Sta se smijeteantimobbing wrote:ultima_palabra wrote:Pa šta ja znam, da ljudi ne bi svašta pomisliliantimobbing wrote:Zar je to potrebno raditi za njega?![]()
Styling wrote:Fahro je gigant. On je u politici zbog ćeifa, za razliku od ostalih koji su tu zbog koristi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Demokratska fronta Željko Komšić
- Styling
#6101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- vivaldi
#6102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
what?HM 2011 wrote:A ti ćeš izaći meni i predstavljati mi predizbornu kampanju svoje partije baziranu na zakonu o oduzimanju nelegalno stečene imovine - po haminom spisku utvrđenom pred prodavnicom dana tog i tog u toliko sati u prisustvu tufe, sira, gume, krofne, i ostale ekipe....
ne bi ti dao niti pola glasa - apstinirao bih od izbora....
-
HM 2011
#6103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da kažem narodski: Ja umjesto Da...vivaldi wrote:what?HM 2011 wrote:A ti ćeš izaći meni i predstavljati mi predizbornu kampanju svoje partije baziranu na zakonu o oduzimanju nelegalno stečene imovine - po haminom spisku utvrđenom pred prodavnicom dana tog i tog u toliko sati u prisustvu tufe, sira, gume, krofne, i ostale ekipe....
ne bi ti dao niti pola glasa - apstinirao bih od izbora....
Hamo pred prodavnicom utvrdio spisak kome treba oduzet imovinu - (Zna Hamo ko je krao)
Problem sa spiskom je što isti nije obuhvatio ni 5% imovine - gdje je ostalih 95%....
Kad se oduzima oduzima se sve, svakom, i oduzimaju se i plodovi ukradnog i plodovi od tih plodova i tako sve do kraja.... (ne može oduzeti privatizovanu ruševinu a ostaviti lovu od prodaje mašina, i zgrade izgrađene od dijela novca koji je stečen prodajom mašina, i profit od izdavanja te zgrade pod zakup, i ponovno uloženi novac u dalje investicije i tako dalje.....)
Zakon važi erga omnes - znači prema svima - i prema parlamentarcima i prema biračima - na prostoru recimo Federacije BiH.... Ne samo prema Brankoviću nego prema svima i prema onima koji ni malo ne liče fizički na Brankovića i koji nemaju niti kulturni niti bilo kakav backgrund koji podsjeća na Brankovića....
Postavlja se pitanje - bil oduzeo imovinu prvo od visokopozicioniranog činovnika svoje partije, nekog čaršijskog velikodostojnika u kojeg bi se mogao zaklet i za kojeg bi ruku dao, bil oduzeo imovinu prvo od svog svoga oca - bil sam sebi oduzeo imovinu - jel imovina koju koristiš stečena legalno (što bi rekao Po zakonu) - ili nelegalno (kršeći zakon), ako je odgovor da - koji je zakon u pitanju - Poreski ? Krivični ? Ima li zastare ?
Ili ćemo stranke (prevarenog i varalicu) uputiti na parnicu ?
Ali Hamo i Jagica gutaju li gutaju priču o oduzimanju nečega - a vrijeme teče i zastara nadolazi.... Na kraju će biti oduzimana imovina vlasnicima granapa, štandova na pijaci, vlasnicima kamiona na kojim stoji natpis za vlastite potrebe, ovčarima koji prodaju kurbane i slično..... Oduzimaće svinju ili ovcu ženi koja nije platila RTV taksu i slično....
Eto šta je jedna debatica....
- shiljak
#6104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam šta si rekao, je li to kažeš da je negativni ljudski resurs ti članovi u stranci što će glasati ili šta?antimobbing wrote:Sasvim pogrešno razmišljanje. Puno je teže kada je negativni ljudski resurs generiran u bazi koja je 10.000 X veća od vrha kao što se sada nekontrolirano generira u DF-u, nego kada se generira iz vrha što je opet samo po sebi izuzetno destruktivno. Rješenje za DF postoji ali ljudi u vrhu DF-a, nemaju dovoljno razuma niti volje da isto prihvate.shiljak wrote:Pa upravo je prednost što se sa dna ide prema vrhu.. Znači da će sa dna prema vrhu doći bolji a ne gori. Sad na dnu će biti raznih, dobrih, loših, a samo će dobri da se uzdignu a ne loši.. Nije moguće da će npr 10.000 ljudi koji su članovi stranke glasati za ove loše a ne dobre?
Isto tako važi i za ove što su već na većem nivou, kakvi god da su, mogu ih prestići ovi na nižem nivou.. I hoće li 10.000 ljudi glasati za loše ili dobre? Nekako mi logično da će za dobre.
Odakle izvlačiš to da DF "ne radi kako treba", "nije dobra", "neće biti dobra", "ništa od stranke"? Odakle? Odakle? Ne vidim odakle ove konstatacije izvlačiš. Evo recimo u Sarajevu još nisu glasali, tek idućeg mjeseca.. Hajde da su bili pa vidiš da su neke "budale" prošle pa si se razočarao, nego ovako nešto napamet
- Havatar
#6105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuo od Radoncicashiljak wrote:Ne znam šta si rekao, je li to kažeš da je negativni ljudski resurs ti članovi u stranci što će glasati ili šta?antimobbing wrote:Sasvim pogrešno razmišljanje. Puno je teže kada je negativni ljudski resurs generiran u bazi koja je 10.000 X veća od vrha kao što se sada nekontrolirano generira u DF-u, nego kada se generira iz vrha što je opet samo po sebi izuzetno destruktivno. Rješenje za DF postoji ali ljudi u vrhu DF-a, nemaju dovoljno razuma niti volje da isto prihvate.shiljak wrote:Pa upravo je prednost što se sa dna ide prema vrhu.. Znači da će sa dna prema vrhu doći bolji a ne gori. Sad na dnu će biti raznih, dobrih, loših, a samo će dobri da se uzdignu a ne loši.. Nije moguće da će npr 10.000 ljudi koji su članovi stranke glasati za ove loše a ne dobre?
Isto tako važi i za ove što su već na većem nivou, kakvi god da su, mogu ih prestići ovi na nižem nivou.. I hoće li 10.000 ljudi glasati za loše ili dobre? Nekako mi logično da će za dobre.
Odakle izvlačiš to da DF "ne radi kako treba", "nije dobra", "neće biti dobra", "ništa od stranke"? Odakle? Odakle? Ne vidim odakle ove konstatacije izvlačiš. Evo recimo u Sarajevu još nisu glasali, tek idućeg mjeseca.. Hajde da su bili pa vidiš da su neke "budale" prošle pa si se razočarao, nego ovako nešto napamet
- shiljak
#6106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Biće prije da je od SDA, bilo je ono neki dan odgovor od Komšića 
-
weredsf
#6107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaboravio si izjavu o cijeni betona na autoputu, na tome je pcoela i zavrsila ta pricaCorto Maltese wrote:Dakle, trudio se da istjera slučaj Reket i, pošto je uvidio svoju nemoć u okviru stranke, istu je napustio. Pošteno. Ali, šta je, nakon napuštanja SDP BiH, uradio na istjerivanju tog slučaja, koji mu je očito bio jako važan? Nije valjda da mu je slučaj prestao biti važan, sada kada nije član SDP BiH?mali_balon wrote: @corto
Pe ne iscera ga on zato je i otisao, navodno.
S obzirom da "Reket" nije ime za unutarnji stranački sukob, nego za slučaj krupne korupcije, imam problema da shvatim poentu. Da li to znači da se Komšić bori protiv kriminala samo dok je to u okviru njegove partije? S druge strane, ni to se ne slaže, jer, eno, upravo je rekao da pola SDA treba u zatvor, a, koliko znam SDA još uvijek nije njegova stranka.
Kad sam ja ovoliko zbunjen, mogu misliti koja je tek njemu frka u glavi.
-
weredsf
#6108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jos jedan biser, pored onog da se drzavni zakoni donose u skupstini kantona Sarajevo, da su kupljeni izbori u Novom Gradu...sta se jos krije u tebiStyling wrote:Fahro je gigant. On je u politici zbog ćeifa, za razliku od ostalih koji su tu zbog koristi.antimobbing wrote:Zar je to potrebno raditi za njega?ultima_palabra wrote:@antimobbing, nešto te nikad nisam vidio da napraviš psiho-profil RadončićaKako ga ti doživljavaš?
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što je bilo, nisam pratio? Ko sada piše Komšiću priopćenja?shiljak wrote:Biće prije da je od SDA, bilo je ono neki dan odgovor od Komšića
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo našao sam što je Komšić izjavio ali opet je fulio.
Davno su sjeli njih 17% poštenih SDA kadrova i napravili analizu.
Ne radi se o 50% već preciznije o 83% SDA kadrova.http://www.javno.ba/bih/komi-za-pola-ka ... etaka.html
„Suljo Tihić bi, Boga mi, trebao da se pozabavi svojim kadrovima jer bar za pola njih je mjesto s druge strane brave. Dakle, ako je to kapacitet o kojem on priča, molim Boga da ga nikada ne dostignem“ - zaključio je Komšić.
Davno su sjeli njih 17% poštenih SDA kadrova i napravili analizu.
-
mali_balon
#6111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam ciji si jurisnik a nit me zanima, vidim da si zapjenio pa obrisi pjenu, i vrati se nekoliko strana unazad, dakleM, forumas/ica antimobing izjavi nesta u vezi izbora kadrova u STRANCIHM 2011 wrote:Jedna najjednostavnija javna debata potencijalnih kandidata, javno učešće, javno ocjenjivanje i javna pitanja....mali_balon wrote:
Blablabla bla bla, kakve pcele, rojevi turtovi i matice, mani se demaogoije, i nista mi ne rece, koji si to jednostavni testovi, koje su to procedure, daj pirmjer gdje se u svijetu tako biraju kadrovi
Ljudi se koriste unaprijed pripremljenim rečenicama, koje ako čovjek barem malo zagrebe ispod površine slabo da imaju ikakvu šansu u realnom svijetu, a narod to guta li guta - nadajući se da će doći neko iz svemira da im ispuni njihove želje na način na koji su to oni osmislili.....
Jedna od najboljih predizbornih priprema i kampanja - je javna debata - čovjek protiv čovjeka tema po tema, em kristalizira mišljenje i stav unutar stranke em priprema na obračun sa političkim protivnicima - argumentom protiv argumenta...
Bilo bi rasplakanih, uplakanih, bilo bi proklinjanja, bilo bi i fizičkih obračuna kakva smo mi bagra, kad bi dali Sanji Vlaisavljević da sudi bilo bi i ocjenjivanja prema simpatičnosti a ne prema snazi argumenta....
Zbog toga ali i mnogih drugih razloga - nema toga kod nas - to nama nije potrebno - mi smo samodovoljni - svi - kao kolektiv - jer ono što se uz pivu pred prodavnicom utvrdi kao gradivo - to je vrh - i teško da će čovjek koji pokazuje redove u knjizi koji govore suprotno od gradiva utvrđenog pred prodavnicom tu išta moći promjeniti....
Pretabiri i provjeri - ne pričam napamet......
i ja ga/ju pitam da pojasni kako se biraju kadrovi u STRANCI.Način izbora i selekcije kadrova je identičan kao i u SDA i SDP-u - totalno primitivno i amaterski bez ikakvog profesionalnog pristupa
Kakve ti sad debate spominjes, ne kontam. Jel to sad neko ko se kandiduje za clana opstinskog odbora demokratske fornte treba da organizuje javnu debatu, sta nekog iz SDA boli k... za nekog iz DF. Izbor kadrova u stranci je unutar sranacki problem, a ne javni problem. Javni "problem" postaej kada ti izabrabici izadju pred glasace i da skupljaju glasove, tek tad mozemo o javnim tribinama.
-
HM 2011
#6112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jurišnik sam koji pjeni.....mali_balon wrote:Ne znam ciji si jurisnik a nit me zanima, vidim da si zapjenio pa obrisi pjenu, i vrati se nekoliko strana unazad, dakleM, forumas/ica antimobing izjavi nesta u vezi izbora kadrova u STRANCIHM 2011 wrote:Jedna najjednostavnija javna debata potencijalnih kandidata, javno učešće, javno ocjenjivanje i javna pitanja....mali_balon wrote:
Blablabla bla bla, kakve pcele, rojevi turtovi i matice, mani se demaogoije, i nista mi ne rece, koji si to jednostavni testovi, koje su to procedure, daj pirmjer gdje se u svijetu tako biraju kadrovi
Ljudi se koriste unaprijed pripremljenim rečenicama, koje ako čovjek barem malo zagrebe ispod površine slabo da imaju ikakvu šansu u realnom svijetu, a narod to guta li guta - nadajući se da će doći neko iz svemira da im ispuni njihove želje na način na koji su to oni osmislili.....
Jedna od najboljih predizbornih priprema i kampanja - je javna debata - čovjek protiv čovjeka tema po tema, em kristalizira mišljenje i stav unutar stranke em priprema na obračun sa političkim protivnicima - argumentom protiv argumenta...
Bilo bi rasplakanih, uplakanih, bilo bi proklinjanja, bilo bi i fizičkih obračuna kakva smo mi bagra, kad bi dali Sanji Vlaisavljević da sudi bilo bi i ocjenjivanja prema simpatičnosti a ne prema snazi argumenta....
Zbog toga ali i mnogih drugih razloga - nema toga kod nas - to nama nije potrebno - mi smo samodovoljni - svi - kao kolektiv - jer ono što se uz pivu pred prodavnicom utvrdi kao gradivo - to je vrh - i teško da će čovjek koji pokazuje redove u knjizi koji govore suprotno od gradiva utvrđenog pred prodavnicom tu išta moći promjeniti....
Pretabiri i provjeri - ne pričam napamet......i ja ga/ju pitam da pojasni kako se biraju kadrovi u STRANCI.Način izbora i selekcije kadrova je identičan kao i u SDA i SDP-u - totalno primitivno i amaterski bez ikakvog profesionalnog pristupa
Kakve ti sad debate spominjes, ne kontam. Jel to sad neko ko se kandiduje za clana opstinskog odbora demokratske fornte treba da organizuje javnu debatu, sta nekog iz SDA boli k... za nekog iz DF. Izbor kadrova u stranci je unutar sranacki problem, a ne javni problem. Javni "problem" postaej kada ti izabrabici izadju pred glasace i da skupljaju glasove, tek tad mozemo o javnim tribinama.
Neko ko organizira kandidaturu za odbor mjesne zajednice, a kamo li za općinski odbor - trebao bi razmisliti o sučeljavanju kandidata za tu poziciju na nekoj otvorenoj debati - svi koji su zainteresovani neka dođu gledati, pređe se 10-ak tema za svaku po 10 minuta to je koliko 100 minuta ma neka bude i 150 minuta ako je zanimljivo i vidi se ko je bolji.....
Onda javnog problema nema jer se tačno zna ko se bori za šta i ko pjeni za šta....
Unutarstranački problem i unutarstranačka pitanja ne bi smjela postojati kod neke opštenarodne stranke - nema unutrašnjih događaja i previranja, sve je javno, transparentno, osnovna pitanja se nameću društvu, osnovni problemi se aktueliziraju -
ma ustvari boli me briga - vidim ja sve su se kockice posložile....
"Izbor kadrova u stranci je unutar sranacki problem, a ne javni problem." ovo si ti napisao !!!!!!!!! Griješiš silno - ali veze nema - sad bih volio da znam zašto te to brine ?
Jah..... Unutarstranački....... Izbor ljepote......Izbor prema porijeklu i izbor ljepšeg genetskog stabla....... Izbor popularnosti - u raji......
To nam je izlaz iz krize - to nam je rješenje....
-
mali_balon
#6113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa da, unutarstranacki problem, i kad taj stranacki kadar izajde na bilo koje javne izbore onda ti imas pravo glasa, ko tebi brani da se uclanis u stranku pa se kandidujes pa i biras kadrove. Drkas dva pojma unutarstranacki izobri i izbori za obavljanje javne funkcije, pa kreni od MZ pa sve do Predsjednistva.
Ko si ti da biras kadar u odredjenoj stranci, u ovom slicaju DF, jesi li clan, ako cemo se voditi tvojom logikom onda ja mogu birati kadrove iz SDA, SBB, SDP, DF, cak otici glasati u HRvatsku iako nisam drzavljanin HR.
Mnogi od vas nisu rastabirili kako se politika vodi i sta je politika, nije ovo utakmica, nije sve crno bjelo ima sive zone koiko hoces, samo mi smo mala zemlja, svi nekog znaju pa neke stvari brzo isplivaju.
Prvo morate shvatiti da su stranke udruzenja gradjana sa slicinim ili istim interesima, i njima je cilj da dodju na vlast da bi te interese ostvarili, e sad koji su to interesi i kako ce doci na vlast to je vec druga prica, hoce li ispuniti predizobrna obecnja, hoce li biti kaznjeni zbog neispunjavaj istih, to je vec do naroda.
Ovdje se napda tek formirana stranka, koja nije nista konkretno ponudila osim standardne suplje, svi odbori su privremeni, svu celni ljudi su na privremenim funkicjama, tek sad se desavaju izbori.
Neki Zeljka proglasavju izdajnikom neki herojem, polahko, bio je na funkciji gdje nije mogao Bog zna sta pokazati, treba ga vidjeti kada se budu sklapale koalicije, treba ga vidjeti kao devera sa kriminalom u vlastitim redovima. A da ga cjenimo zbog lupanja po prstima ili izdajnistva u SDPu
Ko si ti da biras kadar u odredjenoj stranci, u ovom slicaju DF, jesi li clan, ako cemo se voditi tvojom logikom onda ja mogu birati kadrove iz SDA, SBB, SDP, DF, cak otici glasati u HRvatsku iako nisam drzavljanin HR.
Mnogi od vas nisu rastabirili kako se politika vodi i sta je politika, nije ovo utakmica, nije sve crno bjelo ima sive zone koiko hoces, samo mi smo mala zemlja, svi nekog znaju pa neke stvari brzo isplivaju.
Prvo morate shvatiti da su stranke udruzenja gradjana sa slicinim ili istim interesima, i njima je cilj da dodju na vlast da bi te interese ostvarili, e sad koji su to interesi i kako ce doci na vlast to je vec druga prica, hoce li ispuniti predizobrna obecnja, hoce li biti kaznjeni zbog neispunjavaj istih, to je vec do naroda.
Ovdje se napda tek formirana stranka, koja nije nista konkretno ponudila osim standardne suplje, svi odbori su privremeni, svu celni ljudi su na privremenim funkicjama, tek sad se desavaju izbori.
Neki Zeljka proglasavju izdajnikom neki herojem, polahko, bio je na funkciji gdje nije mogao Bog zna sta pokazati, treba ga vidjeti kada se budu sklapale koalicije, treba ga vidjeti kao devera sa kriminalom u vlastitim redovima. A da ga cjenimo zbog lupanja po prstima ili izdajnistva u SDPu
-
HM 2011
#6114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje se napda tek formirana stranka, koja nije nista konkretno ponudila osim standardne suplje, svi odbori su privremeni, svu celni ljudi su na privremenim funkicjama, tek sad se desavaju izbori.mali_balon wrote:Pa da, unutarstranacki problem, i kad taj stranacki kadar izajde na bilo koje javne izbore onda ti imas pravo glasa, ko tebi brani da se uclanis u stranku pa se kandidujes pa i biras kadrove. Drkas dva pojma unutarstranacki izobri i izbori za obavljanje javne funkcije, pa kreni od MZ pa sve do Predsjednistva.
Ko bira šta bira...... Zapelo je kod članarine.... To je preduvjet za glasanje... Barem sam ja tako shvatio....
Usput ne bih se ja hvalio da su izbori unutar stranke ekskluzivno unutrašnje pitanje - Pita li iko šta narod misli - šta narod želi - od gline se pravi cigla ne od brašna..... Ali eto....
- Havatar
#6115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Narod ce svoje reci tako sto ce glasati ili nece glasati za njihHM 2011 wrote:Ovdje se napda tek formirana stranka, koja nije nista konkretno ponudila osim standardne suplje, svi odbori su privremeni, svu celni ljudi su na privremenim funkicjama, tek sad se desavaju izbori.mali_balon wrote:Pa da, unutarstranacki problem, i kad taj stranacki kadar izajde na bilo koje javne izbore onda ti imas pravo glasa, ko tebi brani da se uclanis u stranku pa se kandidujes pa i biras kadrove. Drkas dva pojma unutarstranacki izobri i izbori za obavljanje javne funkcije, pa kreni od MZ pa sve do Predsjednistva.
Ko bira šta bira...... Zapelo je kod članarine.... To je preduvjet za glasanje... Barem sam ja tako shvatio....
Usput ne bih se ja hvalio da su izbori unutar stranke ekskluzivno unutrašnje pitanje - Pita li iko šta narod misli - šta narod želi - od gline se pravi cigla ne od brašna..... Ali eto....
-
mali_balon
#6116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko sam ja shvatio svi clanovi se mogu kandidovati i svi clanovi mogu birati, clanarina nije preduslov, koliko sam vidio nakon upisa u stranku imas 6 mjeseci da platis, meni kao nezaposlenom 12KM puno.HM 2011 wrote:
Narod se pita na opstim izborima, tad narod bira ko mu se svijda a ko ne, e sad ako stranka "potrefi" sa kadrom super ako ne onda treba razjebat taj kadar i birati drugi.
Opet kazem po tvojoj logici onda ja koji nisam clan ni jedne stranke, mogu sad ici i birati odbornike u DF, pa u SDA, SDP, SBB, HDZ itd itd, ali et ti tako mislis tako da ...
-
HM 2011
#6117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trebao bi da možeš od ponuđena dva da izabereš onog koji bi tebi pasao bolje od ponuđenih kandidata - kad bi to mogao u DF bilo bi vrlo, vrlo, vrlo značajno - jer bi se onda i tvoj glas, kao glasača čuo na pravom mjestu - ogroman impact - razoran - veliki uticaj na biranog kandidata - kako u lokalnoj zajednici tako i čitavom društvu - ta pobjeda tog čovjeka - to bi za njega moralo imati i značaj tereta - jer pobjedu mu je donjeo njegov stav, njegov želja za ostvarenjem nekog cilja a ne raja iz kafane i šira rodbina - to je čovjek od povjerenja naroda i to je čovjek vrijedan vlasti.........mali_balon wrote:Koliko sam ja shvatio svi clanovi se mogu kandidovati i svi clanovi mogu birati, clanarina nije preduslov, koliko sam vidio nakon upisa u stranku imas 6 mjeseci da platis, meni kao nezaposlenom 12KM puno.HM 2011 wrote:
Narod se pita na opstim izborima, tad narod bira ko mu se svijda a ko ne, e sad ako stranka "potrefi" sa kadrom super ako ne onda treba razjebat taj kadar i birati drugi.
Opet kazem po tvojoj logici onda ja koji nisam clan ni jedne stranke, mogu sad ici i birati odbornike u DF, pa u SDA, SDP, SBB, HDZ itd itd, ali et ti tako mislis tako da ...
Ali to pali samo jednom - ako se zloupotrijebi - ništa od toga....
Sve ostalo je prdimahovina....
Za bolesnike koji bi došli da glasaju za najgoreg - ako takvih uopšte ima u ovoj državi - to je zanemariv broj i toga se ne smiješ plašiti.... Samo najbolji, a i ako se on ne pokaže dovoljno dobar nađi još boljeg - ali nemoj ići do terminatora - mora imati i ono malo duše - malo ljudskosti - narodnog - iz naroda za narod...
- antimobbing
#6118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao što rekoh u DF-u je isto kao i u SDA, SDP, SBB, BLE, BLE, BLE ...HM 2011 wrote: Jah..... Unutarstranački....... Izbor ljepote......Izbor prema porijeklu i izbor ljepšeg genetskog stabla....... Izbor popularnosti - u raji......
To nam je izlaz iz krize - to nam je rješenje....
Ništa novo, niti pametno osim već viđenog - amaterizma i mahale.
Ljudi koji vode DF, ne znaju kako se stručno i profesionalno vrši odabir kvalitetnih kadrova svuda u svijetu primjenjujući germanske procedure i standarde, niti žele da saznaju.
DF će političkom BiH tržištu ponuditi sasvim identičan psiho-patološki proizvod kao što je bio u zadnjih dvadeset godina samo pod drugim nazivom. Sadržaj u DF boci će biti isti samo etiketa različita. Opet će naivni narod da popije istu foru (čitaj patološku laž), a smotani i lijeni Željko kao pozitivac u vrhu neće moći sam ništa protiv negativnog ljudskog resursa, koji se već roji u bazi.
- shiljak
#6119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- kako je u svijetu?
- da li je urađeno na onaj način kako je i obećano?
- ako nije, kako znaš?
- ako nisu dobre izabrali, ko tačno ne valja, kako znaš?
- da li je urađeno na onaj način kako je i obećano?
- ako nije, kako znaš?
- ako nisu dobre izabrali, ko tačno ne valja, kako znaš?
- antimobbing
#6120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znam jer sam se lično uvjerio. Sve sam napisao sasvim jasno, u DF-u niti znaju kako raditi, niti žele naučiti kako da rade ispravno. Ne radi se uopće o pojedinim ljudima već o sasvim pogrešnom pristupu i neprofesionalnom načinu rada.
- shiljak
#6121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači ti si član stranke 
- antimobbing
#6122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam član DF-a. Samo sam vam htio pomoći kao i svim ostalim ali sam digao ruke od vas. 
- shiljak
-
kox
#6124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na izborima pravo kandidovanja i glasanja imaju svi oni koji su aplicirali za članstvo i aplikacija im je prihvaćena, bez obzira da li su platili članarinu ili ne. Dakle, bez plaćene članarine se može ne samo glasati nego i kandidovati na unutarstranačkim izborima.HM 2011 wrote: Ko bira šta bira...... Zapelo je kod članarine.... To je preduvjet za glasanje... Barem sam ja tako shvatio....
'Narod' (šta god ti pod tim podrazumijevao) će glasati na izborima. Na unutarstranačkim izborima se kandiduju i glasaju članovi stranke, što je i logično.
- MuaDib
#6125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel se meni čini ili vi stvarno mislite da je DF amater pošto ne kopira velike stranke