Desavanja u Hrvatskoj
- Pasiflora
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6077 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čitajući ovog našeg Trnku tj. @ubojica 77, Hrvatska je velika zemlja površinski i brojčano (podatke ne iznositi), nema veze sa Balkanom, homosexualci, manjine i ostali uživaju veća prava nego u većini zemalja EU, EU se ne petlja u osnose sve je unutarnja stvar, ali u Hrvatskoj fercera, a ćirilićni natpisi su svakodnevnica i dobrodošli. Svatko ko se drzne napisati drugačije ili dovesti ovo pod sumnju je Hrvatomrzac, ako i ne napiše tako Trnka, tj. @ubojica 77 mu olako kaže da on ustvari zna šta misli forumaš, bez obzira kako je napisao
L U D I L O

L U D I L O
-
Hafis
#6078 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Svejedno, kakva god da je država, drago ti je koju pametnu prozboriti na ovoj temi. A gdje ima dima ima i vatre što kaže stara novozelandska izreka. A toliko država sa zasebnom temom na forumu: Sirija, Egipat, Iran, Turska, Kosovo, čak i Srbija... 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6079 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ima puno tema gdje zborim. Najviše na medijimaHafis wrote:Svejedno, kakva god da je država, drago ti je koju pametnu prozboriti na ovoj temi. A gdje ima dima ima i vatre što kaže stara novozelandska izreka. A toliko država sa zasebnom temom na forumu: Sirija, Egipat, Iran, Turska, Kosovo, čak i Srbija...
-
ubojica77
#6080 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prvo tko je Trnka nemam pojma,ako nevjerujes pitaj administratora da ti usporedi ip adrese.It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "dvojezične table" ?! Otkad je to ćirlica jezik, sunce mu kalajisano.
![]()
Trnka strikes again
Drugo trolas temu neistinama i svaki put ispadnes panjina.
Trece dvojezicne table je naziv za ploce koje uz Hrvatski jezik i pismo,sadrze i jezik i pismo manjine. Posto je pismo Srpske manjine cirilica ,table u opcinama,gradovima gdi Srbi cine vise od trecine stanovnistva sadrze uz Hrvatski latinicni naziv i naziv na Srpskom cirilicnom pismu.
Ako si tolko zaostao da neznas koristiti trazilicu i sve ti se mora objasnjavati nije ti mjesto na forumima.
Svaku tvoja tvrdnja je do sada ispala sprdnja.
- Vitezanin
#6081 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ubojica77, mislim da dooobro znaš prije svega tko stoji iza svih ovih inicijativa i drugo koji je KRAJNJI CILJ svega.
Okretanje protiv manjina raznih vrsta ja redovito dovodilo do sranja (ne treba se ići daleko u povijest da se to vidi), a ovo sad što se dešava u Hrvatskoj je klasični primjer desničarske paranoje i pervertiranja demokracije. Demokracija jeste vladavina većine, ali kako?! Tako što šukneš manjini i još je i makneš je l'?!
Okretanje protiv manjina raznih vrsta ja redovito dovodilo do sranja (ne treba se ići daleko u povijest da se to vidi), a ovo sad što se dešava u Hrvatskoj je klasični primjer desničarske paranoje i pervertiranja demokracije. Demokracija jeste vladavina većine, ali kako?! Tako što šukneš manjini i još je i makneš je l'?!
-
ubojica77
#6082 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ponavljam neznam tko je Trnka ,zamoli administratora da usporedi moju ip i ip adresu te Trnke,dopustam slobodno.KatarinaKosaca wrote:Čitajući ovog našeg Trnku tj. @ubojica 77, Hrvatska je velika zemlja površinski i brojčano (podatke ne iznositi), nema veze sa Balkanom, homosexualci, manjine i ostali uživaju veća prava nego u većini zemalja EU, EU se ne petlja u osnose sve je unutarnja stvar, ali u Hrvatskoj fercera, a ćirilićni natpisi su svakodnevnica i dobrodošli. Svatko ko se drzne napisati drugačije ili dovesti ovo pod sumnju je Hrvatomrzac, ako i ne napiše tako Trnka, tj. @ubojica 77 mu olako kaže da on ustvari zna šta misli forumaš, bez obzira kako je napisao![]()
L U D I L O![]()
![]()
Napisala si puno o diskriminaciji i kad te zamolim da usporedis Hrvatsku i svoju zemlju okreces da si dugo zivjela u EU,nisam nikad rekao da homosexualci, manjine i ostali uživaju veća prava nego u većini zemalja EU,ako jesam molim da nades gdi,a ne trolas i izmisljas. Navodim ti primjer jedne Francuske gdi manjine imaju pravo na isticanje jezika i pisma na drzavnim,gradskim institucijama gdi ih ima vise od 50 %,a sta se tice homoseksualaca mogu se vjencati u samo 8 od 28 zemalja EU,a nekoliko zemalja EU ima istu definiciju braka u svom ustavu kao Hrvatska,a u Svicarskoj koja je nedavno zabranila minarete se uskoro sprema referendum isti kakav je bio u Hrvatskoj. Po cemu je to Hrvatska najvece zlo u EU,ako je EU puna zemalja sa istim ili gorim zakonima vezanim za manjine i homoseksualne osobe?
Ako nemas argumenata nemoj se upustati u raspravu,reci ja mislim da....a ne da tvrdis nesto,a kad ispadne da nije bas tako onda sam ja neka tamo Trnka..?=?
-
ubojica77
#6083 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Slazemo se u nekim stvarima,iza ovog stoji desnica koja ce se ojacati kroz ovo,proslo to il ne. Stvar je u tome da ja ne branim nit ovaj referendum nit onaj o braku,jer sam svjestan toga da se tu radi samo o politikanstvu i da desnici sluzi za jacanje,a ljevici da se ne prica o novom zakonu o radu kojeg zele progurati,nezaposlenosti,strajku lijecnika....Vitezanin wrote:Ubojica77, mislim da dooobro znaš prije svega tko stoji iza svih ovih inicijativa i drugo koji je KRAJNJI CILJ svega.
Moje argumentiranje istih je odgovor na neke komentare koji su se zgrazali i govorili o krsenju prava i da EU mora reagirati,a neshvacaju da su oni koji stoje iza tih referenduma dobro proucili kako da dobiju sto zele bez da zakonski ne zadiru u sferu ljudskih prava. Referndum se mogao zvati -Dali zelite da se odredenoj skupini ljudi zabrani brak- ali nije,ovaj drugi bi se mogao zvati -Zabranimo cirilicne natpise u Vukovaru- al nije....ostali su u okviru onog sto imaju neke clanice EU .
Rata sigurno nece biti ,ta su vremena iza nas,ovo je sve za mene jeftino politikanstvo.
- It_is_a_Leclerc
#6084 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I dalje ne vidim čemu srklet ?! Ćirilica je pismo, a ne jezik. Prema tome, table su na samo jednom jeziku - hrvatskom, sa dva pisma - latiničnim i ćiriličnim.ubojica77 wrote:Prvo tko je Trnka nemam pojma,ako nevjerujes pitaj administratora da ti usporedi ip adrese.It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "dvojezične table" ?! Otkad je to ćirlica jezik, sunce mu kalajisano.
![]()
Trnka strikes again
Trece dvojezicne table je naziv za ploce koje uz Hrvatski jezik i pismo,sadrze i jezik i pismo manjine. Posto je pismo Srpske manjine cirilica ,table u opcinama,gradovima gdi Srbi cine vise od trecine stanovnistva sadrze uz Hrvatski latinicni naziv i naziv na Srpskom cirilicnom pismu.
Ako si tolko zaostao da neznas koristiti trazilicu i sve ti se mora objasnjavati nije ti mjesto na forumima.
Dalje, ćirilica nije srpsko pismo, k'o što ni latinica nije hrvatsko pismo
Nemoj srkletiti. Šteti pritisku.
-
ubojica77
#6085 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sad vec mislim da ti nit nisi zavrsio osnovnu skolu. Smjesan si strasno.It_is_a_Leclerc wrote:I dalje ne vidim čemu srklet ?! Ćirilica je pismo, a ne jezik. Prema tome, table su na samo jednom jeziku - hrvatskom, sa dva pisma - latiničnim i ćiriličnim.ubojica77 wrote:Prvo tko je Trnka nemam pojma,ako nevjerujes pitaj administratora da ti usporedi ip adrese.It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "dvojezične table" ?! Otkad je to ćirlica jezik, sunce mu kalajisano.
![]()
Trnka strikes again
Dalje, ćirilica nije srpsko pismo, k'o što ni latinica nije hrvatsko pismo
Nemoj srkletiti. Šteti pritisku.
Stvari predoslovno shvacas,ok Hrvati nisu izumili latinicu,ali je njihovo sluzbeno pismo latinica i da Srbi nisu izumili cirilicu,al je njihovo sluzbeno pismo. I ne table su na 2 jezika, Hrvatskom i Srpskom.
http://www.zakon.hr/z/318/
Članak 1.
Nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj ostvaruju pravo na odgoj i obrazovanje na svom jeziku i pismu (u daljnjem tekstu: odgoj i obrazovanje na jeziku i pismu nacionalne manjine) u skladu s Ustavom i odredbama ovoga Zakona.
Članak 5.
Naziv školske ustanove s nastavom na jeziku i pismu nacionalne manjine i tekst njezina pečata i žiga ispisuju se na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te na jeziku i pismu nacionalne manjine
Srbija
Službeni jezik je srpski, a pismo ćirilica. Usporedno s ćirilicom koristi se i latinica, iako ona Ustavom Srbije nije određena kao službeno pismo.
-
kakavdanakneiskustvu
- It_is_a_Leclerc
#6087 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
- Ajatolah_
#6088 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ćirilica jes' srpsko pismo. Ali ne samo srpsko.
-
ubojica77
#6089 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja za tebe imam samo jedan zakljucak,ti si nepismena osoba. Znas citati,al nerazumijes sto procitas. Zalosno i smjesno u isto vrijeme. Evo ti ustav Srbije pa vidi,a nitko nije rekao da je cirilica iskljucivo Srpska. Citaj malo koje nebuloze pises,procitaj naglas mozda ces tako razumjeti.It_is_a_Leclerc wrote:Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
Jezik i pismo
Član 10.
U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo.
http://www.ustavni.sud.rs/page/view/sr- ... ike-srbije
- spreca
#6090 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja bih rekao....cirilica je i srpsko pismoAjatolah_ wrote:Ćirilica jes' srpsko pismo. Ali ne samo srpsko.
- It_is_a_Leclerc
#6091 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Evo ti Ustav BIHubojica77 wrote:Ja za tebe imam samo jedan zakljucak,ti si nepismena osoba. Znas citati,al nerazumijes sto procitas. Zalosno i smjesno u isto vrijeme. Evo ti ustav Srbije pa vidi,a nitko nije rekao da je cirilica iskljucivo Srpska. Citaj malo koje nebuloze pises,procitaj naglas mozda ces tako razumjeti.It_is_a_Leclerc wrote:Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
Jezik i pismo
Član 10.
U Bosni i Hercegovini u upotrebi su bosanski, srpski i hrvatski jezik. Službena pisma su latinično i ćirilično.
Dakle. Nije samo srpska, već i bosanskohercegovačka.
-
ubojica77
#6092 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jesi cuo za jednu zemlju zove se Rusija?It_is_a_Leclerc wrote:Evo ti Ustav BIHubojica77 wrote:Ja za tebe imam samo jedan zakljucak,ti si nepismena osoba. Znas citati,al nerazumijes sto procitas. Zalosno i smjesno u isto vrijeme. Evo ti ustav Srbije pa vidi,a nitko nije rekao da je cirilica iskljucivo Srpska. Citaj malo koje nebuloze pises,procitaj naglas mozda ces tako razumjeti.It_is_a_Leclerc wrote:Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
Jezik i pismo
Član 10.
U Bosni i Hercegovini u upotrebi su bosanski, srpski i hrvatski jezik. Službena pisma su latinično i ćirilično.
Dakle. Nije samo srpska, već i bosanskohercegovačka.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6093 Re: Desavanja u Hrvatskoj
MI smo bolji od CuCeda imamo trojeziČne table
...nekaže se ĐŽaba u narodu, kolko jezika znaš tolko vrijediš...HaJa
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6094 Re: Desavanja u Hrvatskoj
"Nema popuštanja pred primitvizmom. Smeta vas istina? Evo jos jednom."

http://www.index.hr/vijesti/clanak/babi ... 14449.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/babi ... 14449.aspx
-
Bodkin
- Paranoid
#6096 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zato je Matija bio danas na "razgovoru" u MUP-u..
-
miki.ba
#6097 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne kontam sto su ih vratili 20 god... HR je poznata katolicka zemlja, da su zakon provukli desili bi se protesti i tek onda bi se vratili nazad, al onda 100 god.Banksy wrote:Gdje ne bi ... Vratili su ih 20 godina unazad, u Tuđmanovo vrijeme ... Još samo da se povampire Rojs i Pašalić ...madner wrote:Sho se nalozio Matija
-
kakavdanakneiskustvu
#6098 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Paranoid wrote:Zato je Matija bio danas na "razgovoru" u MUP-u..
aha,zamisli da su i šimunića odveli u policiju
-
Plivac
#6099 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pismeni, negacija i glagol idu odvojeno...ubojica77 wrote:Ja za tebe imam samo jedan zakljucak,ti si nepismena osoba. Znas citati,al nerazumijes sto procitas. Zalosno i smjesno u isto vrijeme. Evo ti ustav Srbije pa vidi,a nitko nije rekao da je cirilica iskljucivo Srpska. Citaj malo koje nebuloze pises,procitaj naglas mozda ces tako razumjeti.It_is_a_Leclerc wrote:Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
Jezik i pismo
Član 10.
-
kakavdanakneiskustvu
#6100 Re: Desavanja u Hrvatskoj
gleda li ko fokus na hrt-u?