bitanga_sa_otesa wrote: ↑22/10/2022 09:59
I to se zove "koreja", ako ne minimum 40 godina da se to ime koristi za taj dio, naravno uz "Koreju" koju si ti naveo.
ma ja sam 5-6 puta usao u to dvoriste i to poslom ,a na malti sam odrastao tako da znam za ovu nasu koreju

[/quote]
To se mjsto u sutjesci zvalo koreja xy godina i prije rata. Mater je dobar dio svog djetinjstva zivjela na relaciji ex njegoseva - ex kralja tomislava. I kasnije je radila u tom djelu .Uvijek je bio isti sastav stanovnistva tu koji je zivio. Socijalni slucajevi skloni problemima i sitnom kriminalu. Sve ih je znala a i oni nju jer je to komsiluk. I ja onako "na oko" uz nju.
Juka je zivio tu i samim tim sve je jasno. Nikad nije bilo pametno zavlaciti se tu. Jednom sam naletio sa jaranom koji je trazio neku koku. Naletili smo na neku dvojicu klosarcica nasih godina.....aaaa jes' to mangup ko si sta si, smjesio nam se degenek....od nekuda se stvorio neki lik malo stariji i zagalamio: "haloooo ne dirajte ih to je faxxxin sin, odozgo, hajde kifla".... Odjebali smo se ekspresno odatle i jebao sam jaranu igdje ista ima. Vise nisam zalazio tuda.
U kasnijim godinama kad sam cuo da se ono kod vf komerca zvalo isto tako, bio sam pod upitnicima.