mogli su ga i izrokati pa isto bi saznali da je planirao itd
Dešavanja u Srbiji
-
Dimu1927
#60976 Re: Dešavanja u Srbiji
bas je bolje, nece smece lezati ni dana
-
Neriya
#60977 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako je već bio na tom putu, nedostatak oružja u njegovoj kući ga ne bi spriječilo u njegovom pohodu, malac bi našao način da dođe do nečeg drugog, jer je ionako imao spremna 4 Molotovljeva koktela! BTW i on je trenirao borilačke vještine.splinter wrote: ↑03/05/2023 16:09 Dijete od 13 godine je pokazalo zavidnu vještinu baratanja vatrenim oružjem, odnosno može se govoriti o gotovo stoprocentnoj efikasnosti.
Usudio bih se reći, da je spremniji nego prosječan policajac MUP KS koji zamazan burekom bistri tiket u nekoj zapušenoj kladionici i sve su prilike da isti ne bi imao šansi protiv ovog klinca.
Da nije imao pristup pištolju i dovoljnoj količini municije, vjerovatno se nikada ne bi odlučio na ovakav potez, jer je svjestan da mu ni jedna druga solucija ne bi dala ovakvu prednost koju je imao koristeći vatreno oružje. Hladno oružje ne daje tu prednost, a vrlo vjerovatno da i drugi učenici u razredu možda nose nož ili nešto slično, treniraju borilačke vještine i teško da bi se osoba poput ovoga dječaka odlučila na neki scenarij u kojem ne bi imao potpunu kontrolu.
Sa 13 godina definitivno nisam znao puno toga, zapravo ništa oko vatrenog oružja, furali smo neke druge stvari. Nije baš da se za 15 danas savlada rukovanje pištoljem i stekne rutina. Tu se možda radilo o godinama kontakata između njega i njemu dostupnog oružja uz nadzor neke odrasle osobe.
- Ludzak
#60978 Re: Dešavanja u Srbiji
Mada ovo nije djelo serijskog ubice. Ali serijske ubice su, po naravi, visokointeligentne osobe. Ovaj slučaj definitivno ima neku pozadinu. Ne vjerujem da dijete od nepunih 14 godina bude sposoban bez razloga uraditi ovako nešto. Vjerovatno mentalno labilna osoba. Još uz to otac ga učio koristiti oružjem.malakh wrote: ↑03/05/2023 23:51očito da ni roditelju nisu bili svjesni inteligencije, sklonosti i naravi svog djeteta. i ne samo roditelji, već i učitelji, školski psiholozi i pedagozi. ne mogu ih zbog toga kriviti. jedini krivac je mali koji ima 13 godina, ali inteligenciju, znanje i pamet odrasle osobe.Osmi Socrates wrote: ↑03/05/2023 23:43
Ja nisam rekao da je otac kriv. To sud odlučuje. Ali, na osnovu onoga što znamo, ubica ne bi imao pristup oružju da je otac potpuno odstranjen iz njegovog života.
Pa se onda pitam na osnovu čega se vodi priča o važnosti oca u životu djeteta povodom ove teme.
pročitajte malo srbijanske medije. mali sa 13 godina je sve isplanirao kao najbolji vojni komandant. od ulaska, izlaska, pucanja u glavu, odbacivanje pištolja, zadržavanja policije, do priče da je psihopata. i na kraju sam sebe prijavi.
kao što već napisah, nikada se neće ustanoviti stvarni motiv ovog čina.
tanka je razlika između genija i serijskog ubojice.
Ali niko se neće pozabaviti dubinu društva. Zašto se događaju ovakve stvari? Zašto je sve više vršnjačkog nasilja ? Itd. Itd.
Niko u državi ne radi svoj posao. Ljekarski kada vadiš, bitno je samo da im uplatiš.
- Isner
#60979 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobice on određeni oblik kazne...ne kako zasluzuje ali dobice..
Od njega mrtvog nemas nikakve koristi, od njegove rekonstrukcije mozes nauciti mnogo... Vec sad ima materijala da se poprave mnoge stvari u mnogim aspektima drustva...
Od njega mrtvog nemas nikakve koristi, od njegove rekonstrukcije mozes nauciti mnogo... Vec sad ima materijala da se poprave mnoge stvari u mnogim aspektima drustva...
-
scarr
#60981 Re: Dešavanja u Srbiji
U Americi bi ga čekao metak u čelo od strane službe koja dodje na lice mjesta i kraj pričedječak sa šibicama wrote: ↑03/05/2023 23:48Istina, sve sto do sada znamo za sigurno, jeste da je ubio toliko i toliko ljudi, hladnokrvno.
U Americi bi ga valjda cekala "elektricna stolica" za par godina, ako se ne varam oni sude i maloljetnicima.
-
last mohicans
#60982 Re: Dešavanja u Srbiji
To su tvrdnje oca, da je sef bio zaključan, mozda i nije. Mozda laze. Otac je gresku zivota napravio sto mu je vatreno oruzje dao da se uči i šteli. Neka sad nosi ove na duši. Sve predispozicije za olakšanje zločina mu je dao. Nije ga odveo na paintball. Poslušajte tonski zapis, obavezno. Mali mete likvidira kao John Wick, sa lakoćom, bez razmisljanja, sa koliko već, 4-5 okvirova. I tu je ćaća kriv, koji kurac će ti 5 okvirova u stanu? Spremaš se za rat, da je on morao puniti jedan okvir, sigurno bi manje pobio, mozda bi ga neko savladao u međuvremnu. Govno se predalo, kud ga policija nije likvidirala dok je ubijao, najbolje je bilo za njega i društvo. Skoro sve sam postove pročitao, niko se ne osvrnu na preživjele, kakve su oni traume preživjeli i slike koje će do kraja zivota nositi, pa i nastavnici. Nego neki potenciraju hudnik bio ekskomuniciran iz društva, pa ih morao pobiti, domara,također, by the way, koji su u većini škola dobri duhovi, pa i nastavnicu je pokušao ubiti, vjerovatno mu je neku 4ku spucala.
- azurna_obala
-
Dimu1927
#60984 Re: Dešavanja u Srbiji
bice hit medju slicnim psihopatama, i uzor, pisat ce knjige, zaljubljivat ce se u njega nekakve bolesnice itd, kult licnosti, ko i u americi kako takve psihopate postanu zvijezde
samo metak u celo, to je pravi primjer svakom narednom psihopati
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#60985 Re: Dešavanja u Srbiji
kakvi heroji takvo i društvo 
- dječak sa šibicama
#60986 Re: Dešavanja u Srbiji
Edmund Kamper je krivio svoju majku, Hamilton Fish zivot u sirotistu i maltretiranje od strane druge djece, Hans Schmidt je imao opravdanje genetske nasljednosti mentalnih bolesti u porodici, uvijek ima neka prica u pozadini.
Necu Kostu stavljati u red ovakvih manijaka, ali sam se svrstao u red masovnih ubica.
Ono sto je zajednicko svim masovnim ubicama, jeste ta crta psihopatije. E sta se u glavi dogodi i kakav je to kvar na sistemu, to nauka vjerovatno nikada nece razumjeti.
Necu Kostu stavljati u red ovakvih manijaka, ali sam se svrstao u red masovnih ubica.
Ono sto je zajednicko svim masovnim ubicama, jeste ta crta psihopatije. E sta se u glavi dogodi i kakav je to kvar na sistemu, to nauka vjerovatno nikada nece razumjeti.
-
Neriya
#60987 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja vodim dijete u streljanu i još uvijek ide. Nije nikoga izrešetalaHaris.ba wrote: ↑03/05/2023 17:13 Vidim spominju se gluposti tipa Zadruge i narodnjaka.
Ko normalan djecu vodi na streljanu?
Imam i ja djecu. I ne pada mi napamet da im išta pokazujem oko naoružanja dok ne budu sposobna psihički za to.
P.S.
Imam jednog malca, i kad je čuo vijesti, a nisam stigao da promjenim kanal, pita me što puštaju stare vijesti. Ispitam ga malo, i skontam da dijete misli da su stare vijesti jer je čuo za onu pucnjavu u školi u Americi.
-
last mohicans
#60988 Re: Dešavanja u Srbiji
Čini mi se da mnogi nisu gledali film Shutter Island, pogledajte, neke stvari ce vam biti jasnije.
-
Osmi Socrates
#60989 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa, eto, onda je barem idiot koji je dozvolio da mu dijete ukrade oružje. I da ubije devet ljudi. Zato je i podnijeta tužba protiv njega. Moj otac je imao oružje čitav svoj život, mi djeca nikad nismo znali da ga ima. Tako radi odgovoran roditelj.General War wrote: ↑04/05/2023 00:00Pa na osnovu onoga sto znas, valjda barem ja nisam procitao nigdje da mu je otac DAO oruzje da ga je ohrabroivao oko zlocina..dijete je ukralo oruzje iz sefa i bez ikakvog znanja roditelja ucinilo sto je ucinilo...ako posljedica, a motivi se utvrdjuju. Biti cestit, moralan, dobar nije zakonska obaveza vec preferirana karakteristika pojedinca.Osmi Socrates wrote: ↑03/05/2023 23:51
Šta tebi opet nije jasno?
Vi ne pričate o važnosti uloge "dobrog oca", čestitog oca", moralnog oca", vi pričate o ulozi oca, bilo kakvog, bez obzira kakav je.
Eto, na osnovu onoga što znam, ovaj otac uopšte nije bio trebao biti faktor u životu djeteta. Možda bi sve bolje bilo da je majka dovela nekog drugog muškarca koji je pozitivniji role model za dječaka, a ovoga nogirala što dalje od svog sina.
Ponavljam, na osnovu onoga što znam.
Vi ne pričate ni o čemu što ima smisla u vezi oko ovog slučaja. Nego ste već unaprijed izrađenu ideju da je za sve kriv neki "raspad porodice u modernom društvu" prikačili na ovu temu.
A onom ko ima zdrav razum je jasno da bi neki odgovorniji muškarac u životu ovog djeteta vjerovatno izvršio i pozitivniji utjecaj. Lako je praviti djecu. Odgojiti ih, međutim...
Ako mu se dokaže krivica, njegov otac je sve ono štetno što govorite o društvu. Ustvari, dovoljno je "neodgovoran sa oružjem". Šta če ti više od toga, kad se uzme u obzir kako je sve završilo?
Last edited by Osmi Socrates on 04/05/2023 00:22, edited 1 time in total.
- Student_u_Ostavci
#60990 Re: Dešavanja u Srbiji
Preskočena terapija, čini mi se
- JohnnyS
#60991 Re: Dešavanja u Srbiji
Zašto zaboga?Neriya wrote: ↑04/05/2023 00:16Ja vodim dijete u streljanu i još uvijek ide. Nije nikoga izrešetalaHaris.ba wrote: ↑03/05/2023 17:13 Vidim spominju se gluposti tipa Zadruge i narodnjaka.
Imam i ja djecu. I ne pada mi napamet da im išta pokazujem oko naoružanja dok ne budu sposobna psihički za to.
P.S.
Imam jednog malca, i kad je čuo vijesti, a nisam stigao da promjenim kanal, pita me što puštaju stare vijesti. Ispitam ga malo, i skontam da dijete misli da su stare vijesti jer je čuo za onu pucnjavu u školi u Americi.![]()
-
Neriya
#60992 Re: Dešavanja u Srbiji
Eto samo smo mi primitivno društvo u kojem su mentalni problemi taboo, pa ih zato ima diljem svijeta, posebno USA na kamare
- azurna_obala
#60993 Re: Dešavanja u Srbiji
Neriya wrote: ↑04/05/2023 00:16Ja vodim dijete u streljanu i još uvijek ide. Nije nikoga izrešetalaHaris.ba wrote: ↑03/05/2023 17:13 Vidim spominju se gluposti tipa Zadruge i narodnjaka.
P.S.
Imam jednog malca, i kad je čuo vijesti, a nisam stigao da promjenim kanal, pita me što puštaju stare vijesti. Ispitam ga malo, i skontam da dijete misli da su stare vijesti jer je čuo za onu pucnjavu u školi u Americi.![]()
Vidim tema ti je super zabavna, iskreno se nadam da lažeš i trolaš.
-
Neriya
#60994 Re: Dešavanja u Srbiji
Zašto da ne? Karate, boks i streljana, ne vidim problem.
Išlo se na Pašino brdo u prvom srednje na gađanje, niko nije ginuo, nije bilo školskih pucačina, nije bilo nikakvih pucačina
-
Osmi Socrates
#60995 Re: Dešavanja u Srbiji
Možda se dijete bavi streljaštvom kao sportom.
- JohnnyS
#60996 Re: Dešavanja u Srbiji
Moje je mišljenje da je sumanuto djecu izlagati oružju i učiti ih kako ubiti nekog, jer tome oružje služi.
Ne dao bog da dijete vidi sisu negdje, to bi se svi uskokodakali, ali zato pucanje, bring it on
-
last mohicans
#60997 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo je strašno, ovako hladnokrvno ići da pobiješ cijeli razred.Prvo su čuli pucnje, svi su mislili da su petarde. Ali nastavnica je promijenila izraz lica, izgleda je shvatila šta se dešava. Tada je upao u učionicu. Dvije djevojčice su pogođene i pale su na klupu kao da spavaju. Dječak koji je upucan u nogu je istrčao prvi, moja kćerka za njim. Pogledao ju je u oči, ali je pištolj bio okrenut na drugu stranu. Vidjela je kada je djevojčicu upucao u glavu. Rekla je da je puklo i da je krv bila na sve strane. Njena drugarica koja je ostala u učionici je rekla da su se sakrili ispod stolova i da je on išao i redom pucao ispod stolova. Bilo ih je 23 u školi. Moja kćerka je preživjela samo jer je bila pribrana, jer je brzo reagovala i sjedila je u prvoj klupi, pa je istrčala napolje među prvima", priča otac preživjele djevojčice i dodaje da je kroz vrata vidio tijelo Dragana koji je radio kao obezbjeđenje u školi i bio omiljen.
K.K. je, kako kaže Milan, od skoro došao u odjeljenje i bio je perfektan đak.
"To odjeljenje se formira od najboljih đaka u školi i on je skoro došao u odjeljenje. Taj dečko je bio perfektan đak. Odvratno je što javljaju da je pobio tolike ljude zbog jedinice iz historije. On je promijenio odjeljenje, šest godina je bio u drugoj smjeni. Kaže da su ga začikivali, da je malo i mucao. Kod njih nije imao probleme ni sa kim u odjeljenju. Ne očekujete od djeteta koje viđate svaki dan da će da izvadi pištolj i puca u vas", kaže Milan.
Da je pucao i nasumice, ističe Milan, dokaz je i ubistvo djevojčica koje nisu bile na spisku.
"Dvije dežurne djevojčice nisu bile na tom njegovom spisku. Znači on je počeo da puca i nasumično. Moje dijete je dobro, ne znam šta bi bilo da nije. Dečko koji je istrčao ispred moje kćerke je pogođen u nogu. Treba da se čuva oružje od djece i navesti djecu da na vrijeme prijavljuju nasilje ili neke promjene u ponašanju kod vršnjaka. Ovo niko nije mogao da zamisli da će da se desi. Moja žena je van sebe, leži sa kćerkom zagrljena na krevetu. Sin mi je bio izbezumljen. Odmah se svi roditelji stave u ulogu ovih čija djeca nisu preživjela. Ovo je strašno, plaču i prijatelji koje nikad nisam video da plaču", istakao je
-
Neriya
#60998 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne razumijem? Kakve ja veze imam sa sisama.
Jednostavno, dijete bilo prvi srednje, učlanila se u streljački klub, koji ti problem imaš sa tim? Prije toga, od 8. god trenirala karate, sada joj je boks gušt, ima 23 god i još nikog nije ubila???
Insinuacije da djeca/odrasli ubijaju ili postaju gejevi jer su izloženi nečemu u djetinjstvu su patetične. Nekome balet, drugome džudo, ne znači da baletan neće postati ubojica...jbte
-
toska
#60999 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne bi trebalo miješati inteligenciju, školski uspjeh i znanje, talente...djeteta sa stepenom zrelosti ličnosti.
-
Neriya
#61000 Re: Dešavanja u Srbiji
Kada je to ONO i DSZ počinjao u osnovnoj?piupiu wrote: ↑03/05/2023 18:30ONO i DSZ počeo u 7. osnovne, bili 7 dana na Palama s vojskom. Pucali, rasklapali i sklapali M48, je l' ono bi, bauljali po šumi, učili azimute, lopatali za kasno gašenje svjetala i taj rad. Svake dvije godine, otprilike, išli pucat na Crepoljsko ili je na Pašino brdo, ne sjećam se.
Meni je bio tek u prvom srednje, rasklapanje i sklapanje M48, Pašino brdo pucanje u metu 6 metaka ležeći stav naučili kako da izbjegnemo trzaj kundaka u rame....itd
Išli samo te godine, imali taj predmet prvu godinu u srednjoj ekonomskoj u Sarajevu, u drugoj ga nije bilo!
Kakve svake dvije godine da se išlo pucati?