Dešavanja u Srbiji

Post Reply
hik--meta

#6076 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hik--meta »

zavrzlama wrote:
Vlajko wrote:par stvari u kopnenu zonu bezbednosti se uvoditi nemogu tenkovi,artiljerija, helikopteri avioni da ne balavim procitajte vojno tehnicki sporazum 5km zemlja 25 vazduh i tu bi smela da bude samo lako naoruzana mulitietnicka policija. bespilotne letilice kfora lete .zandarmerija i vojska se tolerisu od 2001 kada je bio sukob .te se tu graditi neke instalacije nece i nemogu zbog nato. takodje to je dolina siptari mogu da pokriju minobacacima lako sa Kosova koje je na uzvisenju pogledajte na gugl earth konfiguraciju terena. znaci ovo dole je dzakovi zemunice i ti fazoni , kad bi mi krenuli da zidamo dobili bi packe iz nato. nije ovo oslobadjanje srpske zemlje ovo je da nam ne uzmu i ovo malo sto je ostalo tj da ne bude blickrig siptara. ovo je slikano samo u jednoj od tih zandarmerijskih kontejnerskih baza -stanica kako ih vec zovu . ima dosta ljudstva dole nece siptari moci lako ,ali ovo kosta mnogo novca dnevnice, plate, oprema to je mnogo ako pomnozis koliko ljudstva treba i kolika je admin granica +i u dubini mora da se cuva jer siptari zive i na jugu.sve u svemu atmosfera rata na velika vrata. nije ovo klasicna prva linija ovo su zasede , osmatracnice veoma slicno kao na Kosovu 90tih nema linije fronta klasicne sve se smatra za liniju ima rovova na mestima ali nema ono 150km rovova vec po mestima gde treba i tako ,malo rovovi malo minska polja, malo zasede, malo osmatranje, blokade punta , racije najgora vrsta sukoba nizak intenzitet ,moze biti jace ,ali moras biti prisutan na terenu, siptari rade hit and run i prenos oruzja i opreme. najgore je u ravnici ratovati ,a oni i u ravnici i na brdima iza..... videcemo ,ali ovde dole proci nece
Vlajko hvala na slikama....samo ne kontam da se zasjede i njihova lokacija pokazuju na javnom forumu kao krompiri na pijaci...zasjede su najcuvenije tajne ako trebaju da posluze kao zasjede...

druga stvar..u slucaju rata izmedju srbije i Kosova,kosovo bez NATo-a nebi izdrzalo vise od mjesec dana...

treca stvar...srbija drzi snage u pripravnosti ne da se boji albanaca da ce ugroziti teritoriju srbije,nego ceka dogovor velikih o podjeli BIH ili podjeli
Sjevera Kosova,jer jedno od to dvoje je na tapetu svjetskih sila,a po meni je ovo drugo u pitanju,gdje ce te srbijanske snage nakon dogovorenog blic kriga sa zapadom uzeti sjjever kosova i kasnije ce sama srbija priznat kosovsku drzavu onog dijela koji nije vise interesantan srbiji,tako da ce prestati neprijateljstva izmedju srbije i kosova...srbi ce proglasiti vojnu i diplomatsku pobjedu jer su 150 000 srba na sjeveru kosova npripojili matici,a albanci ce otkloniti konstantnu prijetnju rata od strane srbije...

ovo je samo jedna od opcija, ali ne mora da znaci da je zapadu ova opcija na radnom stolu kao moguca opcija...iako ja se usudjujem reci da je realna opcija...dodikovo huskanje na rat u BIH je vise na fonu popravljanja pozicije srbije u odnosu na kosovo....vrijeme ce pokazati da li sam u pravu...
danas klintonovica ide putinu na noge u moskvu, ameri su trenutno donji u odnosu s rusima poslije debakla u gruziji, nuklearnog stita, a i globalne ekonomske situacije, povladjuju im konstantno otkad je obama dosao na vlast, pa me neka desavanja u sljedecih par dana u presevskoj dolini na albansku stetu nebi zacudila.
zavrzlama

#6077 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

interesantan komentar jednog forumsa iz srbije...

Koren rastuceg nacizma u Srbiji je domacinska porodica i sabornost. U domacinskoj porodici se prenosi ucenje o autoritetu, bezuslovnom postovanju autoriteta koji je starij i prihvatanju takvog sistema kao normalnog. Kako je domacinstvo, znaci kuca, znaci stala znaci zivot seljaka u bliskoj vezi sa prirodom, prisutno je prirodno,narodsko i konacno pagansko poimanje realnosti a to su ciklusi. Ciklicno posmatranje realnosti radja potrebu da u stvarima koje su bile, koje jesu i koje ce biti, se prepoznaju znaci. Dakle ta stvarnost se krece u ciklusima a ono sto je na nama kao vernicima u takvu stvarnost je da te cikluse prepoznamo i vodimo zivot shodno njima. Dakle, potraga za znacima i njihovo tumacenje predstavljaju okosnicu intelektualnog pogleda na svet. Zasto se u Srbiji 90ih dok je trajao rat, pojavljuju proroci, kremansko prorocanstvo (hail to the kugla), vidovita zorka, kleopatra, milja, pahulja, para psiholosko, neo kortikalni rat, trazenje pentagrama i ostale gluposti? Pa upravo tako,iz toga sto pagansko shvatanje realnosti trazi znake u vremenu prema kojima se vodi. Ta praksa se nastavila i posle Milosevica, donosimo ustav na vidovnad, na kukoljdan jer sam datum je pogodan za to, jer sam datum nosi energiju koja ce uciniti da stvari budu bolje. Mi smo totalno ne bitni u toj prici. I sta unosimo u taj ustav prvo? Kosovo, koje je sada nezavisna drzava. Ono sto se zapravo uradilo je da na TAJ dan koji je magican i mocan, mi smo rekli da cemo vratiti ono za sta mislimo da je nase. Vraticemo parce nase njive i naseg duhovnog bica. Zemlja i duh, neraskidivo povezani u paganskim kulturama. Misticno pravoslavlje ili svetosavlje predstavlja naj slabiju kariku pravoslavnog hricanstva jer je udeo paganskih verovanja i obicaja jednostavno preveliki da se poruka koje hriscanstvo nosi gubi i postaje neki magloviti principi iza kukoljdana. I bas zato sto je naj slabija karika zato ono propagira mir i ljubav ali uz pomoc bejzbol palice. Jer u sustini, pagansko ne poznaje mir i ljubav, ono poznaje strah i oprez od prirode kojom vladaju misticne sile. Strah radja potrebu za zastitom i zastita se vidi u jednoumlju i okupljanju oko jednog bilo da je to ideja, vodja ili program. I da bi strah bio pobedjen, svi koji su okupljeni moraju da budu isti, da isto misle, da isto izgledaju jer samo jedan ako padne pasce svi. I zato se taj drugaciji i koji 100% ne veruje u stvar odbacuje a bogami i ubija. Potreba za tim poretkom je ideja o sabornosti. Okupljanju u jednoumlju. Nije to nikakva mistika, to je to. Niti je dubok niti je sa promisli, i koristeci okamov brijac dolazim do sledeceg zakljucka ako hoda kao patka, kvakce kao patka, ako leti i pliva kao patka to je patka.

Nema tu ni grama produhovljenosti niti nekog uzvisenog cilja, sabornost podrazumeva da svi odgovaraju na poziv jednoglasno a dok se taj poziv ne oglasi slobodni su da rade sta hoce. I da svi jednoglasno i bez mozga rade sta im poziv kaze. Posmatrano tako, apsolutno je logicno zasto na nacizam u Srbiji je odgovor tako slab. Zato sto on korespondira tako dobro sa paganstinom jer je firewall hriscanstva slab da bi zaustvio zlo. Svako me se svidja da bude potomak Obilica, mozda se bas ne slazu da treba ubiti za to, ali svako je lepo. Drugima se isto to svidja, nije u redu ubiti ali je dobro prebiti. Treci ubijaju kao Obilic.

Sve komponente su tu:Rat, poraz, gubitak teritorije, osecaj nemoci i poraza,slaba ekonomska situacija, mitska proslost sa super herojima, misticna vera. Konkurs za firera je napisan.
Vlajko

#6078 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Vlajko »

nema na ovim slikama zaseda mozda ovaj iza drveta moj kum)))) a i zasede se menjaju , bilo bi glupo da su uvek na istom mestu. a i par slika za forum je ok, da ovo nije smelo da se slika ne bi se slikalo, vec su postavljenje i na militaryphotos te ako oce da vide moze..

zavrzlama je blizu istine , stime sto necemo priznati ostatak Kosova kao Kosova vec ponuditi tj dogovoriti sa albanijom da oni njih predstavljaju u UN a nato da ostane da cuva crkve,popove i manastire i ako neka enklava prezivi.

za sirenje mrznje ja ih zovem siptari od malih nogu , nije da sirim mrznju , naviklo se. da sirim mrznju zvao bi ih zugani, ljaci i sl. i oni sebe zovu siptari
kiky

#6079 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

neslušaj ove indijance, vlajko, samo ti nama daj fotografija ...
imašli neke sa aeromitinga ....
vidim, srboja je tu uvela dosta zapadne maskarade ...
od uniformi pa do nekih automata težih kalibara ...
tu su i nove oznake na letjelicama ( to sam primjetio i na aeromitingu ) ...
crven krug pa bijeli krst unutra ...
kako to srpska vojska održava kad je večina toga proizvedeno u bih ( tačnije mostar ) ... izuzev mig-29 ..
klif

#6080 Re: Desavanja u Srbiji

Post by klif »

Vlajko wrote:par stvari u kopnenu zonu bezbednosti se uvoditi nemogu tenkovi,artiljerija, helikopteri avioni da ne balavim procitajte vojno tehnicki sporazum 5km zemlja 25 vazduh i tu bi smela da bude samo lako naoruzana mulitietnicka policija. bespilotne letilice kfora lete .zandarmerija i vojska se tolerisu od 2001 kada je bio sukob .te se tu graditi neke instalacije nece i nemogu zbog nato. takodje to je dolina siptari mogu da pokriju minobacacima lako sa Kosova koje je na uzvisenju pogledajte na gugl earth konfiguraciju terena. znaci ovo dole je dzakovi zemunice i ti fazoni , kad bi mi krenuli da zidamo dobili bi packe iz nato. nije ovo oslobadjanje srpske zemlje ovo je da nam ne uzmu i ovo malo sto je ostalo tj da ne bude blickrig siptara. ovo je slikano samo u jednoj od tih zandarmerijskih kontejnerskih baza -stanica kako ih vec zovu . ima dosta ljudstva dole nece siptari moci lako ,ali ovo kosta mnogo novca dnevnice, plate, oprema to je mnogo ako pomnozis koliko ljudstva treba i kolika je admin granica +i u dubini mora da se cuva jer siptari zive i na jugu.sve u svemu atmosfera rata na velika vrata. nije ovo klasicna prva linija ovo su zasede , osmatracnice veoma slicno kao na Kosovu 90tih nema linije fronta klasicne sve se smatra za liniju ima rovova na mestima ali nema ono 150km rovova vec po mestima gde treba i tako ,malo rovovi malo minska polja, malo zasede, malo osmatranje, blokade punta , racije najgora vrsta sukoba nizak intenzitet ,moze biti jace ,ali moras biti prisutan na terenu, siptari rade hit and run i prenos oruzja i opreme. najgore je u ravnici ratovati ,a oni i u ravnici i na brdima iza..... videcemo ,ali ovde dole proci nece
Beograd -- Skoro deset odsto stanovništva Srbije svakodnevno gladuje. Kako bi promenila poražavajuću situaciju, B92 pokreće humanitarnu akciju "Hrana za sve".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=385948
Bosnolog

#6081 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

zavrzlama wrote:interesantan komentar jednog forumsa iz srbije...

Koren rastuceg nacizma u Srbiji je domacinska porodica i sabornost. U domacinskoj porodici se prenosi ucenje o autoritetu, bezuslovnom postovanju autoriteta koji je starij i prihvatanju takvog sistema kao normalnog. Kako je domacinstvo, znaci kuca, znaci stala znaci zivot seljaka u bliskoj vezi sa prirodom, prisutno je prirodno,narodsko i konacno pagansko poimanje realnosti a to su ciklusi. Ciklicno posmatranje realnosti radja potrebu da u stvarima koje su bile, koje jesu i koje ce biti, se prepoznaju znaci. Dakle ta stvarnost se krece u ciklusima a ono sto je na nama kao vernicima u takvu stvarnost je da te cikluse prepoznamo i vodimo zivot shodno njima. Dakle, potraga za znacima i njihovo tumacenje predstavljaju okosnicu intelektualnog pogleda na svet. Zasto se u Srbiji 90ih dok je trajao rat, pojavljuju proroci, kremansko prorocanstvo (hail to the kugla), vidovita zorka, kleopatra, milja, pahulja, para psiholosko, neo kortikalni rat, trazenje pentagrama i ostale gluposti? Pa upravo tako,iz toga sto pagansko shvatanje realnosti trazi znake u vremenu prema kojima se vodi. Ta praksa se nastavila i posle Milosevica, donosimo ustav na vidovnad, na kukoljdan jer sam datum je pogodan za to, jer sam datum nosi energiju koja ce uciniti da stvari budu bolje. Mi smo totalno ne bitni u toj prici. I sta unosimo u taj ustav prvo? Kosovo, koje je sada nezavisna drzava. Ono sto se zapravo uradilo je da na TAJ dan koji je magican i mocan, mi smo rekli da cemo vratiti ono za sta mislimo da je nase. Vraticemo parce nase njive i naseg duhovnog bica. Zemlja i duh, neraskidivo povezani u paganskim kulturama. Misticno pravoslavlje ili svetosavlje predstavlja naj slabiju kariku pravoslavnog hricanstva jer je udeo paganskih verovanja i obicaja jednostavno preveliki da se poruka koje hriscanstvo nosi gubi i postaje neki magloviti principi iza kukoljdana. I bas zato sto je naj slabija karika zato ono propagira mir i ljubav ali uz pomoc bejzbol palice. Jer u sustini, pagansko ne poznaje mir i ljubav, ono poznaje strah i oprez od prirode kojom vladaju misticne sile. Strah radja potrebu za zastitom i zastita se vidi u jednoumlju i okupljanju oko jednog bilo da je to ideja, vodja ili program. I da bi strah bio pobedjen, svi koji su okupljeni moraju da budu isti, da isto misle, da isto izgledaju jer samo jedan ako padne pasce svi. I zato se taj drugaciji i koji 100% ne veruje u stvar odbacuje a bogami i ubija. Potreba za tim poretkom je ideja o sabornosti. Okupljanju u jednoumlju. Nije to nikakva mistika, to je to. Niti je dubok niti je sa promisli, i koristeci okamov brijac dolazim do sledeceg zakljucka ako hoda kao patka, kvakce kao patka, ako leti i pliva kao patka to je patka.

Nema tu ni grama produhovljenosti niti nekog uzvisenog cilja, sabornost podrazumeva da svi odgovaraju na poziv jednoglasno a dok se taj poziv ne oglasi slobodni su da rade sta hoce. I da svi jednoglasno i bez mozga rade sta im poziv kaze. Posmatrano tako, apsolutno je logicno zasto na nacizam u Srbiji je odgovor tako slab. Zato sto on korespondira tako dobro sa paganstinom jer je firewall hriscanstva slab da bi zaustvio zlo. Svako me se svidja da bude potomak Obilica, mozda se bas ne slazu da treba ubiti za to, ali svako je lepo. Drugima se isto to svidja, nije u redu ubiti ali je dobro prebiti. Treci ubijaju kao Obilic.

Sve komponente su tu:Rat, poraz, gubitak teritorije, osecaj nemoci i poraza,slaba ekonomska situacija, mitska proslost sa super herojima, misticna vera. Konkurs za firera je napisan.
Hvala zavrzlama na postu,drago mi je da i tamo ima ljudi koji vide stvari realno i pisu zdravim razumom.Gdje ide Serbija da li sama zna, gdje i kako ce zavrsiti?.Interesantno da proces ozdravljenja drustva mora proci kroz svoje ciscenje da bi samo pbjedilo svo zlo u sebi,kroz taj bolni proces ozdravljenja i ciscenja mnogi nevini ljudi ce izgubiti svoje zivote a sve zbog gresaka svojih oceva i predaka.
zavrzlama

#6082 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

klif wrote:
Beograd -- Skoro deset odsto stanovništva Srbije svakodnevno gladuje. Kako bi promenila poražavajuću situaciju, B92 pokreće humanitarnu akciju "Hrana za sve".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=385948
nista se ti ne sekiraj za srbiju"jest cemo i korijenje ali srpstvo nedamo" :D
Vlajko

#6083 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Vlajko »

odrzavaju Rusi tamo se sve salje posto je nam nato unistio vecinu fabrika 99te. mislim na vazduhoplove. Ovo na avionima je takovski krst sa Takovskog ustanka to je staro samo je uvedeno ponovo posle 60 godina

http://images.google.co.uk/images?hl=en ... a+avionima

aero miting poslednji bili su i nato avioni i Rusi
na aeromiting je bilo 200.000 ljudi!!!!

http://www.airserbia2009.vs.rs/
http://www.airserbia2009.vs.rs/fotogale ... erija.html

Ps ovo za gladne sto ste link stavili pa i u EU ima gladnih pa imaju armiju ,
muha_sa

#6084 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Vlajkane--da te pita Muha nešto :D
za koju si ti opciju :? nako,iskreno reci :D
kiky

#6085 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

čudi me da ide u rusiju, jer je to uglavnom bila francuska tehnologija ( gazele, orao, galeb ) ...
za migove i mi-8 se slažem, to je rusko ....
a da li si čuo za avione lasta I i II ...
šta je to ...
:-)
nives_

#6086 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nives_ »

zavrzlama wrote: nista se ti ne sekiraj za srbiju"jest cemo i korijenje ali srpstvo nedamo" :D
Tako je, ali onaj ko proda vjeru za večeru to nikada neće shvatiti. :wink:
Ipak je to suštinska razlika...
Vlajko

#6087 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Vlajko »

realnu opciju, napisao sam vec ranije, procitaj moje postove ; RS ide nama nema nezavisnosti vec pripajanje matici. vi vidite sa Hrvatima dajte im pedalu ili nek i oni idu i napravite Islamsku ili sekularnu republiku na zemlji sto vam ostane po meri vaseg naroda. mi uzimamo sever Kosova do reke Ibar , ostatak da nato cuva crkve i enklave i nek ih albanija predstavlja u UN i kraj price mir i dogovor . nema priznavanja Kosova ,ali juzno od reke Ibar pod upavu Tirane i nato ostaje. Raska Sandzak puna autonomija specijalne veze sa buducom Islamskom ili sekularnom republikom Bosnjaka , sloboda kretanja trgovina itd . to je otprilike moje misljnje SVE SEM RATA> zavrzlama je blizu , veoma blizu u ovom postu gore sto je napravio. potrazi kroz moje postove ranije nema mnogo ,pisao sam vec o potrebi da Bosnjaci imaju svoju drzavu , bitno je samo da ne bude ko gaza i west bank vec da imate kompaktnu teritoriju ,a to sa Hrvatima videti. poruka mira eto to je moja poruka ,ali da bude realno. na kraju moracete da se dogovorite sami sa vasim komsijama ja nismam faktor. evo posteno sam ti reko Bosnjacka/Islamska ili sekularna republika je jedino resenje.

ps lasta su trenazni avioni pitaj tamo na militaryphoto ili na my city military nadji te sajtove .gazele i ovo se radi koda nas ..
dallton

#6088 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

nives_ wrote:
zavrzlama wrote: nista se ti ne sekiraj za srbiju"jest cemo i korijenje ali srpstvo nedamo" :D
interesantna opaska, bila je vrlo popularna polovinom 19 vijeka, al eto za neke 19 vijek jos nije zavrsen - da me ne shvati pogresno, preporucujem da se drzis te opaske i u 21 vijeku, dosad je dalo dobre rezultate (vidi pod kosovo)....
muha_sa

#6089 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Vlajko wrote:realnu opciju, napisao sam vec ranije, procitaj moje postove ; RS ide nama nema nezavisnosti vec pripajanje matici. vi vidite sa Hrvatima dajte im pedalu ili nek i oni idu i napravite Islamsku ili sekularnu republiku na zemlji sto vam ostane po meri vaseg naroda. mi uzimamo sever Kosova do reke Ibar , ostatak da nato cuva crkve i enklave i nek ih albanija predstavlja u UN i kraj price mir i dogovor . nema priznavanja Kosova ,ali juzno od reke Ibar pod upavu Tirane i nato ostaje. Raska Sandzak puna autonomija specijalne veze sa buducom Islamskom ili sekularnom republikom Bosnjaka , sloboda kretanja trgovina itd . to je otprilike moje misljnje SVE SEM RATA> zavrzlama je blizu , veoma blizu u ovom postu gore sto je napravio. potrazi kroz moje postove ranije nema mnogo ,pisao sam vec o potrebi da Bosnjaci imaju svoju drzavu , bitno je samo da ne bude ko gaza i west bank vec da imate kompaktnu teritoriju ,a to sa Hrvatima videti. poruka mira eto to je moja poruka ,ali da bude realno. na kraju moracete da se dogovorite sami sa vasim komsijama ja nismam faktor. evo posteno sam ti reko Bosnjacka/Islamska ili sekularna republika je jedino resenje.

ps lasta su trenazni avioni pitaj tamo na militaryphoto ili na my city military nadji te sajtove .gazele i ovo se radi koda nas ..
ovo boldirano procitah i grohotom se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dalje nisam cito jer si ne ozbiljan :-) kako mislite to izvest :? niste mogli devedeset druge kako cete sad :lol:
hajd-mašta može svašta :-) krenite vec jednom u pripajanje--šta cekate grom vas ne ubio :lol:
nives_

#6090 Re: Desavanja u Srbiji

Post by nives_ »

dallton wrote:
nives_ wrote:
bla bla bla bla
Nema ljutnje, tako ti je.
dallton

#6091 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Vlajko wrote:realnu opciju, napisao sam vec ranije, procitaj moje postove ; RS ide nama nema nezavisnosti vec pripajanje matici. vi vidite sa Hrvatima dajte im pedalu ili nek i oni idu i napravite Islamsku ili sekularnu republiku na zemlji sto vam ostane po meri vaseg naroda. mi uzimamo sever Kosova do reke Ibar , ostatak da nato cuva crkve i enklave i nek ih albanija predstavlja u UN i kraj price mir i dogovor . nema priznavanja Kosova ,ali juzno od reke Ibar pod upavu Tirane i nato ostaje. Raska Sandzak puna autonomija specijalne veze sa buducom Islamskom ili sekularnom republikom Bosnjaka , sloboda kretanja trgovina itd . to je otprilike moje misljnje SVE SEM RATA> zavrzlama je blizu , veoma blizu u ovom postu gore sto je napravio. potrazi kroz moje postove ranije nema mnogo ,pisao sam vec o potrebi da Bosnjaci imaju svoju drzavu , bitno je samo da ne bude ko gaza i west bank vec da imate kompaktnu teritoriju ,a to sa Hrvatima videti. poruka mira eto to je moja poruka ,ali da bude realno. na kraju moracete da se dogovorite sami sa vasim komsijama ja nismam faktor. evo posteno sam ti reko Bosnjacka/Islamska ili sekularna republika je jedino resenje.

@vlajko de bogati ne lupaj, @zavrzlama spomene podjelu kosova kao jednu od MOZDA (veliko mozda) opcija i ti odmah krenes u raspodjelu balkana, nema bolan od toga nista, arhitektura prostora je zavrsena...

kosovo se dijeliti nece, a albanci prave probleme na jugu srbiju kao kontru srpskim problemima na sjeveru i naravno kao dio svog plana prosirenja do pola makedonije, cime se i zvanicno prekida veza izmedju grcke i srbije (geografska i populacijska)....albanci na podjelu pristati nece, niti ce se srbiji dopustiti neki blietzkrieg - osim u slucaju ukoliko zapad ne odluci da ucini isto kao i s milosevicem, obeca da nece intervenirati a onda to ucini i deportira srbe sa sjevera...albanci nemaju ni jedan razlog zasto bi na to pristali, srba ima 150.000 na sjeveru, imaju izlazne opcije put u srbiju i dugorocno nikakvu buducnost na kosovu...s druge strane, albacni u presevu su samo rastuca vecina, srbi odseljavaju pa prema tome nema razloga da prepustaju srbiji ono sto ce im svakako doci u ruke...

bosnjacke republike i ostalo mozes zaboraviti, prekrajanje granica na balkanu bi znacilo - al sad se ne salim - beogradski pasaluk bukvalno, jer bi srbija ostala bez jos teritorija, tako da drzite sto imate i veseli te boze...ovo tadic i comp. znaju, al narod nece da zna, sto je za mene sasvim u redu
dallton

#6092 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

dallton wrote:
nives_ wrote: Tako je, ali onaj ko proda vjeru za večeru to nikada neće shvatiti. :wink:
interesantna opaska, bila je vrlo popularna polovinom 19 vijeka, al eto za neke 19 vijek jos nije zavrsen - da me ne shvati pogresno, preporucujem da se drzis te opaske i u 21 vijeku, dosad je dalo dobre rezultate (vidi pod kosovo)....

imam ja jednu moderniju opasku: tesko ce drugi shvatiti srbe kojima je dio tradicije, identiteta i kulture da kolju djecu ,osnivaju konclogore, siluju te da cine genocide (Srebrenica) i da pored svega toga ne dobije ratove...
moja donja opaska je sudski potvrdjena kao cinjenica, a tvoja gornja opaska je stvar slobodnog misljenja...to je valja razlika izmedju 19 i 21 vijeka
Nema ljutnje u pravu si ,cinjenice su cinjenice, misljenja su misljenja
zemomak

#6093 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zemomak »

nives_ wrote:
jel se ovo na srbe odnosi...pa ko je pokrstio srbe??? zasto ste prodali vjeru za veceru, ni meni nikad to nije bilo jasno...ustvari cini mi se, kako me historigrafsko znanje sluzi, niste ni veceru dobili vec ste pokrsteni ko ovce od svog tadasnjeg vlasnika...

al eto citirani komentar gore govori o tome, o prodaji vjere, paganizam i hrscanstvo...na kraju se nesto se izmiksalo...nema tu prave vjere... :D
SnezanaM

#6094 Re: Desavanja u Srbiji

Post by SnezanaM »

A kad cete vratiti S.K. U Hrvatskoj .... :D do Zadra :lol: :lol: :lol:
vee-jay

#6095 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

@osa :?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
muha_sa

#6096 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

a od Stona do Dubrovnika :D i Dubrovnik--naravno :D
moj Vlajkane :-) :-)
Bosnolog

#6097 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

nives_ wrote:

Evo ga jos jedan koji ni sam nije svjestan sebe ko je i kave su po njega bile posljedice 500 godisnje vladavine Osmanlija to jest svoje genetske izmjesanosti sa Turcima ,mozda ni sam nije svjestan svoje genetike i krvnog srodstva sa istima,spominje prodaju vjere a bili sluge i to vjerne sluge Turskim osvajacima i dobri ratnici pod Osmanlijskim turbanima :lol: :lol: :lol: .
Kada vec pricas o vjerama ,obrazuj se malo i reci nam jesu li te tukli po glavi kaa si bio ali pa si tako intelegentan ,okreni se mao oko sebe i komentarisi pametnije na cinjenicu sve gladnije Serbije ,koja je najvece zlo i najveci krivac za stanje u regionu kao i u Serbiji koja je bila svo vrijeme potpomognuta i blagosiljana upravo SPC-m ,koja ima svog Kacavende najgore olicje i sramote iste .

Nego reci ti nama je li onaj poglavar Pavle jos ziv ?.... ,koliko mi je poznato cujem da je odavno u velikim patnjama ,da se nije ogrijesio o koga gluho bilo.
klif

#6098 Re: Desavanja u Srbiji

Post by klif »

„Došla reka do brda Hisar i tu jednostavno potekla uzbrdo“, piše novinar Politike. „Zanimljiv rečni tok prati i neobična padina na bojničkom delu Radan planine, na kojoj se otkočeni automobil ne kreće niz brdo, već uz njega!“

http://www.e-novine.com/kolumna/boris_d ... a-uda.html
klif

#6099 Re: Desavanja u Srbiji

Post by klif »

...
Last edited by klif on 12/10/2009 16:32, edited 1 time in total.
KREMEN

#6100 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KREMEN »

Pa je li ti stvarno to mislis, da ce se ikada dio Bi H pripojiti Srbiji?? Zar poslije svega ima neko ko jos ovako razmislja??
Pa dobro Srbi su uvijek zivjeli u svom nestvarnom svijetu, nekad ga pokusaju i ostvariti, pa redovno gube sve bitke i nikad se opametiti, nikad da pocnu normalno razmisljati. Neka vam je Bog na pomoci ..
Post Reply