Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#6076 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

U Realu su rekli da bi volili Loewa dovesti, ali tek poslije EP 2012, eh sad da li bi na to Svabe pristali d uporedo vodi Real u Elf, to ne znam, a na kraju krajeva da li bi i Loew napustio repku. Jeste Real veliki izazov, ali on je tvorac ove njemacke reprezentacije, koncepcije igre, taktike, ma svega i sumnjam da bi tek tako napustio taj "projekat"!
Baudelaire

#6077 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

Benitez je Realov izdanak ako se smijem tako izraziti, Madridisti će to vjerovatno cijeniti.

Riddle, sir Alex je totalno promašio dva finala protiv Barcelone, to mu definitivno ide na čast. Guardiola je u ovom trenutku najbolji taktičar na svijetu, bar za mene. A jako sam daleko od tog da budem fan Barcelone, čak ih prezirem :D
ultima_palabra

#6078 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma jeste Benitez formalno njihov, ali tamo ga mrze iz dna duše... ako im već Mourinhov stil nije dovoljno ofanzivan, zašto dovoditi nekoga još goreg :-D

Mourinho će sigurno ostati do maja, a tad će se razmotriti urađeno... ako dođe do razlaza, volio bih da dođe neki vizionar tipa Low ili Bielsa.
BHF_Manijak

#6079 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote:Ma jeste Benitez formalno njihov, ali tamo ga mrze iz dna duše... ako im već Mourinhov stil nije dovoljno ofanzivan, zašto dovoditi nekoga još goreg :-D

Mourinho će sigurno ostati do maja, a tad će se razmotriti urađeno... ako dođe do razlaza, volio bih da dođe neki vizionar tipa Low ili Bielsa.
Moze i Klopp, bez zajebancije! :mrgreen: 8-)
ultima_palabra

#6080 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Što da ne... mada mu fali malo iskustva.
ruud

#6081 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

"We're going to fight to the death to win the tie so that fans feel proud of Real Madrid"
:thumbup:

http://bit.ly/yFHWXX

dodat cu i ovo
http://bit.ly/z2BsFr

naslov i nije toliko zanimljiv, koliko je ostatak clanka..
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6082 Re: Real Madrid C.F.

Post by Entropio »

Veoma zanimljiv članak u uglednom španskom listu El Pais koji je napisao ugledni novinar Diego Torres (dakle, ne radi se o nekom trash novinaru i trash novinama, nego suprotno)... Imajući u vidu njegov ugled i ugled novine za koju piše, teško je da laže i očigledno je neki od igrača krtica koja mu daje informacije.

Ovo je navodno Mourinho rekao igračima nakon poraza od 0:2 u polufinalu Lige prvaka:

“In Barcelona, we have three options,” he said, “two impossible ones and one possible one. The only possible option is that the game ends with a close score line and we lose the tie. The impossible is that we win with a goleada (a big scoreline /high scoring match). The other impossible option is that we win the tie. If by chance we qualify, perfect! But I see a 2-1 or a 1-0 (loss). We have to avoid a goleada at all costs, because if not, we can’t complain about the robbery of the game today. Because if we’re given a beating we’ll be ridiculed. All the media will say, “Where are the referees, Mourinho?” Because of that, we have to go out a play a calm game. To stay back in our half and not be careless at the back.”

[Basically, Mourinho is appealing for Madrid to play a defensive game, so the scoreline will be close and Madrid can say that because of Pepe's sending off, they lost the tie. They want to avoid a goleada -- a high scoreline i.e. Barca crush them -- so it'll help their case]

The players admitted they were “amazed” to hear their coach, who, in the end, asked them to complain about the referee at the end of the game [in the mixed zone]. Yesterday the lockerroom suspected that Mourinho, instead of going for an all out attack, will try to go for another conservative approach [for Wednesday's game]. Again, wanting to avoid a humiliating result. But this time, not only is there no reason to believe in a conspiracy — Pepe was not sanctioned [by the RFEF for the stamp] and Mourinho was suspended by UEFA for a short time (i.e., the repercussions weren’t heavy) — but the players are not willing to follow. Casillas warned Mourinho in September not to propose a strategy like the one he proposed [for the 2nd leg of the CL tie] for a second time.”

Nakon toga informacija da Mourinho traži ko je to davao informacije: http://www.guardian.co.uk/football/blog ... d-sid-lowe

Danas je Mourinho dao izjavu i priznao da postoje grupe unutar tima, ali da on nije kriv zbog toga.

"Are you happy at Madrid?" "Uh-huh".

"Do Madrid have a mental block against Barcelona?" "Ask the players."

Asked what his approach would be against Barcelona, he replied: "I have no idea: I have lots of doubts over players and will have until the end."

Nešto ne štima, očigledno.
BHF_Manijak

#6083 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Lijepo je sve kad ide, kad ne ide odmah se prljavi ves izbacuje na povrsinu, kao uostalom i sa vecinom stvari u zivotu...Da je manje gledo kako Barcelonu srusiti a vise kako titutlu osvojiti, mozda bi mu bilo bolje, kao recimo sto ove godine radi.
Madrid

#6084 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

BHF_Manijak wrote:Lijepo je sve kad ide, kad ne ide odmah se prljavi ves izbacuje na povrsinu, kao uostalom i sa vecinom stvari u zivotu...Da je manje gledo kako Barcelonu srusiti a vise kako titutlu osvojiti, mozda bi mu bilo bolje, kao recimo sto ove godine radi.
Pa da bi osvojio trofej mora Barcu dobiti, bar u LP i kupu, ligu moze na drugi nacin...
Jedino se moze nadati da neko izbaci Barcu iz LP, a sad koliko je to realno...
ultima_palabra

#6085 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pa ja mislim da su oni u toj utakmici igrali poprilično otvoreno i bili bar ravnopravni u prvom poluvremenu. Također, imali su razloga da se žale nakon poništenog gola Higuaina.
Baudelaire

#6086 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

BHF_Manijak wrote:Lijepo je sve kad ide, kad ne ide odmah se prljavi ves izbacuje na povrsinu, kao uostalom i sa vecinom stvari u zivotu...Da je manje gledo kako Barcelonu srusiti a vise kako titutlu osvojiti, mozda bi mu bilo bolje, kao recimo sto ove godine radi.
Isto se ovo dešavalo Rijkaardu u posljednjoj sezoni u Barceloni. Mislim da dosta navedenog nema veze sa realnošću, ali kad katalonski i madridski mediji uzmu svoje trenere na zub, istina je manje bitna.
Bosanski_kralj

#6087 Re: Real Madrid C.F.

Post by Bosanski_kralj »

Kad bi kojim čudom sutra pobjedili i izbacili Barcelonu opet bi sve bilo divno i krasno.

Bilo je sličnih priča dok je još i CHelsea trenirao, pa se ove godine saznalo sasvim suprotno da su igrači plakali kada je odlazio
Riddle

#6088 Re: Real Madrid C.F.

Post by Riddle »

Baudelaire wrote:Benitez je Realov izdanak ako se smijem tako izraziti, Madridisti će to vjerovatno cijeniti.

Riddle, sir Alex je totalno promašio dva finala protiv Barcelone, to mu definitivno ide na čast. Guardiola je u ovom trenutku najbolji taktičar na svijetu, bar za mene. A jako sam daleko od tog da budem fan Barcelone, čak ih prezirem :D
A kako ce tek da cijene njegovu rotaciju. :D

Donekle, da, u prvoj utakmici. U drugoj se nije moglo dosta toga uciniti. Jednostavno je u pitanju bolji tim. Opcenito se ne bih ni osvrtao da je u pitanju velika vecina forumasa, ali jbg njega smatram nesto boljim, pa mi ovakav ton bas zapara usi. Ja Mourinha smatram najboljim takticarem. Protiv Guardiole nemam nista protiv, ali ne mogu ignorisati snagu tima kojeg on vodi. Vecina strategija i taktika ce biti beskorisne kad su suocene samo sa tim kvalitetom.
Baudelaire

#6089 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

Ma ne sporim ja to što si ti napisao da se ne može puno protiv Barcelone, samo mislim da se premalo kredita za to daje Guardioli. Ne zaboravi da je okosnicu ovog tima vodio i Rijkaard, odnosno tri najbolja njena igrača, pa nije mogao nikako to da uklopi u funkcionalnu cjelinu. Guardiola je taj koji je napravio otklon od dotadašnjeg sistema rada, uveo je dotad neviđen pristup i evo to se višestruko isplati. Prije sam bio skeptičan po pitanju njegovih sposobnosti, sad mislim da bi uspio gdje god da ode, samo ovisno i o mjeri ulaganja koja je ta ekipa spremna napraviti. Mislim da je on veći vizionar i od Mourinha i od Fergusona. Ne nužno taktičar, ali vizionar sigurno. Zapravo, s njim u rečenicu u tom segmentu mogu jedino Klopp i Loew koji su napravili sisteme dosad neviđene u fudbalu. Mislim da je fudbal sir Alexa malo zastario, a da i on ima previše godina da mijenja temelje, a da i Mourinho mora dosta toga promijeniti i malo se odmaknuti od I know everything pristupa.
strong69

#6090 Re: Real Madrid C.F.

Post by strong69 »

Riddle wrote:
Baudelaire wrote:Benitez je Realov izdanak ako se smijem tako izraziti, Madridisti će to vjerovatno cijeniti.

A kako ce tek da cijene njegovu rotaciju. :D

Donekle, da, u prvoj utakmici. U drugoj se nije moglo dosta toga uciniti. Jednostavno je u pitanju bolji tim. Opcenito se ne bih ni osvrtao da je u pitanju velika vecina forumasa, ali jbg njega smatram nesto boljim, pa mi ovakav ton bas zapara usi. Ja Mourinha smatram najboljim takticarem. Protiv Guardiole nemam nista protiv, ali ne mogu ignorisati snagu tima kojeg on vodi. Vecina strategija i taktika ce biti beskorisne kad su suocene samo sa tim kvalitetom.
Pep je po meni najbolji strateg danas. To je dokazao nekoliko puta a posebno sam pratio izmjene mjesta nekih kljucnih igraca u duelima protiv Reala koji su uvijek ili zatvorili rupu ili donijeli rezultat.

Snaga tima koju vodi Guardiola? Real ima losiju ekipu? Ili Man City? Ne bih se slozio. Cak mislim da Real ima nekoliko jacih kljucnih pozicija u timu pocevsi od Casillasa, Marcelo je fantastican na boku, Ronalda ne treba ni spominjati a imaju i sjajne spiceve. Barca je medutim homogenija ekipa, ujednacenija, u kojoj prevagu donose majstori sa sredine terena sa Messijem... A ta kompaktnost Barce zasluga je koja pripada Guardioli.

I slazem se sa Baudalaire-om, mislim da Guardiolin znacaj u ovoj prici jako umanjuju te da ga potcjenjuju.
Riddle

#6091 Re: Real Madrid C.F.

Post by Riddle »

Mene jos nije ubijedio. Barcelona igra na isti nacin kojim je igrala jos dok je on bio igrac, pa nikad nisu bili ovako dominantni. Ne kazem da on nema nikakavog udjela u svemu ovome, naprotiv, ali ovaj tim se viđa jednom u nekoliko generacija i to je glavni razlog svega sto danas gledamo.
BHF_Manijak

#6092 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Ma meni je jos zalosnije sto ovi uhljupi misle da ce sve rijesiti kad Mourinha otjeraju, a realno on je jedini koji je mogao srusiti ov Barcu, nije to uspio Ferguson, nije evo ni Mourinho, treceg nema! Mozda kako ti rece Loew, ali obzirom da dosad nije dokazan nigdje toliko tj nije vodio niti jedan klub i da je uz to imao neke rezultate, onda bih povukao tu konstataciju da bi on mozda nesto uspio napraviti. Dovest ce nekog goreg od Mourinha i onda ce bas pusiona biti, pokusali su sa Pellegrinijem pa se izofirali. Ne kazem da je Mourinho perfektan, ali u ovom trenutko je najbolje sto mogu imati na raspolaganju, covjeku je tek druga sezona a oni bi da odmah ili igra ko Barca ili da sve osvoji sto se moze osvojiti.

Sad tek mozda neki shvate zasto Ivica nikad nije otiso u Madrid, jer je to najtezi klub za vodit u svijetu, definitivno, ne radi same tezine lige, ovog ili onog, vec radi nekih drugih stvari koje i nemaju 100% bas veze sa fudbalom. :wink:
Madrid

#6093 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Ma glupost bi bila otjerati Mourinha, Pa on je Real doveo na nivo takav da bi se pricalo da je jedan od najboljih timova u povijesti da nema Barce...
Barcelonina prednost je ta homogenost, igraci se jednostavno znaju u glavu, kao da Guardiola ima gamepad i upravlja sa njima, jos ako tome dodate Xavia i Iniestu, jedina dva igraca za koje Real nema prave ekvivalente po mom misljenju...
strong69

#6094 Re: Real Madrid C.F.

Post by strong69 »

Madrid wrote: kao da Guardiola ima gamepad i upravlja sa njima, jos ako tome dodate Xavia i Iniestu, jedina dva igraca za koje Real nema prave ekvivalente po mom misljenju...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Baudelaire

#6095 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

Riddle wrote:Mene jos nije ubijedio. Barcelona igra na isti nacin kojim je igrala jos dok je on bio igrac, pa nikad nisu bili ovako dominantni. Ne kazem da on nema nikakavog udjela u svemu ovome, naprotiv, ali ovaj tim se viđa jednom u nekoliko generacija i to je glavni razlog svega sto danas gledamo.
Ja se uopšte ne slažem sa ovom konstatacijom. To možeš reći jedino ako Barcu nikako ne gledaš ove sezone i prethodnih sezona pod Guardiolom. Jedina sličnost s prethodnim generacijama Barcelone je to što igraju ofanzivan fudbal, način igranja kao i efikasnost se potpuno razlikuju, a to je zahvaljujući Guardioli.
skenderija04

#6096 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Jedno pitanje i bez ikakve zelje za provociranjem: Evo vec dvije godine slusamo kako je Madrid drugi najbolji tim u Evropi. Ok, moze se to reci ali protiv koga od velikih klubova je Real igrao pa da bi to mogli potvrditi? Protiv Chelsea, Manchestera (oba) ,Arsenala nije. Protiv vodecih Talijana ili Bayerna nije. Ja bi iskreno volio vidjeti Madrid protiv neke evropske ekipe A klase pa da odmjerimo realnu vrijednost Mourinhovog Reala. Dobro, protiv Milana u prvoj rundi LS je igrao, i nije bas da je bio toliko superioran.Bio je pocetak sezone pa nije posteno suditi. Hocu da vidim neko cetvrtfinale protiv vecih ekipa kada je stvarno bitno pa da vidimo pravu snagu Reala.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6097 Re: Real Madrid C.F.

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Jedno pitanje i bez ikakve zelje za provociranjem: Evo vec dvije godine slusamo kako je Madrid drugi najbolji tim u Evropi. Ok, moze se to reci ali protiv koga od velikih klubova je Real igrao pa da bi to mogli potvrditi? Protiv Chelsea, Manchestera (oba) ,Arsenala nije. Protiv vodecih Talijana ili Bayerna nije. Ja bi iskreno volio vidjeti Madrid protiv neke evropske ekipe A klase pa da odmjerimo realnu vrijednost Mourinhovog Reala. Dobro, protiv Milana u prvoj rundi LS je igrao, i nije bas da je bio toliko superioran.Bio je pocetak sezone pa nije posteno suditi. Hocu da vidim neko cetvrtfinale protiv vecih ekipa kada je stvarno bitno pa da vidimo pravu snagu Reala.
Slažem se s tobom. Čekamo nastavak Lige prvaka...
Riddle

#6098 Re: Real Madrid C.F.

Post by Riddle »

Baudelaire wrote:Ja se uopšte ne slažem sa ovom konstatacijom. To možeš reći jedino ako Barcu nikako ne gledaš ove sezone i prethodnih sezona pod Guardiolom. Jedina sličnost s prethodnim generacijama Barcelone je to što igraju ofanzivan fudbal, način igranja kao i efikasnost se potpuno razlikuju, a to je zahvaljujući Guardioli.
Hocu da kazem da igraju svoj karakteristicni trokut koji su igrali jos od Cruyffa. Ali danas ga igraju tako da ih je gotovo nemoguce zaustaviti. Razlog za to je nevjerovatno talentovan tim. Guardiola radi neke finese, ali u sustini je to ista igra.

Slazem se da se necemo sloziti. :lol:
Madrid

#6099 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

skenderija04 wrote:Jedno pitanje i bez ikakve zelje za provociranjem: Evo vec dvije godine slusamo kako je Madrid drugi najbolji tim u Evropi. Ok, moze se to reci ali protiv koga od velikih klubova je Real igrao pa da bi to mogli potvrditi? Protiv Chelsea, Manchestera (oba) ,Arsenala nije. Protiv vodecih Talijana ili Bayerna nije. Ja bi iskreno volio vidjeti Madrid protiv neke evropske ekipe A klase pa da odmjerimo realnu vrijednost Mourinhovog Reala. Dobro, protiv Milana u prvoj rundi LS je igrao, i nije bas da je bio toliko superioran.Bio je pocetak sezone pa nije posteno suditi. Hocu da vidim neko cetvrtfinale protiv vecih ekipa kada je stvarno bitno pa da vidimo pravu snagu Reala.
Uzeli su Milana, Totenhema, Lyona 2 godine za redom (prije Mourinha znanstvena fantastika izbacit Lyona), Valenciju na njenom stadionu (ne spada u uzi krug najboljih klubova, ali su ostali neporazeni protiv Barce i Chelsea kod kuce)...
Stalno obaraju neke rekorde, poderali su sve protivnike u grupi, dok ta oba tvoja Manchestera nisu ni prosla grupu, Arsenal i Chelsea definitivno odavno nisu imali slabije timove, Bayerna dobije Dortmund kojem Real na 100 godisnjicu uvali 6 komada na njihovom stadionu itd..
To su moji argumenti :D

PS: A i sam Guardiola cesto kaze da je Real najjaca moguca ekipa protiv koje mogu igrati.
p206

#6100 Re: Real Madrid C.F.

Post by p206 »

Ako Real ne uzme ligu (kup i LP teško da će uzeti) Mourinho će morati otići. Čak mislim da i ako uzme da će otići, jer običnom domaćem navijaču u Madridu nije svejedno vidjeti da ga ljuti rival rastavlja na proste faktore svaki put. Drugo smo mi ovdje, navijamo, ali oni unose više emocija u to. Mourinhu treba samo jedna pobjeda protiv Barcelone(bilo u ligi ili LP) i osvojena liga i može ostati.

On je trener koji radi na kratak rok i nije za duže zadržavanje u nekom klubu. To je i sam priznao dok je vodio Inter. U Madrid je doveden da prekine dominaciju Barcelone, ali mislim da se Perez prešao jer nije uzeo u obzir da je ova ekipa Barcelone postavljena na drugačijim temeljima od njegove. Ona je za dugoročni uspjeh. Ako "pregrme" ovaj "napad" Reala, i Pep ostane, mislim da tek onda slijedi dominacija i da ovo što vidimo danas neće biti ništa.
Post Reply