Nadam se da je šuplja, ako nije nadam se da će propasti.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#6076 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po meni ova utakmica je skroz bespotrebna ali hajde eto...
-
VCorp
#6077 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E samo treba još da ko od tih seljačina i niskoprofilnih '' fudbalera '' sa naših njiva ozlijedi koga. Kakva bosanska liga, kakve picke materine ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6078 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nemojte tako Zviejzda če da glumi Argentinu 
-
Nuken
#6079 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kada su vec dogovarali utakmicu mogli su dogovoriti sa samo jednim ili max. 2-3 kluba,pa da naprave ekipu.
Šta je sa trening centrom u Zenici,što tamo ne igraju?Još samo fali da se neko povrijedi od igrača
Što ne igraju na nekom normalnom terenu?
Šta je sa trening centrom u Zenici,što tamo ne igraju?Još samo fali da se neko povrijedi od igrača
- shake69
#6080 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da poznajes stadion, a posebno teren u Gradaccu, ne bi tako pricao. Isao s Zeljinim navijacima i iznenadilo me kako su ljudi dobro, bez velike pompe i hvalisanja sredili stadion i teren. Vjerovatno medju pet najboljih u PL.Nuken wrote:Kada su vec dogovarali utakmicu mogli su dogovoriti sa samo jednim ili max. 2-3 kluba,pa da naprave ekipu.
Šta je sa trening centrom u Zenici,što tamo ne igraju?Još samo fali da se neko povrijedi od igračaŠto ne igraju na nekom normalnom terenu?
Odlican potez Saveza, ako se ne predomisle!
Last edited by shake69 on 17/03/2014 13:16, edited 1 time in total.
- Edin H.
#6081 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vialeee, vialeooo,insaneinthebrain wrote:prijateljska za zvijezdom u maju. bravo bakovicu![]()
odlican se posao radi na pripremama zmajeva za svjetsko prvenstvo
Zmajevi 22. maja u Gradačcu?
http://sportsport.ba/bh_fudbal/zmajevi- ... ccu/126978
Bilo gdje, bilo kada,
Mi za tebe idemooo,
Samo za te Bosno moja,
Samo da navijamo.
-
palermo
#6082 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Džaba dojam, ali ne bih stao. Al neće to svakako da se desi pa ne treba o tome ni raspravljati. A Džekson je moj stranački kolega, obojica pripadamo stranci dobrih ljudi, i normalno je da branim svog stranačkog kolegu. Svirni pokatakd na politiku, da vidiš tamo kako ljudi brane i Bakira i Fahru i Zlaju....a tebi smeta jedino što ja branim svog stranačkog druga. Nije fer.todd_smith wrote:
Tebi Dzeko da psuje majku i ti bi stao uz njega i psovao, eto takav dojam ostavljas.
Vedo ga zna zabiti slavi se i odmah poslije ide EDIN DZEKO EDIN DZEKO
Gluposti pises ako mislis da ne dobija najvecu podrsku od svih nasih igraca. (ne mislim trenutno, nego inace)
Mada ja, kako god to tebi izgledalo, prevashodno branim reprezentaciju ono što ona predstavlja i čemu služi. To što je ona napadnuta upravo preko najvećeg (ili jednog od najvećih) brenda ove zemlje, Edina, je ono što te možebitno buni. Svaka zemlja (koja drži do sebe) čuva svoje brandove, zna da su oni dio njene osptojnosti, dio njenog identiteta, da im oni obezbjeđuju mjesto na karti svijeta, postaju ishodišna tačka nejnog prepoznavanja. Zar nije logično da kada se ti brandovi žele uništiti,umanjiti im značaj, učiniti neprepoznatljivim, staneš u njihovu odbranu. I ja i ti. A napadnuti jesu i to sa dva najmanje dva fronta. Jedan su oni koji nikad nisu niti će ikad željeti dobro ovoj zemlji. Prepoznat ćeš ih po brizi za reprezentaciju, obično počinju rečenice sa, volim Džeku ali......a na forumu su to često i neki novi nickovi dotada obično počinju rečenice sa , dosta je terora umišljenih zvijezda, ako ova reprezentacij misli napredovati i bla, bla, bla.
A drugi front napada je mahala, ona mahala koju je Radomir Konstantinović opisao u svojoj Filozofiji palanke. Mahala koja ne dozvoljava da budeš drugačiji i svakoga od onih koji su drugačiji etiketira. Pa ako imaš kakav nedostatak bit ćeš coto, ćoro....glavonja, taman dovoljno da ti mahala pokaže gdje ti je mjesto, A ako si se izdigao iznad mahale, ona je tu da te vuče ka dole, uvijek tražeći način da ti pokaže da šta god radio i koliko god uradio ti ne možeš biti bolji od nje. Naravno da im Edin smeta, jer pokazuje da postoji svijet i izvan njihove mahale, on korespondira sa svijetom i uspostavlja drugačije paramtre, on ruši njihvoe zablude o sopstvenoj vrijednosti, ruši njihov sistem vrijednosti. Moraju biti protiv njega. To što će reprezentacija biti koleteralna šteta i nije neki problem za njih. Štaviše, dobro dođe kao još jedan dokaz da svako koketiranje sa svijetom i njegovim vrijednostima loše završi.
A ja protiv Sušića nisam bio protiv sve do njegovog intervjua Avazu.....jednostavno sam mislio ( a mislim i dalje) da rezultat je mjerilo vrijednosti nečijeg rada, i bile su mi drage Luckijeve tablice
A ovo Džeko, Vedo....meni su oba podjednako draga, razlika je samo što jedna jeste svetski brend a drugi , sticajem okolnosti, nije. Zbog togai oštrica napada i jeste usmjerena prema Džeki a ne prema Vedi ili Miralemu.
Odužih, praštajte
-
todd_smith
#6083 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma razumijem ja tebe, i ja sam i dalje na njegovoj strani. Izmedju njega i nekog drugog opet biram njega, i niko to ne spori i svi smo tu.
Ali razlika je u tome sto se ti vodis onom "ako nisi sa nama onda si protiv nas" politikom.
I on je covjek obicni, znaci ima mana, ali jok to tebi ne postoji, u tome je fazon. Niko ne govori odjebi ga, ne treba nam. Samo se govori da se treba uozbiljiti. Boli mene k sto je on lose odigrao protiv Egipta, jer je ipak prijateljska, nego mene pogodi to sto on MISLI DA JE TO SASVIM UREDU jer je on Edin Dzeko i on ne treba da trci u takvim utakmicama.
Izadji daj nekome da se dokaze, kada je tebi svejedno.
I dosta jos stvari koje on recimo u Citiju ne smije raditi, kod nas radi jer MISLI da moze i da mu niko ne smije nista reci. To je problem. Ne to sto je on uspio u zivotu, dabogda ljeti potpisao ugovor duplo veci od ovog sada sto ima, ja bih prvi dosao da mu cestitam, nije njegov uspjeh meni neki trn u oku, ako ista navijam da sto vise uspije, koji k gledam utakmice Citija? Da vidim kako promasi gol? Ili kako sjedi na klupi? Pa nisam pacenik da mi je to neka uzivancija.
Spusti se na zemlju, skontaj da si igrac, samo 1 od 11 i da je tvoj posao da sutis i da igras i sve ok. Nista vise, nista manje.
Ali razlika je u tome sto se ti vodis onom "ako nisi sa nama onda si protiv nas" politikom.
I on je covjek obicni, znaci ima mana, ali jok to tebi ne postoji, u tome je fazon. Niko ne govori odjebi ga, ne treba nam. Samo se govori da se treba uozbiljiti. Boli mene k sto je on lose odigrao protiv Egipta, jer je ipak prijateljska, nego mene pogodi to sto on MISLI DA JE TO SASVIM UREDU jer je on Edin Dzeko i on ne treba da trci u takvim utakmicama.
I dosta jos stvari koje on recimo u Citiju ne smije raditi, kod nas radi jer MISLI da moze i da mu niko ne smije nista reci. To je problem. Ne to sto je on uspio u zivotu, dabogda ljeti potpisao ugovor duplo veci od ovog sada sto ima, ja bih prvi dosao da mu cestitam, nije njegov uspjeh meni neki trn u oku, ako ista navijam da sto vise uspije, koji k gledam utakmice Citija? Da vidim kako promasi gol? Ili kako sjedi na klupi? Pa nisam pacenik da mi je to neka uzivancija.
Spusti se na zemlju, skontaj da si igrac, samo 1 od 11 i da je tvoj posao da sutis i da igras i sve ok. Nista vise, nista manje.
-
palermo
#6084 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa ja rekoh da jedan takav brend treba braniti i čuvati. Pokatkad i od njega samoga. Ali to se ne radi na način kojem sada prisustvujemo, dakle kroz infantilne pamflete na FTV, kroz otvaranje prostora na portalima i forumima da bez ikakvih sankicja možeš napisati i najveću uvredu usmjerenu prema Džeki ili reprezentaciji (pa i papetu), korz kreiranje negativne amosfere spram Edina i čitave reprezentacijetodd_smith wrote:Ma razumijem ja tebe, i ja sam i dalje na njegovoj strani. Izmedju njega i nekog drugog opet biram njega, i niko to ne spori i svi smo tu.
.
Postoji nešto što se zove razgovor, ukazivanje na greške, postoji nešto što se zove HRM, postoji nešto što se zove stvaranje novih lidera (jer ovoj zemlji upravo trebaju uzori koji nose u sebi pravi sistem vrijednosti) i da ne trunim dalje.
Jebi ga, ne bih ja imao potrebu da ovdje pišem toliko o ovoj temi da je Osim, Duško a ponajprije Pape otišao razgovarati sa Edinom, i onda nakon toga javno stao u njegovu odbranu. Ne svakog njegovog poteza, ali odbranu njega kao javne ličnosti koja je u ovom trenutku najveći brend (jebo me brend, koliko ga spomenuh
Ovako je ostalo da ga obični ljudi kao ja brane, neko na forumu neko negdje drugo....
-
todd_smith
#6085 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa mozda ti nesto govori to sto nisu isli da razgovaraju.
- jeza u ledja
#6086 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Odlicno si napisao ta dva paragrafa u sredini.palermo wrote: Džaba dojam, ali ne bih stao. Al neće to svakako da se desi pa ne treba o tome ni raspravljati. A Džekson je moj stranački kolega, obojica pripadamo stranci dobrih ljudi, i normalno je da branim svog stranačkog kolegu. Svirni pokatakd na politiku, da vidiš tamo kako ljudi brane i Bakira i Fahru i Zlaju....a tebi smeta jedino što ja branim svog stranačkog druga. Nije fer.
Mada ja, kako god to tebi izgledalo, prevashodno branim reprezentaciju ono što ona predstavlja i čemu služi. To što je ona napadnuta upravo preko najvećeg (ili jednog od najvećih) brenda ove zemlje, Edina, je ono što te možebitno buni. Svaka zemlja (koja drži do sebe) čuva svoje brandove, zna da su oni dio njene osptojnosti, dio njenog identiteta, da im oni obezbjeđuju mjesto na karti svijeta, postaju ishodišna tačka nejnog prepoznavanja. Zar nije logično da kada se ti brandovi žele uništiti,umanjiti im značaj, učiniti neprepoznatljivim, staneš u njihovu odbranu. I ja i ti. A napadnuti jesu i to sa dva najmanje dva fronta. Jedan su oni koji nikad nisu niti će ikad željeti dobro ovoj zemlji. Prepoznat ćeš ih po brizi za reprezentaciju, obično počinju rečenice sa, volim Džeku ali......a na forumu su to često i neki novi nickovi dotada obično počinju rečenice sa , dosta je terora umišljenih zvijezda, ako ova reprezentacij misli napredovati i bla, bla, bla.
A drugi front napada je mahala, ona mahala koju je Radomir Konstantinović opisao u svojoj Filozofiji palanke. Mahala koja ne dozvoljava da budeš drugačiji i svakoga od onih koji su drugačiji etiketira. Pa ako imaš kakav nedostatak bit ćeš coto, ćoro....glavonja, taman dovoljno da ti mahala pokaže gdje ti je mjesto, A ako si se izdigao iznad mahale, ona je tu da te vuče ka dole, uvijek tražeći način da ti pokaže da šta god radio i koliko god uradio ti ne možeš biti bolji od nje. Naravno da im Edin smeta, jer pokazuje da postoji svijet i izvan njihove mahale, on korespondira sa svijetom i uspostavlja drugačije paramtre, on ruši njihvoe zablude o sopstvenoj vrijednosti, ruši njihov sistem vrijednosti. Moraju biti protiv njega. To što će reprezentacija biti koleteralna šteta i nije neki problem za njih. Štaviše, dobro dođe kao još jedan dokaz da svako koketiranje sa svijetom i njegovim vrijednostima loše završi.
A ja protiv Sušića nisam bio protiv sve do njegovog intervjua Avazu.....jednostavno sam mislio ( a mislim i dalje) da rezultat je mjerilo vrijednosti nečijeg rada, i bile su mi drage Luckijeve tablice(i mnog šta sam bio spreman zbog rezultata Sušiću oprostiti) . Al onda kada Sušić zbog svojih partikularnih interesa počne da se služi metodama mahala, kada priziva mahalu kao saveznika, onda tu negdje prestaje i moja podrška njemu.
A ovo Džeko, Vedo....meni su oba podjednako draga, razlika je samo što jedna jeste svetski brend a drugi , sticajem okolnosti, nije. Zbog togai oštrica napada i jeste usmjerena prema Džeki a ne prema Vedi ili Miralemu.
Odužih, praštajte
Ne slazem se sa ovim o Susicu jer ne vidim kako je on to poceo da se sluzi metodama mahale, no dobro , nije on tema.
-
palermo
#6087 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pokušali da razgovaraju, pa ih Edin odbio ? Ako je tako, nek brate kažu, pa da ga i ja prestanem braniti.todd_smith wrote:Pa mozda ti nesto govori to sto nisu isli da razgovaraju.
-
palermo
#6088 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa kako bi ti nazvao drugačije onaj intervju avazu.Provedeš sa ljudima četiri godine, zajedno sa njima doživiš najsvejtlije trenutke sportske karijere, i onda ideš u avaz da kažeš da su oni vaki i naki.jeza u ledja wrote:
Ne slazem se sa ovim o Susicu jer ne vidim kako je on to poceo da se sluzi metodama mahale, no dobro , nije on tema.
Ako imaš bolji termin, prihvatit ću ga
- jeza u ledja
#6089 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne razumijem te bas. Kakvi "vaki i naki"? I zasto su to "metode mahale"?palermo wrote:Pa kako bi ti nazvao drugačije onaj intervju avazu.Provedeš sa ljudima četiri godine, zajedno sa njima doživiš najsvejtlije trenutke sportske karijere, i onda ideš u avaz da kažeš da su oni vaki i naki.jeza u ledja wrote:
Ako imaš bolji termin, prihvatit ću ga
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6090 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma nebitno je to ljudi sve...porazno je, koliko je vremena prošlo, da nisu barem telefonski pričali pa makar sve po spisku jedni drugima skamarali
vego preko novina 
ja "profesionalaca" i qoraca
ps
ili je ovo neka ultrapodlačka taktika da sjebemo Argentinu
kakvu je samo naša glOva moga da skonta
ps
ili je ovo neka ultrapodlačka taktika da sjebemo Argentinu
-
palermo
#6091 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kad imaš problem sa nekim, umjesto da ga ideš rješavati ti odeš do najveće tračare u mahali i njoj ispričaš svoju stranu priče znajući da će ona to razglasiti po mahali.jeza u ledja wrote:
Ne razumijem te bas. Kakvi "vaki i naki"? I zasto su to "metode mahale"?
A vani/naki....pa zar nije pričao o tome kako mu neće oni krojiti sastav, pa neće ovo, pa radikalni rezovi, pa će se iznenaditi.....tu se u nas kaže vaki/naki
- luckylaka
#6092 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebo te ...Susic i igraci nista ne znaju sta se desava.Navratite ovdje mi sve znamoEto mi znamo kako niko nikog ne kontaktira.mi znamo spisak za brazil,mi sve znamo il izmisljamo da zadovoljimo svoju sujetuJoseMujica wrote:ma nebitno je to ljudi sve...porazno je, koliko je vremena prošlo, da nisu barem telefonski pričali pa makar sve po spisku jedni drugima skamaralivego preko novina
ps
ili je ovo neka ultrapodlačka taktika da sjebemo Argentinukakvu je samo naša glOva moga da skonta
- jeza u ledja
#6093 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Za mene su novinari tracare upravo onda kada ne prenose izjave aktera, vec sami insinuiraju ili nagovjestavaju da je nesto receno ili da se nesto desilo. Ovo sto je uradio Susic je suprotno od toga.palermo wrote:kad imaš problem sa nekim, umjesto da ga ideš rješavati ti odeš do najveće tračare u mahali i njoj ispričaš svoju stranu priče znajući da će ona to razglasiti po mahali.jeza u ledja wrote:
Ne razumijem te bas. Kakvi "vaki i naki"? I zasto su to "metode mahale"?
A vani/naki....pa zar nije pričao o tome kako mu neće oni krojiti sastav, pa neće ovo, pa radikalni rezovi, pa će se iznenaditi.....tu se u nas kaže vaki/naki
Sad, druga je stvar sto on te svoje probleme treba rijesiti sa njima licno, a ne preko novina, no ne zaboravimo da je sve to krenulo prvo od Dzekinih optuzbi kontra selektora.
-
SSemir
#6094 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a kako ti znas da nsu razgovarali? da ih nije saveze sve kontaktirao? da nisu izgladili situaciju? da nisu i prije razgovarali? da nisu usaglasili stavove? da nema stvarno velikih problema izmedju njih kako to novinari predstavljaju? da osim/bakovic ili neko nije zahtjevao da se rijesi problem? kako znas???JoseMujica wrote:ma nebitno je to ljudi sve...porazno je, koliko je vremena prošlo, da nisu barem telefonski pričali pa makar sve po spisku jedni drugima skamaralivego preko novina
ako nije objavljeno nesto na forumu ili u avazu, onda se to nije ni desilo. pa tako ni telefonski razgovor
-
palermo
#6095 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa zar nije dao pape vjetar u leđa da sepojavi onakav pamflet na FTV.jeza u ledja wrote:
Za mene su novinari tracare upravo onda kada ne prenose izjave aktera, vec sami insinuiraju ili nagovjestavaju da je nesto receno ili da se nesto desilo. Ovo sto je uradio Susic je suprotno od toga.
Sad, druga je stvar sto on te svoje probleme treba rijesiti sa njima licno, a ne preko novina, no ne zaboravimo da je sve to krenulo prvo od Dzekinih optuzbi kontra selektora.
A što se tiče Džekinih optužbi, pa ja rekoh treba nekada brend braniti od samoga sebe, umjesto da brani Džeku od njega samoga, papetova logika je bila, ja ću tebi pokazati gdje ti je mjesto.
- jeza u ledja
#6096 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sudeci po onome sto smo saznali, on ga brani vec dugo vremena. Mogao je davno izaci s tim u javnost, ali nije.palermo wrote:pa zar nije dao pape vjetar u leđa da sepojavi onakav pamflet na FTV.jeza u ledja wrote:
Za mene su novinari tracare upravo onda kada ne prenose izjave aktera, vec sami insinuiraju ili nagovjestavaju da je nesto receno ili da se nesto desilo. Ovo sto je uradio Susic je suprotno od toga.
A što se tiče Džekinih optužbi, pa ja rekoh treba nekada brend braniti od samoga sebe, umjesto da brani Džeku od njega samoga, papetova logika je bila, ja ću tebi pokazati gdje ti je mjesto.
To nije uradio ili iz razloga sto ih je stitio (a stitio ih je ili zbog mira u kuci, ili zato sto je mekusac), ili zato nije htio da talasa dok su trajale kvalifikacije.
U svakom slucaju cisto sumnjam da bi Susic ikad ista rekao da se Dzeko i njegov stari nisu okomili na njega.
-
palermo
#6097 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
hmmm, pa ako je istina sve što je rekao onaj pamflet sa FTV-a, a vidim i ti si ga prihvatio, onda je pape prevashodno šutnjom branio samoga sebe , tj rukovodio se oportunističkim stavom, nek oni meni izbore svjetsko pa o tom potom.jeza u ledja wrote:
Sudeci po onome sto smo saznali, on ga brani vec dugo vremena. Mogao je davno izaci s tim u javnost, ali nije.
To nije uradio ili iz razloga sto ih je stitio (a stitio ih je ili zbog mira u kuci, ili zato sto je mekusac), ili zato nije htio da talasa dok su trajale kvalifikacije.
U svakom slucaju cisto sumnjam da bi Susic ikad ista rekao da se Dzeko i njegov stari nisu okomili na njega.
A sad je već lakše pričati. Mislim, mogao je vala biti oportunista do završetka svjetskog u brazilu....ali iz nekog razloga nije.
Mislim da svi mi sa priličnom sigurnošću znamo zbog čega nije.
Inače,. razlog zašto je napadnut od strane džeke i oca, je u dobroj mjeri gurnut u stranu.
- jeza u ledja
#6098 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Govoris o onom prilogu u kome se pljuje Emir Spahic? Cuj prihvatio.palermo wrote: hmmm, pa ako je istina sve što je rekao onaj pamflet sa FTV-a, a vidim i ti si ga prihvatio, onda je pape prevashodno šutnjom branio samoga sebe , tj rukovodio se oportunističkim stavom, nek oni meni izbore svjetsko pa o tom potom.
A sad je već lakše pričati. Mislim, mogao je vala biti oportunista do završetka svjetskog u brazilu....ali iz nekog razloga nije.
Mislim da svi mi sa priličnom sigurnošću znamo zbog čega nije.
Inače,. razlog zašto je napadnut od strane džeke i oca, je u dobroj mjeri gurnut u stranu.
Procitaj Susicev intervju ponovo i pogledaj Spahicev intervju ponovo. Zakljucak nije tesko izvuci - Dzeko i Spahic se bune (i bunili su se i ranije) u vezi pozivanja/nepozivanja odredjenih igraca. To je i Spahic indirektno priznao.
Spahicevo opravdanje za takvo nesto je - Susic mu je dodjelio takvu ulogu jer samo preko njega komunicira sa igracima. Ovi koji nisu pozvani su zabrinuti za svoj status, sto je i normalno, i on se za njih zalozio, kao kapiten. Kada se tako postave stvari, onda mi Spahicevo uplitanje u to ko ce biti pozvan i ne zvuci tako strasno.
A zasto je Susic "progovorio sada" je ponavljam vrlo jednostavan - Dzeko je izletio sa napadom na njega i to je izazvalo Susiceu reakciju. Po meni, sasvim ocekivano.
-
palermo
#6099 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ali Džeko je Sušića napao zbog nepoštivanja unaprijed dogovorene izmjene. Očito je, barem sudeći prema svemu onom što smo čuli, da Sušić zaista nije ispoštovao dogovor.jeza u ledja wrote:
Govoris o onom prilogu u kome se pljuje Emir Spahic? Cuj prihvatio.![]()
Procitaj Susicev intervju ponovo i pogledaj Spahicev intervju ponovo. Zakljucak nije tesko izvuci - Dzeko i Spahic se bune (i bunili su se i ranije) u vezi pozivanja/nepozivanja odredjenih igraca. To je i Spahic indirektno priznao.
Spahicevo opravdanje za takvo nesto je - Susic mu je dodjelio takvu ulogu jer samo preko njega komunicira sa igracima. Ovi koji nisu pozvani su zabrinuti za svoj status, sto je i normalno, i on se za njih zalozio, kao kapiten. Kada se tako postave stvari, onda mi Spahicevo uplitanje u to ko ce biti pozvan i ne zvuci tako strasno.
A zasto je Susic "progovorio sada" je ponavljam vrlo jednostavan - Dzeko je izletio sa napadom na njega i to je izazvalo Susiceu reakciju. Po meni, sasvim ocekivano.
Al ta tema je poptpuno marginalizovana, i priča je okrenuta ka tome da dvojica naših najistaknutijih fudbalera žele da kroje sastav tima i na to se nadovezala priča o njihovom neprofesionalizmu
. A koliko ja znam Džeko to nije spomenuo, nego je upravo pape pokrenuo lavinu priča oko toga.
- jeza u ledja
#6100 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Aaa, pa meni to nije ocito. Naprotiv, ja vise naginjem na stranu da Dzeko tu malo lagi.palermo wrote: Ali Džeko je Sušića napao zbog nepoštivanja unaprijed dogovorene izmjene. Očito je, barem sudeći prema svemu onom što smo čuli, da Sušić zaista nije ispoštovao dogovor.
Al ta tema je poptpuno marginalizovana, i priča je okrenuta ka tome da dvojica naših najistaknutijih fudbalera žele da kroje sastav tima i na to se nadovezala priča o njihovom neprofesionalizmu
. A koliko ja znam Džeko to nije spomenuo, nego je upravo pape pokrenuo lavinu priča oko toga.
Pazi sta Susic kaze:
Zamjerio Vam je da niste ispoštovali dogovor i zamijenili Edina nakon 60 minuta?
- Tog dogovora nije bilo. Dogovor je bio da jedan od napadača izađe iz igre nakon jednog sata, jer sam mislio uvesti Izeta Hajrovića i Edina Višću i probati s formacijom 4-3-3. To sam rekao Edinu prije utakmice, ali on je forsirao da on bude zamijenjen. Nismo se dogovorili nego je to bio njegov stav. On je mislio da će to biti on. Da je Edin na poluvremenu izričito zahtijevao da izađe, izveo bih ga. Ne bi bilo problema. Ovako, ja sam selektor i ja određujem ko igra, a ne Džeko.
Je li zaista došao povrijeđen?
- On ima problem s koljenom, ali je naš ljekar konstatirao da nije ništa strašno i da, kada se zagrije, može igrati bez problema. Zato ga i nisam poštedio.
A prica o krojenju sastava od strane Dzeke ili Spahica je krenula jer je neko prvi izletio sa vijescu o sastanku o tome prije utakmice, a Avaz u svom intervjuu postavlja prvo to pitanje Susicu.