Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hamo22

#60751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hamo22 »

Telemach wrote:
hamo22 wrote:Pa ja odavno gluplju aktivaciju aplikacije za smart tv nisam vidio, uputstvo je uzasno i kada udjes tamo gdje treba, (mojtelemach->televizija->eon)
Nema nikakvo polje da se upise aktivacioni kod koji se pojavi na tv-u.
Enlight me please

Plus jos sam isfrustriran jer 3 noci zaredom oko ponoci nestaje signal i nema tv-a i neta.
Sve vise razmisljam o telekomu, pa kad me hamdri nek me handri nas

zdravo hamo22,
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, rado ćemo Vas pozvati i provjeriti sve što je potrebno.
Pokusavam da ne budem bezobrazan i vulgaran ali vec sam pricao sa vasim kolegama i vise bih ja mogao vama pomoci nego vi meni, lp
odmor

#60752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
c_g wrote: Znam buraz, ali da je HD... :(
Džaba ti da je i HD, kad je sad na svim izmjenjenim HD programima postavljeno da opcija TV Unazad vraća sadržaj u SD kvaliteti, vjerovatno zbog nedostatka prostora na serverima za skladištenje velikih količina HD video materijala.
Dakla, nije im vise izgovor za Cinestar Premiere HD da nema 72h unazad zbog tog sto opterecuje infrastrukturu. Dakle mogu i njega barem u SD formatu stavit 72sata nazad.
Ne znam samo ko daje 8KM za dva kanala koji ne mozes premotavat. Pored dva Cinemaxa od 4KM a imas i premotavanje.
Ja sam ga dobio na lojalnost, al smece zivo.. mislim moras bas cekat film da pocne u kolko pise..
crnivrag

#60753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hamo22 wrote:Pa ja odavno gluplju aktivaciju aplikacije za smart tv nisam vidio, uputstvo je uzasno i kada udjes tamo gdje treba, (mojtelemach->televizija->eon)
Nema nikakvo polje da se upise aktivacioni kod koji se pojavi na tv-u.
Enlight me please

Plus jos sam isfrustriran jer 3 noci zaredom oko ponoci nestaje signal i nema tv-a i neta.
Sve vise razmisljam o telekomu, pa kad me hamdri nek me handri nas
Ako nemaš Extra ili Premium paket, ne možeš ni aktivirati, jer samo korisnici ovih paketa mogu aktivirati Smart TV aplikaciju na "Moj Telemach" portalu, dok ostali korisnici manjih paketa nemaju tu mogućnost.
chakany

#60754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

@Telemach,

ne mogu pristupiti gledanju kanala FOX HD, FOX MOVIES HD, SHORTS HD preko EON.Isti kanali su mi dostupni preko D3.
Telemach

#60755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@chakany

Da li se uređaj, preko kojeg pristupate EON aplikaciji, nalazi na mreži Telemach?
pecpec

#60756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Da i ja pitam sto se nekad nakon određenog vremena neki kanal sam ugasi pa pise no info,nakon ponovnog starta proradi,eon,ne dam vam podatke :lol:
jasmind

#60757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jasmind »

chakany wrote:@Telemach,

ne mogu pristupiti gledanju kanala FOX HD, FOX MOVIES HD, SHORTS HD preko EON.Isti kanali su mi dostupni preko D3.
@Telemach

Isti problem, pristupam iz vase mreze.
crnivrag

#60758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

jasmind wrote:

@Telemach

Kod mene ovaj problem nije prisutan, odnosno svi ovi kanali rade bez problema putem EON aplikacije.
Qler

#60759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

Taj eon, mogu li ja kad sam u inostranstvu gledati kanale?

Odem negdje na sluzbeni put i na laptopu gledam tv?
fusion_ba

#60760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ne možeš sve kanale. Ustvari ne možeš većinu kanala. Osim u ex-yu zemljama.
Mada i u BiH ako nisi povezan na Telemachov internet neće ti raditi dosta kanala.
CooK

#60761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

jasmind wrote:

@Telemach

Ovo je problem na EON-u kod svih koji nisu imali odredjene HD kanale u okviru svojih paketa ali su ih dobili nedavnim promjenama(prebacivanjem Fox HD, Fox Movies HD, itd... iz HD paketa u osnovni paket). Navedeni kanali su sukladno tim promjenama uredno otkljucani na resiverima ali na EON-u i dalje nisu. I kod mene kao i kod mojih prijatelja je ista situacija sa tim zakljucanim kanalima na EON-u ali ja nisam nista pisao jer sam mislio da je Telemach vec upoznat sa navedenim problemom i da radi na otklanjanju istog.
Last edited by CooK on 29/01/2018 20:14, edited 1 time in total.
chakany

#60762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Telemach wrote:@chakany

Da li se uređaj, preko kojeg pristupate EON aplikaciji, nalazi na mreži Telemach?
Prije par dana su mi ti kanali uključeni u D3 paket koji koristim, ali mi nisu uključeni na EON aplikaciji.Da, naravno, pristupam preko Telemach mreže.
Bilo je obavještenje kako FOX HD, FOX MOVIES HD, SHORTS HD prelaze u osnovni paket.Imam ih na D3, ali ne i na EON.
kokikol

#60763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Kad će pinkovi i zašto se zatamnjuje sadržaj na nekim programima
crnivrag

#60764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kokikol wrote:Kad će pinkovi i zašto se zatamnjuje sadržaj na nekim programima
Vratio se ti iz Banovića, i odmah opleo po zatamnjivanju sadržaja, a o tome je bilo govora na prethodnih 30 strana, dok si ti bio "na odmoru".
Last edited by crnivrag on 30/01/2018 01:27, edited 1 time in total.
kokikol

#60765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

crnivrag wrote:
kokikol wrote:Kad će pinkovi i zašto se zatamnjuje sadržaj na nekim programima
Vratio se ti iz Banovića, i odmah opleo po zatamnjivanju sadržaja, a o tome je bilo govora na prethnodnih 30 strana, dok si ti bio "na odmoru".
izvoli pa da vidite ko ovdje laže o zatamnjivanju sadržaja http://travnicki.ba/vijesti/bosna-i-her ... u-iz-ufi-a
Benq

#60766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kokikol wrote: izvoli pa da vidite ko ovdje laže o zatamnjivanju sadržaja http://travnicki.ba/vijesti/bosna-i-her ... u-iz-ufi-a
Da da... hoce to oni sami od sebe kao i svi ostali operateri :-)
kokikol

#60767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Benq wrote:
kokikol wrote: izvoli pa da vidite ko ovdje laže o zatamnjivanju sadržaja http://travnicki.ba/vijesti/bosna-i-her ... u-iz-ufi-a
Da da... hoce to oni sami od sebe kao i svi ostali operateri :-)
logično radi se o plaćanju onoga što je zatamnjeno a ni telemahu nu logosoftu ni bh telekomu se ne plaća u tome je sva fora
Benq

#60768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kokikol wrote: logično radi se o plaćanju onoga što je zatamnjeno a ni telemahu nu logosoftu ni bh telekomu se ne plaća u tome je sva fora
Eto i to smo zakljucili i nadam se da je sada stvar rijesena. Njima se ne placa a ti (kao i svi ostali) imas izbora koliko hoces , od drugih operatera do satelitske.
kokikol

#60769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Benq wrote:
kokikol wrote: logično radi se o plaćanju onoga što je zatamnjeno a ni telemahu nu logosoftu ni bh telekomu se ne plaća u tome je sva fora
Eto i to smo zakljucili i nadam se da je sada stvar rijesena. Njima se ne placa a ti (kao i svi ostali) imas izbora koliko hoces , od drugih operatera do satelitske.
Tako je a vi nastavite dalje o eonu, i hd kanalima pozdrav
fusion_ba

#60770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Šta sve ljudi neće izmisliti :lol:
Telemach

#60771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

jasmind » Today, 7:39 pm

chakany wrote:
@Telemach,

@Telemach

Provjerili smo, kanali uredno rade na aplikaciji EON. Dostavite nam vaše podatke, u pp, javimo vam se nakon detaljnije provjere.
channel10

#60772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Telemach wrote:@channel10

Opremu možete kupiti, odnosno plaćati rentu. Cjenovnik možete preuzeti na sljedećem linku :

https://totaltv.tv/Binary/20413/Cjenovnik_15_12.pdf
Eh ko ce se ovdje znaci, zato vas i pitam. U pitanju je vikendica, prepaid u dva perioda po tri mjeseca u toku godine. Sta se treba platiti da bi sve bilo montirano i psremno za koristenje?

Koliko vidim montaza je trenutno dzabe, ali ne znam da li se placa/kupuje oprema.
EasyWay

#60773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Telemach wrote:
jasmind » Today, 7:39 pm

chakany wrote:
@Telemach,

@Telemach

Provjerili smo, kanali uredno rade na aplikaciji EON. Dostavite nam vaše podatke, u pp, javimo vam se nakon detaljnije provjere.
I kod mene isti problem na eonu. Imam TGF paket. Oko 4-5 kanala iz HD paketa ne rade, stoji niste pretplaćeni na kanal. Na resiveru je sve u redu, dok eto eon nešto zeza. Bez ljutnje, kanali rade uredno kod vas, al kod korisnika/pretplatnika ne rade :run:
Daryl Dixon

#60774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Daryl Dixon »

osam dana od kako sam se čuo sa ekipom iz Telemach-a - situacija ista i danas.. ja ne znam vise sta je sa ovim internetom.. konekcija na UTP kablu, TGE paket..

sinoć
Image

večeras
Image
Qler

#60775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

A na koji si wifi spojen?
Locked