kod direkcije mittala, ima Raiffeisen banka. odma pored njelokalni_razdjevicar wrote:zna li neko gdje se sada ovjeravaju zdravstvene knjižice?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Not My Idea
#6076 Re: Zeničani
-
lokalni_razdjevicar
#6077 Re: Zeničani
gdje su oni bankomati? je li?Not My Idea wrote:kod direkcije mittala, ima Raiffeisen banka. odma pored njelokalni_razdjevicar wrote:zna li neko gdje se sada ovjeravaju zdravstvene knjižice?
- Not My Idea
#6078 Re: Zeničani
Da,bas tu. I sad vazi 3 mjeseca.
-
lokalni_razdjevicar
#6079 Re: Zeničani
ok, hvala.Not My Idea wrote:Da,bas tu. I sad vazi 3 mjeseca.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6080 Re: Zeničani
Bogami primjetio sam da su ljudi sad počeli više uvažavat pješake, sad je postalo pravilo da fino stanu i propuste pješake da pređu preko zebre
Nažalost isto to ne mogu reći za pješake, i dalje se prelazi gdje se stigne, trebala bi policija malo više sankcionisati ljude, da makar po nečemu ličimo na grad.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6081 Re: Gdje u Zenici...?
Gdje kod nas ima dobar, a jeftin
servis za bajkove, imam jednu solidnu Alpinu ali na njoj nisam ništa promijenio 7-8 godina, trebao bih malo balansirat točkove, promijenit prednju gumu, zadnju felgu, gumice za kočnice i zategnut sajle
Dakle ima posla, ko radi kvalitetno a jeftino? I nemojte mi samo spominjat PRO BIKE u Klopču, bio sam i preskupi su brate...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6082 Re: Gdje u Zenici...?
HasoJimmy McNulty wrote:Gdje kod nas ima dobar, a jeftinservis za bajkove, imam jednu solidnu Alpinu ali na njoj nisam ništa promijenio 7-8 godina, trebao bih malo balansirat točkove, promijenit prednju gumu, zadnju felgu, gumice za kočnice i zategnut sajle
Dakle ima posla, ko radi kvalitetno a jeftino? I nemojte mi samo spominjat PRO BIKE u Klopču, bio sam i preskupi su brate...
Kad krenes prema Garnizonu, prije Naserove kuce skrenes desno i prodjes par desetaka metara, vidjeces, ne mozes fulati. Uglavnom lik radi sve zivo sa biciklima i nije skup. Sad da li ugradjuje neke fensi smensi dijelove, ne znam bas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6083 Re: Zeničani
Sad krece kaznjavanje. Ispocetka su samo upozoravali i dijelili letke.Jimmy McNulty wrote:Bogami primjetio sam da su ljudi sad počeli više uvažavat pješake, sad je postalo pravilo da fino stanu i propuste pješake da pređu preko zebreNažalost isto to ne mogu reći za pješake, i dalje se prelazi gdje se stigne, trebala bi policija malo više sankcionisati ljude, da makar po nečemu ličimo na grad.
Ja odgovorno tvrdim da pjesaci nista manje ne krse saobracajna pravila od vozaca. Samo sto su slabija strana, pa se po defaultu staje na njihovu stranu kad se desi neki belaj.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6084 Re: Gdje u Zenici...?
Ma i ne treba mi ništa fensi, samo da zamijenim postojeće da dovedem bajs u red da se može otić sa njim na trening, nekad do Vranduka i Bistričaka, a bogami zvat i kakve koke da se vozamo, nemamu svi Audije i Passate._BataZiv_0809 wrote:
Haso![]()
Kad krenes prema Garnizonu, prije Naserove kuce skrenes desno i prodjes par desetaka metara, vidjeces, ne mozes fulati. Uglavnom lik radi sve zivo sa biciklima i nije skup. Sad da li ugradjuje neke fensi smensi dijelove, ne znam bas
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6085 Re: Zeničani
100%, jednom mi se dogodilo da baba na 50 m prelazi cestu ispred mene, ja lagano idem i kontam proći će, i sad (ima tu dosta i moje krivice) nešto sam čačko oko grijanja, dignem glavu baba se srela sa drugom i na pola magistrale se grle i ljube kone, umal sam ih obe šehidio grom ih ne ubi.
Al' dobro je...
Al' dobro je...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6086 Re: Gdje u Zenici...?
Uglavnom ja sam kod njega vozio. Zamijenio mi gume, felgu, nesto petljao oko lanca, kocnice sredio, a naplatio vako 7 KMJimmy McNulty wrote: Ma i ne treba mi ništa fensi, samo da zamijenim postojeće da dovedem bajs u red da se može otić sa njim na trening, nekad do Vranduka i Bistričaka, a bogami zvat i kakve koke da se vozamo, nemamu svi Audije i Passate.
- pojedinac
#6087 Re: Zeničani
Svoje uspješno poslovanje u budućnosti, dok se ne riješe osnovni problemi zagrijavanja oko 120 kilometara gradskog vrelovoda, u Javnom preduzeću Grijanje vide u povećanju paušalne naplate na 30 posto od cijene i zaustavljanjem privremenih isključenja s mreže daljinskog grijanja, osim u slučajevima više sile.
Javno preduzeće „Grijanje“ d.o.o. Zenica želi novac bez usluge!
Ukoliko u uslugu ne računaju redovno slanje računa za neisporučenu ili nedovoljno isporučenu uslugu.
Veoma pametna ideja da ih smrznuti narod veoma bogato izdržava.

Ukoliko u uslugu ne računaju redovno slanje računa za neisporučenu ili nedovoljno isporučenu uslugu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6088 Re: Zeničani
A dan te jebopojedinac wrote:Svoje uspješno poslovanje u budućnosti, dok se ne riješe osnovni problemi zagrijavanja oko 120 kilometara gradskog vrelovoda, u Javnom preduzeću Grijanje vide u povećanju paušalne naplate na 30 posto od cijene i zaustavljanjem privremenih isključenja s mreže daljinskog grijanja, osim u slučajevima više sile.
- ExNihilo
#6089 Re: Zeničani
Vrlo jednostavno. Sad plaćam paušal 15%, ako dignu na 30%, plaćat ću 0%. Neka se nadudlaju.
- Warashii
#6090 Re: Zeničani
Čovjek ne zna sta da kaze na tu "mudrost" iz JP Grijanje.
Da im neko, ko na primjer bi trebao plaćati cijenu od 100 KM, plaća 30KM mjesečno za fakat ništa?
Ja nemam pojma oko prava al trebalo bi njima neku kolektivnu tužbu spucat.
Da im neko, ko na primjer bi trebao plaćati cijenu od 100 KM, plaća 30KM mjesečno za fakat ništa?
-
celeron
#6091 Re: Zeničani
Pa samo u nasoj drzavi se grijanje placa po kvadratnom metru.......isto tako je i s vodom. A sto je najsmjesnije, pausal placaju i redovni korisnici grijanja sto je tezi apsurd. Inekako hajd sto placaju ovi koji su iskljucili, al zasto da ja placam koji ga koristim
- pojedinac
#6093 Re: Zeničani
E, kad bi neko mog`o nas ovce ujediniti i organizovati.Warashii wrote:Čovjek ne zna sta da kaze na tu "mudrost" iz JP Grijanje.
-
Rob_Atl
#6094 Re: Zeničani

Naleti kod jedne djevojke na fejsu inace je i ona iz Zenice, ne znam ima li kakve veze ovo sa Zenicom ali
- Freamon Lester
#6095 Re: Zeničani
Dijaspora...Rob_Atl wrote:
Naleti kod jedne djevojke na fejsu inace je i ona iz Zenice, ne znam ima li kakve veze ovo sa Zenicom ali![]()
![]()
- Warashii
#6096 Re: Zeničani
Pa ovo je valjda ona pravoslavna crkva kod starog pozorišta.
Bit će da je to veza.
Bit će da je to veza.
- phillie
#6097 Re: Zeničani
Izgleda da ce se ubuduce dresovi za FK Sarajevo shiti u Crkvicama
Naime, Haad otvara "Fashion & Factory" podruznicu u Zenici, Crkvice, bivse kino Prvi Maj.
Isto tako, na Crkvickom Brdu, bageri uveliko kopaju kod skole. Vjerovatno krenula realizacija projekta Belvedere (sto je vec spominjano ovdje).
Eto sto se tice vijesti s teleksa.
I da, cestitke nogometasima na bodu sa Koseva.
@Warashii
Dijaspora po Americi pravi Zenicke veceri (nedavno je bila neka emisija na RTS-u), malo ice i pice, malo kolo, malo muzike i hajd svako svojoj kuci u tuznoj Cemerici
Isto tako, na Crkvickom Brdu, bageri uveliko kopaju kod skole. Vjerovatno krenula realizacija projekta Belvedere (sto je vec spominjano ovdje).
Eto sto se tice vijesti s teleksa.
I da, cestitke nogometasima na bodu sa Koseva.
@Warashii
Dijaspora po Americi pravi Zenicke veceri (nedavno je bila neka emisija na RTS-u), malo ice i pice, malo kolo, malo muzike i hajd svako svojoj kuci u tuznoj Cemerici
-
kakavdanakneiskustvu
#6098 Re: Zeničani
zna li ko dali notari imaju praksu ici u neciju kucu ili stan kad su u pitanju nepokretne osobe?
- phillie
#6099 Re: Zeničani
Vjerovatno imaju, mozda ako im obezbjedis prevoz... Cini mi se da opstinski sluzbenik tako radi kad je rijec o ovjeri dokumenata, kopija itd (bar tako sam razumio dok sam cekao u redu u opstini). Nema razloga da i notar ne uradi isto, posto je specificna situacija.
-
kakavdanakneiskustvu
#6100 Re: Zeničani
phillie wrote:Vjerovatno imaju, mozda ako im obezbjedis prevoz... Cini mi se da opstinski sluzbenik tako radi kad je rijec o ovjeri dokumenata, kopija itd (bar tako sam razumio dok sam cekao u redu u opstini). Nema razloga da i notar ne uradi isto, posto je specificna situacija.
ok,hvala