Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
made_in_sarajevo

#6076 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by made_in_sarajevo »

Da se ispravim, sad sam jos 50 puta zaredom zvao i zauzeto, 100 poziva ukupno i kazu ne dizu oni slusalicu da bi bilo zauzeto.

Hvala svakoj vladi i viku za ovakvo stanje, glasat cemo opet za nase ne sekirajte se

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
O'zone
Globalni moderator

#6077 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

Kovačići još nemaju vode...

s mobt'ela
O'zone
Globalni moderator

#6078 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

Evo je sad dođe. Upratim s prozora ViK-ovce kako odvrću ventil na ulici malo ispod tranzita. Ne znam zbog čega su ga zavrtali uopšte....

s mobt'ela
Ingenue

#6079 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Ingenue »

O'zone wrote:Evo je sad dođe. Upratim s prozora ViK-ovce kako odvrću ventil na ulici malo ispod tranzita. Ne znam zbog čega su ga zavrtali uopšte....

s mobt'ela
Ja sam na pocetku Grbavicke, nema vode [emoji20] danima je bas, bas los pritisak. Valjda ce uskoro doci [emoji29]

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
studiorum_tuzlaensis

#6080 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by studiorum_tuzlaensis »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Znači da sutra puste vodu pola sata dnevno, opet bi bilo plaćate šta potrošite.

Zato nam sve i jeste kako je zahvaljujući penzionerima i ovim što se pokorno povinuju. Ja već treći mjesec ne plaćam račun, nek rade šta hoće, čekaćemo i tu tužbu, zaboli me neka stvar. Kad komšija od rata ne plaća, sve opet uredno, još i stan prepisao saznao sam, neću ni ja platit više nikad, materi im ga zatjeram. Ugovora sa njima ionako nemam, pa nek se JEBU.

Da budemo realni, ovdje jedino građanski neposluh i može nešto promijeniti, kad gospoda ne bude imala da sebi plate isplati, tad će se možda i sjetiti okrenuti ka kupcima. Ili će ih i tada Kifla pogurati parama naroda tj. parama Vlade KS, baš me zanima.
Da se još jednom ponovim lijepo.

Uživam u ovim redukcijama, evo četvrti mjesec nisam platio račun, doduše nisam vode ni imao, nekad dođe, nekad je nema, al više nema nego što ima kad mi treba. Sve je 5 i super, čekamo i dalje tužbu, da je poderem, a još mi ništa nije stiglo... :thumbup:
LionKing

#6081 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by LionKing »

Run away-ay with me
nanana
nanana
amar1994

#6082 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/obrazlo ... /170114031

to je to , i na ovome sve zavrsava , nastavit ce jesti govna kao i dosad :) :) :) :) :)
Logovan

#6083 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

amar1994 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/obrazlo ... /170114031

to je to , i na ovome sve zavrsava , nastavit ce jesti govna kao i dosad :) :) :) :) :)
Joj jebo te.

Građane mole za strpljenje i razumijevanje. Mrš u 100 pm.
Maharadza

#6084 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

Nek' samo ne puca! :oops:
amar1994

#6085 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Logovan wrote:

Joj jebo te.

Građane mole za strpljenje i razumijevanje. Mrš u 100 pm.
građani :lol: :lol: , bila je akcija "kap" prije 2-3 god , ja se potpiaso i prijavio , medjutim ista je propala zbog nedostatka ljudi :sad: :run:
Last edited by amar1994 on 14/01/2017 14:24, edited 1 time in total.
amar1994

#6086 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Maharadza wrote:

naravno , glasajmo za "nase" samo :bih: :) :) :) :)
JThomas

#6087 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

jasno, za optimalan rad bi im trebalo 3.400 ljudi, mupu 4.200 a grasu 3.700, da ne budemo cicije :oops:
Maharadza

#6088 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Maharadza »

amar1994 wrote:
Maharadza wrote:

naravno , glasajmo za "nase" samo :bih: :) :) :) :)
I to na svim nivoima! :bih:
Running

#6089 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Running »

Cudi me da se narod ne digne malo, ako ovako nastave uskoro nece biti vode nikako tj. bice vode ali nece biti isporuke. Nekad je bolje zivjeti u manjoj sredini, barem osnovni problemi za zivot dosotjan covjeka se mogu lakse i brze rijesiti i organizovati.

Ne mogu oni sad da se snadju u ovoj frci, krenulo nizbrdo sve, sto se moglo i ocekivati nekad.

Npr. Bijeljina selendra od grada, gdje vlada nestasice vode, ravnicarski kraj, pa opet nema redukcija i dobar pritisak i na visim spratovima.

Ja imam redovno vode, da imam redukcije ili neke probleme sigurno ne bih sjedio skrstenih ruku, dao bih sve od sebe cisto da meni bude lakse da sam pokusao. Treba svako krenuti od sebe. Ne mogu da vjerujem da je narod toliko bezvoljan za sve i da nema motiva za kvalitetniji zivot.

Struja/voda osnovne stvari za egzistenciju. Izgleda da vecina moze bez vode, ali ne moze bez brzog interneta. Kad skontam da ima i takvih, nije mi ih zao sekunde. Zao mi je postenog naroda koji pokusava nesto ali ne uspijeva... :)

U Banja Luci nema ovakvih problema... :bih:
meteorit135531

#6090 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by meteorit135531 »

4 dana već nemam vode! Puna 4 dana! :twisted:
Nuždu vrsim napolju, u kanti od Jupola. Kupio sam vodu, imam da pijem hvala Bogu
Ali poželio sam se okupati.. u komsiluku dvije kuće također nemaju vodu , ostali svi imaju.. niko ne zna gdje je problem.

Zvao sam , kažu imamo 2 hiljade intervencija u gradu, ne znamo kada ćete doći na red. Budite strpljivi
Uzeli su prijavu , ali eto 4 dana sam bez jebene vode!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6091 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

meteorit135531 wrote:4 dana već nemam vode! Puna 4 dana! :twisted:

Zvao sam , kažu imamo 2 hiljade intervencija u gradu, ne znamo kada ćete doći na red. Budite strpljivi
isto i kod mene ,svi oko mene imaju vode ,ja nemam ,jedan broj ne radi nikako ,onaj drugi zauzet stalno...smrzla voda u cijevi kad je nestajalo neku noc...
amar1994

#6092 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Running wrote:Cudi me da se narod ne digne malo, ako ovako nastave uskoro nece biti vode nikako tj. bice vode ali nece biti isporuke. Nekad je bolje zivjeti u manjoj sredini, barem osnovni problemi za zivot dosotjan covjeka se mogu lakse i brze rijesiti i organizovati.

Ne mogu oni sad da se snadju u ovoj frci, krenulo nizbrdo sve, sto se moglo i ocekivati nekad.

Npr. Bijeljina selendra od grada, gdje vlada nestasice vode, ravnicarski kraj, pa opet nema redukcija i dobar pritisak i na visim spratovima.

Ja imam redovno vode, da imam redukcije ili neke probleme sigurno ne bih sjedio skrstenih ruku, dao bih sve od sebe cisto da meni bude lakse da sam pokusao. Treba svako krenuti od sebe. Ne mogu da vjerujem da je narod toliko bezvoljan za sve i da nema motiva za kvalitetniji zivot.

Struja/voda osnovne stvari za egzistenciju. Izgleda da vecina moze bez vode, ali ne moze bez brzog interneta. Kad skontam da ima i takvih, nije mi ih zao sekunde. Zao mi je postenog naroda koji pokusava nesto ali ne uspijeva... :)

U Banja Luci nema ovakvih problema... :bih:
ma nista od toga , vecina je glasacko tijelo :wink:
zipoo

#6093 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by zipoo »

bitanga_sa_otesa wrote:

isto i kod mene ,svi oko mene imaju vode ,ja nemam ,jedan broj ne radi nikako ,onaj drugi zauzet stalno...smrzla voda u cijevi kad je nestajalo neku noc...
pa zato i nemate vode kada vam je smrzla
mislim da je to na vama da rijesite, a ne vodovod
bitanga_sa_otesa

#6094 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

zipoo wrote: pa zato i nemate vode kada vam je smrzla
mislim da je to na vama da rijesite, a ne vodovod
na meni da rjesavam?od glavne cijevi u cesti do mog mjerila ima 5 metara,ja skinuo mjerilo gurnuo tanku cjevcicu usla 2 ,5 metra. koliko ja znam to je njihova instalacija,moja je od mjerila do kuce... nisam ja kriv sto zavrcu vodu po noci na -20 i sto je smrzla...
neki

#6095 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

bitanga_sa_otesa wrote:

Jbg...da ste gradili legalno pa napravili projekat i tražili dozvole, neko bi vam već skrenuo pažnju na koju dubinu treba postaviti vodovodni priključak da ne bi zaledio...
bitanga_sa_otesa

#6096 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

neki wrote: Jbg...da ste gradili legalno pa napravili projekat i tražili dozvole, neko bi vam već skrenuo pažnju na koju dubinu treba postaviti vodovodni priključak da ne bi zaledio...
moja kuca izgradjena legalno 1988.god,imam dozvolu i legalne prikljucke.prikljucak vode isto iz 1988.god na 110 cm dubine.
p.s da napomenem da se ovo nije desilo nikad do sad..prosle godine je firma harysco radila remont kanalizacione mreze i pootkidali sve prikljucke za vodu kad su kopali,pa su to popravljali...ne znam da li je do toga...
AmirBaa

#6097 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by AmirBaa »

bitanga_sa_otesa wrote:
neki wrote: Jbg...da ste gradili legalno pa napravili projekat i tražili dozvole, neko bi vam već skrenuo pažnju na koju dubinu treba postaviti vodovodni priključak da ne bi zaledio...
moja kuca izgradjena legalno 1988.god,imam dozvolu i legalne prikljucke.prikljucak vode isto iz 1988.god na 110 cm dubine.
p.s da napomenem da se ovo nije desilo nikad do sad..prosle godine je firma harysco radila remont kanalizacione mreze i pootkidali sve prikljucke za vodu kad su kopali,pa su to popravljali...ne znam da li je do toga...
pusti ga vidis da je uhljeb neki. Jer samo uhljeb moze braniti ove bandite, sjetim im se familije sta rade, i jos ih nije stid. Meni je isto neki dan zaledilo UPRAVO JER ONI ZAVRNU PIPU NAVECER !
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6098 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

sjećam se kad sam prisustvovao pizdenju šefa harysca što ga svi zovu stanari u ulici u kojoj kopa kad nestane struje vode telefona

očito ga ta stigma prati otkako radi
a ima ogromne veze sa SDA banditima

sjećam se da je gore kod šahovskog kuba bosna ravno godinu dana radio jebenih 25 metara makadama i onih 14 metara uvisinu stepenica što je nermina zagora projektirala
bitanga_sa_otesa

#6099 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Black swan wrote:sjećam se kad sam prisustvovao pizdenju šefa harysca što ga svi zovu stanari u ulici u kojoj kopa kad nestane struje vode telefona

očito ga ta stigma prati otkako radi
a ima ogromne veze sa SDA banditima

sjećam se da je gore kod šahovskog kuba bosna ravno godinu dana radio jebenih 25 metara makadama i onih 14 metara uvisinu stepenica što je nermina zagora projektirala
vjeruj ,za plakat je sta su nam uradili od ulice i neko im platio za to... :(
amar1994

#6100 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

horor :-) :run:
Post Reply