IRAN

Post Reply
Tkd

#6076 Re: IRAN

Post by Tkd »

@ZV KELi

I meni to nije nikada bilo jasno. neko je spomenuo Pakistan mislim na ovoj temi. Oni imaju atomsku bombu, zato ih ne diraju :lol:

Da, sigurno je Islamska republika Iran bacila atomsku bombu i pobila preko 100.000 ljudi, a ne najveća "demokratska" država, kakvo licemjrstvo gdje ratom želiš navodni mir.

Nije niko naivan, nemamo mi BBC i CNN :zjev:
bogoljub

#6077 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Ne može Iran ojačati kao Turkye nikada tako brzo.
Turkye je na američkom i izraelskom budžetu!
kusur

#6078 Re: IRAN

Post by kusur »

bogoljub wrote:Ne može Iran ojačati kao Turkye nikada tako brzo.
ok ti pricas iz nekih globalnih geo-ovo-ono-politickih sfera...ja ti vise gledam na obicne ljude :) recimo mislis da je ljepse Irancu u Teheranu gdje nema pristup ev lupam youtube, skype-u, facebooku...gdje ima problema ako kaze nesto pogresno, gdje ne moze praviti biznis sa svim zemljama svijeta...
ili jednom Turcinu u Istanbulu koji je prispio gdje god krene, pravi poslove s Evropom, Amerikom, Rusijom, Arapima?
o tome pricam, ja znam da bih izmedju Istanbula i Teherana birao Istanbul, iako su oba grada prelijepa. Ali Iranci jednostavnu nemaju tu slobodu kao neke druge zemlje regiona.

a sad, jesul Turci na USA ili Izrael budget, to niko ne zna zasigurno, al svakako da su svojom politikom priskrbili USA milijarde...a ne vidim da se nesto bune oko toga, naprotiv :)
Nivri

#6079 Re: IRAN

Post by Nivri »

japin_mutapi wrote:nuklearni iran je veča opasnost za saudiju pakistan tursku i druge muslimanske zemlje u regionu nego za izrael i evropu ili ameriku
Tacno.
Zato sam za opciju da te drzave primire Iran. Mi cemo im pomoci logisticki koliko mozemo.

Prica se ovo-ono, ali sustina je da SAD su jedina drzava koja brine za svjetski mir i sigurnost, i trajni smo garant istoga.
Tkd

#6080 Re: IRAN

Post by Tkd »

Da, da, SAD je jedina država koja ima takvo vojsku da se svugdje ubaciva gdje ima neku materijalnu korist. To je čisti paravan da se dokopaju bolje pozicije da bi kasnije mogli ucjenjivati mnoge.

Iran je jedina država koja otvoreno govori o tome kako jeste.

Turska, Erdogan je napadao Izrael javno, no nestao je tek tako s tim napadima, zato sam mu i izašao iz grupe na facebooku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mrtvac Krvnik

#6081 Re: IRAN

Post by Mrtvac Krvnik »

Prica se ovo-ono, ali sustina je da SAD su jedina drzava koja brine za svjetski mir i sigurnost

:thumbup: :thumbup:
bogoljub

#6082 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Tkd wrote:Da, da, SAD je jedina država koja ima takvo vojsku da se svugdje ubaciva gdje ima neku materijalnu korist. To je čisti paravan da se dokopaju bolje pozicije da bi kasnije mogli ucjenjivati mnoge.

Iran je jedina država koja otvoreno govori o tome kako jeste.

Turska, Erdogan je napadao Izrael javno, no nestao je tek tako s tim napadima, zato sam mu i izašao iz grupe na facebooku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6083 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

ZV Keli wrote:
japin_mutapi wrote:nuklearni iran je veča opasnost za saudiju pakistan tursku i druge muslimanske zemlje u regionu nego za izrael i evropu ili ameriku
Odakle izvirete Boga vam ? Sto se niko od vas ne buni sto se Amerika,Izrael i ostali njihovi saveznici naoruzavaju tim oruzjem nego samo serete da prostite kako Iran ima takvo oruzanje. Vjerovatno isprani mozgovi stranih medija.
samo konstatujem činjenicu
činjenica je takođe da iran izvozi svoju šitsku revoluciju gdje god može a pogotovu u zemlje u svome okruženju (irak sirija liban bahrein s. arabija jemen afganistan pakistan ...) i tako povečeva svoj uticaj na političkom ekonomskom i vojnom polju
ta politika je glavni razlog napetosti i netrpeljivosti između država i naroda u regiji kao i između sunita i šita
u današnjem vremenu
Tkd

#6084 Re: IRAN

Post by Tkd »

Zašto niko od uvaženih moderatora ne promjeni naziv ove teme ili ako su u nemogućnosti neka to odradi admin u Islamska republika Iran.

Ovo nije nikakvo provociranje, nego volim preciznost i tačnost. Zamislite nego u 21 vijeku napiše temu samo Bosna, a gdje je Hercegovina ?

Hvala.

@ japin_mutapi

Šiti javno govore o svojoj antipatičnosti prema Sunitima. :thumbup:
Klavikula

#6085 Re: IRAN

Post by Klavikula »

Nivri wrote:
Tacno.
Zato sam za opciju da te drzave primire Iran. Mi cemo im pomoci logisticki koliko mozemo.

Prica se ovo-ono, ali sustina je da SAD su jedina drzava koja brine za svjetski mir i sigurnost, i trajni smo garant istoga.
ojj jebem ti pa ne mogu vjerovati, da je neko reko mlijeko je crno, secer je slan, Real je bolji od Barce pa da se covjek zamisli, mozda i jeste, al reci da je SAD jedina drzava koja brine za svjetski mir i da je trajni garant istog dok ovi vode ili su vodili osvajacke ratove na svim kontinentima je vrhunac gluposti..fakat, ocekivo sam da mogu svasta procitati na forumu, al ne i ovo...
asurbanipal

#6086 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Mrtvac Krvnik wrote:Prica se ovo-ono, ali sustina je da SAD su jedina drzava koja brine za svjetski mir i sigurnost

Jesu, kako da ne... 8-)
mrAdil

#6087 Re: IRAN

Post by mrAdil »

japin_mutapi wrote: samo konstatujem činjenicu
činjenica je takođe da iran izvozi svoju šitsku revoluciju gdje god može a pogotovu u zemlje u svome okruženju (irak sirija liban bahrein s. arabija jemen afganistan pakistan ...) i tako povečeva svoj uticaj na političkom ekonomskom i vojnom polju
ta politika je glavni razlog napetosti i netrpeljivosti između država i naroda u regiji kao i između sunita i šita
u današnjem vremenu
Iran je revoluciju na svom terenu davno zavrsio i za razliku od arapskih zemalja je neovisan. Nije arapskim zemljama potrebna nikakva revolucija sa strane dok god taj narod ne sazri i uzdigne se iznad ove turobne svakodnevnice koju prolazi.
I druge, nearapske, muslimanske zemlje sa izuzetkom Afganistana i Somalije su daleko ispred arapskih. Zasto? Zato sto arapi od svojih vladara ne smiju ni pisnuti i neprestalno traze krivca u drugima da bi oprali svoju nemoc.
ikota

#6088 Re: IRAN

Post by ikota »

Mrtvac Krvnik wrote:Prica se ovo-ono, ali sustina je da SAD su jedina drzava koja brine za svjetski mir i sigurnost

jesi jeo gljiva?
Cyrax

#6089 Re: IRAN

Post by Cyrax »

Taj cuvar mira i sigurnosti gdje prste upetlja zagine do milion a nekad i vise ljudi. Jedna od rijetkih drzava koja se moze pohvaliti da su skoro istrijebili neki narod.
Tkd

#6090 Re: IRAN

Post by Tkd »

Demokracija via demokratija

Islamska republika Iran, da napomene samo.
amoninan

#6091 Re: IRAN

Post by amoninan »

bogoljub wrote:Ne može Iran ojačati kao Turkye nikada tako brzo.
Naravno da ne može, kad je vodi gomila nesposobnjakovića na tom polju ma čelu s Hamneijem.
S ekonomskom platformom s kojom je Mousavi nastupio na prošlim izborima bi imali dobru šansu da riješe nagomilane probleme u tom polju. Naravno u kombinaciji s promjenom vanjsko-političkog kursa.

Možda, u filmovima.
Challenger__

#6092 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

amoninan
Naravno u kombinaciji s promjenom vanjsko-političkog kursa.
Evo još jednog koji od lava očekuje da se ponaša kao miš.
amoninan

#6093 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan

Eki lava :D
no eto ako bi se koristio tvojom terminologijom, i prihvatio kontekst koji si nametnuo ( a koji si ofulao), lisica je riječ koja je mnogo bliža opisu do miša.
Challenger__

#6094 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

amoninan wrote: Eki lava :D
no eto ako bi se koristio tvojom terminologijom, i prihvatio kontekst koji si nametnuo ( a koji si ofulao), lisica je riječ koja je mnogo bliža.
Mnogi lavovi koji su se ponašali kao lisice su mutirali u pacove. Tako da ...

... molim lijepo.
amoninan

#6095 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote: Eki lava :D
no eto ako bi se koristio tvojom terminologijom, i prihvatio kontekst koji si nametnuo ( a koji si ofulao), lisica je riječ koja je mnogo bliža.
Mnogi lavovi koji su se ponašali kao lisice su mutirali u pacove. Tako da ...

... molim lijepo.
Mnogi koji su utripali da su lavovi, završili su kao žohari nakon deratizacije. Iluzije ne traju vječno. Povratak u realnost je često jako surov.

.... molim lijepo.
Challenger__

#6096 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

amoninan wrote:
Mnogi koji su utripali da su lavovi, završili su kao žohari nakon deratizacije. Iluzije ne traju vječno. Povratak u realnost je često jako surov.

.... molim lijepo.
Svijet opstoji na lavovima, a ne na mutiranim vrstama.
Dok je lavova, biće i svijeta.

Adio.
amoninan

#6097 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:

.... molim lijepo.
Svijet opstoji na lavovima, a ne na mutiranim vrstama.
Dok je lavova, biće i svijeta.

Adio.
Prosu kafu...
Strašan si, materemi.
asurbanipal

#6098 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:Naravno u kombinaciji s promjenom vanjsko-političkog kursa.
Prema kome promijeniti kurs ? Prema Zapadu ? Uradio je to i Gadaffi pa je završio sa motkom u pakašu. Znam, reći ćeš bilo je kasno, pa i da je ranije to uradio misliš da ne bi isto ili gore završio.
Ta promjena, kako ti kažeš, bi predstavljala podilaženje skoro svim zahtjevima koje je Zapad stavio na sto Iranu, da sljedeće korake ne bih nabrajao, ukratko rečeno "uvlačenje u pakaš", kao što to rade danas nazovi mnoge "muslimanske zemlje". I još kažu da je to dobro za nas.
Bodkin

#6099 Re: IRAN

Post by Bodkin »

Challenger__ wrote:
amoninan
lav :lol:

asurbanipal wrote:
amoninan wrote:Naravno u kombinaciji s promjenom vanjsko-političkog kursa.
Prema kome promijeniti kurs ? Prema Zapadu ? Uradio je to i Gadaffi pa je završio sa motkom u pakašu. Znam, reći ćeš bilo je kasno, pa i da je ranije to uradio misliš da ne bi isto ili gore završio.
Ta promjena, kako ti kažeš, bi predstavljala podilaženje skoro svim zahtjevima koje je Zapad stavio na sto Iranu, da sljedeće korake ne bih nabrajao, ukratko rečeno "uvlačenje u pakaš", kao što to rade danas nazovi mnoge "muslimanske zemlje". I još kažu da je to dobro za nas.
da, promjena jer nazovi to kako hoces ali bolje je biti sa njima nego protiv njih. bliza i dalja historija je to potvrdila ;-)
ZV Keli

#6100 Re: IRAN

Post by ZV Keli »

Klavikula wrote:
Nivri wrote:
Tacno.

ojj jebem ti pa ne mogu vjerovati, da je neko reko mlijeko je crno, secer je slan, Real je bolji od Barce pa da se covjek zamisli, mozda i jeste, al reci da je SAD jedina drzava koja brine za svjetski mir i da je trajni garant istog dok ovi vode ili su vodili osvajacke ratove na svim kontinentima je vrhunac gluposti..fakat, ocekivo sam da mogu svasta procitati na forumu, al ne i ovo...

:thumbup: Ja ne znam sto se ti ja,occupy,bogoljub i jos par momaka uopste i nerviramo i ubjedjujemo sa momcima koji su ocigledno isprana mozga,provokatori nisu jer pisu svoje misljenje. Nek im bude,Iran je losa Amerika je divna,mila :-)
Post Reply