Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- dinooh
#6076 Re: eBay - Vaša iskustva
Da, mora biti u history ili u paypal balance.
-
SA 071
#6077 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala...dinooh wrote:Da, mora biti u history ili u paypal balance.
-
SIPA_
#6078 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li je neko kupovao peper sprej?? Kakva je procedura? Jel mogu to narucit?? ako neko ima iskustvo nek pise?
-
CooK
-
CooK
-
CooK
#6081 Re: eBay - Vaša iskustva
Da vas pitam posto se meni pored velikog broja kupovina nije desila ovakva situacija.
Naime, kupio sam jedan artikal 1.9.-og i nakon dva mjeseca zatrazio novac nazad(i naravno dobio) jer artikal nije stigao i mislio sam da se zagubio. Danas, 71 dan nakon kupovine, artikal mi je stigao ali ne u stanju u kojem bi trebao biti. Kutija u kojoj je bio je sva izguzvana a artikal je pukao na jednom mjestu ali nekako ipak radi. I sta sada uraditi, vratiti novac nazad ili ne vratiti? Da je on dosao u dobrom stanju ne bih ni pitao i vratio bih novac iako je trebalo skoro dva i pol mjeseca da dodje ali ovako stvarno ne znam kako postupiti. Ne radi se ni o kakvom preskupom itemu, cisto da se zna, 10.29$ je kostao.
Edit: Mobitel mi je podivljao, izvinjavam se. Zamolio bih admina da izbrise ova moja dva posta sa tackom. Hvala.
Naime, kupio sam jedan artikal 1.9.-og i nakon dva mjeseca zatrazio novac nazad(i naravno dobio) jer artikal nije stigao i mislio sam da se zagubio. Danas, 71 dan nakon kupovine, artikal mi je stigao ali ne u stanju u kojem bi trebao biti. Kutija u kojoj je bio je sva izguzvana a artikal je pukao na jednom mjestu ali nekako ipak radi. I sta sada uraditi, vratiti novac nazad ili ne vratiti? Da je on dosao u dobrom stanju ne bih ni pitao i vratio bih novac iako je trebalo skoro dva i pol mjeseca da dodje ali ovako stvarno ne znam kako postupiti. Ne radi se ni o kakvom preskupom itemu, cisto da se zna, 10.29$ je kostao.
Edit: Mobitel mi je podivljao, izvinjavam se. Zamolio bih admina da izbrise ova moja dva posta sa tackom. Hvala.
- dinooh
#6082 Re: eBay - Vaša iskustva
Imao sam slucaj sa cooler-om za laptop. Takoder kasnio i dobio refund. Ali pukao po pola kada sam ga dobio. I dalje je radio ali eto plastika pukla po pola. Kontaktirao prodavca i poslao mu slike cooler-a i pitao koliko da mu posaljem jer necu da mu dajem sve pare s obzirom da je pukao. I on meni napisa ne moram nista slati kad je vec pukao.CooK wrote:Da vas pitam posto se meni pored velikog broja kupovina nije desila ovakva situacija.
Tako i ti uradi. Kontaktiraj i pitaj koliko da mu posaljes jer je artikal pukao i posalji slike.
-
CooK
#6083 Re: eBay - Vaša iskustva
Ok, hvala, tako sam nekako i kontao uraditi.dinooh wrote:Imao sam slucaj sa cooler-om za laptop. Takoder kasnio i dobio refund. Ali pukao po pola kada sam ga dobio. I dalje je radio ali eto plastika pukla po pola. Kontaktirao prodavca i poslao mu slike cooler-a i pitao koliko da mu posaljem jer necu da mu dajem sve pare s obzirom da je pukao. I on meni napisa ne moram nista slati kad je vec pukao.CooK wrote:Da vas pitam posto se meni pored velikog broja kupovina nije desila ovakva situacija.
Tako i ti uradi. Kontaktiraj i pitaj koliko da mu posaljes jer je artikal pukao i posalji slike.
- Hemera
#6084 Re: eBay - Vaša iskustva
ja nisam ja wrote:Ako na ovom forumu postoji neko ko je voljan za malu pomoc a da uz to ne ismijava molim da mi se javi
pogledaj da nisi slučajno pogrešno odredište napisala u svojim podacima na koje je poslao taj paket
recimo sarajevo,a zemlja azerbajdžan
i pitaj ga ako nisi,što je tamo poslo kad ti tamo nisi
- dinooh
#6085 Re: eBay - Vaša iskustva
stigla je u Sarajevo, na carini je. Eto rijesen problemHemera wrote:ja nisam ja wrote:Ako na ovom forumu postoji neko ko je voljan za malu pomoc a da uz to ne ismijava molim da mi se javi
pogledaj da nisi slučajno pogrešno odredište napisala u svojim podacima na koje je poslao taj paket
recimo sarajevo,a zemlja azerbajdžan![]()
-
CooK
#6086 Re: eBay - Vaša iskustva
Da, dosla je. I u Tursku je malo svratila osim Azerbejdzana.dinooh wrote:stigla je u Sarajevo, na carini je. Eto rijesen problemHemera wrote:ja nisam ja wrote:Ako na ovom forumu postoji neko ko je voljan za malu pomoc a da uz to ne ismijava molim da mi se javi
recimo sarajevo,a zemlja azerbajdžan![]()

-
CooK
#6087 Re: eBay - Vaša iskustva
Jbt sta god mi se extra svidi i vratim se da ponovo narucim - ne mogu...

- dinooh
-
CooK
-
CooK
#6090 Re: eBay - Vaša iskustva
Ovo je skoro 5 dolara skuplje i jos je shipping 1.99 dolara. Znaci valja platiti cenera vise, neka hvala.
- Hajlac
#6091 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma očito je štos u tome da se možda zbog visoke cijene poštarine "opeku" pa sve jedan po jedan Kinezi nas banuju
Što li mi se nešto čini da naše bh 'riblje glave' imaju nešto s ovim?
-
CooK
#6092 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja sam vec prije pisao o tome i prilicno sam siguran da imaju.Hajlac wrote:Ma očito je štos u tome da se možda zbog visoke cijene poštarine "opeku" pa sve jedan po jedan Kinezi nas banuju![]()
-
amunike
#6093 Re: eBay - Vaša iskustva
nakon 3 godine kupovine na ebay-u izgleda da je doslo vrijeme da otvorim prvi case pa bih trebao savjete, kad sta kako...
narucene su patike iz njemacke na prijateljevu adresu u austriji (isprobano prije vise puta, sve uredno dolazilo za par dana), 01.11. pise da su poslane DHL-om, ocekivana isporuka 06.11. Nije puno dana proslo, ali mi je jako sumnjivo sto od prvog dana i dalje na DHL- trackingu stoji onaj prvi korak, samo da je paket poslan u postu. Dva puta sam kontaktirao prodavaca nakon ovoga putem poruka na ebay-u, bez ikakvog odgovora. Planiram sacekati jos koji dan i otvoriti case pa me zanima kakva je procedura oko toga i povratka novca, sta predociti kao dokaz i sl?
Unaprijed se izvinjavam ako je nedavno bilo ovakvo pitanje...
narucene su patike iz njemacke na prijateljevu adresu u austriji (isprobano prije vise puta, sve uredno dolazilo za par dana), 01.11. pise da su poslane DHL-om, ocekivana isporuka 06.11. Nije puno dana proslo, ali mi je jako sumnjivo sto od prvog dana i dalje na DHL- trackingu stoji onaj prvi korak, samo da je paket poslan u postu. Dva puta sam kontaktirao prodavaca nakon ovoga putem poruka na ebay-u, bez ikakvog odgovora. Planiram sacekati jos koji dan i otvoriti case pa me zanima kakva je procedura oko toga i povratka novca, sta predociti kao dokaz i sl?
Unaprijed se izvinjavam ako je nedavno bilo ovakvo pitanje...
-
quarterback
#6094 Re: eBay - Vaša iskustva
ja nisam puno toga narucio sa trackingom medjutim procitao sam ovdje da ljudi koji imaju vise iskustva kazu da tracking ponekad i ne pokazuje realno stanje
koji ti pise datum deliveryja?
ja uvijek cekam do kraja roka za zalbe a to je zadnji dan deliveryja + 30 dana
tacnije sacekam oko 5 dana do isticanja roka i potom otvaram case, evo ti tekst jednog casea
Hi XX
Here's what just happened:
We're sorry to hear that you haven't received XXXXXXXXXXXXXX. You've opened a request, and we've notified the seller that you've requested a refund for the item.
Here's what you need to do next:
Please allow a few days for the seller to respond to your request in the eBay Resolution Center.
If the seller doesn't respond or if you aren't satisfied with the seller's response to your request by Nov 18, 2014, please let us know. On that date, you can escalate your request to eBay Customer Support. A customer support agent will then review your request and get back to you with a decision within 48 hours.
What you should know:
If we don't hear from you by Dec 11, 2014, we'll assume that things have been resolved, and your request will be closed. Note that once a request is closed, you won't be eligible for a refund through the eBay Money Back Guarantee for the item.
Mislim da ne trebas nista dokazivati, ima tracking number pa ebay sam moze da vidi gdje je posiljka tj da nije dosla u Austriju
koji ti pise datum deliveryja?
ja uvijek cekam do kraja roka za zalbe a to je zadnji dan deliveryja + 30 dana
tacnije sacekam oko 5 dana do isticanja roka i potom otvaram case, evo ti tekst jednog casea
Hi XX
Here's what just happened:
We're sorry to hear that you haven't received XXXXXXXXXXXXXX. You've opened a request, and we've notified the seller that you've requested a refund for the item.
Here's what you need to do next:
Please allow a few days for the seller to respond to your request in the eBay Resolution Center.
If the seller doesn't respond or if you aren't satisfied with the seller's response to your request by Nov 18, 2014, please let us know. On that date, you can escalate your request to eBay Customer Support. A customer support agent will then review your request and get back to you with a decision within 48 hours.
What you should know:
If we don't hear from you by Dec 11, 2014, we'll assume that things have been resolved, and your request will be closed. Note that once a request is closed, you won't be eligible for a refund through the eBay Money Back Guarantee for the item.
Mislim da ne trebas nista dokazivati, ima tracking number pa ebay sam moze da vidi gdje je posiljka tj da nije dosla u Austriju
-
amunike
#6095 Re: eBay - Vaša iskustva
Druze hvala puno na brzom odgovoru, puno si mi pomogao za dalje. Estimated delivery je bio proslog četvrtka, 06. novembra, kontam sačekati još 10ak dana, u međuvremenu jos jednom kontaktirati sellera, i onda na kraju pokrenuti case. Valdja nece biti prerano, ali ne da mi se cekati mjesec zbog ovog bezobrazluka sa ignorisanjem mojih poruka.
-
quarterback
#6096 Re: eBay - Vaša iskustva
nista drugar, ja obicno iscrpim sve varijante prije otvaranja casea upravo radi toga sto raja pise i ovdje ne temi, ne odgovara ni meni ni nikome od nas da BIH dodje na los glas ....
sve najbolje
sve najbolje
-
zippoo87
#6097 Re: eBay - Vaša iskustva
kupio sam dvi konektor jos 22. septembra i jos mi ne dolazi
pokusavao sam da kontaktiram prodavaca,ali nemam tu mogucnost dole,nema mi onog prozora
kao pise da ima neki problem sa ovim prodavacom a pokrenuo sam i case na paypalu,jer ima vise od 45 dana od uplate
evo slika,ne mogu kontaktirati prodavaca
http://pokit.org/get/?6846ae1d81b15f7ad ... 9be7d6.jpg
a tamo kada sam otvarao slucaj,napisao sam da cu zatvoriti,ako dodje u medjuvremenu
edit.kontaktirao sam,ipak je do mene bilo...trebao sam kliknuti na "contact seller" ispod a ne ici direktno na link prodavaca
pokusavao sam da kontaktiram prodavaca,ali nemam tu mogucnost dole,nema mi onog prozora
kao pise da ima neki problem sa ovim prodavacom a pokrenuo sam i case na paypalu,jer ima vise od 45 dana od uplate
a tamo kada sam otvarao slucaj,napisao sam da cu zatvoriti,ako dodje u medjuvremenu
edit.kontaktirao sam,ipak je do mene bilo...trebao sam kliknuti na "contact seller" ispod a ne ici direktno na link prodavaca
-
CooK
#6098 Re: eBay - Vaša iskustva
Drago mi je sto si to rijesio ali mi nije jasno zasto si platio 3.88$ kada si za te pare mogao i ovdje kupiti(5-6KM). Evo ovaj ti ima pozlacene konektore a kosta 1.28$: http://www.ebay.com/itm/DVI-Male-to-HDM ... 2342d58d5dzippoo87 wrote:kupio sam dvi konektor jos 22. septembra i jos mi ne dolazi
- ja nisam ja
#6099 Re: eBay - Vaša iskustva
Koliko vremena treba da legnu na karticu pare vracene paypalom. 4 dana i nista. Na paypal racunu se vide ali na kartici nema
-
radiostar
#6100 Re: eBay - Vaša iskustva
ja nisam ja wrote:Koliko vremena treba da legnu na karticu pare vracene paypalom. 4 dana i nista. Na paypal racunu se vide ali na kartici nema
koliko ja znam, krajem mjeseca se automatski pare sa paypal-a prebacuju na karticu, ako neces da cekas onda placas proviziju 5 $
a mozda i grijesim