ćao slobodno možeš voziti do 69 km/h jer tolerancija nije 10% već do 10 km/h a cijela cesta kroz grad nosi table 60km/h ,tako da možeš ići na opći sud kod pravnog f. pa se žaliiti , nema nikakve izmjene u zakonu što se tiče toga , lično sam proletio kroz Binježevo 64,65 km/h nisam dobio kaznu . bez brige,možeš se žaliti,inaće sam u poslu koji ima veze sa saobraćajemRomeo 80 wrote:I meni ono isto tako izgleda!lijepa u dusi wrote:Isto kao da se na autoputu smanjuje dozvoljena brzina na mjestima ukljucenja na autoput...Romeo 80 wrote:Sve je to ok, ali mi nije jasno zašto bi taj znak ograničenja važio samo do podvožnjaka? Kada ideš u pravcu Ilidže, tu nemaš nikakvu opciju skretanja, tako da je u najmanju ruku teško govoriti o nekakvoj raskrsnici?! Imaš odvojak kojim skrećeš prema Bačićima, ali to nije klasična raskrsnica po meni, već put za sebe
60 je ogranicenje, zvala i pitala. Kakva je igranka posrijedi, ne znam.Ne znam, po mom nekom sudu, raskrsnica ti daje opciju da skrećeš lijevo ili desno, a ono je samo izlivna traka za skretanje desno i nema mi neke fizičke povezanosti sa glavnom cestom. Kažem, meni tako djeluje, ali vjerovatno po slovu zakona nisam u pravu
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
selma 83
#6076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- sve na kvadrat
#6077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne kontam kretena koji je večeras sa renault megane sa veliko P zalijepljeno na zadnjoj šajbi, na potez da ga prestignem dodao gas i time ugrozio i sebi i meni život.
- amar1994
#6078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kompleksaš, gdje ces bit brzi od njega, kupio 1.4 16v megana pa konta brz 
- supercali
#6079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Napravili guzvu da bi kupili ruze

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto si ba namcor
Razlog je opravdan
A i nije neka guzva
A i nije neka guzva
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa upalili su stealth mode....
- supercali
#6082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije neka kad su s3 ljudi nekako snasli i nije jos spica a kladim se da tamo gdje ide isto moze kupiti ruzeTomahawk11 wrote:Sto si ba namcorRazlog je opravdan
![]()
A i nije neka guzva
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moze, ali eto, krivi su i ovi sto su se nacrtali kraj puta....to je vjerovatno ustaljena praksa iz godine u godinu.
Hocu samo reci, zbog cega se sve zaustavlja na sred ceste sa 4 upaljena, ovo je i dobro
Hocu samo reci, zbog cega se sve zaustavlja na sred ceste sa 4 upaljena, ovo je i dobro
-
tempuser
#6084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od kad se sjecam, a zivio sam tu 25 god, na mostu se uvijek prodavalo nesto, od jaja, petardi, vesa, mimoza do cvijeca za 8. mart, ali se nikad nije zaustavljalo autom da se kupi. Ne postoji razlog niti opravdanje za zaustavljanje na sred ceste, a pogotovo ne zbog cvijeca. Praksu zastavljanja na sred ceste kome i kako je qurcu cejf je uveo novi sloj sarajlija.
-
direstraits0078
#6085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ovaj stari sloj Sarajlija se opustio.tempuser wrote:Od kad se sjecam, a zivio sam tu 25 god, na mostu se uvijek prodavalo nesto, od jaja, petardi, vesa, mimoza do cvijeca za 8. mart, ali se nikad nije zaustavljalo autom da se kupi. Ne postoji razlog niti opravdanje za zaustavljanje na sred ceste, a pogotovo ne zbog cvijeca. Praksu zastavljanja na sred ceste kome i kako je qurcu cejf je uveo novi sloj sarajlija.
-
BadBoy
#6086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato što su naučili da konja možeš uvijek i svugdje zaustaviti da bi obavio ono što moraš.tempuser wrote:Od kad se sjecam, a zivio sam tu 25 god, na mostu se uvijek prodavalo nesto, od jaja, petardi, vesa, mimoza do cvijeca za 8. mart, ali se nikad nije zaustavljalo autom da se kupi. Ne postoji razlog niti opravdanje za zaustavljanje na sred ceste, a pogotovo ne zbog cvijeca. Praksu zastavljanja na sred ceste kome i kako je qurcu cejf je uveo novi sloj sarajlija.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dobro opisanotempuser wrote:Od kad se sjecam, a zivio sam tu 25 god, na mostu se uvijek prodavalo nesto, od jaja, petardi, vesa, mimoza do cvijeca za 8. mart, ali se nikad nije zaustavljalo autom da se kupi. Ne postoji razlog niti opravdanje za zaustavljanje na sred ceste, a pogotovo ne zbog cvijeca. Praksu zastavljanja na sred ceste kome i kako je qurcu cejf je uveo novi sloj sarajlija.
to isto rade i kad je 2 metra dalje prazan parking
pa bih dodao još i hedonizam, komoditet i samoživost
dakle malo seljo beljo malo današnji stil života koji kaže sve i odmah i bez hodanja ako može auto ućerat na poso
- undefined007
#6088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
guranje i ubacivanje na silu kad imaju trokut pa izadju na sred ulice u nadi da ce se ukljucit

-
nargila.ba
#6089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:40, edited 1 time in total.
- supercali
#6090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije nego pojedinci pokazali pravo licedirestraits0078 wrote:I ovaj stari sloj Sarajlija se opustio.tempuser wrote:Od kad se sjecam, a zivio sam tu 25 god, na mostu se uvijek prodavalo nesto, od jaja, petardi, vesa, mimoza do cvijeca za 8. mart, ali se nikad nije zaustavljalo autom da se kupi. Ne postoji razlog niti opravdanje za zaustavljanje na sred ceste, a pogotovo ne zbog cvijeca. Praksu zastavljanja na sred ceste kome i kako je qurcu cejf je uveo novi sloj sarajlija.
- Nabucco
#6091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dvije situacije od prije par minuta:
1. Kod RTVa na semaforu se klocu ( možda je žemsko) pokvario Mercedes, meni se cini CLK, lik hladno otvorio haubu, izvadio trokut i odmako se od auta... Ja od Čengić Vile do RTVa 30minuta
. Pa šta mu je falilo da ga je polahko preguro na proširenje, sigurno da je poceo gurati, pridruzio bi mu se neko....
2. Sarajevo Taxi Mercedes w211, hladno upalio maklenke i pozicije i kulira, sa Dobrinje prema Nedžarićima..
1. Kod RTVa na semaforu se klocu ( možda je žemsko) pokvario Mercedes, meni se cini CLK, lik hladno otvorio haubu, izvadio trokut i odmako se od auta... Ja od Čengić Vile do RTVa 30minuta
2. Sarajevo Taxi Mercedes w211, hladno upalio maklenke i pozicije i kulira, sa Dobrinje prema Nedžarićima..
-
tempuser
#6092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobro, ovaj prvi slucaj mogu i da razumijem, kvar se svakome moze desiti, a svrha trokuta je upravo to. Osim toga ja ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi danas neko u ovome gradu prisao da pomogne.
- vjesticanametli
#6093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa kako da zensko odgura to auto
ja sam pokusala jednom cisto da vidim mogu li to uopste i nisam uspjela
guma kad mi je pukla kod zavidovica na autoputu bihamk mi rekao joooooooj bajram je i ja kontala stace neko samo da mi pomogne ili da mi kaze sta i kako...i corav vidi da je guma u pitanju i da zensko samo stoji .......tako stajala i živina mi mahala i svirala i kontam majku mu ne moze ni to nauka biti LM pomoci niko nece
i prostrem duks dignem auto odvrnem sve nabacim gumu zavrnem opet i laganice do 1 pumpe..........prljava sam bila ko krme ali zato sada ne trebam nikoga hahahhahah
jedini problem vala zavrnuti bilo skakala ko majmum po onom kljucu 
guma kad mi je pukla kod zavidovica na autoputu bihamk mi rekao joooooooj bajram je i ja kontala stace neko samo da mi pomogne ili da mi kaze sta i kako...i corav vidi da je guma u pitanju i da zensko samo stoji .......tako stajala i živina mi mahala i svirala i kontam majku mu ne moze ni to nauka biti LM pomoci niko nece
- kloniran
#6094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
eh da si nogu izbacila bio bi lancani pa bi birala ko ce ti mijenjati gumuvjesticanametli wrote:pa kako da zensko odgura to autoja sam pokusala jednom cisto da vidim mogu li to uopste i nisam uspjela
![]()
guma kad mi je pukla kod zavidovica na autoputu bihamk mi rekao joooooooj bajram je i ja kontala stace neko samo da mi pomogne ili da mi kaze sta i kako...i corav vidi da je guma u pitanju i da zensko samo stoji .......tako stajala i živina mi mahala i svirala i kontam majku mu ne moze ni to nauka biti LM pomoci niko necei prostrem duks dignem auto odvrnem sve nabacim gumu zavrnem opet i laganice do 1 pumpe..........prljava sam bila ko krme ali zato sada ne trebam nikoga hahahhahah
- vjesticanametli
#6095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- dobar osjecaj
#6096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
valjda je do mene ali prvi put cujem da ne pruzaju pomoc tokom praznika.vjesticanametli wrote:guma kad mi je pukla kod zavidovica na autoputu bihamk mi rekao joooooooj bajram je
- vjesticanametli
#6097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa kao duuuugo ce im trebati a ja stojim tamo ....odnesose ona auta
dobro je to proslo 
- seoBIH
#6098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bio sam u istoj toj guzvi i nista ne mogu zamjeriti momku cije je auto stalo. Mogao si, kao i sam ja, izaci iz svoje voziilice i ponuditi da se auto pogura do autobuskog prosirenja, ali nisi. Tako da..Nabucco wrote:Dvije situacije od prije par minuta:
1. Kod RTVa na semaforu se klocu ( možda je žemsko) pokvario Mercedes, meni se cini CLK, lik hladno otvorio haubu, izvadio trokut i odmako se od auta... Ja od Čengić Vile do RTVa 30minuta. Pa šta mu je falilo da ga je polahko preguro na proširenje, sigurno da je poceo gurati, pridruzio bi mu se neko....
- vjesticanametli
#6099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa to je to ma niko nece da ponudi da pomogne......
-
paul_shark
#6100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
odkad je to autoput prosao pored Zavidovica???vjesticanametli wrote:pa kako da zensko odgura to autoja sam pokusala jednom cisto da vidim mogu li to uopste i nisam uspjela
![]()
guma kad mi je pukla kod zavidovica na autoputu bihamk mi rekao joooooooj bajram je i ja kontala stace neko samo da mi pomogne ili da mi kaze sta i kako...i corav vidi da je guma u pitanju i da zensko samo stoji .......tako stajala i živina mi mahala i svirala i kontam majku mu ne moze ni to nauka biti LM pomoci niko necei prostrem duks dignem auto odvrnem sve nabacim gumu zavrnem opet i laganice do 1 pumpe..........prljava sam bila ko krme ali zato sada ne trebam nikoga hahahhahah