Ma nikada ti kablovi nisu bili narodni, već društveni (čitaj državni), samo se promijenio društveni sistem pa time i naziv te vrste vlasništva.Sakazulu wrote: I ja sam nedavno kukao na crtane kanale na ekavici, jer stalno djecu ispravljam i još neke stvari spominjao i na kraju zaključio da osjećam da su ili kupljeni ili dobijaju lovu sa ISTOKA.... haha eto nekako se obistinilo.
@ SA 071
Vidim spominju se neki kablovi. Prema YU momentima sve te kablove i slične cijevi, žice i pice, su naši roditelji kroz izdvajanje plaćali. Prevarom u nastanku novih država, to je odjenom nasljeđuju neki telekomi u svakoj državi. Dakle, te žice bi trebale biti NARODNE, jer su i nastale kao narodno zalaganje.
Tvoja druga teza, da gazda LOL ne daje ništa državi, stoji i djelimično se slažem. Ali ako već tako vidite njega onda šta vas sve zaboli što prodaje sav ili dio firme. U tom rezonu koji spominjete bolje je da on kao takav ode.
Naravno, da se slažem da sve što je unutar države treba tu da i ostane. Ali se ovdje manifetira jedna pojava. Hoćemo BiH, našu finu dragu multi kulti, ali... i onda krene nabrajanje ko tu nema prava, ko je tu ovakav ili onakav, ko šta hoće itd. I kad u tom smijeru krene priča, nacionalističko-separatistička, neprirodna itd., nisam uz vas!
Ovi ostali što me napadaju, ne radim u bht-u ali sam korisnik njihovih usluga kao i HS kablovske. Ne da mi se prikopčavati Moju TV, ali budem. Ali, uvijek gledam da podržim one kompanije od kojih korist ima i šira društvena zajednica. Pod širom društvenom zajednicom mislim na sve ljude i kolektive u toj sredini, a ne samo korisnike usluga i roba tih kompanija.
Pametnom i jedna dosta. Ko je shvatio, shvatio je... Ko nije, jebi ga.