Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Pasiflora

#6076 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6077 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

Čitajući ovog našeg Trnku tj. @ubojica 77, Hrvatska je velika zemlja površinski i brojčano (podatke ne iznositi), nema veze sa Balkanom, homosexualci, manjine i ostali uživaju veća prava nego u većini zemalja EU, EU se ne petlja u osnose sve je unutarnja stvar, ali u Hrvatskoj fercera, a ćirilićni natpisi su svakodnevnica i dobrodošli. Svatko ko se drzne napisati drugačije ili dovesti ovo pod sumnju je Hrvatomrzac, ako i ne napiše tako Trnka, tj. @ubojica 77 mu olako kaže da on ustvari zna šta misli forumaš, bez obzira kako je napisao :D
L U D I L O :-) :-) :-)
Hafis

#6078 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Svejedno, kakva god da je država, drago ti je koju pametnu prozboriti na ovoj temi. A gdje ima dima ima i vatre što kaže stara novozelandska izreka. A toliko država sa zasebnom temom na forumu: Sirija, Egipat, Iran, Turska, Kosovo, čak i Srbija... :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6079 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

Hafis wrote:Svejedno, kakva god da je država, drago ti je koju pametnu prozboriti na ovoj temi. A gdje ima dima ima i vatre što kaže stara novozelandska izreka. A toliko država sa zasebnom temom na forumu: Sirija, Egipat, Iran, Turska, Kosovo, čak i Srbija... :)
Pa ima puno tema gdje zborim. Najviše na medijima :wink: A i na SDP. I na Sarajevo. Šta je pisac htio da kaže? :D
ubojica77

#6080 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "dvojezične table" ?! Otkad je to ćirlica jezik, sunce mu kalajisano.

:lol:

Trnka strikes again
Prvo tko je Trnka nemam pojma,ako nevjerujes pitaj administratora da ti usporedi ip adrese.

Drugo trolas temu neistinama i svaki put ispadnes panjina.

Trece dvojezicne table je naziv za ploce koje uz Hrvatski jezik i pismo,sadrze i jezik i pismo manjine. Posto je pismo Srpske manjine cirilica ,table u opcinama,gradovima gdi Srbi cine vise od trecine stanovnistva sadrze uz Hrvatski latinicni naziv i naziv na Srpskom cirilicnom pismu.
Ako si tolko zaostao da neznas koristiti trazilicu i sve ti se mora objasnjavati nije ti mjesto na forumima.
Svaku tvoja tvrdnja je do sada ispala sprdnja. :lol:
Vitezanin

#6081 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Vitezanin »

Ubojica77, mislim da dooobro znaš prije svega tko stoji iza svih ovih inicijativa i drugo koji je KRAJNJI CILJ svega.

Okretanje protiv manjina raznih vrsta ja redovito dovodilo do sranja (ne treba se ići daleko u povijest da se to vidi), a ovo sad što se dešava u Hrvatskoj je klasični primjer desničarske paranoje i pervertiranja demokracije. Demokracija jeste vladavina većine, ali kako?! Tako što šukneš manjini i još je i makneš je l'?!
ubojica77

#6082 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

KatarinaKosaca wrote:Čitajući ovog našeg Trnku tj. @ubojica 77, Hrvatska je velika zemlja površinski i brojčano (podatke ne iznositi), nema veze sa Balkanom, homosexualci, manjine i ostali uživaju veća prava nego u većini zemalja EU, EU se ne petlja u osnose sve je unutarnja stvar, ali u Hrvatskoj fercera, a ćirilićni natpisi su svakodnevnica i dobrodošli. Svatko ko se drzne napisati drugačije ili dovesti ovo pod sumnju je Hrvatomrzac, ako i ne napiše tako Trnka, tj. @ubojica 77 mu olako kaže da on ustvari zna šta misli forumaš, bez obzira kako je napisao :D
L U D I L O :-) :-) :-)
Ponavljam neznam tko je Trnka ,zamoli administratora da usporedi moju ip i ip adresu te Trnke,dopustam slobodno.
Napisala si puno o diskriminaciji i kad te zamolim da usporedis Hrvatsku i svoju zemlju okreces da si dugo zivjela u EU,nisam nikad rekao da homosexualci, manjine i ostali uživaju veća prava nego u većini zemalja EU,ako jesam molim da nades gdi,a ne trolas i izmisljas. Navodim ti primjer jedne Francuske gdi manjine imaju pravo na isticanje jezika i pisma na drzavnim,gradskim institucijama gdi ih ima vise od 50 %,a sta se tice homoseksualaca mogu se vjencati u samo 8 od 28 zemalja EU,a nekoliko zemalja EU ima istu definiciju braka u svom ustavu kao Hrvatska,a u Svicarskoj koja je nedavno zabranila minarete se uskoro sprema referendum isti kakav je bio u Hrvatskoj. Po cemu je to Hrvatska najvece zlo u EU,ako je EU puna zemalja sa istim ili gorim zakonima vezanim za manjine i homoseksualne osobe?

Ako nemas argumenata nemoj se upustati u raspravu,reci ja mislim da....a ne da tvrdis nesto,a kad ispadne da nije bas tako onda sam ja neka tamo Trnka..?=?
ubojica77

#6083 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Vitezanin wrote:Ubojica77, mislim da dooobro znaš prije svega tko stoji iza svih ovih inicijativa i drugo koji je KRAJNJI CILJ svega.

Okretanje protiv manjina raznih vrsta ja redovito dovodilo do sranja (ne treba se ići daleko u povijest da se to vidi), a ovo sad što se dešava u Hrvatskoj je klasični primjer desničarske paranoje i pervertiranja demokracije. Demokracija jeste vladavina većine, ali kako?! Tako što šukneš manjini i još je i makneš je l'?!
Slazemo se u nekim stvarima,iza ovog stoji desnica koja ce se ojacati kroz ovo,proslo to il ne. Stvar je u tome da ja ne branim nit ovaj referendum nit onaj o braku,jer sam svjestan toga da se tu radi samo o politikanstvu i da desnici sluzi za jacanje,a ljevici da se ne prica o novom zakonu o radu kojeg zele progurati,nezaposlenosti,strajku lijecnika....
Moje argumentiranje istih je odgovor na neke komentare koji su se zgrazali i govorili o krsenju prava i da EU mora reagirati,a neshvacaju da su oni koji stoje iza tih referenduma dobro proucili kako da dobiju sto zele bez da zakonski ne zadiru u sferu ljudskih prava. Referndum se mogao zvati -Dali zelite da se odredenoj skupini ljudi zabrani brak- ali nije,ovaj drugi bi se mogao zvati -Zabranimo cirilicne natpise u Vukovaru- al nije....ostali su u okviru onog sto imaju neke clanice EU .
Rata sigurno nece biti ,ta su vremena iza nas,ovo je sve za mene jeftino politikanstvo.
It_is_a_Leclerc

#6084 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

ubojica77 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "dvojezične table" ?! Otkad je to ćirlica jezik, sunce mu kalajisano.

Trnka strikes again
Prvo tko je Trnka nemam pojma,ako nevjerujes pitaj administratora da ti usporedi ip adrese.

Trece dvojezicne table je naziv za ploce koje uz Hrvatski jezik i pismo,sadrze i jezik i pismo manjine. Posto je pismo Srpske manjine cirilica ,table u opcinama,gradovima gdi Srbi cine vise od trecine stanovnistva sadrze uz Hrvatski latinicni naziv i naziv na Srpskom cirilicnom pismu.
Ako si tolko zaostao da neznas koristiti trazilicu i sve ti se mora objasnjavati nije ti mjesto na forumima.
I dalje ne vidim čemu srklet ?! Ćirilica je pismo, a ne jezik. Prema tome, table su na samo jednom jeziku - hrvatskom, sa dva pisma - latiničnim i ćiriličnim.
Dalje, ćirilica nije srpsko pismo, k'o što ni latinica nije hrvatsko pismo

;)

Nemoj srkletiti. Šteti pritisku.
ubojica77

#6085 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:
ubojica77 wrote:

Trnka strikes again

I dalje ne vidim čemu srklet ?! Ćirilica je pismo, a ne jezik. Prema tome, table su na samo jednom jeziku - hrvatskom, sa dva pisma - latiničnim i ćiriličnim.
Dalje, ćirilica nije srpsko pismo, k'o što ni latinica nije hrvatsko pismo

;)

Nemoj srkletiti. Šteti pritisku.
Sad vec mislim da ti nit nisi zavrsio osnovnu skolu. Smjesan si strasno. :lol:
Stvari predoslovno shvacas,ok Hrvati nisu izumili latinicu,ali je njihovo sluzbeno pismo latinica i da Srbi nisu izumili cirilicu,al je njihovo sluzbeno pismo. I ne table su na 2 jezika, Hrvatskom i Srpskom.
http://www.zakon.hr/z/318/

Članak 1.
Nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj ostvaruju pravo na odgoj i obrazovanje na svom jeziku i pismu (u daljnjem tekstu: odgoj i obrazovanje na jeziku i pismu nacionalne manjine) u skladu s Ustavom i odredbama ovoga Zakona.

Članak 5.
Naziv školske ustanove s nastavom na jeziku i pismu nacionalne manjine i tekst njezina pečata i žiga ispisuju se na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te na jeziku i pismu nacionalne manjine

Srbija
Službeni jezik je srpski, a pismo ćirilica. Usporedno s ćirilicom koristi se i latinica, iako ona Ustavom Srbije nije određena kao službeno pismo.
It_is_a_Leclerc

#6087 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
Ajatolah_

#6088 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Ajatolah_ »

Ćirilica jes' srpsko pismo. Ali ne samo srpsko.
ubojica77

#6089 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
Ja za tebe imam samo jedan zakljucak,ti si nepismena osoba. Znas citati,al nerazumijes sto procitas. Zalosno i smjesno u isto vrijeme. Evo ti ustav Srbije pa vidi,a nitko nije rekao da je cirilica iskljucivo Srpska. Citaj malo koje nebuloze pises,procitaj naglas mozda ces tako razumjeti.

Jezik i pismo
Član 10.
U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo.

http://www.ustavni.sud.rs/page/view/sr- ... ike-srbije
spreca

#6090 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Ajatolah_ wrote:Ćirilica jes' srpsko pismo. Ali ne samo srpsko.
Ja bih rekao....cirilica je i srpsko pismo
It_is_a_Leclerc

#6091 Re: Desavanja u Hrvatskoj

ubojica77 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
Ja za tebe imam samo jedan zakljucak,ti si nepismena osoba. Znas citati,al nerazumijes sto procitas. Zalosno i smjesno u isto vrijeme. Evo ti ustav Srbije pa vidi,a nitko nije rekao da je cirilica iskljucivo Srpska. Citaj malo koje nebuloze pises,procitaj naglas mozda ces tako razumjeti.

Jezik i pismo
Član 10.

Evo ti Ustav BIH

U Bosni i Hercegovini u upotrebi su bosanski, srpski i hrvatski jezik. Službena pisma su latinično i ćirilično.

Dakle. Nije samo srpska, već i bosanskohercegovačka.

:wink:
ubojica77

#6092 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:
ubojica77 wrote:

Jezik i pismo
Član 10.

Evo ti Ustav BIH

U Bosni i Hercegovini u upotrebi su bosanski, srpski i hrvatski jezik. Službena pisma su latinično i ćirilično.

Dakle. Nije samo srpska, već i bosanskohercegovačka.

:wink:
Jesi cuo za jednu zemlju zove se Rusija? :lol: :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6093 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

MI smo bolji od CuCeda imamo trojeziČne table :thumbup:...nekaže se ĐŽaba u narodu, kolko jezika znaš tolko vrijediš...HaJa
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6094 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

"Nema popuštanja pred primitvizmom. Smeta vas istina? Evo jos jednom."
Image
http://www.index.hr/vijesti/clanak/babi ... 14449.aspx
Bodkin

#6095 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Paranoid

#6096 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

Zato je Matija bio danas na "razgovoru" u MUP-u..
miki.ba

#6097 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by miki.ba »

Banksy wrote:
madner wrote:Sho se nalozio Matija :D
Gdje ne bi ... Vratili su ih 20 godina unazad, u Tuđmanovo vrijeme ... Još samo da se povampire Rojs i Pašalić ...
Ne kontam sto su ih vratili 20 god... HR je poznata katolicka zemlja, da su zakon provukli desili bi se protesti i tek onda bi se vratili nazad, al onda 100 god.
kakavdanakneiskustvu

#6098 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Paranoid wrote:Zato je Matija bio danas na "razgovoru" u MUP-u..

aha,zamisli da su i šimunića odveli u policiju
Plivac

#6099 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Plivac »

ubojica77 wrote:

Jezik i pismo
Član 10.

pismeni, negacija i glagol idu odvojeno... :D
kakavdanakneiskustvu

#6100 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

gleda li ko fokus na hrt-u?
Post Reply