BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- branimir stulic
#6076 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne znam cemu vise polemike.. Izabrali, zaigrali... sta ces. Idemo dalje. Sreca pa mi na tim mjestima imamo mrak igrace....
-
Nota
#6077 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I ako je prijateljska, utakmica je zvanicna,jer je to termin FIFE
- swarley_s
#6078 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma zaboli me za njega ( nije mi ni rod ni broj ni padez
) nego me interesuje kakva su pravila.
I da spomenem da klixovci sire dezinformacije, jebu narod u mozak
A mozda i Marjan i oni misle - eto zvanicno se ODLUCIO za koga ce igrati, pa je stoga izgubljen za nas.
A teoretski bi mog´o.
Sve i da hoce, mora traziti dozvolu od Dzeke i Spahe, oni su ga prekrizili preko tvitLera
I Oggi, da ga ne zaboravim
I da spomenem da klixovci sire dezinformacije, jebu narod u mozak
A mozda i Marjan i oni misle - eto zvanicno se ODLUCIO za koga ce igrati, pa je stoga izgubljen za nas.
A teoretski bi mog´o.
Sve i da hoce, mora traziti dozvolu od Dzeke i Spahe, oni su ga prekrizili preko tvitLera
I Oggi, da ga ne zaboravim
-
zlajapravaraja
#6079 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I imacemo uvijek, jer je istorijski tako. Stoga puno srece u jednoj reprezentaciji koja ce postati prosjecna kad Kosovari odu igrati za Kosovobranimir stulic wrote:Ne znam cemu vise polemike.. Izabrali, zaigrali... sta ces. Idemo dalje. Sreca pa mi na tim mjestima imamo mrak igrace....
Da nam je sad prigrabiti ove odbrambene malog Hajrovica, Bicakcica i Kolasinca, i imacemo s njima, Mujdzom i Vranjesom beton odbranu za sljedecih 10 godina.
-
InaravnoDzej
#6080 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I prijateljska utakmica je zvanična utakmica._terminaš_ wrote:Ništa prijateljske, samo ako je zvanična u pitanju onda ne može zaigrati za nas.swarley_s wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/haris- ... /130206165MOSALJOZE wrote: Ako nastupe u prijateljskoj onda ima još šanse,a ako u kval. ili na SP ili EP onda ništa
evo kliksovci pisu da to nije tako... ?!
Ko je sad u pravu?
- Mikady
#6081 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
swarley_s wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/haris- ... /130206165MOSALJOZE wrote:Ako nastupe u prijateljskoj onda ima još šanse,a ako u kval. ili na SP ili EP onda ništaKontra__ wrote:Ako je administrativno moguce ja sam za, za dobrobit repke preso bih i preko njihovog supakluka, no ne znam ni koliko ce vise u Savezu biti prema njima otvoreni i spremn na pregovore jer su sada pogazili rijec. (s pravo naravno, mislim na Savez)!
evo kliksovci pisu da to nije tako... ?!
Ko je sad u pravu?
On je prije par dana rekao dolzim u Ljubljanu jedva cekam pricao sam kapitenom Spahicem, jedva cekam da upoznam ostale rep. BIH itd... i onda ćorak svim bosancima
Tekma u klf. barazu, na SP ili EP itd.. pobogu i Izmet je igrao protiv Tunisa prijateljsku pa imao je pravo da prica nama suplje kao nije sve izgubljeno ali ja cu malo da igram za SvicuI prijateljska utakmica je zvanična utakmica.
-
Nuken
#6082 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jest da m je Seferovic rodak al je pravo govno kad moram lajati ovako.Neki dan pricao mu sa starim a on kao rek'o da mu je bolje u Svici i da ovde nebi uspio nikad kao sto je tamo "uspio".
nema pravo nastupa vise za nas.gotovo je sa njim jebat ga nije Mesi pa da ga molimo.Za repku se igra srcem i nema tu premisljanja!
nema pravo nastupa vise za nas.gotovo je sa njim jebat ga nije Mesi pa da ga molimo.Za repku se igra srcem i nema tu premisljanja!
-
Kontra__
#6083 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ljudi brkaju "zvanicna" i "takmicarska" al' hajd.
Jones je igrao za Njemacku u zvanicnoj ali ne i takmicarskoj, dakle prijateljskoj, pa je opet mogao igrati i igra za USA. Je l' sad OK?
No nebitno, mali ako zeli igrati, zna sta mu je ciniti, ako ne - ko ga...
Jones je igrao za Njemacku u zvanicnoj ali ne i takmicarskoj, dakle prijateljskoj, pa je opet mogao igrati i igra za USA. Je l' sad OK?
No nebitno, mali ako zeli igrati, zna sta mu je ciniti, ako ne - ko ga...
- denimb
#6084 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koji je kuac ba pojedincima,,,ima li potrebe da liku mijenjate ime u "Izmet"...
Malo dostojanstva ako nista, ipak mu je buraz "nas".
Malo dostojanstva ako nista, ipak mu je buraz "nas".
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#6085 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nuken wrote:Jest da m je Seferovic rodak al je pravo govno kad moram lajati ovako.Neki dan pricao mu sa starim a on kao rek'o da mu je bolje u Svici i da ovde nebi uspio nikad kao sto je tamo "uspio".
@denimb
Posto znam da se odnosi na mene, da odmah i odgovorim
Dosadilo slusati price oko totalno nebitnih likova, za mene je bas to Izmet, bez obzira na njegovo ime, isto kao i njegov kolega Sead. Uostalom kakav covjek moze uraditi ono sto su ova dva?Nakon posjete Dzeke i ekipe su bukvalno obecali da ce igrati za BiH ( samo ganjaju papire ) a sutra uradili drugo ? IZMET to je jedini pravi odgovor
Slagali im u oci
Uostalom nisu vrijedni spoemena niti bilo kakvog vezivanja za dres Bosne, oni su rekli sta su i za mene su stranci isto kao sto su Mesi i Ronaldo.
Neka im je sretno i daleko kuca.
- Mikady
#6086 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
@Yahel i za mene je Izmet
Izvinjavam se ljudima koji imaju ime Izet, nije nista osobno
- and
#6087 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ne treba momka vrijeđati.izabrao je da igra za reprezentaciju koso.,pardon švajcarske i ne treba ga na ovoj temi spominjati.imamo dovoljno nada koje treba pratiti i spominjati na ovoj temi,a koji imaju bih u srcuMikady wrote:@Yahel i za mene je Izmet![]()
-
juventus
#6088 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Čuj Izmet...
Jedna od jačih izvala u zadnje vrijeme ovdje...

Jedna od jačih izvala u zadnje vrijeme ovdje...
- denimb
#6089 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma kazem da nije uopce lijepo vrijeđati nekoga ko ce ionako propasti...Yahel wrote:Nuken wrote:Jest da m je Seferovic rodak al je pravo govno kad moram lajati ovako.Neki dan pricao mu sa starim a on kao rek'o da mu je bolje u Svici i da ovde nebi uspio nikad kao sto je tamo "uspio".
nema pravo nastupa vise za nas.gotovo je sa njim jebat ga nije Mesi pa da ga molimo.Za repku se igra srcem i nema tu premisljanja!![]()
![]()
@denimb
Posto znam da se odnosi na mene, da odmah i odgovorim![]()
Dosadilo slusati price oko totalno nebitnih likova, za mene je bas to Izmet, bez obzira na njegovo ime, isto kao i njegov kolega Sead. Uostalom kakav covjek moze uraditi ono sto su ova dva?Nakon posjete Dzeke i ekipe su bukvalno obecali da ce igrati za BiH ( samo ganjaju papire ) a sutra uradili drugo ? IZMET to je jedini pravi odgovor![]()
Slagali im u oci
Uostalom nisu vrijedni spoemena niti bilo kakvog vezivanja za dres Bosne, oni su rekli sta su i za mene su stranci isto kao sto su Mesi i Ronaldo.
Neka im je sretno i daleko kuca.
Dostojanstvo mnogo vrijedi, lijepo to rece Marijan: "da se nesto vrijedno desava na utakmici ne bih to ni spomenuo"...a pricao je o ulasku Seferovica u igru...
- jeza u ledja
#6090 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Prijateljska utakmica je zvanicna utakmica, ali nije takmicarska. Samo takmicarske se racunaju.InaravnoDzej wrote: I prijateljska utakmica je zvanična utakmica.
Bila price o tome X puta.
- dječak sa šibicama
#6091 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Upravo tako, FIFA termin prijateljska = zvanicna utakmica.Nota wrote:I ako je prijateljska, utakmica je zvanicna,jer je to termin FIFE
- Mikady
#6092 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koji je gori od vas 2dječak sa šibicama wrote:Upravo tako, FIFA termin prijateljska = zvanicna utakmica.Nota wrote:I ako je prijateljska, utakmica je zvanicna,jer je to termin FIFE
Kao sto napisa @ jeza X puta o tome ali dzaba treba vama izgleda XXX puta
- cyprus
#6093 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jah, Izmet... svaka vam čast 
- jeza u ledja
#6094 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Vidim i Sa-x se pridruzio sirenju dezinformacija.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/haris- ... /130206165
Na osnovu cega? Gdje ste procitali pravila? Rekao Marijan?
8 Change of Association
1. If a Player has more than one nationality, or if a Player acquires a new
nationality, or if a Player is eligible to play for several representative teams
due to nationality, he may, only once, request to change the Association for
which he is eligible to play international matches to the Association of another
country of which he holds nationality, subject to the following conditions:
a) He has not played a match (either in full or in part) in an official
competition at “A” international level for his current Association, and at
the time of his fi rst full or partial appearance in an international match
in an official competition for his current Association, he already had the
nationality of the representative team for which he wishes to play.
b) He is not permitted to play for his new Association in any competition
in which he has already played for his previous Association.
http://www.fifa.com/mm/document/affeder ... s2012e.pdf
Jel fino pise zvanicno takmicenje na nivou A reprezentacije?
Imate na mali milion mjesta, ukljucujuci Wikipediju
http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_eligibility_rules
Pise fino crno na bijelo i imate primjer naveden:
Friendly match appearances do not commit a player to one country (though a player is usually able to switch to another national side only if he held the nationality of the second country at the time he represented his first choice national team); Jermaine Jones played several friendlies for Germany in 2008 but has played for the United States since 2010/
Jedini razlog da Seferovic slucajno ne moze igrati za nas je da nema uopste nase drzavljanstvo, a koliko sam shvatio u ovakvim slucajevima ako ga sutra dobije jako je tesko dokazati da ga on u odredjenom trenutku nije imao. (znaci ne radi se o posjedovanju pasosa, vec o drzavljanstvu). Nevezano za to, svi zivi izvori govore da on ima dvojno drzavljanstvo, kao i svi dijasporasi u Svicarskoj i kao sto je on uostalom govorio ("sve sto treba da uradim je da se ispisem iz svicarske reprezentacije i igracu za BiH")
Nije mi jasno na osnovu cega se pisu ovi clanci, ali fakat? Nekom prahne i napise "ne moze vise igrati" i to je to? Provjerava li iko tvrdnje svojih navoda ili je sa-x samo jos jedan u nizu medija koji pridonose opstem amaterizmu sportskog novinarstva u BiH koje je jedan od glavnih prepreka razvoja naseg sporta.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/haris- ... /130206165
Na osnovu cega? Gdje ste procitali pravila? Rekao Marijan?
8 Change of Association
1. If a Player has more than one nationality, or if a Player acquires a new
nationality, or if a Player is eligible to play for several representative teams
due to nationality, he may, only once, request to change the Association for
which he is eligible to play international matches to the Association of another
country of which he holds nationality, subject to the following conditions:
a) He has not played a match (either in full or in part) in an official
competition at “A” international level for his current Association, and at
the time of his fi rst full or partial appearance in an international match
in an official competition for his current Association, he already had the
nationality of the representative team for which he wishes to play.
b) He is not permitted to play for his new Association in any competition
in which he has already played for his previous Association.
http://www.fifa.com/mm/document/affeder ... s2012e.pdf
Jel fino pise zvanicno takmicenje na nivou A reprezentacije?
Imate na mali milion mjesta, ukljucujuci Wikipediju
http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_eligibility_rules
Pise fino crno na bijelo i imate primjer naveden:
Friendly match appearances do not commit a player to one country (though a player is usually able to switch to another national side only if he held the nationality of the second country at the time he represented his first choice national team); Jermaine Jones played several friendlies for Germany in 2008 but has played for the United States since 2010/
Jedini razlog da Seferovic slucajno ne moze igrati za nas je da nema uopste nase drzavljanstvo, a koliko sam shvatio u ovakvim slucajevima ako ga sutra dobije jako je tesko dokazati da ga on u odredjenom trenutku nije imao. (znaci ne radi se o posjedovanju pasosa, vec o drzavljanstvu). Nevezano za to, svi zivi izvori govore da on ima dvojno drzavljanstvo, kao i svi dijasporasi u Svicarskoj i kao sto je on uostalom govorio ("sve sto treba da uradim je da se ispisem iz svicarske reprezentacije i igracu za BiH")
Nije mi jasno na osnovu cega se pisu ovi clanci, ali fakat? Nekom prahne i napise "ne moze vise igrati" i to je to? Provjerava li iko tvrdnje svojih navoda ili je sa-x samo jos jedan u nizu medija koji pridonose opstem amaterizmu sportskog novinarstva u BiH koje je jedan od glavnih prepreka razvoja naseg sporta.
-
muniza
#6095 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Stvarno ni ja više ne kontam ovaj medijski linč momaka. Još uvijek imaju pravo nastupa i ako im se ikad pošalje PRAVI poziv imamo siguran sam dvojicu od trojice ako ne i sve trojicu (Kolašinac, Seferović, Hajrović).
Ovaj poziv za druženje je jednostavno smiješan i omalovažavajući za svakog iole stasalog nogometaša.
Evo da napravim jednu usporedbu, neko će reći da nije baš na mjestu opisivati patriotizam na ovaj način ali usudit ću se.
Ti si momčić u vrhuncu snage, imaš dvije koke, obje te hoće.
Jedna je bula (BiH), pokrivena je, jako tajnovita, vidiš da je ona dobra, da razvaljuje.
Druga također gori s tim što je dosta liberalnija i direktnija (Švica/njemačka).
Prva te zove na druženje, kaficu i rahat lokum, priču, možeš je i pogledati al ne smiješ pipati. Ako joj prahne možda te izabere i odluči da se uda za tebe (uda, čitaj zaigraš u repci). Nakon par razgovora s njom uopšte nemaš sigurnost da će se ikada udati za tebe, kao da joj nije pretjerano stalo do tebe, ti si je na prvu zavolio ali opet, smiješ li rizikovati da ostaneš samac ako se opredjeliš za nju i otkantaš ovu drugu?
Druga, s njom si bio dok je bila maloljetna, dala ti je već da zabiješ. Opet te zove i direktna je i odlučna, kaže da te želi, siguran si i da ćeš ga zabiti (zabiti, igrati za nju). Ti pucaš od snage i želje i naravno prihvataš njen poziv jer ti nudi sve, i da zabiješ i da je oženiš dok ona prva ne zna bil srala il pišala, voliš je i draga ti je ali život ide dalje i ti radiš ono što je najbolje za tebe.
Treći igrač u svemu je nesuđena punica (Sušić) koja ti savjetuje da se razvedeš od "te kurave" (švica/njemačka) i izgubiš je zauvijek ali ti ne daje nikakvu nadu da će te primiti u svoju kuću osim na kafu.
Može se ovo protumačiti na više načina ali momak od dvadesetak godina želi da zabija, odnosno da igra a BiH tu opciju još nijednom od njih nije ponudila.
Niko se još nije ni udao ni oženio jer su igrali u prijateljskim tako da je sve otvoreno. Očekivati da je njihov patriotizam jak poput našeg, odnosno da će sve na svijetu zanemariti da bi igrali za nas je nerealno. Ja i sada vjerujem da je želja da igraju za BiH jača ali šta ćeš, kurava brža i konkretnija a oni željni zabijanja/igre.
Ovaj poziv za druženje je jednostavno smiješan i omalovažavajući za svakog iole stasalog nogometaša.
Evo da napravim jednu usporedbu, neko će reći da nije baš na mjestu opisivati patriotizam na ovaj način ali usudit ću se.
Ti si momčić u vrhuncu snage, imaš dvije koke, obje te hoće.
Jedna je bula (BiH), pokrivena je, jako tajnovita, vidiš da je ona dobra, da razvaljuje.
Druga također gori s tim što je dosta liberalnija i direktnija (Švica/njemačka).
Prva te zove na druženje, kaficu i rahat lokum, priču, možeš je i pogledati al ne smiješ pipati. Ako joj prahne možda te izabere i odluči da se uda za tebe (uda, čitaj zaigraš u repci). Nakon par razgovora s njom uopšte nemaš sigurnost da će se ikada udati za tebe, kao da joj nije pretjerano stalo do tebe, ti si je na prvu zavolio ali opet, smiješ li rizikovati da ostaneš samac ako se opredjeliš za nju i otkantaš ovu drugu?
Druga, s njom si bio dok je bila maloljetna, dala ti je već da zabiješ. Opet te zove i direktna je i odlučna, kaže da te želi, siguran si i da ćeš ga zabiti (zabiti, igrati za nju). Ti pucaš od snage i želje i naravno prihvataš njen poziv jer ti nudi sve, i da zabiješ i da je oženiš dok ona prva ne zna bil srala il pišala, voliš je i draga ti je ali život ide dalje i ti radiš ono što je najbolje za tebe.
Treći igrač u svemu je nesuđena punica (Sušić) koja ti savjetuje da se razvedeš od "te kurave" (švica/njemačka) i izgubiš je zauvijek ali ti ne daje nikakvu nadu da će te primiti u svoju kuću osim na kafu.
Može se ovo protumačiti na više načina ali momak od dvadesetak godina želi da zabija, odnosno da igra a BiH tu opciju još nijednom od njih nije ponudila.
Niko se još nije ni udao ni oženio jer su igrali u prijateljskim tako da je sve otvoreno. Očekivati da je njihov patriotizam jak poput našeg, odnosno da će sve na svijetu zanemariti da bi igrali za nas je nerealno. Ja i sada vjerujem da je želja da igraju za BiH jača ali šta ćeš, kurava brža i konkretnija a oni željni zabijanja/igre.
-
Stari
#6096 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne kontam sto se toliko lozite na te momke iz dijaspore... jer objektivno, nit su oni toliki nogometni kapaciteti da se zbog njihovog odsustva iz nasih redova rone mora gorkih suza ... a niti su opet monstrumi da ih se treba nazivati pogrdnim imenima zato sto se ne osjecaju onako kako smo mi sebi ufurali da bi se morali osjecati ....
Nekako, ili ja to sebi sad umisljem ali mensecini isti nickovi koji ovdje svrsavaju na Seferovica, Hajrovice, Kolasinca ... istovremeno ne propustaju ni jednu priliku da se sprdaju i izrigavaju na racun igraca tipa Avdije, Svrake i ostalih autenticnih BiH igraca poniklih na Grbavici, Bilinom Polju idr ...
Fakat ne kontam ...jel dotle doslo pobogu ljudi ?
Nekako, ili ja to sebi sad umisljem ali mensecini isti nickovi koji ovdje svrsavaju na Seferovica, Hajrovice, Kolasinca ... istovremeno ne propustaju ni jednu priliku da se sprdaju i izrigavaju na racun igraca tipa Avdije, Svrake i ostalih autenticnih BiH igraca poniklih na Grbavici, Bilinom Polju idr ...
Fakat ne kontam ...jel dotle doslo pobogu ljudi ?
-
Fauja Singh
#6097 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nevjerovatno koliko se prasine diglo oko ovog Seferovica, te prvo hoce li doci, pa kad se odlucio za Svicu iscekivalo se hoce li uci u igru, pa kad je usao onda rasprava na vise tema jel izgubljen za nas...
ko ga ba *ebe, isto kao da je Messi.
Talenat jeste ali bilo je i vecih talenata pa su propadali ko kauc, 20 mu godina a vec se dvije godine *ebe po posudbama gdje je dao ukupno 2 gola i to za Xamax.
Pjanic je u njegovim godinama imao 32 odigrane utakmica za Metz i 90 za Lyon koji je dominirao u Francuskoj ligi i izbacivao Real Madrid u osmini finala lige prvaka, i to njegovim golom. Sa 22 godine ima preko 40 odigranih utakmica za Romu i vec je uveliko stekao ime...
Seferovic treba jos pure jesti da bi danas-sutra bio bitan igrac pa makar i za jedan Xanax ili Lecce gdje je bio na posudbama, a da ne govorim o trenutnom njegovom klubu Fiorentini ili reprezentaciji.
Talenat jeste ali bilo je i vecih talenata pa su propadali ko kauc, 20 mu godina a vec se dvije godine *ebe po posudbama gdje je dao ukupno 2 gola i to za Xamax.
Pjanic je u njegovim godinama imao 32 odigrane utakmica za Metz i 90 za Lyon koji je dominirao u Francuskoj ligi i izbacivao Real Madrid u osmini finala lige prvaka, i to njegovim golom. Sa 22 godine ima preko 40 odigranih utakmica za Romu i vec je uveliko stekao ime...
Seferovic treba jos pure jesti da bi danas-sutra bio bitan igrac pa makar i za jedan Xanax ili Lecce gdje je bio na posudbama, a da ne govorim o trenutnom njegovom klubu Fiorentini ili reprezentaciji.
- Muhamed Đakmić
#6098 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Haris će za nepuni mjesec napuniti 21 godinu. Ne kažem da to puno znači, ali karijera mu definitivno ne ide uzlaznom putanjom.
-
muniza
#6099 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Meni je od svih Kolašinac najinteresantniji, njega bi bilo šteta zijaniti ove ostale ne znam šta bi reko.
-
Stari
#6100 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne znam zasto ...ali onu gore metaforu o BiH reprezentaciji kao o buli sa zarom i feredzom kojoj je povjerena uloga da je prije ili kasnije poguzi neki od ovih loptaskih "MegaStarova" .... ne mogu prokuhati ni sa sodom bikarbonom.
Ne mogu i gotovo ... treba biti malo izvaljen sa baglama pa uloge u metaforama davati
na taj nacin ...reprezentacija = Bula .......... Dijasporac= jebach, zigolo , playboy ...
e YBM-liga 
Ne mogu i gotovo ... treba biti malo izvaljen sa baglama pa uloge u metaforama davati
na taj nacin ...reprezentacija = Bula .......... Dijasporac= jebach, zigolo , playboy ...