Pa imas limit koliko mozes prebaciti, imas ogranicenu brzinu, limit u velicini jednog fajla... sta se tu cudis?zateznistub wrote:E čuj ograničenja, svašta.arnes_king wrote:Pa ja o punjenju i pricam, za ostale ne znam. A airdroid sam ranije koristio i bio mi je super, ali nedavno ga opet probao i razocarao se, uveli nekih milion ogranicenja i sve mi sporo toliko da mi je korisno samo ako prebacujem par slika od par mb.zateznistub wrote:Za šta će vam kabl ako nije za punjenje?
Za prenos podataka AirDroid tito
Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- arnes_king
#6076 Re: Smartphone diskusije
- diablobih
#6077 Re: Smartphone diskusije
Ja koristim send anywhere, vrh aplikacija za slanje izmedju drugih mobitela, izmedju mobitela i racunara, ma svega.
- beni-bu-man
#6078 Re: Smartphone diskusije
samo kabloV

- zateznistub
#6079 Re: Smartphone diskusije
Ne znam da je prije bilo ikakvih ograničenja SEM da si na jedan akaunt mogao Max dva uređaja. Otud čuđenjearnes_king wrote: Pa imas limit koliko mozes prebaciti, imas ogranicenu brzinu, limit u velicini jednog fajla... sta se tu cudis?
- arnes_king
#6080 Re: Smartphone diskusije
Pa nije ranije ni bilo, sada ima jer imaju sad dvije placene verzije u kojima su ogranicenja manja ili bez ogranicenja.zateznistub wrote:Ne znam da je prije bilo ikakvih ograničenja SEM da si na jedan akaunt mogao Max dva uređaja. Otud čuđenjearnes_king wrote: Pa imas limit koliko mozes prebaciti, imas ogranicenu brzinu, limit u velicini jednog fajla... sta se tu cudis?
-
zdruzdjo
#6081 Re: Smartphone diskusije
Supruga nedavno instalirala air droid nakon dugo vremena. Aaaaa smora.
Nekakvih reklama kila..nije to to sto je bilo.
Skidaj.
Inace najvise volim preko kablamprebaciti na racunar. Nekad ako mi je mrsko dosetati do racunara idem na varijantu pristupa sa mobitela na shared foldere na racunaru i prebacivanje tim putem.
Ali kabl je i dalje tito.
Nekakvih reklama kila..nije to to sto je bilo.
Skidaj.
Inace najvise volim preko kablamprebaciti na racunar. Nekad ako mi je mrsko dosetati do racunara idem na varijantu pristupa sa mobitela na shared foldere na racunaru i prebacivanje tim putem.
Ali kabl je i dalje tito.
-
papebih
#6082 Re: Smartphone diskusije
Gdje u BiH kupiti Huawei telefone da su sa garancijom proizvodjaca, odnoano službenog uvoznika?
- Dr Kova
#6083 Re: Smartphone diskusije
Kod operaterapapebih wrote:Gdje u BiH kupiti Huawei telefone da su sa garancijom proizvodjaca, odnoano službenog uvoznika?
-
Dzontra_Volta
#6084 Re: Smartphone diskusije
GenelecBuckethead wrote:Kod operaterapapebih wrote:Gdje u BiH kupiti Huawei telefone da su sa garancijom proizvodjaca, odnoano službenog uvoznika?
- strong69
#6085 Re: Smartphone diskusije
Samo Note serija ostala dosljedna. Displej (velicina i kvalitet), memorijska kartica, 3.5 mm utor, AOD... Na Note 9 konacno dobra baterija. I nista drugo joj se vise ne moze prigovoriti. Po meni, najbolje sto se nudi na trzistu.
- arnes_king
#6086 Re: Smartphone diskusije
Samsung jeste skocio sa cijenom skoro kao i apple, ali za razliku od apple-a bar i nudi sve sto se moze nuditi i sa svakim modelom je stvar poboljsana. Ja sam godinama vec korisnik Samsung telefona i osim visoke cijene nemam zamjerke.strong69 wrote:Samo Note serija ostala dosljedna. Displej (velicina i kvalitet), memorijska kartica, 3.5 mm utor, AOD... Na Note 9 konacno dobra baterija. I nista drugo joj se vise ne moze prigovoriti. Po meni, najbolje sto se nudi na trzistu.
Last edited by arnes_king on 14/09/2018 12:03, edited 1 time in total.
- strong69
#6087 Re: Smartphone diskusije
Cijene, NARAVNO, jesu previsoke. Apsolutno se slazem.arnes_king wrote:Samsung jeste skocio sa cijenom skoro kao i apple, ali za razliku od apple-a bar i nudite sve sto se moze nuditi i sa svakim modelom je stvar poboljsana. Ja sam godinama vec korisnik Samsung telefona i osim visoke cijene nemam zamjerke.strong69 wrote:Samo Note serija ostala dosljedna. Displej (velicina i kvalitet), memorijska kartica, 3.5 mm utor, AOD... Na Note 9 konacno dobra baterija. I nista drugo joj se vise ne moze prigovoriti. Po meni, najbolje sto se nudi na trzistu.
-
strucnjak99
#6088 Re: Smartphone diskusije
KOLIKO KOŠTA PROIZVODNJA JEDNOG IPHONE XS MAX? JE LI OPRAVDANO PODIGNUTA CIJENA?
Apple je ove godine predstavio svoje telefone koji predstavljaju inkrementalnu nadogradnju u odnosu na prošlogodišnji iPhone X pod nazivima iPhone Xs, iPhone Xs Max i iPhone Xr. Kako je sama nadogradnja inkrementalna, osim novog procesora i blago većeg zaslona (kod Xs Max-a koji nažalost prikazuje jednaku količinu informacija kao i manji zaslon Xs-a), Apple i nije imao mnogo toga s čim bi se pohvalio. Zato su si u Appleu definitivno tražili razloge da povećaju već i ovako suludo visoke cijene za ono što nude pa nas je zanimalo ima li cijela priča o podizanju cijena smisla. Apple iPhone Xs Max proizvodna cijena je konačno obznanjena pa možemo saznati i koliko točno Apple uzima profita (koji im je u prošlom kvartalu odletio u nebesa) te koliko su naivni ljudi koji godišnje nadograđuju svoj iPhone.

Apple iPhone Xs Max u svojoj osnovnoj konfiguraciji sa 64GB interne memorije košta $1,099. Nešto prostornija konfiguracija sa 256GB (primijetite da Apple ne nudi 128GB koja bi bila zapravo idealna nego na ovaj način svoje kupce tjera da plate više za prostor koji im možda i neće trebati) košta $1,249, a najskuplja konfiguracija s čak 512GB interne memorije košta čak $1,449. Techinsights je objavio ukupni trošak svih komponenti iPhone Xs Max-a koji naravno, nije ni blizu ciframa koje Apple od korisnika traži. Ukupan trošak svih komponenti za proizvodnju jednog iPhone Xs Max-a od 256GB je $443 što je čak za $50 više od troška proizvodnje prošlogodišnjeg iPhone X-a.
[img2]https://i0.wp.com/www.balkangadgets.com ... /table.jpg[/img2]
Ako razmotrimo raspored troškova, očekivano je OLED panel najskuplja komponenta već drugu godinu zaredom, no moramo spomenuti da se svakako i radi o jednom od boljih zaslona. Proizvodi ga Samsung pa nas i ne čudi odlična kvaliteta zaslona. Naravno, valja uzeti u obzir da je ovogodišnji iPhone Xs Max nešto veći od prošlogodišnjeg flagshipa pa je porast od 5% za cijenu zaslona očekivan, no dio tog porasta može biti pripisan inflaciji. Druga najskuplja komponenta je očekivano Appleov A12 Bionic koji sada košta $72 po čipu, dok je prošlogodišnji A11 Bionic koštao 66$ po čipu.

Da korisnici ne bi počeli oštriti vile i paliti baklje te krenuti na Appleove centre, cijena od $443 ne uključuje različite troškove koje Apple mora pokriti poput R&D-a (Research and Development), razvoja softvera, logistike i marketinga koji, iako nije snažan kao Samsungov (bar na našim prostorima), itekako puno košta. Također, cijena je za neke dijelove pretpostavljena jer potpuni podaci nisu još dostupni javnosti, no svakako ti dijelovi ne bi mnogo utjecali na krajnji zbroj. S obzirom na to da Apple niže sve veće profite gotovo svakim kvartalom, ne možemo se ne zapitati je li, unatoč skupljim komponentama, Apple zbilja morao podići cijene novih iPhonea, ili je ovo klasičan način testiranja tržišta i svojih korisnika. Izgleda da korisnicima definitivno nije problem davati sve više novca iz godine u godinu unatoč sve lošijoj ekonomskoj situaciji većine njih pa se samo možemo pitati:“Do kada će Apple moći ovako?“
Apple je ove godine predstavio svoje telefone koji predstavljaju inkrementalnu nadogradnju u odnosu na prošlogodišnji iPhone X pod nazivima iPhone Xs, iPhone Xs Max i iPhone Xr. Kako je sama nadogradnja inkrementalna, osim novog procesora i blago većeg zaslona (kod Xs Max-a koji nažalost prikazuje jednaku količinu informacija kao i manji zaslon Xs-a), Apple i nije imao mnogo toga s čim bi se pohvalio. Zato su si u Appleu definitivno tražili razloge da povećaju već i ovako suludo visoke cijene za ono što nude pa nas je zanimalo ima li cijela priča o podizanju cijena smisla. Apple iPhone Xs Max proizvodna cijena je konačno obznanjena pa možemo saznati i koliko točno Apple uzima profita (koji im je u prošlom kvartalu odletio u nebesa) te koliko su naivni ljudi koji godišnje nadograđuju svoj iPhone.

Apple iPhone Xs Max u svojoj osnovnoj konfiguraciji sa 64GB interne memorije košta $1,099. Nešto prostornija konfiguracija sa 256GB (primijetite da Apple ne nudi 128GB koja bi bila zapravo idealna nego na ovaj način svoje kupce tjera da plate više za prostor koji im možda i neće trebati) košta $1,249, a najskuplja konfiguracija s čak 512GB interne memorije košta čak $1,449. Techinsights je objavio ukupni trošak svih komponenti iPhone Xs Max-a koji naravno, nije ni blizu ciframa koje Apple od korisnika traži. Ukupan trošak svih komponenti za proizvodnju jednog iPhone Xs Max-a od 256GB je $443 što je čak za $50 više od troška proizvodnje prošlogodišnjeg iPhone X-a.
[img2]https://i0.wp.com/www.balkangadgets.com ... /table.jpg[/img2]
Ako razmotrimo raspored troškova, očekivano je OLED panel najskuplja komponenta već drugu godinu zaredom, no moramo spomenuti da se svakako i radi o jednom od boljih zaslona. Proizvodi ga Samsung pa nas i ne čudi odlična kvaliteta zaslona. Naravno, valja uzeti u obzir da je ovogodišnji iPhone Xs Max nešto veći od prošlogodišnjeg flagshipa pa je porast od 5% za cijenu zaslona očekivan, no dio tog porasta može biti pripisan inflaciji. Druga najskuplja komponenta je očekivano Appleov A12 Bionic koji sada košta $72 po čipu, dok je prošlogodišnji A11 Bionic koštao 66$ po čipu.

Da korisnici ne bi počeli oštriti vile i paliti baklje te krenuti na Appleove centre, cijena od $443 ne uključuje različite troškove koje Apple mora pokriti poput R&D-a (Research and Development), razvoja softvera, logistike i marketinga koji, iako nije snažan kao Samsungov (bar na našim prostorima), itekako puno košta. Također, cijena je za neke dijelove pretpostavljena jer potpuni podaci nisu još dostupni javnosti, no svakako ti dijelovi ne bi mnogo utjecali na krajnji zbroj. S obzirom na to da Apple niže sve veće profite gotovo svakim kvartalom, ne možemo se ne zapitati je li, unatoč skupljim komponentama, Apple zbilja morao podići cijene novih iPhonea, ili je ovo klasičan način testiranja tržišta i svojih korisnika. Izgleda da korisnicima definitivno nije problem davati sve više novca iz godine u godinu unatoč sve lošijoj ekonomskoj situaciji većine njih pa se samo možemo pitati:“Do kada će Apple moći ovako?“
- mufa1
#6089 Re: Smartphone diskusije
strong69 wrote:Samo Note serija ostala dosljedna. Displej (velicina i kvalitet), memorijska kartica, 3.5 mm utor, AOD... Na Note 9 konacno dobra baterija. I nista drugo joj se vise ne moze prigovoriti. Po meni, najbolje sto se nudi na trzistu.
Kako mislis samo Note serija? Pa i na s9+ imam sve to.. A što se tice cijene,ona jeste u startu visoka, ali vrlo brzo to dodje na svoje, pa se samsung moze uzeti po vrlo povoljnim cijenama. Ja sam npr uzeo prije mjesec s9+ nov, zapakovan za 480eura.
-
channel10
#6090 Re: Smartphone diskusije
Lako je kupovati u eurima, hajd ga kupi u markama....
- strong69
#6091 Re: Smartphone diskusije
Mislim na ove nove uređaje što su izašli u zadnjih mjesec - dva dana. Nisu pratili trend notcha, ukidanja 3.5 mm...mufa1 wrote:strong69 wrote:Samo Note serija ostala dosljedna. Displej (velicina i kvalitet), memorijska kartica, 3.5 mm utor, AOD... Na Note 9 konacno dobra baterija. I nista drugo joj se vise ne moze prigovoriti. Po meni, najbolje sto se nudi na trzistu.
Kako mislis samo Note serija? Pa i na s9+ imam sve to.. A što se tice cijene,ona jeste u startu visoka, ali vrlo brzo to dodje na svoje, pa se samsung moze uzeti po vrlo povoljnim cijenama. Ja sam npr uzeo prije mjesec s9+ nov, zapakovan za 480eura.
-
dado_
#6092 Re: Smartphone diskusije
Hajmo pomoc, huawei p20lite ili galaxy a6, a6+ne bi ima ga zena i prevelik mi je. Znaci izmedju ova 2 koji i zasto? Dosad koristio samsung i iphone, pa bi volio cut iskustva s huawei
- beni-bu-man
#6093 Re: Smartphone diskusije
samo nemoj lite verziju uzimatidado_ wrote:Hajmo pomoc, huawei p20lite ili galaxy a6, a6+ne bi ima ga zena i prevelik mi je. Znaci izmedju ova 2 koji i zasto? Dosad koristio samsung i iphone, pa bi volio cut iskustva s huawei
- diablobih
#6094 Re: Smartphone diskusije
A ni A seriju, precijenjena.
-
dado_
#6095 Re: Smartphone diskusije
Pa sta uzet do 500km, preko me ne zanima
- diablobih
#6096 Re: Smartphone diskusije
Jbg, prestani pisati na 2 teme hahaha, kao sto ti rekoh, Mi A2 ti je savrsen mobitel za tvoje prohtjeve.dado_ wrote:Pa sta uzet do 500km, preko me ne zanima
-
dado_
#6097 Re: Smartphone diskusije
Hahah, a sutite na obje pa zaspete odjednomdiablobih wrote:Jbg, prestani pisati na 2 teme hahaha, kao sto ti rekoh, Mi A2 ti je savrsen mobitel za tvoje prohtjeve.dado_ wrote:Pa sta uzet do 500km, preko me ne zanima
- diablobih
#6098 Re: Smartphone diskusije
A huawei bi je li ? Ne kontam ti logiku, Mi A2 sa stock androidom ti je najbolji izbor.dado_ wrote:Hahah, a sutite na obje pa zaspete odjednomdiablobih wrote:Jbg, prestani pisati na 2 teme hahaha, kao sto ti rekoh, Mi A2 ti je savrsen mobitel za tvoje prohtjeve.dado_ wrote:Pa sta uzet do 500km, preko me ne zanimaprije ce mi bit izbor a6 samsung, ne bi te xiaomi i to ne svidja mi se. Haj da pojednostavimo, od 2 navedena koji uzet. Za osnovno koristenje trebala bi oba sluzit
Jer je Lite taj huawei, onda A6, sta ces, iako je precijenjen mobitel mnogo.
-
djama
#6099 Re: Smartphone diskusije
Sta ste se usutili ? kakva su misljena za Pixel 3 i 3 XL.
Ja iskreno sve mogu proci osim notcha ,ali eno ima opcija da se ugasi tako da je i to premostivo.
kakve li ce kod nas biti cijene
Ja iskreno sve mogu proci osim notcha ,ali eno ima opcija da se ugasi tako da je i to premostivo.
kakve li ce kod nas biti cijene
- diablobih
#6100 Re: Smartphone diskusije
Nece biti ispod 2 milje za XL to je zasigurno. Ma odlican mobitel kao i uvijek, kamera je nenormalno dobra.