Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#6076 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bodkin »

Qler wrote:Ama ljudi, nisu samo kod nas taxisti ovakvi kakvi su, U citavom svijetu su isti, kao da su istu skolu zavrsili svi... pisao sam vec, meni Uber u Moskvi do hotela uzeo 1500 rublji, kolegi taxista 5000 za identicnu rutu.... kolega sa posla bas cesto putuje, Bangladesh, Indija, Njemacka, Brazil, Egipat, sve kaze isto, na svakom aerodromu, samo se auto razlikuje, prica ista :)

A blize, Zagrbi i beograd ko da zajedno na posao idu :D ujutro :)
Nije isto al eto. Isto je u divljim drzavama. Zato je uber zakon. Ne moze ti raditi te stvari plus te ne moze vozati okolo kao budalu
medjutim

#6077 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by medjutim »

oyada wrote:Ex taxista koji još uvijek ima traume od smrdljivih klijenata. Čast izuzetcima ali većina mušterija tukne, NPR: radnicima obezbjedenja i konobarima smrde noge kroz cipele,Halima kad uđe a cjeli dan za roštiljom prevrtala, penzioner sjeda (stao tramvaj) jadan od prošle penzije se nije tusiro, Sjeda tetka kaže sinko gripa me neka al da znaš nema boljeg ljeka od BIJELOG LUKA, Itd ima toga. Al ima i ona pozitivna strana djevojke i mlade mame su 10-Ka s njima uvijek se čovjek nekako opusti.
Cime se sad bavis?
vješalica

#6078 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vješalica »

supercali wrote:
oyada wrote: Šta će ga udarati jadan ti!! Samo cijene treba prilagoditi poskupiti bar za 40% da ljudi vise ne kukaju kako im Taxi ovakav-onakav. Bar će tada koristiti onaj kome je stvarno potreban prevoz, a ne ko sada kad se svaka fukara i smrad vozi taxijem.
A ko si ti da odredjujes kome treba a ko je fukara?
pa zar oni uopce fukaru vozaju?i smradove?
kad odbiajju voznju i slicno?
sto se mene tice moze poskupiti i 1000% ali.prvo nek se taksisti (pojedini) nauce poslu i elementarnoj kulturi a ne da svaku musteriju 'nabiju na svoj frustrirani kolac'
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6079 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bitanga_sa_otesa »

jazzer wrote:
oyada wrote:Ex taxista koji još uvijek ima traume od smrdljivih klijenata. Čast izuzetcima ali većina mušterija tukne, NPR: radnicima obezbjedenja i konobarima smrde noge kroz cipele,Halima kad uđe a cjeli dan za roštiljom prevrtala, penzioner sjeda (stao tramvaj) jadan od prošle penzije se nije tusiro, Sjeda tetka kaže sinko gripa me neka al da znaš nema boljeg ljeka od BIJELOG LUKA, Itd ima toga. Al ima i ona pozitivna strana djevojke i mlade mame su 10-Ka s njima uvijek se čovjek nekako opusti.
Koji si ti pacenik jarane. Radis posao za koji je potrebna osnovna skola i diploma one neke
skole sto rade prekvalifikacije (citaj: gdje kupis diplomu srednje skole koja ti treba).

Pa ti takvom ucenom smetaju konobari, penzioneri, zene koje rade za rostiljem i sl. Pa sta kontas
ko si ti? Mislis da si Bogom dan, da si neko i nesto? Mislis da ti, nakon cjelodnevnog boravka u autu,
ne smrdis konobaru ili toj zeni sto radi za rostiljem? Mislis da oni uzivaju posluziti te takvog?

Uz duzno postovanje prema poslu kojim se bavis, al' ti si jarane taksista. Ni vise, ni manje.
Radnik koji vozi tamo gdje mu kazu da vozi.
kakve veze ima ucenost sa smradom? nije covjek nista slagao...
papci se ne kupaju,to je neizbjezna istina...svuda daNfaju,ja to osjetim na dosta mjesta i veliki je postotak takvih smradova.najvise tamo gdje se vade licne i pasosi i vecinom je to onaj ucmali smrad od najmanje 7 dana nekupanja.u ratu nisu ljudi toliko smrdili... zar su sapun i dezodorans toliko skupi??
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6080 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

oyada wrote: Ex taxista koji još uvijek ima traume od smrdljivih klijenata. Čast izuzetcima ali većina mušterija tukne, NPR: radnicima obezbjedenja i konobarima smrde noge kroz cipele,Halima kad uđe a cjeli dan za roštiljom prevrtala, penzioner sjeda (stao tramvaj) jadan od prošle penzije se nije tusiro, Sjeda tetka kaže sinko gripa me neka al da znaš nema boljeg ljeka od BIJELOG LUKA, Itd ima toga. Al ima i ona pozitivna strana djevojke i mlade mame su 10-Ka s njima uvijek se čovjek nekako opusti.
:lol: :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#6081 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

digose li cijene ovi klosari?
oyada

#6082 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by oyada »

dječak sa šibicama wrote:digose li cijene ovi klosari?
Privatnici jesu, šareni i drugi a oni nisu.
dječak sa šibicama

#6083 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

koji sareni? mislis crveni?
drug_profi

#6084 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Koji privatnici? Svi su privatnici.
zdruzdjo

#6085 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Sa FB grupe Spotted: Sarajevo

Poštovanje javljam se povodom neugodnog slučaja koji me je danas pogodio. Naime sjela sam u taksi broj 554 crni dugi auto na standu na carsiji i zamolila sam gospodina da me vozi do Kuma jer sam u teškom stanju bila to jest u 8 om sam mjesecu trudnoće da bi me dotični bukvlano odbio i rekao da ne vozi toliko kratke relacije. I da me vozi onaj koji mi je napravio djete i izbacio vani! Zar je dotle došlo da se u ovom gradu covjek ne moze osjećati sigurnim ni u taksi vozilu. I ako iko moze da mi kaze gdje se mogu javiti da se zalim na dotičnog. Molim vas anonimno
bumerangss

#6086 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

zdruzdjo wrote:Sa FB grupe Spotted: Sarajevo

Poštovanje javljam se povodom neugodnog slučaja koji me je danas pogodio. Naime sjela sam u taksi broj 554 crni dugi auto na standu na carsiji i zamolila sam gospodina da me vozi do Kuma jer sam u teškom stanju bila to jest u 8 om sam mjesecu trudnoće da bi me dotični bukvlano odbio i rekao da ne vozi toliko kratke relacije. I da me vozi onaj koji mi je napravio djete i izbacio vani! Zar je dotle došlo da se u ovom gradu covjek ne moze osjećati sigurnim ni u taksi vozilu. I ako iko moze da mi kaze gdje se mogu javiti da se zalim na dotičnog. Molim vas anonimno
Drugi put ne izlazi iz auta nego odmah zovi policiju na besplatni broj 122 i inspekciju na 033 770-156

Tako ja radim i da vidiš kako odmah krene i još ti se izvinjava :D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#6087 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by liaar »

bumerangss wrote:
zdruzdjo wrote:Sa FB grupe Spotted: Sarajevo

Drugi put ne izlazi iz auta nego odmah zovi policiju na besplatni broj 122 i inspekciju na 033 770-156

Je l' bude za dž vožnja ? :mrgreen:
zdruzdjo

#6088 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

bumerangss wrote: Drugi put ne izlazi iz auta nego odmah zovi policiju na besplatni broj 122 i inspekciju na 033 770-156
A kakva je ovo inspekcija. Mislim koje im je polje djelovanja.
dzeno123

#6089 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

zdruzdjo wrote:
bumerangss wrote: Drugi put ne izlazi iz auta nego odmah zovi policiju na besplatni broj 122 i inspekciju na 033 770-156
Saobracajna, drakonske kazne i zato što raja ne prijavljuje desavaju se sranja.
bumerangss

#6090 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

dzeno123 wrote:
zdruzdjo wrote:
Da, to je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u cijem sastavu je i nadležna saobracajna inspekcija

I odmah traži da te spoje sa gospodinom Velidom, glavnim saobracajnim inspektorom :D
bumerangss

#6091 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

dzeno123 wrote:
zdruzdjo wrote:
Samo nemojte izlaziti iz auta jer nema pravo da te istjera zbog kratke vožnje i zovi policiju na 122 da makar napravi zapisnik sta se desilo jer je inspektor vecinom na terenu i ne izlazi odmah po pozivu nego naknadno da utvrdi cinjenicno stanje a policijski zapisnik je cinjenicno stanje jer tvoja rojec protiv njegove ne pije vode bez dokaza!

Meni je bilo krivo kad je moja mama i još 3 žene sjele u Sarajevo taxi jer nije bilo GRAS-ovog busa i on umjesto da naplati 5 KM jer je vožnja tacno toliko a one sve 4 pripremile po 1,50 KM da mu dadnu (6KM) i to mu nije bilo dosta nego je bio drzak i rekao im da je skuplja karta u grasu nego u taxiju i kad vec glume gospodje da mu dadnu sve 4 po 2 KM tj 8 KM i one tako naivne isprepadane uradile i nisu mu tražile racun i ja bezveze prijavio jer je inspektor izašao na štand i kontrolisao tog taksistu i on se kune djecom da nije tako bilo i mene inspektor nazvao i tako mi kaže i kaže da je samo greška što nisu insistirale da im dadne racun sa pecatom, datumom, placenim iznosom i tacnom relaciom odakle dokle je vožnja bila i pita me hoce li ga predati na sud ali da je njegovo mišljenje da ne bi trebao jer nemam dokaza.

Zato kad god vam taksista lupi cijenu bez taksimetra, naravno vecu nego što bi trebala biti, tražite racun i dok ga ne dobijete niste dužni platiti a cim se pocne komešati odmah zvati 122 i da policija dodje na teren ;-)
hrusta

#6092 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by hrusta »

Raja, koju Taxi Co. Preporučuje te onda koristiti osim SA taxia. Imaću neke goste uskoro pa da im obratim pažnju iz vašeg iskustva. Hvala. Relacija Socijalno Aerodrom i povratna.
drug_profi

#6093 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Crveni. Moji svi koriste crveni. Ako nema trenutno raspolozivog onda Samir&Emir.
thekupus

#6094 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

Definitivno Crveni

Samir i Emir salje neoznacena vozila, njih nikako ne bih zvao
O'zone
Globalni moderator

#6095 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by O'zone »

thekupus wrote:Definitivno Crveni

Samir i Emir salje neoznacena vozila, njih nikako ne bih zvao
Samir&Emir imaju nekog matorog vozača u Opel Astri H karavan koji užasno voli da ne poštuje saobraćajne propise. Vozi Splitskom i Trnovskom Ulicom koje su jednosmjerne ulice u suprotnom smjeru, skreće iz Zagrebačke u Emerika Bluma kod OHR-a i ako postoji znak zabrane skretanja...to je samo što sam ga ja upratio u nekih par dana.
drug_profi

#6096 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

A znači S&E da izbacim kao alternativu. Nek ste rekli.
she+

#6097 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by she+ »

bumerangss wrote:
dzeno123 wrote:
zdruzdjo wrote:
Samo nemojte izlaziti iz auta jer nema pravo da te istjera zbog kratke vožnje i zovi policiju na 122 da makar napravi zapisnik sta se desilo jer je inspektor vecinom na terenu i ne izlazi odmah po pozivu nego naknadno da utvrdi cinjenicno stanje a policijski zapisnik je cinjenicno stanje jer tvoja rojec protiv njegove ne pije vode bez dokaza!

Meni je bilo krivo kad je moja mama i još 3 žene sjele u Sarajevo taxi jer nije bilo GRAS-ovog busa i on umjesto da naplati 5 KM jer je vožnja tacno toliko a one sve 4 pripremile po 1,50 KM da mu dadnu (6KM) i to mu nije bilo dosta nego je bio drzak i rekao im da je skuplja karta u grasu nego u taxiju i kad vec glume gospodje da mu dadnu sve 4 po 2 KM tj 8 KM i one tako naivne isprepadane uradile i nisu mu tražile racun i ja bezveze prijavio jer je inspektor izašao na štand i kontrolisao tog taksistu i on se kune djecom da nije tako bilo i mene inspektor nazvao i tako mi kaže i kaže da je samo greška što nisu insistirale da im dadne racun sa pecatom, datumom, placenim iznosom i tacnom relaciom odakle dokle je vožnja bila i pita me hoce li ga predati na sud ali da je njegovo mišljenje da ne bi trebao jer nemam dokaza.

Zato kad god vam taksista lupi cijenu bez taksimetra, naravno vecu nego što bi trebala biti, tražite racun i dok ga ne dobijete niste dužni platiti a cim se pocne komešati odmah zvati 122 i da policija dodje na teren ;-)
Može li neko napisati kojim zakonom je regulisan rad taksista uopće, ako ću već zvati policiju il inspekciju da ga bar proskrolam, da se ne blamiram. Imala sam također situaciju kad su me odbili radi kratke vožnje (fakat je bila kratka i meni je zdravstveno sve bilo oke, samo sam kasnila negdje bitno, ali svejedno) i da su mi naplatili više nego su trebali a mislila sam ostaviti neki bakšiš.

I uostalom šta da jadna kažem ako i kad ih nazovem :? Pretpostavljam da trebam bar znati registarske tablice, ali ko to još zapisuje prije nego uđe u taksi. Il da izađem da ih pročitam a on na gas. :sad:

I ovo za račun, kakav mi oni račun mogu dati? Nota?

I kad već spomenuh bakšiš, ostavljate li? Koliko? :D
supercali

#6098 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

Meni jedan posten taksista govori ako odbije voznju ne moze mu inspekcija u biti nista
Reko kako
Kaze privatnik sam i jednostavno mogu reci nisam htio da vozim jer sam odlucio se odmoriti jesti bilo sta
E sad da li on ima uporiste u zakonu ne znam
shake69

#6099 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by shake69 »

bumerangss wrote:
dzeno123 wrote:
zdruzdjo wrote:

Može li neko napisati kojim zakonom je regulisan rad taksista uopće, ako ću već zvati policiju il inspekciju da ga bar proskrolam, da se ne blamiram. Imala sam također situaciju kad su me odbili radi kratke vožnje (fakat je bila kratka i meni je zdravstveno sve bilo oke, samo sam kasnila negdje bitno, ali svejedno) i da su mi naplatili više nego su trebali a mislila sam ostaviti neki bakšiš.

I uostalom šta da jadna kažem ako i kad ih nazovem :? Pretpostavljam da trebam bar znati registarske tablice, ali ko to još zapisuje prije nego uđe u taksi. Il da izađem da ih pročitam a on na gas. :sad:

I ovo za račun, kakav mi oni račun mogu dati? Nota?

I kad već spomenuh bakšiš, ostavljate li? Koliko?
Pa meni sami uzmu, zaokruze, nemam im kad dati baksis. :)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6100 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

supercali wrote:Meni jedan posten taksista govori ako odbije voznju ne moze mu inspekcija u biti nista
Reko kako
Kaze privatnik sam i jednostavno mogu reci nisam htio da vozim jer sam odlucio se odmoriti jesti bilo sta
E sad da li on ima uporiste u zakonu ne znam
Vjerovatno postoje uslovi, kao npr da ne moze biti na stajalistu i sl.
Post Reply