ukoliko se radi o nukelarnoj sili onda je to opsti rat.
naravno da svi zaziru.
daiĐa sema je jos uvjek najveci kbadahija u mahali
Sve sam ja to prokomentarisao, samo ti izgleda ne čitaš tuđe komentare.sarajevoxxxx wrote:Dok traje marijana i šamaranje i mezenje ubica u aerodromu Mezze najbolje se pošutiti, i ne komentarisati.

Challenger__ wrote:Ni prvi a vjerujem ni posljednji put. Tako su uvijek reagovali kada su se njihove sirijske proxy-snage (ISIL, AQ Nusra i sateliti) nalazile u lošoj situaciji. Danas su to porazi AQ franšiza oko Damaska, likvidacija stotina pripadnika ISIL-a od prilaza Qaryataynu do oblasti istočno od baze T-4.Krokodajl wrote:Izrael raketirao prostor u blizini zračne baze Mezzeh.
Klasično razbojništvo u funkciji podizanja morala koljačkim bandama po Siriji.
Istina, intenzitet i obim podrške teroristima se znatno smanjio od dolaska ruskih snaga i fokusiran je uglavnom na ovakve incidente koji se, pretpostavljam, opravdavaju uništenjem pošiljki za Hezbollah (na šta RF za sada zatvara oči, navodno dio dogovora) u vremenu kada RF spušta tenzije na minimum sa ciljem da ne dođe do esksalacije koja bi mogla da odgodi Trumpovu inauguraciju te stanje u Siriji i na BI gurne u dodatnu neizvjesnost.
Razbojništvo, ništa drugo do razbojništvo.
Challenger__ wrote:Zaista, šta ima impresivno u ovoj bahatosti jedine nuklearne sile na BI? Šta je tu privlačno, za divljenje? Kakav to ljudski karakter odobrava takav banditizam? Da li su u pravu Hadrijan pa potom Avgustin koji tvrde da je ljudska većina ništa drugo nego animula, vagula, blandula, labile; male, sitne, prevrtljive ropske dušice koje su opčinjene zlom, silom i razbojništvom...
Jah...
sarajevoxxxx wrote:"Direktno u čelo"![]()
![]()
Šta kaže "Sirija kao katalizator"jeste kada ubijaš djecu po Halebu. "Sirija kao lopta ta napucavanje" je kada Izrael mariše 4. Mahirovu diviziju i Hezbollah.
"Treći svjetski će početi", i tu nesuvislost jelde Čeli nema smisla ponavljati. Dok traje marisana i šamaranje ubica u aerodromu Mezze najbolje se pošutiti, i ne komentarisati.

ocajnicimainsomnia78 wrote:Kome smeta jaka Sirija
Pa da. Posljednji trzaji a oni sve jaci i jaci. Budale, umjesto da igraju za raju. Ko Rusi nprsumirprimus wrote:inace supotezi izraelapotezi ocajnika vecdecenijama [emoji38] [emoji38]
ha stedljivi ljudi,ne razbacuju seinsomnia78 wrote:Pa da. Posljednji trzaji a oni sve jaci i jaci. Budale, umjesto da igraju za raju. Ko Rusi nprsumirprimus wrote:inace supotezi izraelapotezi ocajnika vecdecenijama [emoji38] [emoji38]
Znam da rusi i izrael imaju nekakav dogovor glede Sirije..ipak ne shvatam šta je "izraelski interes" u svemu tom..biti će da je neka postojba Hezbollaha bila unutar baze..perfektno kao "motiv".. šta li..Kikibombona wrote:Sa Izraelom nema zajebancije. Kod njih nema podvijanja repa kao kod Turaka. Kada krenu, idu do kraja.husein_kapetan wrote:Mislim da.. iako je vjerovatno veoma rizično..Sirija treba uzvratiti udarac izraelu..ravnom mjerom.. kada je bal neka je maskembal..
Zanimljivo..ali ne previše..oduvijek su odabirali pomno vrijeme i mjesto..kako neki govore" uzorni i plemeniti" ..cipela mojih..i njima izgleda zazubice počele rasti..malo im je Golan oteti..malo im vazda bilo..
Jadna vremena dođoše kada se Izrael kao sinonim "pravde" rabi..jadna da jadnija ne mogu biti..a možda tako i treba..ergo..
Nadam se da postoji mrva komunikacije između Sirije i ruskih partnera..dobro bih platio da saznam šta rusi kažu..za utjehu svojim sirijskim partnerima u odgovor..
Partneri ali ne previše..a možda i to tako treba..
Neka oni lijepo okače one svoje s-300.. s-400 o genitalije svoje..jer jedino tome danas pašu..sutra će nesmetano bombardovati Parlament sirijski..
partnerstvo i trica..
Rusi se ni pod koju cijenu nece zajebavati sa Izraelom. Ni u najvecem ludilu. Stavise, mislim da se uvazavaju i da imaju razumjevanja jedni za drugi. Rusi samo mogu zamoliti Asadovce da ne provociraju Izrael.
I Asad je lukav. Nece ni on nista poduzeti. Na jedan udarac Izraelu - vratit ce mu stotinu, direkt u celo. Asadu trenutno najmanje treba sukob sa Izraelom.

Takfiri elements in #Sinai, #Egypt