FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6076 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

505sCrtom wrote:@Lunizz:

I ja bih vise volio da se on vrati nego da kupe Fabregasa. Male su sanse. Preskup je on igrac da bi sjedio na klupi. Pep ostaje bar jos jednu sezonu. Ako ga Milan ne bude htio kupiti, onda ce vjerovatno u neki veliki tim. Mozda ga prodaju Madridu (ako Mourinho ostane). Ali, mislim da ima vise sanse ManC ili Chelsea.
iće Barca na njega....računaj da je Xaviju 31-32 kuke i mora se već sada misliti unaprijed.....inače kad ne igraju Inesta-Xavi osjeti se to u igri Barce....baš fali kretivnosti i tu je Cesc zlata vrijedan, pogotovu što se ne mora prilagođavati Barcinom stilu igre.
5 0 5

#6077 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@JoseMujica:

Da. Fabregas zna jezik, ima puno prijatelja iz djetinstva u sadasnjem timu. Igraju skupa i za reprezentaciju. Znaci to bi bilo pozitivna strana.
Isto tako imas mlade igrace iz Barcelona B tima, koji bi automatski dobili manje prostora u prvom timu pa bi se time i njihov razvoj usporio. Zato, ja mislim da je bolje da se da sansa mladjim talentima a Fabregasa neka tamo gdje je sad. Inace ce i ovi otici kao sto je Fabregas nekad, a kasnije ce ih Barca morati skupo placati ako ih bude zeljela nazad.
Barcelona ovog ljeta ima budzet od €50M za nove igrace. Nadam se da nece sve spiskati na Fabregasa. Barci treba nekoliko novih igraca i cisto sumnjam da ce sa ovim budzetom probati popuniti sve + Fabregas.
skenderija04

#6078 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@505s,
Ukljucujem se u diskusiju iako nisam citiran. Djelimicno si u pravu. Cesc, ako je stvarno zelio vratiti se u Barcu nije trebao obnavljati ugovor sa Arsenalom. Sto se tice mladih i tu si u prevu. Thiago ce dobiti manje prostora ako bude igrao Cesc. E sad par stvari u korist njegovog povratka. Osim ovih gore navedenih, treba imati u vidu da je sljedeca sezona puno komplikovanija sto se tice kalendara. Igra se Evropsko i sve se mora zavrsiti do prve sedmice mjeseca maja. Barca ako zeli da bude u igri na svim frontovima ne smije doci u situaciju kao ove godine da ide u Madrid sa samo 12 igraca prvog tima sposobnih za igru. Ove godine smo prosli zato sto nas je Real postovao vise nego sto je trebao. Da nisu izasli onako bojazljivo vjerovatno bi nas dobili. Rezultat pokriva dosta toga ali cinjenica je da moras imati duzu ekipu. Sto se tice cijene vidjecemo. Igrac najcesce zavrsi tamo gdje zeli. Iako je igrac Arsenala nije bijelo roblje. Cesc zeli da ide u Barcelonu. Arsenal ima bolju ponudu od Reala. Cesc ne zeli da igra u Realu. Barca i Arsenal ce se dogovoriti. Pazi, Arsenal je danas ponudio Realu 25 miliona za Benzemu a trazi 50 za Cesca. ????? vise od trideset se nece platiti. A trideset miliona ce se amortizovati s obzirom da je Cesc mlad. Takodje , znamo da ide Maxwell i tu ce pasti 5-6 miliona. Za sljedecu sezonu trebace zamjena za Maxwella a tu vec znamo da imamo Adriana i Abidala. Odbrana izlazi ojacana vise nego bilo koja linia iz ove godine zahvaljujuci Guardiolinim improvizacijama. Znamo da su tu Pique, Puyol, Abidal, a da ne govorimo o Mascheranu (otkrovljenje sezone, najbolje pojacanje) a i Busi moze odigrati u krajnjoj nuzdi. Andreu Fontas i Muniesa dogodine su u prvom timu. Sredina ista + Cesc i napad ce biti pojacan kako kazu onim likom iz Udinesea. Sve u svemu, nece se potrositi neke velike pare. Nema potrebe za nekim velikim zavalama. A i trziste ne nudi nista specijalno. Sve sto bude visoko kotiralo ici ce u Madrid. Pusti to sto sad dovode ove igrace kao sto je Shahin . To je da imaju o cemu da pricaju ovih dana dok mi pripremamo finale. Sada ce pasti i Altintop. Madrid ce u julu da razvali trziste. U julu su sampioni svega. Ali, u ormaru su i Shahin i antiltop, u odredjenom trenutku ce im valjati. Volio bih da i Barca ima malo dublji ormar jer neces svake godine stici do kraja improvizujuci.
5 0 5

#6079 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@skenderija04:

Slazem se sa tobom. Svakako treba pojacati tim za iducu sezonu. Skoro svi igraci Barcelone igraju i u reprezentacijama, tako da je to dodatna komplikacija. Pitanje je isto sta ce se desiti sa Villom i Afellayem koji nisu ni blizu svojih 100% (iz prosle godine). Citam danas da bi i Bendtner najradije u Barcelonu. Ko zna. Mozda bude jos nekih prelamanja sa Arsenalom ovog ljeta. Jos uvijek je sve na nivou spekulacija.
Odbrana je sasvim u redu i sto se mene tice, tu ne bi trebali nikoga kupovati. Masch je za mene najbolji ulog ove sezone.

Edit: Reports are that Pep met with Cesc's family & a meeting with Cesc (Arsenal?) is scheduled for when Barca travel to London for the CL final.
ascari

#6080 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

fabregas je istrosen igrac da bi platili toliku sumu za njega. covjek sa 23-24 godine ima vise utakmica nego pola igraca premiersipam mnogo starijih od njega. ko ga j**e sto je glumio 'dobrog sina' (kako venger voli da ga zove), obnavljao ugovore i obecavao navijacima sve i svasta. sad bi najradije preko noci da se vrati. doduse to nije samo jednostrana zelja... mada po meni mnogo isplativije rijesenje (a i ne mora se puno brinuti za njegovu minutazu) je pirlo, koji vec najavljuje moguci odlazak iz milana...

pored maksvela sigurno ide i milito, znaci ostaje praznina u odbrani. ne znam koliko je sigurno to da ce muniesa do godine biti u prvom timu... fontas sigurno hoce! zato ne bi bilo lose naci adekvatnu zamjenu za alvesa..

od napadaca.. uhhh :-D mislim da ce budzet ici i preko 50mil obzirom da je barci ove godine prioritet da prodaju sve igrace koji su vec na posudbi.. kaseres mislim da ide za 3mil, a tu je i keirson.. dodas tu jos maksvela, milita i mozda dzefrena (pfff sve me strah da ce ipak biti para za fabregasa :-D). spominje se rosi najvise.. ii onaj mali iz santosa.. ja bi volio NEKOG suareza :P sta mislite, koliko je sve ovo izvodivo?
ascari

#6081 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

505sCrtom wrote: Citam danas da bi i Bendtner najradije u Barcelonu. Ko zna. Mozda bude jos nekih prelamanja sa Arsenalom ovog ljeta.
:-D
Image
skenderija04

#6082 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Ascari
Ja sam za Cesca. Uprkos povreda neko sa 23 godine ima vremena da se rentabilizuje. Spominje se neki ugovor izmedju Barcelone i Arsenala prema kome Barcelona ima prioritet za dovodjnje Cesca ali u slucaju da odustane placa penalizaciju.Vidjecemo. Ja sam uvjeren da dolazi. Giuseppe Rossi iz Villareala? E to je ADN Barca 100 %. Cjene ga na 25 miliona. Spominje se ali stidljivo. Neymar iz Santosa? Odlican igrac ali je lud ko struja. Ne vjerujem u tu mogucnost. Za sada najvise se pise o Alexisu Sanchezu iz Udinesea.
Odlasci: Maxwell,Milito ( da se ne lazemo Gabi je vec bivsi fudbaler) Jeffren (posudba),Nolito(Benfica)

Do finala nista od ovoga nece biti sluzbeno.

@505´s

Ovo za Bendtneta sam cuo. Sa Arsenalom je uvijek bilo cudnih dilova. Ipak ne znam sta bi mi osim para (kojih nema u izobilju) mogli ponuditi
ascari

#6083 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote: Ja sam uvjeren da dolazi.
Odlasci: Maxwell,Milito ( da se ne lazemo Gabi je vec bivsi fudbaler) Jeffren (posudba),Nolito(Benfica)
ma i ja sam, samo necu da priznam :-D
koliko se sjecam nolito ide besplatno.. medjutim moguce je da ce soriana prodat, pa eto i tu nesto para.. mada bi ja vise volio da vidim kombinaciju: jef (prodaja), bojan (posudba), soriano (prvi tim).. al' sad da su babi muda.. :-D

mozda je bilo vec postavljeno.. espinosa-rafa-geri :thumbup:
http://www.youtube.com/watch?v=RbaSfo1_ ... r_embedded
JoseMujica

#6084 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

ove godine je barca najviše imala problema sa odbranom, tak oda će se i tu tražiti neka popuna. Defanzivni vezni su to krpili, ali koliko dobro ne znam...sjetim se odmah tekme portiv Sociedada sa 0:1 na 2:1 :-) bez ikakve potrebe.

Slažem se da ima Barca solidnih mladih talenata u B timu. Na prvom mjestu tu su Muniesa (DC), Thiago A. (MC/FW), zatim već prebačeni u A tim Jeffren, Fontas, Krkić i Afelley (kupljen ali mlad igrač), zatim na posudbi su Caceres (DC), Henrique (DC), Mata (DC/MC), Keirrison (FC), a isto ne zaboravimo da formalno Ibrahimović i Hleb su još uvijek Barcini igrači na posudbi.

Sad je pitanje koliko će ovih desetak mladih igrača biti spremno za A tima? Dovoljno je bilo samo pogledati klupe Barce i Reala za vrijeme ovih El Clasica da se vidi koliki je sMorinjo levat :lol: , a još viši koliko je sulud koncept na kome Real gradi klub, posebno kada startaju UEFA-ine finansijske restrikcije.

Isto od iduće sezone Barca dobija pravog sponzora na dresovima, po prvi put, i procjena je da je ova stavka teška nekih 35 mil eura po sezoni.

PS

VEČERAS TITULA!
ultima_palabra

#6085 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Based on their most recent published accounts, Manchester United, Barcelona, Chelsea, Liverpool and Manchester City are among the European elite who would fall foul of the regulations.
belafonte

#6086 Re: FC Barcelona

Post by belafonte »

Reala nema, gdje ćeš vjerovati tim reports-ima...
ultima_palabra

#6087 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Reala nema, gdje ćeš vjerovati tim reports-ima...
Naravno da nema, bilježe rekordne profite... pa jedan Beckham je vrijedio njima desetostruku vrijednost transfera, i CR će vjerovatno bar 5 puta. Da ne idemo dalje u off...
belafonte

#6088 Re: FC Barcelona

Post by belafonte »

Jel, pa kako Barca sa Messijem zaglibi i onim glumcima holywoodskim pa ne mogu se namirit od dresova ?
ultima_palabra

#6089 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Jel, pa kako Barca sa Messijem zaglibi i onim glumcima holywoodskim pa ne mogu se namirit od dresova ?
Dosta loših transfera, neki nisu nikad ni zakoračili na Nou Camp... a i Laporta i raja su maznuli dosta :D
sinkaspud

#6090 Re: FC Barcelona

Post by sinkaspud »

skenderija04 wrote:@505s,
Ukljucujem se u diskusiju iako nisam citiran. Djelimicno si u pravu. Cesc, ako je stvarno zelio vratiti se u Barcu nije trebao obnavljati ugovor sa Arsenalom. Sto se tice mladih i tu si u prevu. Thiago ce dobiti manje prostora ako bude igrao Cesc. E sad par stvari u korist njegovog povratka. Osim ovih gore navedenih, treba imati u vidu da je sljedeca sezona puno komplikovanija sto se tice kalendara. Igra se Evropsko i sve se mora zavrsiti do prve sedmice mjeseca maja. Barca ako zeli da bude u igri na svim frontovima ne smije doci u situaciju kao ove godine da ide u Madrid sa samo 12 igraca prvog tima sposobnih za igru. Ove godine smo prosli zato sto nas je Real postovao vise nego sto je trebao. Da nisu izasli onako bojazljivo vjerovatno bi nas dobili. Rezultat pokriva dosta toga ali cinjenica je da moras imati duzu ekipu. Sto se tice cijene vidjecemo. Igrac najcesce zavrsi tamo gdje zeli. Iako je igrac Arsenala nije bijelo roblje. Cesc zeli da ide u Barcelonu. Arsenal ima bolju ponudu od Reala. Cesc ne zeli da igra u Realu. Barca i Arsenal ce se dogovoriti. Pazi, Arsenal je danas ponudio Realu 25 miliona za Benzemu a trazi 50 za Cesca. ????? vise od trideset se nece platiti. A trideset miliona ce se amortizovati s obzirom da je Cesc mlad. Takodje , znamo da ide Maxwell i tu ce pasti 5-6 miliona. Za sljedecu sezonu trebace zamjena za Maxwella a tu vec znamo da imamo Adriana i Abidala. Odbrana izlazi ojacana vise nego bilo koja linia iz ove godine zahvaljujuci Guardiolinim improvizacijama. Znamo da su tu Pique, Puyol, Abidal, a da ne govorimo o Mascheranu (otkrovljenje sezone, najbolje pojacanje) a i Busi moze odigrati u krajnjoj nuzdi. Andreu Fontas i Muniesa dogodine su u prvom timu. Sredina ista + Cesc i napad ce biti pojacan kako kazu onim likom iz Udinesea. Sve u svemu, nece se potrositi neke velike pare. Nema potrebe za nekim velikim zavalama. A i trziste ne nudi nista specijalno. Sve sto bude visoko kotiralo ici ce u Madrid. Pusti to sto sad dovode ove igrace kao sto je Shahin . To je da imaju o cemu da pricaju ovih dana dok mi pripremamo finale. Sada ce pasti i Altintop. Madrid ce u julu da razvali trziste. U julu su sampioni svega. Ali, u ormaru su i Shahin i antiltop, u odredjenom trenutku ce im valjati. Volio bih da i Barca ima malo dublji ormar jer neces svake godine stici do kraja improvizujuci.
Arsenal nista nije nudio Realu pogotovo ne za Benzemu a Fabregasa nece ni ovo ljeto pustiti niti postoje ikakvi predugovori sa Barcelonom koja nudi sicu.
Last edited by sinkaspud on 11/05/2011 15:37, edited 2 times in total.
LSD

#6091 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Da bi otplatio 94 miliona eura za transfer Ronalda (plus njegovu mjesecnu platu koliko siše iz kluba) trebao bi prodati 5 milijardi dresova, karikiram....to su price za malu djecu oko prodaje dresova.
ultima_palabra

#6092 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Da bi otplatio 94 miliona eura za transfer Ronalda (plus njegovu mjesecnu platu koliko siše iz kluba) trebao bi prodati 5 milijardi dresova, karikiram....to su price za malu djecu oko prodaje dresova.
Image rights - za svaku reklamu koju snimi Ronaldo, ili bilo kakvu promociju klub dobiva 50%... plus privlači dodatne klupske sponzore. Dresovi jesu sića :)
LSD

#6093 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Da bi otplatio 94 miliona eura za transfer Ronalda (plus njegovu mjesecnu platu koliko siše iz kluba) trebao bi prodati 5 milijardi dresova, karikiram....to su price za malu djecu oko prodaje dresova.
Image rights - za svaku reklamu koju snimi Ronaldo, ili bilo kakvu promociju klub dobiva 50%... plus privlači dodatne klupske sponzore. Dresovi jesu sića :)
:thumbup: E bravo, reklame su druga prica, preko toga Real uzima lopatom...za to je Real i dovodio najveci zvijezde: Bekam, Zidane, oba Ronalda, Carlos i ostali...ko i drugi veliki klubovi uostalom, ništa novo....mnogi manji sponzori Reala su upravo sponzori zbog tih zvijezda a tu se vrte ogromne pare...nisu ni ti predsjednici tolike budele ,znaju ovi vrlo dobro zašto se dovode najvece zvijezde, koliko ih placaju za dovođenje i koliko ce hajrovati na njima...sve je to proracunato odavno...a dresovi su sića, to je za fanove.
A što se tice Barce, Laporta ju je zavio u crno svojim nenormalnim rasipanjem para...Rosell (inace mnogo bolji ekonomista) na sve nacine pokušava popraviti što se popraviti može...sad je uveliko zavrnuta pipa i samom Guardioli za eventualna pojacanja...hadžijalo se kod Laporte godinama - dok se moglo, e nema više :mrgreen: ne može jbg.
ultima_palabra

#6094 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
:thumbup: E bravo, reklame su druga prica, preko toga Real uzima lopatom...za to je Real i dovodio najveci zvijezde: Bekam, Zidane, oba Ronalda, Carlos i ostali...ko i drugi veliki klubovi uostalom, ništa novo....mnogi manji sponzori Reala su upravo sponzori zbog tih zvijezda a tu se vrte ogromne pare...nisu ni ti predsjednici tolike budele ,znaju ovi vrlo dobro zašto se dovode najvece zvijezde, koliko ih placaju za dovođenje i koliko ce hajrovati na njima...sve je to proracunato odavno...a dresovi su sića, to je za fanove.
A što se tice Barce, Laporta ju je zavio u crno svojim nenormalnim rasipanjem para...Rosell (inace mnogo bolji ekonomista) na sve nacine pokušava popraviti što se popraviti može...sad je uveliko zavrnuta pipa i samom Guardioli za eventualna pojacanja...hadžijalo se kod Laporte godinama - dok se moglo, e nema više :mrgreen: ne može jbg.
Pa da, zato je Perez uvijek govorio da su to najjeftiniji igrači... kad dovede nekog solidnog igrača za 10 miliona od njega nema nikakve finansijske koristi. Ali fol je što samo najveći klubovi mogu koristiti takvu strategiju... valja isposlovati kredite, a i moraš imati jaku medijsku i prodajnu mašineriju da izreklamiraš taj proizvod-igrača :-)
LSD

#6095 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ove godine ce Zubizareta i Guardiola dobiti "samo" 50 miliona eura za transfere (plus pare od eventualne prodaje Hleba, Ibrahimovica,Henriquea, Caceresa i Kierrisona)...to je veoma mali odobreni budžet za klub kalibra Barce.
Ne znaju ni šta ce sa tim nabrojanim igracima :? , a platili su ih skoro 200 miliona prije par godina i odtad ih samo sele po posudbama u nadi da ce ih neko otkupiti (sam Zlatan ih je koštao 70 mil eura).
JoseMujica

#6096 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

da dobro si to sabrao a Hleb ne znam jel 5 utakmica odigrao...sigurno najveći promašaj...Ibra je imao jednu odličnu sezonu i meni recimo ne ide u glavu što ga nogiraše na posudbu, a sad ako za njega 20 miliona izvuku na konju su...mora da je tu nešto zapelo na personalnom odnosu Ibra-Pepe, ali o tome možemo nagađati. Meni je npr. Ibrahimović zvijer naspram Ville.

Zatim Mascherano....u Liverpoolu odličan DMC, a u Barci se nije baš naigrao da opravda onih 30 miliona ako se ne varam?

a ovu ostalu dječicu sumnjam da će prodavati (Caceres, Keirsson itd.) jer su to mladi igrači poslani na kaljenje. Napisao sam gore da ima jedn desetak ovih mladaca koji bi se mogli ugurati kao rezerve i za nadati se da od toga izrastu jedno 2-3 prvotimca u narednim godinama.
Utokkha

#6097 Re: FC Barcelona

Post by Utokkha »

Barca bi u skladu s Mes que trebala da se riješi Busquetsa. Govorim to kao mrtvi navijač tog kluba. Frajer je naštetio klubu svojim ponašanjem na terenu.
LSD

#6098 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

JoseMujica wrote:da dobro si to sabrao a Hleb ne znam jel 5 utakmica odigrao...sigurno najveći promašaj...Ibra je imao jednu odličnu sezonu i meni recimo ne ide u glavu što ga nogiraše na posudbu, a sad ako za njega 20 miliona izvuku na konju su...mora da je tu nešto zapelo na personalnom odnosu Ibra-Pepe, ali o tome možemo nagađati. Meni je npr. Ibrahimović zvijer naspram Ville.

a ovu ostalu dječicu sumnjam da će prodavati (Caceres, Keirsson itd.) jer su to mladi igrači poslani na kaljenje. Napisao sam gore da ima jedn desetak ovih mladaca koji bi se mogli ugurati kao rezerve i za nadati se da od toga izrastu jedno 2-3 prvotimca u narednim godinama.
Nisu to više toliko mladi igraci da bi se cekali u razvoju...Henrique (24 godine) placen brazilskom Palmeirasu 8 miliona eura - nije odigrao niti jedne utakmice u dresu Barse...Keirrison (22 godine) važio za ogromnu nadu placen isto Palmeirasu 14 miliona - nije odigrao utakmice u dresu Barce...Hleb (sad vec 30 godina) placen 15 miliona Arsenalu, odigrao 5-6 utakmica i odtad ga samo sele iz jedne posudbe u drugu....Caceres (24 godine) placen 16,5 miliona eura Villarealu, odigrao maximalno 15- tak utakmica u sezoni 2008/09 i to zbog ozljede Puyola...covjek moli da ostane u Sevilli, ali Barca traži mnogo više od 7 miliona koliko Sevilla za njega daje....Čigrinskog platili 25 miliona, odigrao 2 tekme (i zavio ih u crnu u Kupu prošle godine protiv Seville) i odmah ga prodali nazad tom istom Šahtaru za 15 miliona....dakle 10 miliona eura cistog gubitka.
Zlatana (29 godina) platili 70 milliona Interu i sad ne znaju šta ce sa njim :? a Milan ne može platiti ni upola.
Sve se to radilo za vrijeme vladavine Laporte, sav taj cirkus...Rosell je u mnogome upravu kad to kaže, ali navijaci (kao ni Krojf koji mu non stop zvoca) mu nece nikad oprostiti što je "prodao tradiciju i ponos star 110 godina" kad se odlucio da nabaci sponzora na dres...lako je Krojfu kenjati o tome preko kolumni, nek dođe on pa nek vodi klub kakav je Barca.
Last edited by LSD on 11/05/2011 16:40, edited 1 time in total.
JoseMujica

#6099 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

a što se sponzora na dresu tiče ..nemaju izbora ako hoće da izdrže finansijsku trku sa ostalim klubovima....jebiga 35 miliona eura plusa godišnje nije mala stvar
skenderija04

#6100 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Jose Mujica
Ibrahimovic je zvjerka kao igrac,to je neosporno. Ipak nije znao,htio,mogao prihvatiti ulogu u timu . Ona legendarna " Ja sam zvijezda i mene ces tretirati kao Mesija" je kap koja je prelila casu i time je zatvorio vrata . Jednostavno ima igraca koji ma koliko bili dobri, nisu u stanju da se uklope u kolektiv a Barca je iznad Ibrahimovica. Materijalni gubitak je neosporan ali Zlatan je igrac koji visoko kotira i ima veliko trziste. Nesto ce se izvuci od zlatana.
Ovi ostali ce se prodati. Za male pare ali ih je ipak toliko da ce Barca nesto zaraditi.
Sve u svemu, Barca ovog ljeta ide u kupovinu s parama. 50 miliona plus prodaje. Ali treba pogledatri i drugu stranu: Koliko igraca treba dovesti za sljedecu sezonu? Barcelona ovoga trenutka posjeduje takve igrace kakvih nema na trzistu!
Barcelona nema krizu identiteta kao prije 7-8 godina kada je Ronaldinho bio neophodan kao i fudbaler i kao brand.
Nema nikakvu opsesivnu potrebu da trci za za nekim zvjezdama jer ih vec posjeduje. Klub se nalazi u vrlo komotnoj situaciji tako da ako sljedece godine i da ne osvoji niti jednu titulu nece biti tragedija. Ekonomski nije u optimalnoj situaciji. LSD je vec napisao o bahatom ponasanju Laporte u posljednje dvije godine mandata, i strovaljivanju para na gluposti. Ipak,daleko od toga da je u buli. LSD je odlicno napisao "samo" 50 miliona. Tacno, da se radilo odgovornije bilo bi i vise ali za drugu godinu "stabilizacije", i krize u kojoj se nalazi ogromna vecina klubova 50 miliona je vise od ocekivanog.
Post Reply