Koji cu onda brate? 10.0 ? i necu imati problema sa ovim nekakvim 20120xxx... ?vukojebina wrote:nemoj 10.1 ubacivat jos, nije stabilan...cito sam dosta nedostataka i gresaka ima...
Android OS
Moderator: Benq
-
Djubre_
#6076 Re: Android OS
- Ray
#6077 Re: Android OS
slazem se...cm9 je stabilniji dosta,a cm10 valjda i vise bateriju vuce i jos par nedostatak imavukojebina wrote:nemoj 10.1 ubacivat jos, nije stabilan...cito sam dosta nedostataka i gresaka ima...
-
Djubre_
#6078 Re: Android OS
Gdje cu sad naci ovaj cm 9 ?
nema ga ovdje http://get.cm/?device=galaxysmtd
Ili je to ovaj na tom linku, cm-9.1.0-galaxysmtd.zip
- Ray
#6079 Re: Android OS
da da,to je taj...cm-9.1.0...i eto pise ti da je stabilna verzija - skidajandr0id wrote:Gdje cu sad naci ovaj cm 9 ?
- vukojebina
#6080 Re: Android OS
ne neeeeeeeee... 10.0 je stabilna verzija... a 10.1 nema jos stabilne verzije, samo nightly...tako da 10.0 moze bez problema....
- Ray
#6081 Re: Android OS
ali svejedno kazu da je bolji cm9 od cm10,ali eto nek testa obavukojebina wrote:ne neeeeeeeee... 10.0 je stabilna verzija... a 10.1 nema jos stabilne verzije, samo nightly...tako da 10.0 moze bez problema....
-
Djubre_
#6082 Re: Android OS
ovo kod clockworka, jel smijem ici pod WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
delete users.. nesto tako... pa onda ubaciti ovaj zip fajl od 9.0 i install ?
izbacilo mi pod wipe data factory nesto delete all user data.. da izbrisem...?
delete users.. nesto tako... pa onda ubaciti ovaj zip fajl od 9.0 i install ?
izbacilo mi pod wipe data factory nesto delete all user data.. da izbrisem...?
-
Djubre_
#6083 Re: Android OS
Oj sad kad god restartujem opet mi ucita ovo da mogu install reboot itd.. sta cu sad haha? nikako da podigne sistem jebemu
- vukojebina
#6084 Re: Android OS
prvo moras kopirat na sd taj fajl...onda udjes u clockwork i ides to wipe data, i instal from zip...
-
Djubre_
#6085 Re: Android OS
ali ne mogu upaliti telefon.. pokaze samsung i opet udje u menu da mogu cackati po ovome wipe.. install zip.. a nisam ubacio cm 9 mislio sam prvo clockwork taj odraditi.. ali imam doomNEXUS jelly bean 4.0.1.. kako da podignem sad sistem da mi ucita usb da mogu ubaciti cm9 ? nece mi sistem podici samo me vraca da ponovo rebootujem
-
Djubre_
#6086 Re: Android OS
e jbg ja bio zaglavio i vratilo mi sve na zadane postavke.. vratio ovaj posljednji firmware.. izbrisa mi brdo aplikacija koje sam install.... ne ide me ovo sa novim cm-om... nikako... jel sad sve ponovo moram root.. itd..
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6087 Re: Android OS
Ubaci cm10 stabile i nemas problemaandr0id wrote:Koji cu onda brate? 10.0 ? i necu imati problema sa ovim nekakvim 20120xxx... ?vukojebina wrote:nemoj 10.1 ubacivat jos, nije stabilan...cito sam dosta nedostataka i gresaka ima...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- shiljak
#6089 Re: Android OS
Evo kako sam ja radio, pa ako ima neka fula nek kaže
Instalacija novog ROM-a
1)
#Rutuj mobitel, preko SuperOneClick
- prilikom rada pisali su neki errori, ali na kraju pisalo da je root-ovan.
- instaliram aplikaciju na mob da testira da li je rootovan - kaže jest
#Rutuj mobitel, koristi CF-root i instaliraj ga preko Odin-a
- Prvo debugging mod uključim
- Pokrenem Odin, ubacim ovaj CF-root fajl, kliknem dugme root.. i javi error kroz par minuta
Hajde dobro, ovaj pvi metod je radio, neka bude da je root-ovan
2)
#Instaliraj aplikaciju ROM Manager / ClockWorkMod na mobitel (nakon što si rooto-vao mob)
- instaliram program
#skini 1-3 fajla za novu verziju OS-a, 4.2 (rom, google i još nešto)..
- skinem
- kopiram u root folder na mobitelu
#Odaberi u CWM-u verziju mobitela, skini neki dodatak.. zatim odaberi taj ROM od ICS-a
- podesim CWM, odaberem verziju mobitela, skine se neki dodatak
- odaberem ROM da mi instalira, restartuje se mob, treba da krene da instalira, i javi grešku:
E: failed to verify whole-file signature
E: signature verification filed
link tutorial http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2004118
Instalacija novog ROM-a
1)
#Rutuj mobitel, preko SuperOneClick
- prilikom rada pisali su neki errori, ali na kraju pisalo da je root-ovan.
- instaliram aplikaciju na mob da testira da li je rootovan - kaže jest
#Rutuj mobitel, koristi CF-root i instaliraj ga preko Odin-a
- Prvo debugging mod uključim
- Pokrenem Odin, ubacim ovaj CF-root fajl, kliknem dugme root.. i javi error kroz par minuta
Hajde dobro, ovaj pvi metod je radio, neka bude da je root-ovan
2)
#Instaliraj aplikaciju ROM Manager / ClockWorkMod na mobitel (nakon što si rooto-vao mob)
- instaliram program
#skini 1-3 fajla za novu verziju OS-a, 4.2 (rom, google i još nešto)..
- skinem
- kopiram u root folder na mobitelu
#Odaberi u CWM-u verziju mobitela, skini neki dodatak.. zatim odaberi taj ROM od ICS-a
- podesim CWM, odaberem verziju mobitela, skine se neki dodatak
- odaberem ROM da mi instalira, restartuje se mob, treba da krene da instalira, i javi grešku:
E: failed to verify whole-file signature
E: signature verification filed
link tutorial http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2004118
- _Reds_
#6090 Re: Android OS
Treba mi kakva aplikacija kojom mogu pristupati laptopu ili racunaru sa tableta, tj. njihovim hdd-ovima kad da su hdd-ove tableta ?
-
Djubre_
#6091 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=hr_Reds_ wrote:Treba mi kakva aplikacija kojom mogu pristupati laptopu ili racunaru sa tableta, tj. njihovim hdd-ovima kad da su hdd-ove tableta ?
valjda mozes sa ovim sve..
-
Djubre_
#6092 Re: Android OS
Ja se ljudi sjebem sa ovim clockwork..
- uradim root..
- installiram preko Odina Clockwork mod..
- ubacim evo cm 10 stable..
- gapps za cm10 ovaj.. 20121011
- sad ja to sve imam u telefonu..
- idem hebeno Volume up + Power..
- ucita mi sve.. reboot system now, install app from sd.. wipe bla bla..
Ne znam sta prvo krenuti.. sta prvo izabrati, da bih uradio clockwork.. gledam na youtube videa.. nemam pojma sta oni rade.. sta idem prvo kad sam sve ovo ubacio u telefon.. Izvinite sto sam njub za ovakve stvari.. Vidim kad zajebem, preko odina vratim zadni update samsunga koji mi je Kies ponudio.. i vratim se na svoju verziju 2.3.6.. Je li moram raditi clockwork uopste? nemam poruka.. kontakti su na sim kartici.. jedino ove slike.. mogu na racunar.. za sta ostalo sluzi clockwork.. nema mi se sto izgubiti vise, vratit ce se sve standarne applikacije sa ovim cm 10 ?
- uradim root..
- installiram preko Odina Clockwork mod..
- ubacim evo cm 10 stable..
- gapps za cm10 ovaj.. 20121011
- sad ja to sve imam u telefonu..
- idem hebeno Volume up + Power..
- ucita mi sve.. reboot system now, install app from sd.. wipe bla bla..
Ne znam sta prvo krenuti.. sta prvo izabrati, da bih uradio clockwork.. gledam na youtube videa.. nemam pojma sta oni rade.. sta idem prvo kad sam sve ovo ubacio u telefon.. Izvinite sto sam njub za ovakve stvari.. Vidim kad zajebem, preko odina vratim zadni update samsunga koji mi je Kies ponudio.. i vratim se na svoju verziju 2.3.6.. Je li moram raditi clockwork uopste? nemam poruka.. kontakti su na sim kartici.. jedino ove slike.. mogu na racunar.. za sta ostalo sluzi clockwork.. nema mi se sto izgubiti vise, vratit ce se sve standarne applikacije sa ovim cm 10 ?
- _Reds_
#6093 Re: Android OS
Ne treba meni da citam fajlove sa tableta, tj. sa androida, nego sa pc-ija, ili laptopa, odnosno sa windowsa, bezickom mrezom.andr0id wrote:https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=hr_Reds_ wrote:Treba mi kakva aplikacija kojom mogu pristupati laptopu ili racunaru sa tableta, tj. njihovim hdd-ovima kad da su hdd-ove tableta ?
valjda mozes sa ovim sve..
Dakle htio bi jednostavno da pustam filove ili muziku sa racunara na tabletu, bez da ih prebacam na tablet, znam da to moze, negdje sam nekad citao, ali sam zaboravio gdje.
- shiljak
#6094 Re: Android OS
@andr0id
Pročitaj moj post iznad
I ovaj link je koristan, piše više detalja šta ti treba:
http://www.ibtimes.co.uk/articles/40712 ... n-aosp.htm
Nije nam isti mob, ali na isti način se radi.
Meni ovaj error javlja, ne znam šta ću
Pročitaj moj post iznad
- Frtalj_Duše
#6095 Re: Android OS
Koliko sam ja skontao, ti pokušavaš flešati preko onog CWM app-a!? Ako je tako, onda to zaboravi, najsigurniji metod jeste bio i ostao direktno iz recovery-a, znači drži sljedeće 3 tipke: vol.down+home+power i čekaj dok se ne pojavi onaj prvi flash screen sa nazivom fontela (samsung bla bla) i tu sve tipke puštaj, trebao bi uredno ući u recovery, potom odradiš factory/data reset (pazi, ovo briše znači ČITAV ROM koji trenutno imaš instaliran), tako da preporučujem DA PRVO ODRADIŠ NANDROID BACKUP - ODEŠ NA BACKUP AND RESTORE I BACKUP I SAČEKAŠ tako da možeš sve vratiti u slučaju da flešanje ponovo neće ili sl. (odeš u tom' slučaju samo na restore, izabereš svoj koji je datumom i vremenom označen a možeš ga kasnije kopirati i na računar pa da imaš u slučaju nečega - folder je clockworkmod -> backup gdje se isti nalazi)!shiljak wrote:@andr0id
Pročitaj moj post iznad![]()
Flešanje je ugl. isto:
WIpe data/factory reset (ovo gore što sam spomenuo)
wipe cache
advanced-> wipe dalvik
Install zip from sd card
choose zip
(nađeš rom gdje si kopirao pomoću vol.up/down tipki, potrvrđuješ izbor sa power tipkom)
nakon što se instalira rom, možeš još dodatno otići na advanced -> Fix Permissions
Potom lagano reboot i trebao bi boot-at u instalirani rom
Čitav proces ne traje 5min. kada se uhodaš!
-
Djubre_
#6096 Re: Android OS
a nidje veze pokrenem da zipuje ovaj cm-10.0.0-galaxysmtd.zip i izbaci aborted erorr pise GT-I9000 a kod mene GT-I9001
sad ovo skidam i pratim!
http://www.androidauthority.com/galaxy- ... al-122082/
sad ovo skidam i pratim!
http://www.androidauthority.com/galaxy- ... al-122082/
- un1ted
#6097 Re: Android OS
Da zipujes ?
poslano koristeći mobitel, izvinjavam se na greškama pri kucanju.
poslano koristeći mobitel, izvinjavam se na greškama pri kucanju.
-
Djubre_
#6098 Re: Android OS
Ma idem da installiram sa sd kartice ovaj cm10 i pokrenem i izbaci aborted izlista mi neka sranja od GT-I9000 a kod mene GT-I9001 i nece nista dalje.. sad ponovo vracam na fabricki pa ponovo root pa ponovo clock.. pa cu pratiti ovaj link iznad skinuti ovaj cm10 sa ove gore stranicew i gaaps.. jao je sranja sa ovim..
-
zLatk0
#6099 Re: Android OS
Aj napravit cu ja temu preko vikenda oko flashovanja i slicno, 4ext recovery i CWM mislim da imaju za moj.. 
I ako ste pogresan rom skinuli, samo skinete novi (prebacite na sd preko usb storage ili citaca ili neke inbuild app) i full wipe, ne treba root nanovo (osim ako ste nesto debelo zeznuli, ali tesko ukoliko je samo rom u pitanju)
I ja bi rom sa DNA stavio, ali ne moze hahah
SRT8 DHD
I ako ste pogresan rom skinuli, samo skinete novi (prebacite na sd preko usb storage ili citaca ili neke inbuild app) i full wipe, ne treba root nanovo (osim ako ste nesto debelo zeznuli, ali tesko ukoliko je samo rom u pitanju)
I ja bi rom sa DNA stavio, ali ne moze hahah
SRT8 DHD
-
Djubre_
#6100 Re: Android OS
Hvala Bogu!
Vrti se CyanogenMod logo
Koji sam ja levat... prosta hebena stvar, a ja zakomplikovo sam sebe.. Zeznuo sam se u skidanju pogresnog cm10 za ovaj moj telefon.. nisam clockwork ni radio kad sam sve unistio vec ranije haha.. Root odradio.. skinuo cm10 orginalan za ovaj, i gaaps za ovaj.. reboot system i evo ucitava logo cyanogena.. joj joj muke pola dana jbteeeeee
Hvala vam na pomoci i vremenu.. sad sam napokon shvatio kako se ovo radi.. ako bude kakvi problema, eto mene opet
P.S Koliko ce vrtiti ovaj logo od CynogenMod-a ? vrti ga vec 5 min bem mu
Vrti se CyanogenMod logo
Hvala vam na pomoci i vremenu.. sad sam napokon shvatio kako se ovo radi.. ako bude kakvi problema, eto mene opet
P.S Koliko ce vrtiti ovaj logo od CynogenMod-a ? vrti ga vec 5 min bem mu