Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
omar little
#6076 Re: Cigarete, odvikavanje
mene neko pita neki dan koliko dugo ne pusis, ja morala stati razmisliti jel dvije ili tri godine (dvije
), tako mi to davno i daleko izgleda sada, kao da nikad ni nisam pusila. a kad sam tek prestala bila krizala dane na kalendaru, u sat znala koliko dugo ne pusim.
jednostavno samo nestane i prestane, ta akutna svjesnost, da tako kazem, i brojanje dana bez cigareta.
- drug_profi
#6077 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja nazalost pamtim po smrti majke. Taman sam prestao i pohvalio joj se, a ona sretna zbog mene, zaboravila na svoju bolest (rak).
Ime tome sad evo 9-ta godina.
Ime tome sad evo 9-ta godina.
-
djana h
#6078 Re: Cigarete, odvikavanje
Svako ko je prestao da puši i uspio da se ne vrati poroku broji,ispočetka sate i dane,a poslije samo godine.A,i to ako ga nešto ili neko pita ili podsjeti
Najteže je u početku,ali pregura se,samo uz jaku volju,uz čvrst motiv.
Ne znam šta bih rekla,svako se izbori na svoj način,nema univerzalnog savjeta,niti neke druge pomoći koja će upaliti kod svakoga.
Najteže je u početku,ali pregura se,samo uz jaku volju,uz čvrst motiv.
Ne znam šta bih rekla,svako se izbori na svoj način,nema univerzalnog savjeta,niti neke druge pomoći koja će upaliti kod svakoga.
-
P!nk
#6079 Re: Cigarete, odvikavanje
Pusim nekih 6-7 godina. Ukupno 10, ako brojim ono pocetnicko fuckanje.
Sada cekam bebu i cigare sam ostavila cim sam ugledala 2 crtice na testu. I ne pomisljam na njih, cak ni kada imam goste koji puse i s kojima sam prije cejifala uz kafu.
Ne gade mi se, jednostavno sam u glavi skontala da ne zelim skoditi svom bebacu. Ni sada, niti kada se rodi aBd.
Sretno svima koji zele prestati!
Sada cekam bebu i cigare sam ostavila cim sam ugledala 2 crtice na testu. I ne pomisljam na njih, cak ni kada imam goste koji puse i s kojima sam prije cejifala uz kafu.
Ne gade mi se, jednostavno sam u glavi skontala da ne zelim skoditi svom bebacu. Ni sada, niti kada se rodi aBd.
Sretno svima koji zele prestati!
-
123magija
#6080 Re: Cigarete, odvikavanje
Nakon 10 godina bacam go*na. Nisam se s njima rodila. Nadam se da bude ok.
- drug_profi
#6081 Re: Cigarete, odvikavanje
Dabome da će da bude. Samo ti možeš napraviti nered ako ne skontaš da te ovisnik zahebava.123magija wrote:Nakon 10 godina bacam go*na. Nisam se s njima rodila. Nadam se da bude ok.
- kafanski_covjek
#6082 Re: Cigarete, odvikavanje
vise grickalica i sexa123magija wrote:Nakon 10 godina bacam go*na. Nisam se s njima rodila. Nadam se da bude ok.
-
123magija
#6083 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvala puno na podrsci
Sad za sad ide odlicno
Sad za sad ide odlicno
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#6084 Re: Cigarete, odvikavanje
Generalno često se izostavlja jedan važan segment izuzetno bitan da judi koji žele ostaviti pušenje to zaista i učine a to je da je vrlo jednostavno , izuzetno lagano ostaviti pušenje i to tako da nikada u svom životu ne požele povući jedan jedan jedini dim i da nakon toga iskreno sažaljevaju sve ljude koji i dalje puše.Sarajmen wrote:Hajd' da i ja koju pametnu napišem na temi![]()
Dugogodišnjim konzumiranjem cigareta se zaboravi ljepota života bez njih, pa kada se neko odluči na borbu sa ovisnošću od njih, dobro je znati šta se sve može dobiti ako se uspije. Jer, da se ne lažemo, svi smo mi u manjoj ili većoj mjeri trgovci i interesdžije. Ja sam duboko ubijeđen da bi se neophodni stepen volje za prestankom pušenja povećao nakon što se, bar teoretski, pojasni šta se sve dobije prestankom konzumiranja cigareta.Kada se to počne u praksi potvrđivati, odnosno uvjeravati se kroz vlastito iskustvo, to je to.Valja dobaciti do te faze.
Većina onih koji su uspjeli u tome će reći da se bolje osjećaju, da čula mirisa i ukusa ožive, da imaju više energije, vremena, bolji san, zdraviju boju lica, da su finansijski stabilniji, da imaju jači osjećaj slobode jer ne robuju više tom poroku, da ... ima tu primjera i o gojaznosti, pozitivnoj diskriminaciji ka onim koji puše... itd.
Bivši pušači-ce, pojačajte malo volju ''novim kolačićima'' na ovoj zaista korisnoj temi. Sjetite se kako je vama bilosevap vam je.
Prvi korak je : iskrena želja da se cigara baci. Alat kojim se cigara baca je i više nego jednostavan i prost.
Lijep pozdrav.
-
123magija
#6085 Re: Cigarete, odvikavanje
Zapalila nisam, nema stalne nervoze, ali nekad naidje val srkleta....Ima li vas jos, nije valjda da samo ja prestajem pusiti.
- drug_profi
#6086 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam cigare bacio jer sam shvatio koliko sam ovisan o njima. BIo spreman da zadnje pare potrošim na duhan umjesto da dam djeci za užinu i sebi za doručak. Ma nećeš majmune... ipak sam ja gospodar.sabina1 wrote:
Generalno često se izostavlja jedan važan segment izuzetno bitan da judi koji žele ostaviti pušenje to zaista i učine a to je da je vrlo jednostavno , izuzetno lagano ostaviti pušenje i to tako da nikada u svom životu ne požele povući jedan jedan jedini dim i da nakon toga iskreno sažaljevaju sve ljude koji i dalje puše.
Prvi korak je : iskrena želja da se cigara baci. Alat kojim se cigara baca je i više nego jednostavan i prost.
Lijep pozdrav.
-
djana h
#6087 Re: Cigarete, odvikavanje
Tako svako ko želi sebi dobro razmišlja i uradidrugi profil wrote:Ja sam cigare bacio jer sam shvatio koliko sam ovisan o njima. BIo spreman da zadnje pare potrošim na duhan umjesto da dam djeci za užinu i sebi za doručak. Ma nećeš majmune... ipak sam ja gospodar.sabina1 wrote:
Generalno često se izostavlja jedan važan segment izuzetno bitan da judi koji žele ostaviti pušenje to zaista i učine a to je da je vrlo jednostavno , izuzetno lagano ostaviti pušenje i to tako da nikada u svom životu ne požele povući jedan jedan jedini dim i da nakon toga iskreno sažaljevaju sve ljude koji i dalje puše.
Lijep pozdrav.
-
123magija
#6088 Re: Cigarete, odvikavanje
Drzim se solidno, hura 
-
djana h
#6089 Re: Cigarete, odvikavanje
123magija wrote:Drzim se solidno, hura
-
hajjatt
#6090 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja cejfim vec godinu dnevno dva-tri komada.Jel' to opasno, mislim da li se moze pogorsati i poceti uzimati sve veci broj istih? 
-
djana h
#6091 Re: Cigarete, odvikavanje
Na "dobrom" si putu.hajjatt wrote:Ja cejfim vec godinu dnevno dva-tri komada.Jel' to opasno, mislim da li se moze pogorsati i poceti uzimati sve veci broj istih?
- drug_profi
#6092 Re: Cigarete, odvikavanje
Sta mislis kako smo mi poceli? Odmah po dvije kutije?hajjatt wrote:Ja cejfim vec godinu dnevno dva-tri komada.Jel' to opasno, mislim da li se moze pogorsati i poceti uzimati sve veci broj istih?
- graue_maus
#6093 Re: Cigarete, odvikavanje
drugi profil wrote:Sta mislis kako smo mi poceli? Odmah po dvije kutije?hajjatt wrote:Ja cejfim vec godinu dnevno dva-tri komada.Jel' to opasno, mislim da li se moze pogorsati i poceti uzimati sve veci broj istih?
-
123magija
#6094 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa dva puta mi je poletila ruka u tasnu, pa se sjetim da nemam i ne pusim. Na poslu mi kolegice dime,ja otvorim prozor. Navece malo nervoze, ali imam puno obaveza pa nemam kad da se bacam u dubiozu. Ne ureklo se!Sarajmen wrote:123magija wrote:Drzim se solidno, hura![]()
Hajde, ne bilo ti teškodaj nam koju rečenicu o trenutno prisutnim osjećajima, neke razlike se mogu osjetiti nakon dan-dva od prestanka pušenja. Iskren da budem bilo bi mi drago da izguraš to konačno do kraja , pa i ovo ćakulanje je više u tom smislu, da te podržimo u tim naporima.
-
quarterback
#6095 Re: Cigarete, odvikavanje
objavise nedavno da je svejedno jedna ili jedna kutija al kao dva puta bivsi pusac mogu ti reci sljedece - ja da mogu ostati na 2-3 nikad ne bih ni prestao, ako ti mozes ostati na tome vec godinu i kusurhajjatt wrote:Ja cejfim vec godinu dnevno dva-tri komada.Jel' to opasno, mislim da li se moze pogorsati i poceti uzimati sve veci broj istih?
-
djana h
#6096 Re: Cigarete, odvikavanje
Sličan slučaj je bio i kod mene,pa skoro dvije godine sam pušila tako kao i ti,par komada dnevno.hajjatt wrote:Ja cejfim vec godinu dnevno dva-tri komada.Jel' to opasno, mislim da li se moze pogorsati i poceti uzimati sve veci broj istih?
Dok se nije otelo kontroli...
Ostalima koji muku muče,sve najbolje želim,okanite se starih navika,stvorite sebi nove obaveze,zabavite um korisnim stvarima
-
hajjatt
#6097 Re: Cigarete, odvikavanje
Da vas ne citiram sve, hvala na podrsci i savjetima
Probala sam po tri dana ne uzeti ni jednu uopste mi se ne traze niti mislim na njih,a dusa mi zapalit sa nekim uz kafu. smetaju mi guse me, unervoze,al' dzaba je ja opet uzmem 2 komada najvise 3.javim vam kad odlucim prestati
Probala sam po tri dana ne uzeti ni jednu uopste mi se ne traze niti mislim na njih,a dusa mi zapalit sa nekim uz kafu. smetaju mi guse me, unervoze,al' dzaba je ja opet uzmem 2 komada najvise 3.javim vam kad odlucim prestati
-
123magija
#6098 Re: Cigarete, odvikavanje
Lakse ti je prestati dok se jos moze lako. Svi su pocinjali tako. Ja kad sam pocela po kuci nisam nikada pusila, samo uz kafu navecer po jednu dvije. Da znas kad ces postati ovisan, svako bi prestao prije tog momenta.
Sest dana bez cigara, ljudi kako sam sretna sto ne pusim
Sest dana bez cigara, ljudi kako sam sretna sto ne pusim
-
hajjatt
#6099 Re: Cigarete, odvikavanje
U jbt prepade me, evo danas nisam ni jednu i pridruzujem vam se u apstiniranju od cigareta da vidim koliko mogu bez njih.javljam vam se svaki dan sa rezultatima.
kakav osjecaj se javi kod krize, lupanje srca, nervoza ili..??
kakav osjecaj se javi kod krize, lupanje srca, nervoza ili..??
-
123magija
#6100 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa ne skidas se s heroina, opusteno