u lancu dešavanja 90-tih u našoj državi, vjerujem i šire, je "Sarajevski proces" iz 1983. godine. Njegovi akteri i danas su aktivni i važni činioci BiH društva i politike. Dakle, nisu samo i isključivo "rehabilitovani" učesnici...
insomnia78

#6114 Re: juga 1950.-1990.

Post by insomnia78 »

Pa da. Nacitali se islamske deklaracije pa se povampirili
orinoco

#6115 Re: juga 1950.-1990.

Post by orinoco »

insomnia78 wrote:Pa da. Nacitali se islamske deklaracije pa se povampirili
Mnogi ni do bukvara nisu stigli
insomnia78

#6116 Re: juga 1950.-1990.

Post by insomnia78 »

Onako ko Dobrica, Seselj i ta ekipa?
RJ57

#6117 Re: juga 1950.-1990.

Post by RJ57 »

jebala vas sviju više ta politika
Gojeni H

#6118 Re: juga 1950.-1990.

Post by Gojeni H »

orinoco wrote:

:shock: :lol: :lol:

:run:
RJ57

#6119 Re: juga 1950.-1990.

Post by RJ57 »

umro mirko miočić, treći najveći kviskotekaš poslije nedodirljivog radoslava dodiga i roberta paluetića

http://vijesti.hrt.hr/388121/preminuo-mirko-miocic

prošle godine nas je napistio dodig, sada miočić ... ode kviz svijet nizvodu

P.S. zna li ko gdje je i šta radi legenda brojki i slova suad salkić, je li živ uopšte
Last edited by RJ57 on 15/05/2017 15:20, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#6120 Re: juga 1950.-1990.

Post by detroit-mercy »

RJ57 wrote:
detroit-mercy wrote:Haj sad da vas vidim :mrgreen: poljska serija Janoshik :mrgreen: . Imal ko, Muha se ne broji :mrgreen: .
hajduk janošik :D
strašno, nabiše ga na kuku u zadnjoj epizodi. to je trebalo biti cenzurisano , ja sam imo mjesecima noćne more :D
Mene morali vodit kod kone Hasibovice da mi stravu salije :mrgreen: .
RJ57

#6121 Re: juga 1950.-1990.

Post by RJ57 »

detroit-mercy wrote:
RJ57 wrote:
detroit-mercy wrote:Haj sad da vas vidim :mrgreen: poljska serija Janoshik :mrgreen: . Imal ko, Muha se ne broji :mrgreen: .
hajduk janošik :D
strašno, nabiše ga na kuku u zadnjoj epizodi. to je trebalo biti cenzurisano , ja sam imo mjesecima noćne more :D
Mene morali vodit kod kone Hasibovice da mi stravu salije :mrgreen: .
nadam se da je još živa, jer evo ti malo da se podsjetiš, a meni je svejedno, ja svakako ne spavam kako treba već godinama :mrgreen:

Image
RJ57

#6122 Re: juga 1950.-1990.

Post by RJ57 »

RJ57 wrote:umro mirko miočić, treći najveći kviskotekaš poslije nedodirljivog radoslava dodiga i roberta paluetića

P.S. zna li ko gdje je i šta radi legenda brojki i slova suad salkić, je li živ uopšte

apropo kvizova, je li se neko sjeća novosadskog kviza gdje je devetogodišnja iva babaja znala sve živo i mrtvo o grčkoj mitologiji.
kako se zvao taj kviz?
supercali

#6123 Re: juga 1950.-1990.

Post by supercali »

Mislim da se zvao halo
uglavnomja

#6124 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

RJ57 wrote:umro mirko miočić, treći najveći kviskotekaš poslije nedodirljivog radoslava dodiga i roberta paluetića

:sad:

miocic legenda :thumbup:

izgledao je stariji
RJ57

#6125 Re: juga 1950.-1990.

Post by RJ57 »

supercali wrote:Mislim da se zvao halo
nisam siguran, halo mi ne pali lampice, ali moguće je

bila je iva babaja sa mitologijom, bio je neki tip koji je razvaljivao avione i još par njih. nije to dugo potrajalo
Locked