Moja vizija postojece alternative je - povracanje !Utokkha wrote:Imaš li kakvu bolju viziju alternative da ne uključuje SBB-propala SBiH-Našu stranku?popajic wrote:[/size]Utokkha wrote:Država za čovjeka postala i ne prestaje biti država za člana (stranke).
Sigurni gubitnik narednih izbora. Neće ih biti na političkoj sceni narednih 5-8 godina, nakon ovog mandata osim ako se čudo ne desi. Pojest će ih nacionalisti i religijski lideri.
Naravno , to je ta jedina alternativa koja nas ceka kad otjeramo SDP - jezim se od pomisli gdje bi nas tek to odvelo
SDP
-
popajic
#6076 Re: SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6077 Re: SDP
pa čemu kuknjava onda?Utokkha wrote:
Šteta što najjači predstavnici (SDP) najpravednije političke deklarisanosti (socijalizam) nestaju sa scene.
tako će biti otvoren put poštenijim, transparentnijim, sposobnijim i sa penisima od 26 cenata.
svi sretni.
bar mi pederi.
-
Utokkha
#6078 Re: SDP
Takve ne vidim u ovom trenutku.Chmoljo wrote:pa čemu kuknjava onda?Utokkha wrote:
Šteta što najjači predstavnici (SDP) najpravednije političke deklarisanosti (socijalizam) nestaju sa scene.
tako će biti otvoren put poštenijim, transparentnijim, sposobnijim i sa penisima od 26 cenata.
svi sretni.
bar mi pederi.
- Chmoljo
#6079 Re: SDP
pa u čemu je problem? stvarno ne shvatam...
-
Utokkha
#6080 Re: SDP
Problem je u njihovom neradu. Imam pravo zakukati na temi koju između ostalih posjećuju njihovi članovi.
- Chmoljo
#6081 Re: SDP
naravno da imaš pravo.
kukaj. to je uvijek bio omiljeni sport našeg naroda.
-
Utokkha
#6082 Re: SDP
da umijem drugim sportovima baviti se, bavio bih seChmoljo wrote:naravno da imaš pravo.
da mogu promijeniti oči, vid, percepciju... prvi bih
-
Hodidid
#6083 Re: SDP
Da, samo sto SDP nisu predstavnici socijalizma.Utokkha wrote:Šteta što najjači predstavnici (SDP) najpravednije političke deklarisanosti (socijalizam) nestaju sa scene.vee-jay wrote:Pa dobro i sta je tu po tebi lose, ili dobro?Utokkha wrote:Država za čovjeka postala i ne prestaje biti država za člana (stranke).
Sigurni gubitnik narednih izbora. Neće ih biti na političkoj sceni narednih 5-8 godina, nakon ovog mandata osim ako se čudo ne desi. Pojest će ih nacionalisti i religijski lideri.
-
Utokkha
#6084 Re: SDP
veći su predstavnik socijalizma nego što je SNSD, nego što SDA predstavlja narod.
-
Hodidid
#6085 Re: SDP
Nisi me razumio. Ne predstavljaju oni ideju socijalizma nego socijaldemokratije sto su dva razlicita pojma.Utokkha wrote:veći su predstavnik socijalizma nego što je SNSD, nego što SDA predstavlja narod.
Socijalizam ti kod nas zagovara Mirnes Ajanovic iako iskreno cisto sumnjam da on zna sta je cisti socijalizam ali nejse.
- Corto Maltese
#6086 Re: SDP
Po definiciji, socijalizam (ideologija društvene pravde i jednakosti) u paru sa demokratijom (metoda vladavine naroda ovaploćena u opštem pravu glasa) daje socijaldemokratiju (politika u praksi). A socijalizam, kao i svaka druga ideologija, ima potrebu za brakom, sa raznim praktičnim partnerima. Npr., postojali su real-socijalizam, samoupravni socijalizam, nacional-socijalizam, staljinizam, maoizam... Nešto kao jagode sa šlagom, jagode sa šećerom, jagode u voćnoj salati, jagode na suho...Hodidid wrote:Nisi me razumio. Ne predstavljaju oni ideju socijalizma nego socijaldemokratije sto su dva razlicita pojma.Utokkha wrote:veći su predstavnik socijalizma nego što je SNSD, nego što SDA predstavlja narod.
Socijalizam ti kod nas zagovara Mirnes Ajanovic iako iskreno cisto sumnjam da on zna sta je cisti socijalizam ali nejse.
Nego, osim u imenu, u čemu se ogleda socijaldemokratsko opredjeljenje navedene stranke? Možeš li navesti neki od socijalističkih i demokratskih poteza koje su Zlajoliki proveli u zadnjih 8 godina?
- stochar
#6087 Re: SDP
Od 1.043 obećanja koja su dala u predizbornim i postizbornim koalicionim dokumentima četiri partije na vlasti u FBiH (SDP, SDA, NSRzB i HSP) ispunjeno je svega 12, a 234 još nisu ni započeta.
sapienti sat
sapienti sat
- nemam_ideje
#6088 Re: SDP
Korektno bi bilo da ako već objavljuješ informaciju da to bude cijeli text. Malo si pretjerao sa ovim naslovom.
Od 1.043 obećanja koja su dala u predizbornim i postizbornim koalicionim dokumentima četiri partije na vlasti u FBiH (SDP, SDA, NSRzB i HSP) ispunjeno je svega 12, a 234 još nisu ni započeta, rečeno je danas na pres-konferenciji Udruženja građana "Zašto ne" iz Sarajeva.
Prezentirajući Izvještaj o napretku Vlade FBiH u ispunjavanju predizbornih obećanja, analizom programa partija na vlasti, a u okviru inicijative "Istinomjer", predstavnici ovog udruženja kazali su da je 46 obećanja u procesu, da su 232 započeta, tri prekršena i da je jedno obustavljeno.
Na veliku vjerovatnoću da će obećanja biti ispunjena, kako je rečeno, otpada 10 procenata, dok na veliku vjerovatnoću za ispunjenost obećanja iz platforme otpada 17 procenata.
Tijana Cvjetičanin, koordinatorica istraživanja, istaknula je da je za ovo istraživanje obuhvaćen period od marta do septembra ove godine te da je obrađeno 54 posto obećanja iz razloga što se 46 posto preostalih obećanja odnosi na državni nivo.
"Četiri partije na vlasti u FBiH dale su u predizbornim programima i postizbornim koalicionim dokumentima 1.043 obećanja. SDA je dala najviše - 432, zatim slijedi SDP s 350 obećanja te NSRzB sa 144,dok HSP nikada nije dostavio svoj program niti ga je učinio javnim na bilo koji način. Što se tiče dokumenta 'Osnove za formiranje vlasti u FBiH i platforma zajedničkog nastupa u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010. - 2014.', na osnovu kojega je i formirana vlast u FBiH, dato je 117 obećanja, kazala je Cvjetičanin.
U oblasti 'kultura, mladi, sport, nauka i obrazovanje' velika vjerovatnoća za ispunjenost obećanja je nula posto, u oblasti 'socijalna politika' 17 posto, u oblasti 'zdravstvo 18 posto, dok je u oblasti 'pravna država' četiri posto, a 'ekonomija' 11 posto.
Obećanja iz oblasti 'spoljna politika i 'politika' nisu obrađena jer, kako je rečeno, spadaju u državni nivo.
Iz UG "Zašto ne" je najavljeno da uskoro slijedi i monitoring za državni nivo.
- stochar
#6089 Re: SDP
nisam htio da idem do kraja, jer je situacija znatno gora, s obzirom da nisu obradili drzavni nivo, gdje u biti nije ispunjeno nijedno obecanje, tako da bi omjer neispunjenih bio 100 posto. helem, uzhas...nemam_ideje wrote:Korektno bi bilo da ako već objavljuješ informaciju da to bude cijeli text. Malo si pretjerao sa ovim naslovom.
Od 1.043 obećanja koja su dala u predizbornim i postizbornim koalicionim dokumentima četiri partije na vlasti u FBiH (SDP, SDA, NSRzB i HSP) ispunjeno je svega 12, a 234 još nisu ni započeta, rečeno je danas na pres-konferenciji Udruženja građana "Zašto ne" iz Sarajeva.
Prezentirajući Izvještaj o napretku Vlade FBiH u ispunjavanju predizbornih obećanja, analizom programa partija na vlasti, a u okviru inicijative "Istinomjer", predstavnici ovog udruženja kazali su da je 46 obećanja u procesu, da su 232 započeta, tri prekršena i da je jedno obustavljeno.
Na veliku vjerovatnoću da će obećanja biti ispunjena, kako je rečeno, otpada 10 procenata, dok na veliku vjerovatnoću za ispunjenost obećanja iz platforme otpada 17 procenata.
Tijana Cvjetičanin, koordinatorica istraživanja, istaknula je da je za ovo istraživanje obuhvaćen period od marta do septembra ove godine te da je obrađeno 54 posto obećanja iz razloga što se 46 posto preostalih obećanja odnosi na državni nivo.
"Četiri partije na vlasti u FBiH dale su u predizbornim programima i postizbornim koalicionim dokumentima 1.043 obećanja. SDA je dala najviše - 432, zatim slijedi SDP s 350 obećanja te NSRzB sa 144,dok HSP nikada nije dostavio svoj program niti ga je učinio javnim na bilo koji način. Što se tiče dokumenta 'Osnove za formiranje vlasti u FBiH i platforma zajedničkog nastupa u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010. - 2014.', na osnovu kojega je i formirana vlast u FBiH, dato je 117 obećanja, kazala je Cvjetičanin.
U oblasti 'kultura, mladi, sport, nauka i obrazovanje' velika vjerovatnoća za ispunjenost obećanja je nula posto, u oblasti 'socijalna politika' 17 posto, u oblasti 'zdravstvo 18 posto, dok je u oblasti 'pravna država' četiri posto, a 'ekonomija' 11 posto.
Obećanja iz oblasti 'spoljna politika i 'politika' nisu obrađena jer, kako je rečeno, spadaju u državni nivo.
Iz UG "Zašto ne" je najavljeno da uskoro slijedi i monitoring za državni nivo.
- nemam_ideje
#6090 Re: SDP
Meni je ovo mlao nejasno. Možemo mi ovo gledati na više načina. Obrađeno je 6-7 mjeseci vladavine. Malo je prerano da se donose tako negativni sudovi.Da se nisu proslavili, nisu. Da je toliko grozno, baš i nije što ne znači da neće biti. Premalo vremena za ozbiljne zaključke. Realno. Treba im dati još godinu dana ako se ja pitam.
-
Bloger
-
Bloger
#6092 Re: SDP
Ko ne vjeruje neka provjeri: struja iz Sarajeva izvozi se u Mostar preko Beograda, a proviziju uzima srpski tajkun Vojin Lazarević i naravno njegovi jataci iz aktuelene vlasti. Popijte sedativ pa pročitajte ugovor na linku.
- quasar
#6093 Re: SDP
Dobro nije ni meni drago sto srpski tajkun uzima proviziju. Medjutim, ima li u tom ugovoru nesto sto je na stetu elektroprivrede ili BiH?Bloger wrote:Ko ne vjeruje neka provjeri: struja iz Sarajeva izvozi se u Mostar preko Beograda, a proviziju uzima srpski tajkun Vojin Lazarević i naravno njegovi jataci iz aktuelene vlasti. Popijte sedativ pa pročitajte ugovor na linku.
Posto se ne razumijem, volio bih da neko pojasni.
Neko mora biti posrednik, pa ako je problem sto je posrednik iz Srbije, bio bi problem i da je iz Hrvatske, Slovenije, odakle god... uvijek se moze naci neka veza sa necim i nekim.
Dakle, pitanje je, da li je ugovor stetan za EPBiH?
- ultima_palabra
#6094 Re: SDP
Pa gdje je ugovor na onom linku? Ja vidim samo imenovanje ugovornih strana.
-
VjecitiStudent
#6095 Re: SDP
Samo malo strpljenja molim, objasnice nam to omiljeni novinar, u vanrednom izdanju '60 minuta'.ultima_palabra wrote:Pa gdje je ugovor na onom linku? Ja vidim samo imenovanje ugovornih strana.
Koja je ovo tragicna parodija od drzave, politickih stranaka, medija i glasackog stada.
- ultima_palabra
#6096 Re: SDP
Razumijem tvoju frustraciju, ali ne znam zašto je moj post inspiracija za njuVjecitiStudent wrote:Samo malo strpljenja molim, objasnice nam to omiljeni novinar, u vanrednom izdanju '60 minuta'.ultima_palabra wrote:Pa gdje je ugovor na onom linku? Ja vidim samo imenovanje ugovornih strana.
Koja je ovo tragicna parodija od drzave, politickih stranaka, medija i glasackog stada.
- Corto Maltese
#6097 Re: SDP
Neko mora biti posrednik između dvije bosanskohercegovačke elektroprivrede!? Zašto?quasar wrote: Neko mora biti posrednik, pa ako je problem sto je posrednik iz Srbije, bio bi problem i da je iz Hrvatske, Slovenije, odakle god... uvijek se moze naci neka veza sa necim i nekim.
Naravno da je štetan. Tačno za visinu posredničke provizije.quasar wrote:Dakle, pitanje je, da li je ugovor stetan za EPBiH?
- quasar
#6098 Re: SDP
Kad ti tako kazes.Corto Maltese wrote:Neko mora biti posrednik između dvije bosanskohercegovačke elektroprivrede!? Zašto?quasar wrote: Neko mora biti posrednik, pa ako je problem sto je posrednik iz Srbije, bio bi problem i da je iz Hrvatske, Slovenije, odakle god... uvijek se moze naci neka veza sa necim i nekim.
Naravno da je štetan. Tačno za visinu posredničke provizije.quasar wrote:Dakle, pitanje je, da li je ugovor stetan za EPBiH?
Ili je mozda krajnji kupac ostecen za visinu provizije?
-
miop
#6099 Re: SDP
quasar wrote:Kad ti tako kazes.Corto Maltese wrote:Neko mora biti posrednik između dvije bosanskohercegovačke elektroprivrede!? Zašto?quasar wrote: Neko mora biti posrednik, pa ako je problem sto je posrednik iz Srbije, bio bi problem i da je iz Hrvatske, Slovenije, odakle god... uvijek se moze naci neka veza sa necim i nekim.
Ili je mozda krajnji kupac ostecen za visinu provizije?
Iako je vlasnik obje kompanije, Vlada FBiH struju iz Sarajeva do Mostara "prodaje" preko Beograda!?
Svi viškovi električne energije Elektroprivrede BiH za 2012. godinu prodani su srbijanskom tajkunu Vojinu Lazareviću. U domen nevjerovatnog spada činjenica da bi ta ista struja po većoj cijeni mogla završiti u Elektroprivredi HZHB.
Na službenoj stranici Elektroprivrede HZHB objavljen je tender za kupovinu struje od 1 milion i 387 hiljada megavat sati za cijelu 2012. godinu procijenjene vrijednosti od 160 miliona KM. Najporaznija činjenica u cijeloj aferi oko prodaje viškova struje jeste da je Vlada FBiH većinski vlasnik obje Elektroprivrede!
- ultima_palabra
#6100 Re: SDP
A TV1 je inače poznata po svojoj objektivnosti