Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- perfect_guy
#6101 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kad li će najavljeni ležeći doći na red
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6102 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Gdje???????perfect_guy wrote:kad li će najavljeni ležeći doći na red
-
noviclan
#6103 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tzv pranje novca na legalan nacinThorgerson wrote:Je li mi moze neko objasniti zasto ove biciklistcke staze nisu odmah radili sa nekim obojenim asfaltom, je li to moguce? Mislim da jeste, ako se mogu praviti one kocke u boji, onda moze vjerovatno i asfalt.
Zar nije to logicnije nego ovo. Ili uopste ne farbati.
Mada sa Koldzom me nista ne iznenadjuje, iskreno zao mi je te opstine.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6104 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vise od 200m ima, ali je opet zavrseno u korektnom rokuhigh_volume wrote: 200 metara Topal-pašine ulice...
Frezanje - skidanje starog asfalta i odnošenje kamionima - 2 dana
Popravljanje šahtova. trotoara i sl - 2 dana
Asfaltiranje novim asfaltom - 1 dan
UKUPNO - 5 dana (a i to je puno za 200 m)
Trotoari nisu rađeni
Sa 15tim danom je sve gotovo i iscrtano

-
high_volume
#6105 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
perfect_guy wrote:kad li će najavljeni ležeći doći na red

- So What!
#6106 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prisustovao sam jednom noćnom presvlačenju ovakve ceste u St. Petersburgu, preloše je to.Naslovnica wrote:Dalo bi se raspravljati oko ovog "kvalitetno".
U Moskvi je relativno i kvalitetnije, izvan velikih gradskih središta asfalt je kao od gume, a ima nekakvu čudnu, sablasnu nijansu i u čemu god se vozio drnadaće.
Što se tiče poređenja, naše fakat jesu kvalitet za ono. Sad ovisi sve s kim se poredimo. S obzirom da si ti čovjek s terena, upućen si, pa je red da ti vjerujemo malo oko tih stvari.
A evo par slika što sam zabilježio ...

- So What!
#6107 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Amare prijatelju, ti si odavno izgubljen na ovom forumu i ne znaš šta pišeš. Nije loše biti uključen u konverzaciju, pa kome se ne sviđa nek ignoriše, ali vala tebe je malo poteško i ignorisati sa ovim tvrdnjama koje iznosiš.amar1994 wrote:Dobro je poredjenje i cuj nisu oni primjer , jok eto BiH je primjer , doduse jeste nerada i lopovluka![]()
Bih
51,129 km2
3,856,181
Rusija
17,098,246 km2
144,526,636
isto 1/1
- perfect_guy
#6108 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
najavili su u zoni sve tri osnovne na bulevarukonektovan wrote:Gdje???????perfect_guy wrote:kad li će najavljeni ležeći doći na red
- nineinchnails
#6109 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jebalo ih krpljenje. Ona cesta je odavno kandidat za komplet presvlačenje. Kako su je napravili 1980, nisu je sredili do danas kako treba.konektovan wrote:Pokrpiše malo i po dobrinji, iako su govorili da nema para za sanaciju............
Može se uložiti sve za Buća potok, nova saobraćajnica, ali za Dobrinju ništa. 23 godine nakon rata, tek jedna zgrada dobija novu fasadu.
Šetnica kroz Dobrinju uništena, i niko nema pojma kada će se renovirati.
I ona cesta kroz Dobrinu pored Mrkve, rupa na rupi. Sad dogradiše autobusko stajalište. I ta cesta je kandidat za komplet presvlačenje još od 1995. Ali, niko ništa...samo krpljenje.
- nineinchnails
#6110 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Švicarska, Saint Gallen, ulica dužine 400 metara. Skinut novi sloj asfalta (star 9 mjeseci), postavljen najnoviji. Početak radova 20:00, završetak 08:00 narednog dana ujutro. Sve čisto, iscrtano, obilježeno. Da nisam ja vidio svojim očima, ne bi vjerovao.high_volume wrote:200 metara Topal-pašine ulice...mk ultra wrote:EA za 15 dana isfrezao i asfaltirao Topal osman pase![]()
jucer su koliko vidim iscrtavali linije
a oni debili sto su dobili oko sahtova da ispune betonom u prijedorskoj i kraljice jelene nisu ni pomakli
mjesec dana stoji izrezano jbt
Termobeton Breza
Ovo je najveći problem ovih manjih firmica što pokupe 10 poslova pa se pogube i nijedan ne završe na vrijeme... a kazni nema
Frezanje - skidanje starog asfalta i odnošenje kamionima - 2 dana
Popravljanje šahtova. trotoara i sl - 2 dana
Asfaltiranje novim asfaltom - 1 dan
UKUPNO - 5 dana (a i to je puno za 200 m)
- mk ultra
#6111 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
jedna freza skida od 1.80-2.20m
i tamo je bilo oko 400m (bez mosta), bez zaustavljanja saobraćaja
širina ukupna oko 11-12 metara
sa mehanizacijom koju su poslali, i nisu je dirali, to je to vrijeme
za preko noći, jbg... treba ti sigurno 3-4 freze, 10tak kamiona, dva ona za ravnanje asfalta, 3-4 valjka... moze se, ali moras imati ljude i masine i pare da to tako izvedes
za preko noći, jbg... treba ti sigurno 3-4 freze, 10tak kamiona, dva ona za ravnanje asfalta, 3-4 valjka... moze se, ali moras imati ljude i masine i pare da to tako izvedes
-
kakaljin
#6112 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa ako nemaš mašine i ljude da odradis posao. Onda se nemoj hvatati tog posla.mk ultra wrote:jedna freza skida od 1.80-2.20m
Ne znam zašto se ne radi nešto 24 sata i bude gotovo za puno kraće vrijeme. Pa cifra dodje na skoro isto.
Može li neko ko je upućen da napravi kalkulacije da se nešto radi 24 sata za manje vremena u odnosu na ovo sada što se radi mjesecima i godinama.
- mk ultra
#6113 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To kod nas ne postojikakaljin wrote:Pa ako nemaš mašine i ljude da odradis posao. Onda se nemoj hvatati tog posla.mk ultra wrote:jedna freza skida od 1.80-2.20m
Ne znam zašto se ne radi nešto 24 sata i bude gotovo za puno kraće vrijeme. Pa cifra dodje na skoro isto.
Može li neko ko je upućen da napravi kalkulacije da se nešto radi 24 sata za manje vremena u odnosu na ovo sada što se radi mjesecima i godinama.
Uglavnom ljudi rade na krace ugovore i po poslu, i u sezoni se posalju na neka gradilista zajedno sa masinama (odu u Slo, na autocestu kod nas, jos 2-3 gradilista itd) pa ti ostane slobodno malo i masina i ekipa
Tako da ili bosman ili EA su mogli ovo uraditi... I sigurno ne prije, upravo radi ovih problema sezonskog poslovanja - sto vise posla u 4 mjeseca sezone
- Cossack
- Logovan
#6115 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma hajde jebite se vi. Ista priča kao i za stadion AFH i za podzemne garaže.Cossack wrote:https://www.sa-c.net/news-archive/infra ... og-mjeseca
Uskoro, sljedeće sedmice, sljedeći mjesec, još da izvadimo papir, treba nam još ono, čekaj dok uradimo ovo, ide gradnja početkom naredne godine....
Ma nosite se u neku stvar.
- Cossack
- kurty
#6117 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Isti ti "debili" su odradili posao i Topal Osman pase...mk ultra wrote:EA za 15 dana isfrezao i asfaltirao Topal osman pase![]()
a oni debili sto su dobili oko sahtova da ispune betonom u prijedorskoj i kraljice jelene nisu ni pomakli
Termobeton Breza
Ovo je najveći problem ovih manjih firmica što pokupe 10 poslova pa se pogube i nijedan ne završe na vrijeme... a kazni nema
I nije firma od 10, nego od 100njak radnika...
I nije manja firmica
-
high_volume
#6118 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A i ne radiš u toj "firmici"kurty wrote:Isti ti "debili" su odradili posao i Topal Osman pase...mk ultra wrote:EA za 15 dana isfrezao i asfaltirao Topal osman pase![]()
Termobeton Breza
I nije manja firmica
- kurty
#6119 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Radim, ali na drugim gradilistima. Vise neka zenicka regija tj Vchigh_volume wrote:A i ne radiš u toj "firmici"kurty wrote:Isti ti "debili" su odradili posao i Topal Osman pase...mk ultra wrote:EA za 15 dana isfrezao i asfaltirao Topal osman pase![]()
Termobeton Breza
I nije manja firmica
- mk ultra
#6120 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo reze termobeton, i danas su se pojavili... Da li kao podizvođač ne znamkurty wrote: Isti ti "debili" su odradili posao i Topal Osman pase...
I nije manja firmica
Bukvalno razrovljena cesta duze od mjesec... Na cesti oznake stoje i to je to
Prvo su rezali blize sahtu, neke ispunili betonom neke nisu
Sad se pojave jednom dnevno, izrezu sire vjeovatno za asfalt... I odu
Ko je kriv ne znam, zasto otezu posao toliko isto ne znam...
- kurty
#6121 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vezi konja gdje ti aga kazemk ultra wrote:Ovo reze termobeton, i danas su se pojavili... Da li kao podizvođač ne znamkurty wrote: Isti ti "debili" su odradili posao i Topal Osman pase...
I nije manja firmica
Bukvalno razrovljena cesta duze od mjesec... Na cesti oznake stoje i to je to
Prvo su rezali blize sahtu, neke ispunili betonom neke nisu
Sad se pojave jednom dnevno, izrezu sire vjeovatno za asfalt... I odu
Ko je kriv ne znam, zasto otezu posao toliko isto ne znam...
Mi smo Podizvođač koji radi za EA i radimo po njihovim instrukcijama
- mk ultra
#6122 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
9 sahtova od toga 2 uz rub (manji)
Nekoliko puta ih sreo izlaze iz kafane Stari orah koja je tu u blizini, pa de poslije zavale u livadu kako vidis na prosloj stranici
Meni ni iz dzepa ni u dzep, samo me taj koncept jako nervira
Piva na gradilistu pa na masinu da reze, otezanje jer ti je mrsko kuci ili da te ne posalje gazda gdje drugo
Nekoliko puta ih sreo izlaze iz kafane Stari orah koja je tu u blizini, pa de poslije zavale u livadu kako vidis na prosloj stranici
Meni ni iz dzepa ni u dzep, samo me taj koncept jako nervira
Piva na gradilistu pa na masinu da reze, otezanje jer ti je mrsko kuci ili da te ne posalje gazda gdje drugo
- mayab
#6123 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ti sahtovi stoje izrezani ima vec 15 dana, i ne trzaju da to zavrse, matere mi, kad mislis da smo dodirnuli dno, onda oni pokažu da može još gore!
Takodje, izrezali sahtove na skoro obnovljenom dijelu Azize Sacirbegovic, ispod kružnog toka na JL!
Takodje, izrezali sahtove na skoro obnovljenom dijelu Azize Sacirbegovic, ispod kružnog toka na JL!
-
noviclan
#6124 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Cekaju da se slegnu 
- Qler
#6125 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Fakat, koji im je sa onim šahtovima i na otoci i u hrasnom? Neki dan umalo sudar da napravim jer nisu obilježili par onih izrezanih, i to na novim dijelovima, tek asfaltiranim