Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#6076 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Plavih_11 wrote:Nemam pojma gdje bih ovo napisao pa cu postaviti ovde:

Spisak od 18 igraca Poljske koji ce zaigrati protiv BiH:

Golmani: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Bialystok), Bartosz Kaniecki (Widzew Lodz)

Odbrana: Maciej Sadlok (Ruch Chorzow), Hubert Wolakiewicz (Lechia Gdanjsk), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznan), Marcin Kikut (Lech Poznan), Tomasz Jodlowiec (Polonia), Piotr Celeban (Slask Wroclaw)

Vezni red: Ariel Borysiuk (Legia), Maciej Rybus (Legia), Tomasz Kupisz (Jagiellonia Bialystok), Kamil Grosicki (Jagiellonia Bialystok), Szymon Pawlowski (Zaglebie Lubin), Cezary Wilk (Wisla Krakow), Adrian Mierzejewski (Polonia)

Napad: Dawid Nowak (GKS Belchatow), Pawel Brożek (Wisla Krakow), Artur Sobiech (Polonia).
Dobro su prošli pa ih je prozvo s muda, mogo ih je pozvati s k..ca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
abondanzieri

#6077 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by abondanzieri »

:lol: :lol: :lol:
elSaik

#6078 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

I tako, poljska liga bezveze liga... :run:
mikogoago

#6079 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo sada prilike da vidimo kakva im je liga.Njihovi protiv nasih hairlija iz lige.Bas fin test :thumbup:
Obuca9

#6080 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:I tako, poljska liga bezveze liga... :run:
Opet ti i tvoja noćna mora zvana "poljska liga bolja od hrvatske".

"Jedna lasta ne čini proljeće"

Ako ćeš već mjeriti kvalitetu Lige prema rezultatima jednog kluba, što onda ne uzmeš u obzir da je i Dinamo dobio Villareala i to 2:0 i to u normalnim vremenskim uvjetima. Villareal koji je treći u puno jačoj Ligi nego što je to ona u kojoj istu poziciju na tabeli zauzima taj Juventus. ;-)

Gdje su ostali klubovi te super jake poljske lige u Evropi? Ta super slaba hrvatska liga ima duplo više predstavnika u Evropi od njih, u ovom trenutku.
cyprus

#6081 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Poljska i hrvatska liga su gotovo identične po kvaliteti, bezze se prepirete...
Nuclear Winter

#6082 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Nuclear Winter »

cyprus wrote:Poljska i hrvatska liga su gotovo identične po kvaliteti, bezze se prepirete...
Nije ba bezveze,nego bezveze šupljira ovaj el-grobar.Nije uopšte bitno što je (p)leh dva puta igrao neriješeno sa juventusom,nije bitno što je isti taj (p)leh 10-ti od 16 timova u poljskoj ligi.Bitno je da u (p)leh-u igra semir štilić,dijete tima za koji el-grobar(pardon el-štrumf)navija otkako se doselio u Sarajevo.Znači samo pojava istog u poljskoj ligi kvalifikuje istu u top 10,mada je ona kvalitetom JEDVA stepenicu iznad naše lige.U tom grmu leži zec,da štilić igra u sparti iz praga onda bi bila extra češka liga i sve tako dok semir ne okači kopačke o klin-e tada će taj klin biti najbolji :D
zecko_kupuz

#6083 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Joohooohoooj...nemojte opet o bordo-plavim rapsodijama, tako vam boga. :zzzz:
Bosanski_kralj

#6084 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

zecko_kupuz wrote:Joohooohoooj...nemojte opet o bordo-plavim rapsodijama, tako vam boga. :zzzz:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
elSaik

#6085 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Nuclear Winter wrote:
cyprus wrote:Poljska i hrvatska liga su gotovo identične po kvaliteti, bezze se prepirete...
Nije ba bezveze,nego bezveze šupljira ovaj el-grobar.Nije uopšte bitno što je (p)leh dva puta igrao neriješeno sa juventusom,nije bitno što je isti taj (p)leh 10-ti od 16 timova u poljskoj ligi.Bitno je da u (p)leh-u igra semir štilić,dijete tima za koji el-grobar(pardon el-štrumf)navija otkako se doselio u Sarajevo.Znači samo pojava istog u poljskoj ligi kvalifikuje istu u top 10,mada je ona kvalitetom JEDVA stepenicu iznad naše lige.U tom grmu leži zec,da štilić igra u sparti iz praga onda bi bila extra češka liga i sve tako dok semir ne okači kopačke o klin-e tada će taj klin biti najbolji :D
jeza u ledja

#6086 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Slazem se, ali mislim da u Poljskoj postoji vise od 2 kluba jacine Dinama/Hajduka.
Corola

#6087 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

elSaik wrote:I tako, poljska liga bezveze liga... :run:
Nije,cim je S'muda bio umjesan u to.
veljaca

#6088 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Kakve veze ima hrvatska i poljska liga sa selektorom Safetom ? .........
Obuca9

#6089 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:Kakve veze ima hrvatska i poljska liga sa selektorom Safetom ? .........
El-saika još u snovima progoni Papetova izjava da poljska liga nije ništa bolja od hrvatske. Pa se svako malo štrecne i svrati do ove teme, kad jedini preostali poljski klub u Evropi napravi neki rezultat.
mikogoago

#6090 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo opet malo o predsttojecim utakmicama sta misli Kuze:

Kuže: Niste favoriti protiv Rumuna
Nakon uspješnog oporavka od moždanog udara, albanski izbornik Josip Kuže dao je intervju za Avaz Sport.

- Sada se odlično osjećam. Nemam nikakvih posljedica. Već sam protiv Makedonije u prijateljskoj utakmici (0:0) vodio tim. Napišite slobodno da ja bez fudbala ne mogu. Jednostavno, lopta je moj život.

Vjerovatno ste pregledali snimak sa utakmice Albanija - BiH. Vaš komentar?

- Bilo bi drugačije da sam ja vodio utakmicu. To ne znači da ne vjerujem Mustedanagiću. Međutim, mislim da bih neke stvari drugačije postavio. Ipak, treba biti realan i kazati da smo mi autsajderi u grupi sa Francuskom, BiH, Rumunijom, Bjelorusijom...

Kako gledate na dosadašnje rezultate u grupi D?

- Ništa se spektakularno nije desilo. Nije bilo velikih iznenađenja. Zar ste očekivali da se nastavi raspad reprezentacije Francuske? Pa oni su fudbalska velesila. Nema te reprezentacije koju izabranici Blana ne mogu dobiti.

Ipak, Vaša selekcija je na početku kvalifikacija iznenadila Rumuniju.

- Dobro smo odigrali taj meč. Rekao bih bez greške. To je naša najbolja utakmica, otkako sam ja selektor. Taktički smo dobro stajali na terenu, a gol smo primili iz prekida.

Kakvo je vaše mišljenje o reprezentaciji Rumunije koja je naš naredni rival?

- Nezgodna su reprezentacija. Izgleda da su posložili dobru ekipu, nakon slabog starta u kvalifikacijama. Ovog puta, njihov selektor Lučesku, ima od koga da nauči dosta toga. Njegov otac je kao što znate Mirčea Lučesku, trener Šahtjora.

Da li je po vama Bosna i Hercegovina favorit protiv Rumuna?

- Ne. Nipošto. Vidjet ćete da oni imaju strašne igrače. Igraju brzo, dobro pokrivaju teren. Mislim da BiH neće pobijediti Rumuniju. Vi i ako osvojite u dvomeču sa njima dva boda, morate biti zadovoljni. Mada, kažem BiH ima niz individualaca koji mogu riješiti utakmicu.

Kakav rasplet očekujete u nastavku kvalifikacija?

- Naš cilj je što skuplje prodati kožu. Ako je moguće da osvojimo barem još pet ili šest bodova. Inače, za mene je Francuska i dalje prvi favorit u našoj skupini. Za drugo mjesto će se ravnopravno boriti BiH, Rumunija i Bjelorusija. Ja bih volio da Bosna bude druga, zbog Safeta Sušića, koji je bio vrhunski igrač, kakvih je malo danas u Evropi - kazao je Kuže za Avaz.
mikogoago

#6091 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

A evo i Borceta sta kaze:

Nogometnu reprezentaciju BiH, sastavljenu od igrača iz Premijer lige, narednog petka na «Ataturk» stadionu u Antaliji očekuje prijateljski duel sa selekcijom Poljske. Naši reprezentativci će se okupiti u srijedu u 13 sati na sarajevskom aerodromu, odakle je planiran let za Istanbul. Ovim povodom kontaktirali smo Borčeta Sredojevića, asistenta selektora Safeta Sušića, koji je za ovaj meč, zajedno sa Elvirom Baljićem preuzeo "komandnu palicu".

Mujić na čekanju

- U četvrtak ćemo imati dva laganija treninga, koji će poslužiti da vidim u kakvoj su kondiciji pozvani igrači i da im proslijedim zadatke.

Vule Trivunović i Stevo Nikolić su ranije otkazali nastup, a trener reprezentacije je spremio alternative u slučaju da bude još otkaza.

- Sve vrijeme razmišljam o Muhamedu Mujiću iz Olimpika. Zaslužuje šansu, jer se radi o vrlo talentovanom igraču koji može biti od koristi. Mujić je bio na okupljanju A reprezentacije.

Sredojević se osvrnuo na komentare pojedinih trenera da je prilikom sastavljanja spiska zaboravio nogometaše iz Tuzlanskog kantona.

- Zatečen sam izjavama pojedinih kolega u medijima. Možete biti sigurni da nisam opterećen regionalnom i nacionalnom podjelom, nego isključivo bh. fudbalom. Bez ikakvih loših namjera, vodim igrače za koje mislim da su najkvalitetniji u ovom trenutku. Da mogu poveo bih sa sobom cijelu Premijer ligu, ali imam pravo samo na šest izmjena. Sigurno će biti prilike i za ostale, a njima je da se i dalje dokazuju. Koga god da pozovem, uvijek će se neko žaliti - mišljenja je pomoćnik Safeta Sušića.

Poljaci za EP

Trener reprezentacije smatra da ova prijateljska utakmica ima veliki značaj, kako za nas, tako i za Poljake.

- Nećemo podbaciti i važan nam je rezultat, mada su Poljaci nezgodan rival. Imaju 35 podjednako dobrih igrača, a u susretima kao što je ovaj protiv nas nastoje kristalisati kvalitet za predstojeće Evropsko prvenstvo - kaže Sredojević i dodaje:

- Ne smijemo imati kompleks manje vrijednosti, treba vjerovati ovim mladim nogometašima koji predstavljaju BiH i koji zaslužuju da ih se cijeni. Nije Premijer liga ništa slabija od liga iz okruženja, bez obzira na trenutne uslove koji nisu primjereni. Treba nam malo više optimizma - zaključio je Sredojević za naš list.

D. Jerković

Spisak reprezentativaca

Među 19 pozvanih igrača koji putuju u Antaliju su: Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Sedin Torlak, Semir Kerla, Velibor Vasilić, Muhamed Subašić, Josip Barišić, Boris Raspudić, Adnan Zahirović, Kenan Handžić, Muhamed Džakmić, Dario Purić, Edin Višća, Darko Maletić, Đenaldin Hamzagić, Jure Ivanković, Zoran Kokot, Eldin Adilović i Adin Džafić.
elSaik

#6092 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

hz__semir wrote:
veljaca wrote:Kakve veze ima hrvatska i poljska liga sa selektorom Safetom ? .........
El-saika još u snovima progoni Papetova izjava da poljska liga nije ništa bolja od hrvatske. Pa se svako malo štrecne i svrati do ove teme, kad jedini preostali poljski klub u Evropi napravi neki rezultat.
Papetova izjava je sljedeća: "Poljska liga je malo bolja, a HNL je puno bolja od Premijer lige BiH." Izjava ko izjava mi ne smeta koliko mi smeta opravdavanje sopstvenog poziva uručenog Alispahiću koji igra u gigantu Šibeniku, i omalovažavanje igrača koji igraju u Poljskoj, a pogotovo nih koji igraju kod nas. S tim da je i za grčku ligu imao sličnu izjavu, samo malo blažu. E sad kada ti isti Poljaci nakantaju City i ne izgube u dvomeču od Juventusa, onda su City i Juventus lijeve ekipe. Tobože, Juventus je treći u tri puta slabijoj ligi nego je Viljareal koji je sa rezervnim sastavom izgubio u Zagrebu od Dinama 0:2. :mrgreen: Šibenik da ima 3 bh igrača u prvoj postavi prije bi oni dobili priliku nego Štila, Burić, Cocalić... E to je ono što elGrobaru smeta. A Pape ko Pape, levat bio levat ostao.

Ali eto, uzdam se u igrače iz naše lige koji će uskoro pokazati da su malo bolji od Poljaka, a puno bolji od Hrvata.
veljaca

#6093 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

mikogoago wrote:A evo i Borceta sta kaze:

- Zatečen sam izjavama pojedinih kolega u medijima. Možete biti sigurni da nisam opterećen regionalnom i nacionalnom podjelom, nego isključivo bh. fudbalom. Bez ikakvih loših namjera, vodim igrače za koje mislim da su najkvalitetniji u ovom trenutku. Da mogu poveo bih sa sobom cijelu Premijer ligu, ali imam pravo samo na šest izmjena. Sigurno će biti prilike i za ostale, a njima je da se i dalje dokazuju. Koga god da pozovem, uvijek će se neko žaliti - mišljenja je pomoćnik Safeta Sušića.
Pogresno mislis, gosp. Sredojevicu ....

Gdje je tu nabolji asistent i jedan od najboljih strijelaca Premijer lige ?

:sax:
klixober

#6094 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Paradoksalno je da ce sada Dzakmic,Puric,Visca,Ivankovic,u jednoj utakmici sakupiti vise minuta za dres reprezentacije nego Stilic u svojoj cijeloj karijeri! Otisao sam na transfermarkt da provjerim koliko je minuta Stilic igrao za reprezentaciju.Protiv Japana sa Kodrom je odigrao 8 minuta,protiv Omana sa Cirom je odigrao "cak" jednu minutu.
Utakmica protiv Katara nije uknjizena,ako se ne varam tada je igrao maksimalno petnaestak minuta.
Znaci Stilicu su u dosadasnjoj cijeloj karijeri selektori pruzili samo 24 minute mogucnost da igra za reprezentaciju!
A nije da nije imao,itekako,razloga da zaigra mnogo vise.Ovo mu je drugi put da igra ligu UEFA i u najtezoj grupi su prosli grupnu fazu,osvojio je prvenstvo Poljske,kup,bio proglasen za najboljeg stranca lige,najboljeg veznog igraca,pa nekad davno i za najboljeg mladog igraca BiH itd. itd.
I sada ce neki Jure Iankovic koji je igrace protiv kojih Stilic igra,te stadione i atmosferu,vidio sam preko tv-a,dobiti vecu minutazu nego Stilic u cijeloj karijeri ukupno.
north

#6095 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

komeba wrote:Paradoksalno je da ce sada Dzakmic,Puric,Visca,Ivankovic,u jednoj utakmici sakupiti vise minuta za dres reprezentacije nego Stilic u svojoj cijeloj karijeri! Otisao sam na transfermarkt da provjerim koliko je minuta Stilic igrao za reprezentaciju.Protiv Japana sa Kodrom je odigrao 8 minuta,protiv Omana sa Cirom je odigrao "cak" jednu minutu.
Utakmica protiv Katara nije uknjizena,ako se ne varam tada je igrao maksimalno petnaestak minuta.
Znaci Stilicu su u dosadasnjoj cijeloj karijeri selektori pruzili samo 24 minute mogucnost da igra za reprezentaciju!
A nije da nije imao,itekako,razloga da zaigra mnogo vise.Ovo mu je drugi put da igra ligu UEFA i u najtezoj grupi su prosli grupnu fazu,osvojio je prvenstvo Poljske,kup,bio proglasen za najboljeg stranca lige,najboljeg veznog igraca,pa nekad davno i za najboljeg mladog igraca BiH itd. itd.
I sada ce neki Jure Iankovic koji je igrace protiv kojih Stilic igra,te stadione i atmosferu,vidio sam preko tv-a,dobiti vecu minutazu nego Stilic u cijeloj karijeri ukupno.
Ima smisla nažalost :(

Misllim da se taj dečko dobro nešto zamjerio nekome, mada ne znam šta je mogao, jer kako objasniti ovo gore navedeno :roll:
Corola

#6096 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

elSaik wrote:
hz__semir wrote:
Papetova izjava je sljedeća: "Poljska liga je malo bolja, a HNL je puno bolja od Premijer lige BiH." Izjava ko izjava mi ne smeta koliko mi smeta opravdavanje sopstvenog poziva uručenog Alispahiću koji igra u gigantu Šibeniku, i omalovažavanje igrača koji igraju u Poljskoj, a pogotovo nih koji igraju kod nas. S tim da je i za grčku ligu imao sličnu izjavu, samo malo blažu. E sad kada ti isti Poljaci nakantaju City i ne izgube u dvomeču od Juventusa, onda su City i Juventus lijeve ekipe. Tobože, Juventus je treći u tri puta slabijoj ligi nego je Viljareal koji je sa rezervnim sastavom izgubio u Zagrebu od Dinama 0:2. :mrgreen: Šibenik da ima 3 bh igrača u prvoj postavi prije bi oni dobili priliku nego Štila, Burić, Cocalić... E to je ono što elGrobaru smeta. A Pape ko Pape, levat bio levat ostao.

Ali eto, uzdam se u igrače iz naše lige koji će uskoro pokazati da su malo bolji od Poljaka, a puno bolji od Hrvata.
Ako je Pape levat ti nit si El niti Saik.Nego sasvim nesto drugo.I da ti na eventualno pitanje postavim potpitanje.Sta ti mislis sta?
Sto se S.mudage tice pa cova ti je bio trener bas tog Stilicevog Lecha.Ti to haman zaboravio.To ti je usko vezano.
Omerovim_Koracima

#6097 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

Sta ja znam. Stilic je odigro dobro,ovo sto sam ga gledo u ovoj EU ligi. Treba ga pozvat,vise trci od misketa,igra u oba pravca,trenutno je u boljoj formi,od MIsketa i Ibricica. :thumbup:
BaileyS

#6098 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Ja ne znam sta bi mi bez Stilica, ne smijem ni da pomislim.

Da ga nema trebalo bi ga izmisliti

Naravno nigdje veze sva ova hampa oko njega :oops:
Omerovim_Koracima

#6099 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

Samo treba bit realan. :thumbup: niko ne kaze da je sad neka klasa golema,al je trenutno odlican,za nase repke.
Edin H.

#6100 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

mikogoago wrote:Evo opet malo o predsttojecim utakmicama sta misli Kuze:

Kuže: Niste favoriti protiv Rumuna
Nakon uspješnog oporavka od moždanog udara, albanski izbornik Josip Kuže dao je intervju za Avaz Sport.

- Sada se odlično osjećam. Nemam nikakvih posljedica. Već sam protiv Makedonije u prijateljskoj utakmici (0:0) vodio tim. Napišite slobodno da ja bez fudbala ne mogu. Jednostavno, lopta je moj život.

Vjerovatno ste pregledali snimak sa utakmice Albanija - BiH. Vaš komentar?

- Bilo bi drugačije da sam ja vodio utakmicu. To ne znači da ne vjerujem Mustedanagiću. Međutim, mislim da bih neke stvari drugačije postavio. Ipak, treba biti realan i kazati da smo mi autsajderi u grupi sa Francuskom, BiH, Rumunijom, Bjelorusijom...

Kako gledate na dosadašnje rezultate u grupi D?

- Ništa se spektakularno nije desilo. Nije bilo velikih iznenađenja. Zar ste očekivali da se nastavi raspad reprezentacije Francuske? Pa oni su fudbalska velesila. Nema te reprezentacije koju izabranici Blana ne mogu dobiti.

Ipak, Vaša selekcija je na početku kvalifikacija iznenadila Rumuniju.

- Dobro smo odigrali taj meč. Rekao bih bez greške. To je naša najbolja utakmica, otkako sam ja selektor. Taktički smo dobro stajali na terenu, a gol smo primili iz prekida.

Kakvo je vaše mišljenje o reprezentaciji Rumunije koja je naš naredni rival?

- Nezgodna su reprezentacija. Izgleda da su posložili dobru ekipu, nakon slabog starta u kvalifikacijama. Ovog puta, njihov selektor Lučesku, ima od koga da nauči dosta toga. Njegov otac je kao što znate Mirčea Lučesku, trener Šahtjora.

Da li je po vama Bosna i Hercegovina favorit protiv Rumuna?

- Ne. Nipošto. Vidjet ćete da oni imaju strašne igrače. Igraju brzo, dobro pokrivaju teren. Mislim da BiH neće pobijediti Rumuniju. Vi i ako osvojite u dvomeču sa njima dva boda, morate biti zadovoljni. Mada, kažem BiH ima niz individualaca koji mogu riješiti utakmicu.

Kakav rasplet očekujete u nastavku kvalifikacija?

- Naš cilj je što skuplje prodati kožu. Ako je moguće da osvojimo barem još pet ili šest bodova. Inače, za mene je Francuska i dalje prvi favorit u našoj skupini. Za drugo mjesto će se ravnopravno boriti BiH, Rumunija i Bjelorusija. Ja bih volio da Bosna bude druga, zbog Safeta Sušića, koji je bio vrhunski igrač, kakvih je malo danas u Evropi - kazao je Kuže za Avaz.
Ja djubreta ovoga Kuzea, cuj da budemo zadovoljni sa dva boda :x

Eto sta se desi kada zabrljas kao Pape protiv Albanije, odmah se misevi pomame i izgube strahopostovanje.
Mene je vise strah utakmice u Zenici, u Rumuniji igramo sa Salihovicem, dolazi BHF :D , tu su rutinska tri boda.
Locked