nauticamid wrote: ↑26/08/2026 21:36
drug_profi wrote: ↑26/08/2026 20:07
nauticamid wrote: ↑26/08/2026 18:59
koja ce budala uletiti za 45 posto, a da nema kontrolni paket I da ne moze odlucivati?
Sve bi ovi drugovi rasprodali...
Budala koja zna da ima jos 10% free floata.
onda je lakse prodati odmah 51 posto nego glumiti laznog patriotu, kao Ono 45 nama, 45 njima, kad ono jbg, kupise 6 posto od druga profija I jebase nas( kao ono nismo znali).
Je li tako?
Drzava treba da zadrzi što više, a više od 45% ne može jer niko ne bi kupio preostalo.
I ne bi svako prodao. Mnogi bi radije uzivali u prihodima.
Lažni patriotizam je to što vi glumite.
Nećete skuplju struju. Treba reorganizovati preduzeće, samnjiti broj zaposlenih, povecati produktivnost itd.
Kad vam se kaze da je gubitak veci nego sto su bruto plate za godinu dana, sto ce reci kad bi svi radili volonterski opet bi u minusu bili, onda opet imate neke ideje koje su djecijeg nivoa. Ono durim se...
Baska sto smo svi svjesni da drzavni menadzment nece i ne moze nikad zavesti red i poceti praviti profit od kojih bi se gradila nova postrojenja.
Dakle šta ostaje nama koji zelimo da BiH ima svoje kapacitete i svoju struju?
Prodati paket stranom investitoru i to strogo odabrati nekog od RWE, Enel, EDF, E.ON, Iberia i sl... znači ne tašna-mašna već nekog iz top 10 EU elektroenergetskih korporacija. Oni će napraviti ono što mi ne znamo i nećemo, početi praviti profit, i onda će svi dioničari uživati u tom profitu. Država će imati velike prihode sa kojima može raditi subvencije ako bude potrebno. Imaćeš članove NO koji će i dalje kontrolisati da se ne radi nešto protiv interesa firme tj. države. Imaš FERK koji će odlučivati kolika cijena struje može biti.
E to je patriotizam care, a ne daj mi jeftine struje a boli me kurac odkle će se nabaviti...
Dotjerala dara cara do duvara... nema više.