Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nešto sumnjam da bi neko tek onako dao samo milijardu i dvjesta, makar kao kredit. Kad te upecaju onda slijede ponude koje se ne odbijaju
Jbga da milijardu vrati mu se milijardu i pol.Seik ima milijardi da ni sam ne zna koliko,mislim sta je za njega milijarda.I naravno ako daje ima neke uslove koje nisu za javnost.Meni recimo banka da kredit za kuzu $ 150.000ja im za 30 godina vratim $350.000.Biznis je to druze,svako ko daje gleda svoj interes
Nije tu samo lova u pitanju. Ima tu još mnogo toga. Zarobe te i traže razne ustupke, zna se kako to s mafijom/đavolom ide, kad prodaš dušu vragu.
Bolje se koprcat neko vrijeme nego da ti zajašu. Jer kad ti se naklate na vrat ne silaze, samo mamuzaju
Nelosa su ova djeca u Barci, mogli su proslaviti Depaya da je znao zicere zabiti. Trenutno je ekipa taoc Piquea i Busquetsa, onaj trener koji stisne pa se njih rijesi, imat ce neke sanse da uspije.
Kakvi god da su Buske i Pike su i dalje trenutno najbolji igrači u timu na svojoj poziciji. Ima malo i do konkurencije, Buske je i nema, a Pike možda ima u Arauju ali koliko sam skontao ovaj je povrijeđen. U svakom slučaju ne mogu i ne smiju djeca sama, mora bit mješavina sa iskustvom barem u ovom periodu kad se pokušava zaustaviti slobodan pad. Npr. Alba je daleko od igrača kakav je bio ali je najveća opasnost sa njegove strane. Da ne idemo u poređenja sa početcima Mesija i koga je on imao u timu tada na 10 jer se radi i o različitim talentima, i o drugom vremenu, stanju u klubu...
Ono slažem se nek igraju djeca, svakako je sezona u kanalizaciji ali ne možeš izvesti 10 dječaka. I 8 je previše, naročito jer porazi i loše igre utječu na njihov razvoj, psihu.
Ima negdje intervju sa Xavijem u kojem on govori o svojim početcima u prvom timu i kako je isto bilo teško, loša igra, porazi, ali je on tada imao i dobrog trenera (van gaala za kojeg sam tada pričao iste stvari koje se ovdje pričaju o kumanu), a i starije kvalitetne igrače i vođe pored kojih je lakše bilo podnijeti ta teška razdoblja.
Pa da se nadovežem na priču o Barci i Holandezima, koji su sastavni dio Barcinog dnk. I povijesno, nevezano za fudbal, a i u fudbalskom segmentu su isprepleteni i to od ranih dana. Da ne idemo sad u priče o Krojfu, ali treba reći da je npr Kuman (legenda kluba) donio prvu, godinama čekanu pobjedu u CL. Ni Hristo ni Romario, nego Kuman i Bakero. Znam da to ne znači automatsko i da je dobar trener, ali kad pišete o njemu ovdje, pa i u negativnom kontekstu imajte malo poštovanja prema onome što je napravio za klub kao igrač.
Od ove a mozda i sljedece sezone ne treba ocekivati neke rezultate ako ce se forisirati mladji igraci. Mislim da je svima jasno da je smjena generacija i da su glavni igraci otisli i da su tu ostali jos samo Pique, Buske i Alba od poznate stare garde igraca. Barca trenutno ima roster mladih igraca koji su buducnost kluba sasvim sigurno. To treba istrpiti a nije jednostavno velikom klubu kao sto je Barca jer ovo je prvi put da u prvom timu ima ovoliko mladih igraca koji dobijaju sansu.
Sinoc je mogla biti i pobjeda da je bilo vise koncentracije i srece. Opet su prelako primili gol, fakticki iz jedine sanse i mora se prizmat odlicne akcije i vrhunskog dodavanja za gol.
"TV3" tvrdi da je na današnjem treningu došlo do tenzija između igrača i Sergija Barjuána i da je atmosfera bila veoma neprijatna, jer je on nakon sinoć je utakmice izjavio: "Tako je, kako je. Ne možete uraditi ništa više. Koeman je to već potvrdio."
Fudbalerima Barcelone se ova izjava privremenog trenera nije nimalo svidjela.
jeza u ledja wrote: ↑28/10/2021 14:42
Njima nije problem zarada, vec troskovi, tj. losa transfer politika.
I naravno nije bio najveci problem Koeman, vec Barthomeu i sad Laporta.
Laporta je, bar do sad, spasio sto se spasit moglo. Rijesio se velikih ugovora, evo ode i zuco, iskesirace se i tu al ce biti zavrsena prica. Uglavnom, u ovom trenutku nema nikakvog razloga govoriti da je Laporta problem Barce.