BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#60876 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

BarbaDue wrote:Ja ne slušam nego prešaltam kanale pa znam.
Mila moja šaltalica :pasamoj:
MTV

#60877 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Meni je najjace kako se ljudi prime na "vijest" oko uvodjenja N1 i SK kanala od likova koji nemaju ni 10 postova.
A ta "vijest" se pojavljuje svaka 2 mjeseca. Isto kao na banjalukaforumu na temi Elte je bilo "cujem od montera Elte da dolaze Sport Klub kanali". I tako jedno godinu- dvije. Zadnji je bio od 15.01. Sport Klub na Elti. Prosle te 2 godine a i 15.01. na Elti i dalje NEMA Sport Klub kanala.

Isto to se jos pisalo na TXtv temi na ovom forumu. Ljudima je ocito previse dosadno u zivotu pa samo nesto izmisljaju da nekazem lazu.
zateznistub

#60878 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

MTV wrote:Meni je najjace kako se ljudi prime na "vijest" oko uvodjenja N1 i SK kanala od likova koji nemaju ni 10 postova.
A ta "vijest" se pojavljuje svaka 2 mjeseca. Isto kao na banjalukaforumu na temi Elte je bilo "cujem od montera Elte da dolaze Sport Klub kanali". I tako jedno godinu- dvije. Zadnji je bio od 15.01. Sport Klub na Elti. Prosle te 2 godine a i 15.01. na Elti i dalje NEMA Sport Klub kanala.

Isto to se jos pisalo na TXtv temi na ovom forumu. Ljudima je ocito previse dosadno u zivotu pa samo nesto izmisljaju da nekazem lazu.
:thumbup:
Kad je tako neki upis ja prvo odem i vidim kad je prijavljen, mnogo to govori o onome ko i šta piše
Samso

#60880 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Kad sam vidio naslov prvo sam pomislio da su pojacali netflat xdsl pakete :D

Nije lose za one koji nemaju pristup xdsl-u pa koriste ovu uslugu.

Hoce li biti jos kakvih poboljsanja?
Samso

#60881 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

made_in_sarajevo wrote:Sto se stb-a tice telekom je sad zadnja rupa na sviralu. Maloprije gledam mtel i kad se otvori meni na stb ima.youtube, twiter, vracanje, videoteka, hbo go, od kako se vec zove videoteka. Kaska telekom za tim da valja

Smart TV aplikaciju Multiscreen trebaju napraviti za sve jace TV platforme. Sada imaju solidnu MojaWebTV app za Android TV.
REDDEVILS

#60882 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Samso wrote:
made_in_sarajevo wrote:Sto se stb-a tice telekom je sad zadnja rupa na sviralu. Maloprije gledam mtel i kad se otvori meni na stb ima.youtube, twiter, vracanje, videoteka, hbo go, od kako se vec zove videoteka. Kaska telekom za tim da valja

Smart TV aplikaciju Multiscreen trebaju napraviti za sve jace TV platforme. Sada imaju solidnu MojaWebTV app za Android TV.
A i MojaWebTV nije nešto kasni čitavih minutu da hoće makar ubaciti HD paket s AS jer mi korisnici koji imamo HD paket i plaćamo ga 4.60 KM tu smo zakinuti
Samso

#60883 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

REDDEVILS wrote:
Samso wrote:

A i MojaWebTV nije nešto kasni čitavih minutu da hoće makar ubaciti HD paket s AS jer mi korisnici koji imamo HD paket i plaćamo ga 4.60 KM tu smo zakinuti
Primjetio sam da kasni ali eto nije lose za 1,17 KM mjesecno. Svidja mi se sto se mobilna app moze koristiti na vise uredjaja. Moji ukucani i ja je koristimo na 4-5 mobitela i tabletu. Povremeno koristim i web verziju na PC
ing-ecc

#60884 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Sovex wrote:
poply wrote:Postoji li nacin da mi zamijene modem/router? Trenutno imam Innbox V44 koji ima samo 10/100 RJ45 portove. Buduci da imam Moja TV 5 paket sa brzinom 100 Mbps ne mogu mi isporuciti maximalnu brzinu vec nekih 92 i to kad je u pitanju multi connection, ako je single onda dobijem maximalno 60 Mbps, kao da je limitirano buduci da sasvim slucajno zadovoljava minimalnih 60% po ugovoru. To bi bilo u stvari drugo pitanje, da li je jos neko imao slican slucaj?
I mene ovo zanima. Da li je moguce dobiti neki VDSL router koji ima gigabitne LAN portove?
Da :D Postoje novi ZTE VDSL modemi sa 10/100/1000 Mb portovima a ima i starih V50 koji mogu posluziti svrsi :)
ing-ecc

#60885 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

djama wrote:ako je optika kao kod mene onda nemoj uzimati. novogradnja zgrada na malti, optika nije mogla izvuci vise od 25, uz konstanto pucanje ...
1000/200 ko flak :D nema sanse da puca 8-)
ing-ecc

#60886 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

shandrprcSA wrote:https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5d8a32a78df.html

da li ovo vazi za vec postojece korisnike koji su na pretplati (npr. sa midi30--->NoLimit M)
Neces moci kupiti I telefon ako potpises ovaj ugovor :-)
ing-ecc

#60887 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

zateznistub wrote:Zna li neko koliko se sad čeka na opremu, jer ovi vamp opet dižu cijenu pa im je mahanje od mene. Ovo me zanima da se znam upakovati da ne budem dugo gluh i slijep
Nema cekanja na opremu. :thumbup:
zateznistub

#60888 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

ing-ecc wrote:
zateznistub wrote:Zna li neko koliko se sad čeka na opremu, jer ovi vamp opet dižu cijenu pa im je mahanje od mene. Ovo me zanima da se znam upakovati da ne budem dugo gluh i slijep
Hvala za info. A koje modeme sada daju? Nemoj da bude neko smeće.
I hajde provjeri, ako ti nije mrsko, koliko se plaća priključak jer dobijam oprečne informacije
Samso

#60889 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

zateznistub wrote:
ing-ecc wrote:
Hvala za info. A koje modeme sada daju? Nemoj da bude neko smeće.
I hajde provjeri, ako ti nije mrsko, koliko se plaća priključak jer dobijam oprečne informacije
Daju dobre modeme, ZTE VDSL ZXHN H267N. Ja taj modem koristim od septembra i nemam nikakvih problema.

Prikljucak

11,70 KM ako imas fiksnu tel liniju na adresi, a 35 KM ako nemas.

Cesto budu akcije pa prikljucak bude 1 KM.
Last edited by Samso on 16/02/2019 08:37, edited 2 times in total.
shandrprcSA

#60890 Re: BHTelecom All About

Post by shandrprcSA »

ing-ecc wrote:

da li ovo vazi za vec postojece korisnike koji su na pretplati (npr. sa midi30--->NoLimit M)
cuj to :D nista onda, gdje sam tu sam :D

hvala :D
Samso

#60891 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

shandrprcSA wrote:
ing-ecc wrote:

cuj to :D nista onda, gdje sam tu sam :D

hvala :D
Telefon sa popustima bi tek mogao kupiti nakon 24 mjeseca odnosno isteka ugovora.
zateznistub

#60892 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Samso wrote:
Daju dobre modeme, ZTE VDSL ZXHN H267N. Ja taj modem koristim od septembra i nemam nikakvih problema.

Prikljucak

11,70 KM ako imas fiksnu tel liniju na adresi, a 35 KM ako nemas.

Cesto budu akcije pa prikljucak bude 1 KM.
Hvala
made_in_sarajevo

#60893 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

zatezni trazi im odma VDSL da ti stave umjesto obicnog ADSL modema. kod mene ja parica losa, ne moze meda i slicno pa su mi zamjenili ADSL za VDSL modem. ZTE je STB, modem ne znam, vjeruj da ga nisam nikad ni pogledao jer nemam nikakvih stopanja,trzanja i slicno pa da bi morao restartovati ili se zajebavati oko necega. stari si lisac oko telekoma, koji ti STB uvale racunaj da postoji mogucnost da ce ti daljinski crknuti za mjesec,a mozda i kasnije. ne treba mu niko i ne treba ga nista dotaci, on ce crknuti sam od sebe :mrgreen:
zateznistub

#60894 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

made_in_sarajevo wrote:zatezni trazi im odma VDSL da ti stave umjesto obicnog ADSL modema. kod mene ja parica losa, ne moze meda i slicno pa su mi zamjenili ADSL za VDSL modem. ZTE je STB, modem ne znam, vjeruj da ga nisam nikad ni pogledao jer nemam nikakvih stopanja,trzanja i slicno pa da bi morao restartovati ili se zajebavati oko necega. stari si lisac oko telekoma, koji ti STB uvale racunaj da postoji mogucnost da ce ti daljinski crknuti za mjesec,a mozda i kasnije. ne treba mu niko i ne treba ga nista dotaci, on ce crknuti sam od sebe :mrgreen:
Ako budem mogao tražiti, mislim ako pije vode da tražiš, hoću :thumbup:
REDDEVILS

#60895 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

ing-ecc wrote:
Sovex wrote:
poply wrote:Postoji li nacin da mi zamijene modem/router? Trenutno imam Innbox V44 koji ima samo 10/100 RJ45 portove. Buduci da imam Moja TV 5 paket sa brzinom 100 Mbps ne mogu mi isporuciti maximalnu brzinu vec nekih 92 i to kad je u pitanju multi connection, ako je single onda dobijem maximalno 60 Mbps, kao da je limitirano buduci da sasvim slucajno zadovoljava minimalnih 60% po ugovoru. To bi bilo u stvari drugo pitanje, da li je jos neko imao slican slucaj?
I mene ovo zanima. Da li je moguce dobiti neki VDSL router koji ima gigabitne LAN portove?
Da :D Postoje novi ZTE VDSL modemi sa 10/100/1000 Mb portovima a ima i starih V50 koji mogu posluziti svrsi :)
Kod mene je V50U i ima jedan gigabitni port :)
Image
ing-ecc

#60896 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

zateznistub wrote:
made_in_sarajevo wrote:zatezni trazi im odma VDSL da ti stave..... :
Sve i da budes trazio bilo sta drugo neces dobiti osim Innboxa. :D
zateznistub

#60897 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

ing-ecc wrote:
zateznistub wrote:
made_in_sarajevo wrote:zatezni trazi im odma VDSL da ti stave..... :
Sve i da budes trazio bilo sta drugo neces dobiti osim Innboxa. :D
Taj sam imao prije i mislim da je sasvim ok. Jel on vdsl?
ing-ecc

#60898 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Da :D i dopuna za drugi moguci modem ZTE VDSL :)
zateznistub

#60899 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

ing-ecc wrote:Da :D i dopuna za drugi moguci modem ZTE VDSL :)
Dopuna? Šta dopuna kakva dopuna?
mirza_15

#60900 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

zateznistub wrote:
ing-ecc wrote:Da :D i dopuna za drugi moguci modem ZTE VDSL :)
Dopuna? Šta dopuna kakva dopuna?
Dopunjava svoju prethodnu izjavu gdje je napisao da dobiješ innbox, pa kaže da možeš dobiti i zte :mrgreen:
Locked