Demokratska fronta Željko Komšić

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#60826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

pemanapemani wrote: 11/10/2023 21:14
palermo wrote: 11/10/2023 20:25

Koga smo tada imali ? Amerikance sa Dejtonom i Republikom Srpskom, Borisa Tadica koga je srpski narod.nogom sutnuo, Stipu Mesica koji je i sada oznacen kao zlotvor hrvatskog naroda, Lagumdziju mozda, Mileta Dodika koji se tek zaholcavao.....koga....

Postaje pomalo iritantno nepresyano etiketiranje Komsica kao najveceg neprijatelja ove drzave...
1996. - ponuda da se SDS proglasi teroristickom organizacijom.

2000. - slom tzv. hrvatske samouprave.

Pady Ashdown.

SFOR upada ratnim zlocincima u spavacu sobu, a fasisticke popove samaraju ko neposlusnu djecu.

Da je samo to bilo, golemo.

Komsic nije najveci neprijatelj dtzave i to nisam nikad rekao. Komsic je najveci grobar ideje gradjanske BiH.
Jebi ga, ti si u zadnje vrijeme poceo opasno izvrtati rijeci i ubacivati sta ti odgovara.
Znaci, nemoj lagati i plasirati poluistine.
U zadnje vrijeme? Frajeru je to bukvalno forumski opus.
pemanapemani

#60827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

_BataZiv_0809 wrote: 11/10/2023 21:24
pemanapemani wrote: 11/10/2023 21:14 1996. - ponuda da se SDS proglasi teroristickom organizacijom.

Pady Ashdown.

SFOR upada ratnim zlocincima u spavacu sobu, a fasisticke popove samaraju ko neposlusnu djecu.

Komsic nije najveci neprijatelj dtzave i to nisam nikad rekao. Komsic je najveci grobar ideje gradjanske BiH.
Jebi ga, ti si u zadnje vrijeme poceo opasno izvrtati rijeci i ubacivati sta ti odgovara.
Jebi ga, skontao sam kada se kolega @palermo upalio kad je trojka dosla na vlast.
Emotivno ga kao ljevicara pogodilo sto su SDP i NS izdali ideale i otisli u koaliciju sa Konakovicem. Boji se da ce taj potez unistiti socijaldemokratsku i gradjansku ideju u BiH.

Umjesto da je SDP otisao u koaliciju sa SDA i DF i tako spasio istinsku socijaldemokratiju.:)
palermo

#60828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Pady Ashdown.

Je li Komšić doveo Lajčaka za visokog predstavnika?

Je li Komšić stvorio Dodika ovakvog kakav jeste ?

Je li Komšić doveo Vučića na vlast ?

Je li Komšić nametnuo priču o izbornom zakonu ?

Je li Komšić vodi politiku države Hrvatske koja je kolonijalan spram Bosne i Hercegovine ?

Je li Komšićeva ideja Otvoreni balkan ?

svaki tvoj post u zadnje vrijeme je posvećen Komšiću. Razumijem ja ljutnju zbog toga što nije otišao sa Trojkom......al ovo što se sada piše i tovari Komšiću na teret.....jok, da ste mi zjenicu oka kanuli, jok.....nije dobra ta opsjednutost....
sajber87

#60829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

Student_u_Ostavci wrote: 11/10/2023 21:17 Zna se tko su najveći neprijatelji države,

oni koji prijete nemirima na jugu kad god nije po njihovom sa jedne strane i Dodik sa druge strane. I čudno, baš njima smeta Komšić :lol:
I netanjahu kaze da mu smeta hamas, hmmm da li bas smeta. Sustina je da niko nije vise ujedinio hrvate oko covica i hdz a od komsica kao sto niko vise nije radio na unistenju gradjanske drzave od komsica(po nalogu sda)
palermo

#60830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 11/10/2023 21:49
_BataZiv_0809 wrote: 11/10/2023 21:24

Jebi ga, skontao sam kada se kolega @palermo upalio kad je trojka dosla na vlast.
Emotivno ga kao ljevicara pogodilo sto su SDP i NS izdali ideale i otisli u koaliciju sa Konakovicem. Boji se da ce taj potez unistiti socijaldemokratsku i gradjansku ideju u BiH.

Umjesto da je SDP otisao u koaliciju sa SDA i DF i tako spasio istinsku socijaldemokratiju.:)
Pa eto, otišle su sa NiP-om....a valjda HDZ daje tu notu multietničnosti i građanskog pristupa

ovo kad već provociraš skupa sa drugom Batom.....

bjer bolan, bolje da prekinem, čisto radi poštovanja prema tvom ranije forumskom opusu
Student_u_Ostavci

#60831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Student_u_Ostavci »

sajber87 wrote: 11/10/2023 21:50
Student_u_Ostavci wrote: 11/10/2023 21:17 Zna se tko su najveći neprijatelji države,

oni koji prijete nemirima na jugu kad god nije po njihovom sa jedne strane i Dodik sa druge strane. I čudno, baš njima smeta Komšić :lol:
I netanjahu kaze da mu smeta hamas, hmmm da li bas smeta. Sustina je da niko nije vise ujedinio hrvate oko covica i hdz a od komsica kao sto niko vise nije radio na unistenju gradjanske drzave od komsica(po nalogu sda)
Ti ba i ne znaš šta znači pojam 'građanska država' :lol:

Hint: To nije ono što Dino kaže da nije uredu da mi biramo predstavnike Hrvatima. Ne, nije to građanska država.
axe22

#60832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by axe22 »

palermo wrote: 11/10/2023 21:50

Pady Ashdown.

Je li Komšić vodi politiku države Hrvatske koja je kolonijalan spram Bosne i Hercegovine ?

svaki tvoj post u zadnje vrijeme je posvećen Komšiću. Razumijem ja ljutnju zbog toga što nije otišao sa Trojkom......al ovo što se sada piše i tovari Komšiću na teret.....jok, da ste mi zjenicu oka kanuli, jok.....nije dobra ta opsjednutost....

Komsic se ne uklapa u politiku Trojke, udovoljiti HDZ samo da bi se ostalo u vlasti.
Dat im izborni zakon ali ostati u vlasti, popljuvat Komsica jer jedini od nasih politicara ima MUDA da kaze ono sto misli, da iznese istinu.
Jedini koji ce javno reci da se ne slaze s politikom koju vodi Hrvatska i Srbija prema BiH, dok ce trojkasi reci da ne treba dizati tenzije i treba relaksirati odnose, pa neka po nama seru svi redom, to je normalno .

Problem je Komsiceva izjava ali nije problem sto HDZ pokusava na svaki moguci naci progurati zakon kojim taj isti jevrej nema nikakva prava u ovoj drzavi, sutra se ne moze kandidovati za predsjednika, moze ali ako kaze COVIC da je HRVAT.
drug_profi

#60833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: 11/10/2023 21:24 U zadnje vrijeme? Frajeru je to bukvalno forumski opus.
Palermo. Ne znam vise sta ono bi, ali mi je na foe i pamtim da je izvrnuo nesto sto sam ja napisao, a onda to spinovao dok ga nisam iskljucio.
Trol obicni sa cover pricom. Ima tu jos nekoliko takvih.
Ovaj cluster, prpa prodana dusa, itsl.
palermo

#60834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Bitno je da ti nisu na foe istaknuti borci za gradansku BiH......kruzni trajvan, cyber iz osamdesetih i ekipa....

Bjeri bolan, vi kao da je sav narod mahnit...
pemanapemani

#60835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 11/10/2023 21:50

Pady Ashdown.

Komsic nije doveo Lajcaka.

Komsic nije stvorio Dodika ovakvog kakav jeste, ali je Komsic dugo godina bio u boljem polozaju od Dodika da bi danas, uz predan rad, trebao biti 10 puta vazniji od Dodika na medjunarodnom planu.

Kakve veze ima egomanijak cetnik Vucic sa Komsicem?

Komsic je za 17 godina pricu o izbornom zakonu sa etnickog trebao skrenuti na gradjanski kolosjek. Barem pokusati objasniti proBiH Srbima i Hrvatima i onim Srbima i Hrvatima koji ne mrze BiH. Shvatam da Komsic nije mogao dobiti ni 1 % glasova u zapadnoj Hercegovini, ali da za 17 godina nije mogao osigurati 20% u Bosanskoj Posavini (Odzak i Orasje) i 10% podrske Hrvata iz srednje Bosne (odakle je porjeklom) to mi nije jasno. Umjesto toga je dobio da ni vecina srajevskih i tuzlanskih Hrvata ne glasa za njega. 2006. i 2010., je od tih ljudi dobio vecinu glasova.

Komsic je svojim djelovanjem u vanjskoj politici trebao sprijeciti kolonijalni odnos RH prema Bosni i Hercegovini. To mu je posao.

Nije Komsiceva ideja OB. Ne znam kad sam zadnji put cuo za tu ideju. Komsicevo je bilo da guta CEFT-u i Berlinski proces. Da je to gurano, nebi doslo do neprihvatljivog velikosrpskog OB.

Opet napominjem, Komsic je na vlasti od 2006., kada je HDZ imao manje od 70 hiljada glasova, a cetnik Vucic nosio pivu ratnom zlocincu seselju i lijepio table sa imenom ratnog zlocinca i genocidasa mladica.
pemanapemani

#60836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 11/10/2023 22:01
pemanapemani wrote: 11/10/2023 21:49

Pa eto, otišle su sa NiP-om....a valjda HDZ daje tu notu multietničnosti i građanskog pristupa

ovo kad već provociraš skupa sa drugom Batom.....

bjer bolan, bolje da prekinem, čisto radi poštovanja prema tvom ranije forumskom opusu
Daj recept kako u ovom trenutku bez HDZ i SNSD ili samo bez HDZ ili samo bez SNSD, a da su iole zakoni prohodni, eto bar malo?
Odmah to potpisujem.
Student_u_Ostavci

#60837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Student_u_Ostavci »

Pa šta je sad prohodno kada je SNSD zakovao sve? :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#60838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 11/10/2023 22:20
_BataZiv_0809 wrote: 11/10/2023 21:24 U zadnje vrijeme? Frajeru je to bukvalno forumski opus.
Palermo. Ne znam vise sta ono bi, ali mi je na foe i pamtim da je izvrnuo nesto sto sam ja napisao, a onda to spinovao dok ga nisam iskljucio.
Trol obicni sa cover pricom. Ima tu jos nekoliko takvih.
Ovaj cluster, prpa prodana dusa, itsl.
Samo sofizmi i izvrtanje onog sto si napisao. A umije biti i razlozan kad hoce, dakle nije botcina.
giannibelif

#60839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by giannibelif »

Željko se ponaša kao pijana i siromašna verzija Tita. Tito bi ove stvari izgovorio sa mnogo više stila i sa bogatijim i snažnijim riječnikom plus iz pozicije države čiji glas se čuo i nešto je značio od Londona i Westministera do Washingtona i od Kaira do Delhija. A Željko ovo govori iz pozicije Člana Predsjedništva najsiromašnije države u Europi koja dobro zavisi od milosti Zapadnog svijeta i na ovakav način, lišen svih diplomatskih manira. Moglo je ovo uljudnije.
Sanjarko

#60840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sanjarko »

Student_u_Ostavci wrote: 11/10/2023 22:41 Pa šta je sad prohodno kada je SNSD zakovao sve? :lol:
Nazalost i nece se moci smijeniti ova sadasnja vlast HDZ/SNSD i ako na izborima se izglasaju neki drugi kod nas Bosnjaka/Bosanaca umjesto Trojke, i to ne mislim na SDA.

Imat cemo HDZ/SNSD vladu u tehnickom mandatu godinama. Ja sam fino govorio kad je se pokusavala smijeniti Fadilova itd vlada, da se ne dira nista na visim nivoima. Hajde nekako i da je se smijenila Fadilova vlada, ali nije trebalo smjenjivati vladu ondasnju na nivou BiH.

Ali ko mene slusa.
Athlon64

#60841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Athlon64 »

ultima_palabra wrote: 11/10/2023 21:15
Athlon64 wrote: 11/10/2023 21:07

Komšić jeste nedovoljno inteligentan kao i svi ostali hrvatski političari iz BiH (ovi iz HNSa crpe pamet iz Zagreba, svoje nemaju uopšte, jer ne bi kmetovali Zagrebu da imaju). Komšić također za ovu izjavu danas zaslužuje šamar.

Ali da je neprijatelj države, pogotovo najveći, mogu samo UZP-ovci da imenuju, jer im je direktna konkurencija za hrvatske pozicije.

Ima i korisnih idiota sa druge strane, ali im zato koalicija puca po šavovima, jer pored Komšića žmire na ostala otvorena neprijateljstva i fašizam.
Haj ponovi jos deset puta, mozda neko reaguje…
Eto ti si reagovao.

Ko još treba da reaguje, BH Hamas ili Komšić ?
HelaS

#60842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HelaS »

Athlon64 wrote: 11/10/2023 23:53
ultima_palabra wrote: 11/10/2023 21:15
Haj ponovi jos deset puta, mozda neko reaguje…
Eto ti si reagovao.

Ko još treba da reaguje, BH Hamas ili Komšić ?
Šta je "BH Hamas" :? O čemu ti pišeš
sajber87

#60843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

Student_u_Ostavci wrote: 11/10/2023 22:01
sajber87 wrote: 11/10/2023 21:50

Ti ba i ne znaš šta znači pojam 'građanska država' :lol:

Hint: To nije ono što Dino kaže da nije uredu da mi biramo predstavnike Hrvatima. Ne, nije to građanska država.
Zeljko jedini zna i predano na njoj radi vise od 10 godina od trena kada mu je sda centrala formirala stranku, ukratko najveci grobar gradjanske bosne zeljko komsic i radikalno krilo sda, df. Zato smo tu gdje jesmo
Last edited by sajber87 on 12/10/2023 07:51, edited 1 time in total.
Styling

#60844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

giannibelif wrote: 11/10/2023 22:59 Željko se ponaša kao pijana i siromašna verzija Tita. Tito bi ove stvari izgovorio sa mnogo više stila i sa bogatijim i snažnijim riječnikom plus iz pozicije države čiji glas se čuo i nešto je značio od Londona i Westministera do Washingtona i od Kaira do Delhija. A Željko ovo govori iz pozicije Člana Predsjedništva najsiromašnije države u Europi koja dobro zavisi od milosti Zapadnog svijeta i na ovakav način, lišen svih diplomatskih manira. Moglo je ovo uljudnije.
Tito bi sigurno sebe okružio pametnijim i mudrijim savjetnicima koji bi mu sugerisali kakvim tonom sa kim treba pričati. Ne bi dozvolio da mu Fele kafandžija sa kupljenom diplomom u Širokom bude šef kabineta.
Bez obzira što se ne slažem sa politikom Izraela i onim što je izgovorila njihova ambasadorica, jedan član Predsjedništva sebi ne smije dozvoliti onakvu prizemnu, bukvalno mahalsku i kafansku, retoriku u komunikaciji sa stranim zvaničnicima. Može se to i diplomatski umotati i sevirati sa mašnom, ali šta znaju Fele i Ibrović, a pogotovo savjetnica za medije koja je još zelena i koja se boji bilo šta sugerisati. Nisu dorasli zadatku ni funkciji člana Predsjedništva ni on ni njegovi savjetnici.
Novak20

#60845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Očito, Komšić ovdje misli na Amira Grossa Kabirija.

E sada, da li je Kabiri "perverznjak" zato što je možda gay ne znam. Ako i jeste gay, građanin Komšić je očito homofob. :D

Ako mu već toliko smeta politika i ideologija od prije osamdeset godina mogao bi se potruditi oko promjene naziva ulica u Sarajevu koje nose imena sljedbenika te ideologije. A još bolje bi bilo da restitucijom vrati židovima ono što je bilo njihovo do holokausta.

poruka Vama je sljedeća - taj perverznjak koji Vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad Vašim narodom je problem Vaše države!” - poručio je Komšić u pismu.
Haris.ba

#60846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Haris.ba »

Novak20 wrote: 12/10/2023 08:42
Ako mu već toliko smeta politika i ideologija od prije osamdeset godina mogao bi se potruditi oko promjene naziva ulica u Sarajevu koje nose imena sljedbenika te ideologije. A još bolje bi bilo da restitucijom vrati židovima ono što je bilo njihovo do holokausta.
Oko imena ulica da se promjene je bolje cekati da se dobije nesta zauzvrat. Vidjeli od uzpeovaca.

A, sto se tice restitucije - de nek uzpovci vrate Islamskoj zajednici njihovo, i nek ne otimaju zemlju za Hrvatsko narodno kazaliste.
Ali, pogresna vjera, pa moze....
HelaS

#60847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HelaS »

Haris.ba wrote: 12/10/2023 09:01
Oko imena ulica da se promjene je bolje cekati da se dobije nesta zauzvrat. Vidjeli od uzpeovaca.

A, sto se tice restitucije - de nek uzpovci vrate Islamskoj zajednici njihovo, i nek ne otimaju zemlju za Hrvatsko narodno kazaliste.
Ali, pogresna vjera, pa moze....
Čije je bilo prije izgradnje židovskih i muslimanskih objekata? Ne može biti ničije :-)
saabsa

#60848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saabsa »

Styling wrote: 12/10/2023 07:51
giannibelif wrote: 11/10/2023 22:59 Željko se ponaša kao pijana i siromašna verzija Tita. Tito bi ove stvari izgovorio sa mnogo više stila i sa bogatijim i snažnijim riječnikom plus iz pozicije države čiji glas se čuo i nešto je značio od Londona i Westministera do Washingtona i od Kaira do Delhija. A Željko ovo govori iz pozicije Člana Predsjedništva najsiromašnije države u Europi koja dobro zavisi od milosti Zapadnog svijeta i na ovakav način, lišen svih diplomatskih manira. Moglo je ovo uljudnije.
Tito bi sigurno sebe okružio pametnijim i mudrijim savjetnicima koji bi mu sugerisali kakvim tonom sa kim treba pričati. Ne bi dozvolio da mu Fele kafandžija sa kupljenom diplomom u Širokom bude šef kabineta.
Bez obzira što se ne slažem sa politikom Izraela i onim što je izgovorila njihova ambasadorica, jedan član Predsjedništva sebi ne smije dozvoliti onakvu prizemnu, bukvalno mahalsku i kafansku, retoriku u komunikaciji sa stranim zvaničnicima. Može se to i diplomatski umotati i sevirati sa mašnom, ali šta znaju Fele i Ibrović, a pogotovo savjetnica za medije koja je još zelena i koja se boji bilo šta sugerisati. Nisu dorasli zadatku ni funkciji člana Predsjedništva ni on ni njegovi savjetnici.
Kakvu izraslinu na mjestu gdje bi trebao biti mozak moraš imati pa da ti ONO bude savjetnik za bilo šta... :roll:
dr_Evil

#60849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

Istina, sve bi to Zeljko trebao uraditi, moja podrska 100%.

A da li bi Dragan u ime tih odlicnih odnosa sa Izraelom treba da zatrpa temelje katedrale preko puta Hotel Ere, i vratit otetu zidovsku zemlju porodice Solomon?

MIsli svako da je meni lahkooo!

https://topportal.info/mostar-katedrala ... -da-vrati/
Novak20

#60850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

dr_Evil wrote: 12/10/2023 10:32

Istina, sve bi to Zeljko trebao uraditi, moja podrska 100%.

A da li bi Dragan u ime tih odlicnih odnosa sa Izraelom treba da zatrpa temelje katedrale preko puta Hotel Ere, i vratit otetu zidovsku zemlju porodice Solomon?

MIsli svako da je meni lahkooo!

https://topportal.info/mostar-katedrala ... -da-vrati/
Pa ovo je odličan primjer kako treba i što će biti.

Jedna sudska presuda donešena i pravosnažna, slijedom prve doći će i druga. Kamate rastu ali će to tuženi morati isplatiti kao što su isplatili sve po tužbama iz radnih odnosa.

Samo kontam i ovo je sitno u odnosu na židovske prostore od Baščaršije do Marijin dvora pa bih to u Mostaru isplatio što prije. :D
Post Reply