koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
KB9

#6076 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

e vala nek sam cuo da neki rade dekante samo da bi radili dekante, ne smeta im sto su u gubitku kao, hobi i usrecuju ljude :lol:
njonjica

#6078 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by njonjica »

konektovan wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
konektovan wrote:Pa ona je i napravila tu grupu da bi samo "ona" mogla prodavati. Kod nje mozes kupiti bilo koji parfem....
Nije tačno, svi mogu prodavati svoje a šta ima loše u tome da ona može prodavati parfeme? I drugi imaju koristi, od preprodaje svojih parfema i dekanata i svega ostalog. Šta ima loše u tome što ne dozvoljava dilerima parfema da dilaju u njenoj grupi? kao,trebala bi dozvoliti jel? Ma dajte... nikad vam ugoditi.
Izvini, jesi li to ti?!
Jedini diler je ona, i tu sva prica pocinje i zavrsava...
Nije tacno...clan sam grupe i tvrdim da nije tacno to sto govoris. Ne prodaje samo Merima, i ostali stavljaju ponude za nove, koristene i dekantirane parfeme.
KB9

#6079 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

šatirana_ljubičica wrote:.
ne pisi mi privatne poruke, sve sto imas komotno pisi ovde ako mislis da te administracija nece sankcionisat

prodavanje magle kod mene ne pali sto znaci da dekanti kojima se ljudi bave da bi mogli ic svojevoljno u minus dodju prilicno tuzan stav za objasnit sve o cemu se pisalo, zao mi je
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6080 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

KB9 wrote:
ne pisi mi privatne poruke, sve sto imas komotno pisi ovde ako mislis da te administracija nece sankcionisat

prodavanje magle kod mene ne pali sto znaci da dekanti kojima se ljudi bave da bi mogli ic svojevoljno u minus dodju prilicno tuzan stav za objasnit sve o cemu se pisalo, zao mi je
Je li i tebi???? :mrgreen: Neko ne moze da prihvati drugacije mišljenje, ocito....
šatirana_ljubičica

#6081 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by šatirana_ljubičica »

KB9 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:.

Napisala sam ti privatnu poruku SAMO iz razloga da ne zachatavam temu jer je tema ''koje mirisalce koristite'' a ne '' fb grupa parfemologija''.
To što neko a pri tom sam mislila na sebe dođe u poziciju da uđe u minus ako dekantira neki parfem, to se dešavalo, nije pravilo, ne dešava se uvijek, ali desi se. Meni se uglavnom to desi jer vidim želje članova i onda želim da im pronađem taj parfem da bi ga izdekantirali ali ne mogu baš povoljnije da ga nađem a sa druge strane ne bih da stavim preveliku cijenu dekanta ili isti takav parfem na kraju krajeva ne ode sav, a ja sam ga već platila i ne treba mi taj parfem npr.u kolekciji ali eto.... ostane. Ali, s obzirom da sam ja to pokrenula i okupila parfemoljupce, spremna sam i na takve stvari zarad ideje i ljubavi prema parfemima.I to je meni u redu. Tebi ili bilo kome drugome, ne mora biti.
Uostalom, ne znam ni zašto ti objašnjavam, valjda iz nekog respekta šta li.
Ali sad ideš hladno na blok.
housetent

#6082 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

Ja sam od Merime kupio npr chanel allure homme sport eau extreme 10 ml za 17 maraka i the one 10 ml za 10 km.na piku eau extreme kosta oko 170 km The one je 100.Znaci nevidim da je mogla ista zaraditi na njima pogotovo na chanelu,bocice isto kostaju.Ne branim nikoga samo pricam realno,ne znam sto napadate zenu.
housetent

#6083 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

black wrote:
DaffyDuck wrote:U Plazi u BBI su ubacili Tom Ford parfeme pa pogledaj.
TF je davno ubacen, zadnje sto su dobili je linija 'Atelier des Ors', udjoh onako da razgledam i ponudi me prodavacica da probam, jedan je unisex i ljetni, drugi muski zimski, oba su dobra a ove druge iz iste linije nisam probao, iako su susretljivi nesto me stid da bezze spricam :mrgreen: nekad prije sam kod njih probao Creed Aventus (ne kontam toliki hype oko njega al' hajd) i TF Mandarino di Amalfi Acqua, ovaj prvi je bio milju maraka a tf oko 7 joja cini mi se, odlicni su ali fakat ja ne bi mogao dati tolike pare za nesto sto cu isprskati u havu :mrgreen:
Kakve su cijene za taj Atelier
Michun

#6084 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

housetent wrote:Ja sam od Merime kupio npr chanel allure homme sport eau extreme 10 ml za 17 maraka i the one 10 ml za 10 km.na piku eau extreme kosta oko 170 km The one je 100.Znaci nevidim da je mogla ista zaraditi na njima pogotovo na chanelu,bocice isto kostaju.Ne branim nikoga samo pricam realno,ne znam sto napadate zenu.
zato sto krecu od sebe...kako bi oni to odradili.
sve i da zaradi koji dinar, sasvim normalna stvar. iziskuje truda...bocice, dekantiranje, donosenje/sastanak.
housetent

#6085 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

Michun wrote:
housetent wrote:Ja sam od Merime kupio npr chanel allure homme sport eau extreme 10 ml za 17 maraka i the one 10 ml za 10 km.na piku eau extreme kosta oko 170 km The one je 100.Znaci nevidim da je mogla ista zaraditi na njima pogotovo na chanelu,bocice isto kostaju.Ne branim nikoga samo pricam realno,ne znam sto napadate zenu.
zato sto krecu od sebe...kako bi oni to odradili.
sve i da zaradi koji dinar, sasvim normalna stvar. iziskuje truda...bocice, dekantiranje, donosenje/sastanak.
Pa bas tako,i ako zaradi koju marku sta ima lose u tome,dok prespes dok doneses,zaebancija
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6086 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Dobio na poklon PR Invictus. Solidan, ali nije moj fazon :roll:
black

#6087 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by black »

housetent wrote: Kakve su cijene za taj Atelier
ne mogu se sjetiti al' znam da je plaho papreno :mrgreen: u parfemu su nesto kao sitne mrvice zlata, bar tako rece prodavacica :mrgreen:
šatirana_ljubičica

#6089 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by šatirana_ljubičica »

black wrote:
housetent wrote: Kakve su cijene za taj Atelier
ne mogu se sjetiti al' znam da je plaho papreno :mrgreen: u parfemu su nesto kao sitne mrvice zlata, bar tako rece prodavacica :mrgreen:
oko 500 KM, 100 ml.
KB9

#6090 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:
KB9 wrote:

Je li i tebi???? :mrgreen: Neko ne moze da prihvati drugacije mišljenje, ocito....
jasta je i to da vidis obracanja s visoka i kao kulturno ona spusta i vrijedja a sve zbog toga sto joj ne vjeruje da dekante radi u hajr :-)
Mis mekinjas

#6091 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mis mekinjas »

Smarate. Pustite curu da radi sta je veseli. Ponasate se kao ljubomorne ženetine.

Anyway relativno novo.

Image
Michun

#6092 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote:Smarate. Pustite curu da radi sta je veseli. Ponasate se kao ljubomorne ženetine.

Anyway relativno novo.

Image
cuj irisaaaa :)
kakav je?
Mis mekinjas

#6093 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mis mekinjas »

Michun wrote: cuj irisaaaa :)
kakav je?
Pa dobar. Nisam ocekivala da jasmin i ylang ylang tako zbune nos. Iris nekako u startu puderast ali brzo ga ova dva zamijene i od tog puderast ne ostane ni p. Pogotovo, cvijet nad cvjetovima ga obuzme sto je meni super. I ne traje duze od 6h.
Michun

#6094 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote:
Michun wrote: cuj irisaaaa :)
kakav je?
Pa dobar. Nisam ocekivala da jasmin i ylang ylang tako zbune nos. Iris nekako u startu puderast ali brzo ga ova dva zamijene i od tog puderast ne ostane ni p. Pogotovo, cvijet nad cvjetovima ga obuzme sto je meni super. I ne traje duze od 6h.
ahhh, ja bas volim taj Puderasti iris.
ako volis puderaste...probaj ovaj :)

https://www.fragrantica.com/perfume/Pen ... -4547.html
Mis mekinjas

#6095 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mis mekinjas »

Michun wrote: ahhh, ja bas volim taj Puderasti iris.
ako volis puderaste...probaj ovaj :)

https://www.fragrantica.com/perfume/Pen ... -4547.html
Penhaligon ih proizvodi valjda na dnevnoj bazi :mrgreen: Probala sam samo Iris Prima, Alizarin i Gardeniu.
Gardenia mi je bljak, Iris ok ali Alizarin mi je super.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6096 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:....
Valja li ti PR Invictus? Je li ljetni, da ga ostavim za toplije dane :roll:
konektovan

#6097 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:
konektovan wrote:....
Valja li ti PR Invictus? Je li ljetni, da ga ostavim za toplije dane :roll:
Ma više za toplije vrijeme, ali meni se ne svidja. Par puta ga testirao, ništa,...razocarenje
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6098 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:
Ma više za toplije vrijeme, ali meni se ne svidja. Par puta ga testirao, ništa,...razocarenje
Ni meni nije neka pljacka. Ali eto kad sam vec dobio na poklon kontam da ga iskoristim jbga :roll:

Zajebalo me sto nema vise Essenze, fakat ne znam sta cu za ljeto :roll:

Kakav je DG The One Gentleman? Ili da probam sa nekim od Armani Code ljetnih flankera?
konektovan

#6099 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:
konektovan wrote:
Ni meni nije neka pljacka. Ali eto kad sam vec dobio na poklon kontam da ga iskoristim jbga :roll:

Zajebalo me sto nema vise Essenze, fakat ne znam sta cu za ljeto :roll:

Kakav je DG The One Gentleman? Ili da probam sa nekim od Armani Code ljetnih flankera?
Ja sam koristio one gentleman i dobar je miris, bar meni, ali nije za toplije vrijeme, to je prava zimska sluzba. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6100 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote: Ja sam koristio one gentleman i dobar je miris, bar meni, ali nije za toplije vrijeme, to je prava zimska sluzba. :mrgreen:
Originalni obozavam kako vec znas :D Zar je zimski? Blijedji je od originala :D
Post Reply