Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#6076 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

Postoji vracanje uredjaja i dobijes full refund.
skafiskafsnjak

#6077 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

diablobih wrote:Postoji vracanje uredjaja i dobijes full refund.
Ne dobijes refund sigurno za postarinu do Kine :D
diablobih

#6078 Re: Kineski mobiteli

Post by diablobih »

Pa dobro, vecinom je placen shipping od strane njih...
kloniran

#6079 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

klixo wrote: Pa sta ti hoces da neko ulozi 450 km da bi cvaju zaradio :lol:
Sta dodje ti neispravan telefon ,a ti izletio 460 KM ?
Ovdje znas da je ispravan.
i sta u 15 minuta mozes skontati da je ispravan :lol:

sta da crkne za sedmicu, garant bi dobio lovu nazad :lol:

bolje se kockati i ustediti između 70 i 170 maraka :wink:
zlo zlo

#6080 Re: Kineski mobiteli

Post by zlo zlo »

diablobih wrote:Pa dobro, vecinom je placen shipping od strane njih...
nije tebi da salješ natrag u kinu,s time da moraš potegnut preko granice da možeš poslat mobitel u kinu, zbog one gluposti o ne slanju baterije iz Bih.
mirsek

#6081 Re: Kineski mobiteli

Post by mirsek »

Zna li neko ima li u Sarajevu servis kineskih mobitela ?
Konkretno imam UMI Rome X ali je u zadnje vrijeme pobudalio, sam od sebe pali menije, pogresno registruje mjesto dodira, zastopa kad mu pustim YT 720p 60fps. Sumnjam da je do toucha ili softvera.
klixo

#6082 Re: Kineski mobiteli

Post by klixo »

kloniran wrote:

Vecinom dolazi fabricki neispravno.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6083 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

mirsek wrote:Zna li neko ima li u Sarajevu servis kineskih mobitela ?
Konkretno imam UMI Rome X ali je u zadnje vrijeme pobudalio, sam od sebe pali menije, pogresno registruje mjesto dodira, zastopa kad mu pustim YT 720p 60fps. Sumnjam da je do toucha ili softvera.

Grbavica, na trznici ims mobi meša servis. Kolega pravio svoj rome x.
mirsek

#6084 Re: Kineski mobiteli

Post by mirsek »

konektovan wrote:
mirsek wrote:Zna li neko ima li u Sarajevu servis kineskih mobitela ?

Grbavica, na trznici ims mobi meša servis. Kolega pravio svoj rome x.
Hvala, poslao sam mu poruku na PIK-u ako je to isti lik.
http://www.olx.ba/profil/MOBILSHOPMESA
madesa

#6085 Re: Kineski mobiteli

Post by madesa »

kupio xiaomi 4s i evo danas se samo ugasio i nece da se upali, pa nek mi jos neko kaze da kupim kinesko smece
kloniran

#6086 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

klixo wrote:
kloniran wrote:

Vecinom dolazi fabricki neispravno.
vecinom otkazu u prvih 7 do 30 dana koristenja i pocnu pokazivati nedostatke pa i do godinu
u 15 minuta koliko gledas telefon dok kupujes nema boga da sve nedostatke primjetis

evo ja da ti prodajem svoj telefon mogao bih te odvesti gdje je dobro svijetlo i jak wifi signal
i bio bi zadovoljan sigurno

a wifi karina teska, kamera isto tako i ne mozes prebacivati podatke na komp i s kompa ako ne znas fazon jer mu je file manager protokol riknuo nakon haman godinu i nista ga ne moze popraviti, sam restartuje sistem nakon određenog vremena, a telefon na prvu extra

tako da radije lutrija i kupovina od kineza nego da pretplatim nekome ovdje
kloniran

#6087 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

madesa wrote:kupio xiaomi 4s i evo danas se samo ugasio i nece da se upali, pa nek mi jos neko kaze da kupim kinesko smece
meni se to desi kad se ugasi zbog prazne baterije i nece da se upali dok se ne napuni na 50 %
Ljakan

#6088 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

kloniran wrote: vecinom otkazu u prvih 7 do 30 dana koristenja i pocnu pokazivati nedostatke pa i do godinu
u 15 minuta koliko gledas telefon dok kupujes nema boga da sve nedostatke primjetis

evo ja da ti prodajem svoj telefon mogao bih te odvesti gdje je dobro svijetlo i jak wifi signal

a wifi karina teska, kamera isto tako i ne mozes prebacivati podatke na komp i s kompa ako ne znas fazon jer mu je file manager protokol riknuo nakon haman godinu i nista ga ne moze popraviti, sam restartuje sistem nakon određenog vremena, a telefon na prvu extra

Postavit cu ti onda jedno jednostavno pitanje,ako je sve kao sto kazes tacno,zasto se dzaba upustas u avanturu i dajes pare za nesto sto nije sigurno?Zar nije jednostavnije uzeti neki poznatiji brend i mirna bosna?
konektovan

#6089 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

Ljakan wrote:
kloniran wrote: vecinom otkazu u prvih 7 do 30 dana koristenja i pocnu pokazivati nedostatke pa i do godinu

Postavit cu ti onda jedno jednostavno pitanje,ako je sve kao sto kazes tacno,zasto se dzaba upustas u avanturu i dajes pare za nesto sto nije sigurno?Zar nije jednostavnije uzeti neki poznatiji brend i mirna bosna?

A je li to poznatiji brandovi, nemaju probleme??????
Ljakan

#6090 Re: Kineski mobiteli

Post by Ljakan »

Niko to nije rekao,djecija pitanja postavljas,ako je svejestan problema cudi me da srlja u isti.Ovde ako uzme brend imat ce i servis za isti,nece se morat peglat sa strancima...
kloniran

#6091 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

konektovan wrote:
Ljakan wrote:

A je li to poznatiji brandovi, nemaju probleme??????
izgleda po bosanskoj mitologiji nemaju

al evo odgovor

zasto da kupim npr galaxy S7 kod ovlastenog kad mogu kupiti 2 komada Le Max 2 x829 haman istih karakteristika i jos da mi ostane para za npr redmi note 4 i još za pečeno janje i najmanje gajbu pive

ili npr za cijenu samsunga s6 kod ovlaštenog kupim dva le max 2 x829, pečeno janje i najmanje gajbu pive

e da je razlika u gajbu pive razmislio bih a ne još i janje :mrgreen:
skafiskafsnjak

#6092 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ne mora znaciti da su isti telefoni ako to na papiru pise.... Manite suplje price. Da toliko valjaju ti Kinezi , ne bi oni bili bas tako jeftini . Ne kazem da ne valjaju. Ali taj Le Max sigurno nije dobar kao S7 i ne znam ti sta ....

Uostalom, da ovlaste neki servis u nas, pa da se mogu kupiti, ne bi sigurno tako jeftini bili .
konektovan

#6093 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

Ljakan wrote:Niko to nije rekao,djecija pitanja postavljas,ako je svejestan problema cudi me da srlja u isti.Ovde ako uzme brend imat ce i servis za isti,nece se morat peglat sa strancima...
Jedini ko ispostuje garancijz, je telecom operater, ali su zato cijene uredjaja prestrasne, a kupovina nekog poznatog branda u prodavnici tipa fontele, univerzalno, digital city je haman ravna kzpovini mobitela preko gearbesta, geekbuyinga i drugih.
skafiskafsnjak

#6094 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ti telefoni su dobri za pare te.... i to je kraj price. Da postoji garancija i servis za njih, svak bi dodao 50-100km vise za Samsung, a ne LeEco .
konektovan

#6095 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:Ti telefoni su dobri za pare te.... i to je kraj price. Da postoji garancija i servis za njih, svak bi dodao 50-100km vise za Samsung, a ne LeEco .

To su realne cijene telefona, drugo je sto se samsung ogradjuje zbog silne reklame, pa mora cijene frizirati do visina.
skafiskafsnjak

#6096 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ti telefoni su dobri za pare te.... i to je kraj price. Da postoji garancija i servis za njih, svak bi dodao 50-100km vise za Samsung, a ne LeEco .

To su realne cijene telefona, drugo je sto se samsung ogradjuje zbog silne reklame, pa mora cijene frizirati do visina.
Da LeEco otvori oficijelno predstavnistvo i serrvis u Bosni.... Ne bi te cijene puno razlicite bile. Kao sto sam vec rekao, za samsung bi morao dodati 50-100km u odnosu na taj LeEco ... i vjerujem da bi nas 90% dodaalo pa uzelo Samsung . Jebote stave na papir, isssti samsung... kamera samsungova ovo ono. Upalis kameru, uslikas, ni blizu
spree

#6097 Re: Kineski mobiteli

Post by spree »

konektovan wrote:
Ljakan wrote:Niko to nije rekao,djecija pitanja postavljas,ako je svejestan problema cudi me da srlja u isti.Ovde ako uzme brend imat ce i servis za isti,nece se morat peglat sa strancima...
Jedini ko ispostuje garancijz, je telecom operater, ali su zato cijene uredjaja prestrasne, a kupovina nekog poznatog branda u prodavnici tipa fontele, univerzalno, digital city je haman ravna kzpovini mobitela preko gearbesta, geekbuyinga i drugih.
:thumbup:

naravno da je s7 bolji od le maxa 2 ali je i 4, 5 puta skuplji. recimo imaju isti procesor, isti ram sto uopste nije bezveze stvar, al' haj. dosta istih komponenti kinezi uzimaju i ugradjuju u svoje telefone kao i ovi veliki proizvodjaci koji prodaju brand i servis naravno. u piljarama servis rade priuceni majstori, tako da ko iole slifa ima moze pomocu youtubea moze rijesiti problem skoro isto kao i oni. naravno oficijelni servis je zakon, ali zato je skup. kada se naruci telefon preko nekih kineskih stranica ako dodje neispravan ili sa nekom manom postoji garancija da se moze vratiti ili cak salju novi primjerak.
konektovan

#6098 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:
konektovan wrote:

Da LeEco otvori oficijelno predstavnistvo i serrvis u Bosni.... Ne bi te cijene puno razlicite bile. Kao sto sam vec rekao, za samsung bi morao dodati 50-100km u odnosu na taj LeEco ... i vjerujem da bi nas 90% dodaalo pa uzelo Samsung . Jebote stave na papir, isssti samsung... kamera samsungova ovo ono. Upalis kameru, uslikas, ni blizu
Bio bi u prednosti, ali isti je slucaj bio i kad je samsung ulazio na trziste telefona, na kojem su motorola i nokia harali, pa, gdje je sad motorola, a gdje nokia?!
kloniran

#6099 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

samsung s7 4/32 1385KM
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... ee/SAM1347
hibridni sim slot

samsung s6 3/32 999KM
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... ee/SAM1344
ne podrzava micro sd

le max 2 x829 4/64 oko 460KM ako ode na carinu oko 360KM ako ne ode na carinu
http://www.geekbuying.com/item/LeTV-LeE ... 76308.html
ne podrzava micro sd

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone3=8051

po meni je baterija jedina mana ostalo debelo iznad prosjeka za taj cijenovni rang
kloniran

#6100 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
konektovan wrote:

kamera moze biti i bolja, ali ako softverski nije rijesena dobro dzaba joj i 500 Mpx ako je obrada slike karina
Post Reply