Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
W0rM wrote:
A jadni, ev nesmiju nigdje raditi, biju ih na svakom koraku. Jah, moraju da pokazu da su jge, pa zato treba paradirati, da ih djeca mogu gledati.
Ma u pravu si....neka gledaju Grand Parade....one su puno moralnije
broj dva wrote:
Neko negdje u BiH zagovara unisex wc za djecu i mogucnost promjene spola za djecu ?
Dobro, pošto i ti i ja znamo odgovor na to pitanje (niko nigdje ) da te pitam šire, koliki % homoseksualca je "ideološki nadrkan" i zagovara istospolne toalete i promjenu spola za djecu globalno ?
Sve to ide u fazama. Naravno da neće sada u BiH tražiti unisex wc kad je ovdje većini ljudi i držanje za ruke u javnosti skandalozno, mora proći malo vremena.
I na Zapadu je krenulo kao borba za građanska prava i protiv maltretiranja ljudi (što nitko normalan ne osporava), a evoluiralo je u totalni relativizam po pitanju spola i seksualnog identiteta. I oni degutantni prizori sa parada na Zapadu jesu stvarna slika u što se te parade pretvore nakon 20-30 godina.
I vidimo kako ide zapadu a kako paradafri zemljama ukljucujuci nas. U Skandinaviji koja je uvijek prednjacila u pravima za pedere i paradama,... ej velika vecina i dalje hetero, velika vecina to ne zeli u svojoj familiji, parade nisu vrbovale nicije hetero dijete da,... imaju bolji i natalitet i standard od nas.
Problem okrenuti glavu na ulici na nesto sto to se ne svidja? Jednom u godini?
nova_ja wrote:Može li mi neko objasniti a ko je naravno fan ove šetnje ugrožene nam lgbt populacije, sta im koji klinac kao kiša smeta pa je moguće da neće prošetati u nedelju?
Evo kontam, ne crtaju obrve itd...ne razumijem zasto? Da im sunce naručimo jos?
koji je tebi moj , sta ti smetaju??
Mozes jednom u godini da zasmiris ili uzemes zenu , djecu i odes negdje u prirodu da ne "gledas" to ...
jeli se oglasila ona kucka , kako joj ime bi sto sjedi u parlamentu ??
A koji klinac oni moraju da paradiraju? Cemu? Kao nemaju prava da se vjencavaju, i sta je problem? odes u neku drugu drzavu koja ce ti dati ta prava, ovdje ih ne trazi. Ako je to uslov za EU sto se mene tice nemoramo ni uci u istu. Kaze zazmiri jedan dan, znamo mi kako to ide, "jedan dan" ce biti ta parada, pa ce doci nakon njih neki drugi koji hoce svoju itd. Na kraju ce pedofilija biti normala, jer eto ljudi imaju svoja "prava"?
Jos nesto, mislim da je izraz homofob totalno pogresan, fobija je kad se bojis nekog ili neceg, ja nemam strah da ce me neki od njih privest, nego mi to nije normlano.
Pa da li je pedofilija postalala normalna u mjestima na planeti Zemlji gdje se ovakve parade odrzavaju unazad 50 godina ???
O cekaj cekaj Nije li u tim mjestima danas pedofilija strozije kaznjavana nego u mnogim mjestima gdje su lgbt parade tabu teme
W0rM wrote:
A jadni, ev nesmiju nigdje raditi, biju ih na svakom koraku. Jah, moraju da pokazu da su jge, pa zato treba paradirati, da ih djeca mogu gledati.
Ma u pravu si....neka gledaju Grand Parade....one su puno moralnije
Nisam nigdje spomenuo grand niti ga smatram sta boljim
W0rM wrote:
Nisam nigdje spomenuo grand niti ga smatram sta boljim
Stvar je u tome sto protiv takvih stvari niko ne dize glas...ili korida...ili braca Jale i raznih sponzorusa i "influensera" koji mnogo vise uticu na nasu mladost nego gay populacija. A eto, nama je najveci problem sto ce dva kilometra prosetati gradom grupa ljudi koja je po necemu drugacija, koja takodjer zivi u ovom gradu i zeli skrenuti paznju na neke stvari. I to je "prijetnja" nasoj djeci...
Iskreno bila sam na vise PRIDE-ova sa cijelom familijom. I bilo je vise hetero parova sa djecom, mladih, starih, svega....I nikada nista nemoralno nisam vidjela, zbog cega bi moje dijete moralo okrenuti galvu. Dok ga na Cevljanovice npr nikada ne bi odvela....Ali to samo pokazuje stanje cijele nacije...Cevljanovici su dogadjaj godine, a PRIDE je sodoma i gomora.
hAZNADAR wrote:Problem okrenuti glavu na ulici na nesto sto to se ne svidja? Jednom u godini?
Meni osobno nije, uopće ne osporavam njihovo pravo da prosvjeduju.
Ali će mi itekako biti problem kad se danas-sutra bude ograničavalo pravo govora svima koji se ne slažu s LGBT ideologijom i etiketiralo ih se kao ektremiste i mrzitelje samo radi iznešenog stava, bez ikakvog poziva na nasilje ili slično. Na Zapadu si danas ekstremni desničar ako kažeš da si protiv istospolnih brakova ili da biološki muškarac ne može zakonski postati žena samo zato što se tako osjeća. U 50 godina se od razumnog zahtjeva za toleranciju došlo do uvođenja verbalnog delikta i neke nove ljevičarske kvazi-religije pod državnom provedbom.
hAZNADAR wrote:Problem okrenuti glavu na ulici na nesto sto to se ne svidja? Jednom u godini?
Meni osobno nije, uopće ne osporavam njihovo pravo da prosvjeduju.
Ali će mi itekako biti problem kad se danas-sutra bude ograničavalo pravo govora svima koji se ne slažu s LGBT ideologijom i etiketiralo ih se kao ektremiste i mrzitelje samo radi iznešenog stava, bez ikakvog poziva na nasilje ili slično. Na Zapadu si danas ekstremni desničar ako kažeš da si protiv istospolnih brakova ili da biološki muškarac ne može zakonski postati žena samo zato što se tako osjeća. U 50 godina se od razumnog zahtjeva za toleranciju došlo do uvođenja verbalnog delikta i neke nove ljevičarske kvazi-religije pod državnom provedbom.
Ne misliš li da malkice pretjeruješ ? Ne dobije se epitet ekstremnog desničara tako lako ako nisi za istospolne brakove, dok sa druge strane imaš deklarisane desničare koji su geevij i ekstemne desničare koje boli kita za cjelokupno "gej pitanje" sve dok ti gejevi nisu imigranti...
Nijanse postoje i nisu nebitne.
Zanimljivo da su sve lezbe onako najblaže rečeno grdne pa kad im, dok su još hetero, propadnu sve šanse kod muškaraca bivaju ogorčene na iste pa traže utjehu kod vaginalisa.
O maljavim pakašima nemam ništa reči osim što ostaje više oblih depiliranih ženskih guzova za muške. Kažem muške jer očigledno ova grupa želi da se izjašnjava kao ONO.
Svaka sloboda ugrožava nečiju slobodu, da li od hetero ili homo.
Last edited by ovo_mi_je_nick on 04/09/2019 14:17, edited 1 time in total.
ovo_mi_je_nick wrote:Zanimljivo da su sve lezbe onako najblaže rečeno grdne pa kad im, dok su još hetero, propadnu sve šanse kod muškaraca bivaju ogorčene na iste pa traže utjehu kod vaginalisa.
O malajim pakašima nemam ništa reči osim što ostaje više oblih depiliranih ženskih guzova za muške. Kažem muške jer očigledno ova grupa želi da se izjašnjava kao ONO.
Koliko ti licno poznajes gay osoba? Imas li ikog u raji?
ovo_mi_je_nick wrote:Zanimljivo da su sve lezbe onako najblaže rečeno grdne pa kad im, dok su još hetero, propadnu sve šanse kod muškaraca bivaju ogorčene na iste pa traže utjehu kod vaginalisa.
O malajim pakašima nemam ništa reči osim što ostaje više oblih depiliranih ženskih guzova za muške. Kažem muške jer očigledno ova grupa želi da se izjašnjava kao ONO.
Sve ? Ama baš sve ? Na cjelom dunjaluku ? Ili je možda jedina što ti pada na pamet ona brkata pevaljka iz srbije što je na evroviziji bila pa sve kroz nju gledaš?
Usput, smetaju li kome biseksualci ili je to "nako" ?
broj dva wrote:
Ne misliš li da malkice pretjeruješ ? Ne dobije se epitet ekstremnog desničara tako lako ako nisi za istospolne brakove, dok sa druge strane imaš deklarisane desničare koji su geevij i ekstemne desničare koje boli kita za cjelokupno "gej pitanje" sve dok ti gejevi nisu imigranti...
Nijanse postoje i nisu nebitne.
Dobro, možda ekstremni desničar nije najbolji termin. Homofob, mrzitelj, zaostao, svejedno... učinak je isti.
Poanta je da se takvo mišljenje stigmatizira i da se ljudima s takvim mišljenjem radi isto ono što se radi LGBT-ovcima u konzervativnim društvima. "Čuvajte to u svoja četiri zida", a u javnosti, obrazovanju, medijima dominira nedodirljivi LGBT narativ. Do te mjere da se čak javno postavljaju pitanja je li trebalo objaviti znanstvenu studiju o homoseksualnosti samo zato što rezultat nije baš u skladu s tim narativom. Jedno jednoumlje se zamjenjuje drugim i to nam se predstavlja kao sloboda i tekovina civilizacije, nešto što neizbježno moramo prihvatiti.
Sindikat radnika trgovine Bosna i Hercegovine, STBIH, kao sindikat otvoren za sve, ima u svom članstvu veliki broj mladih ljudi ali i pripadnika LGBTQ populacije. Nerijetko smo svjedoci da se upravo ovi naši članovi susreću sa najgrubljim primjerima diskiminacije i mobinga kako od strane svojih neposrednih rukovodioca tako i od kolega i kolegica. Seksualna orjentacija je lična stvar svakog pojedinca i nedopustio je da to bude osnova za bilo kakav oblik uznemiravanja ili nasilja. Svaki član STBIH je individua za sebe i ima pravo na svoj stav i mišljenje pa tako i ono vezano za najavljenju Paradu ponosa u Sarajevu. Sa druge strane, STBIH kao organizacija koja se zalaže za borbu za ljudska prava ne može nijemo gledati na javne osude ovog događaja i podrške kontra akcijama od strane nekih sindikata. Borba za ljudska prava ne smije biti selektivna.
Sindikat se bori za vladavinu prava, za poštivanje radničkih i ljudskih prava uopšte. Najvažnija tekovina borbe za ljudska prava je pravo pojedinca da artikuliše svoja prava na način na koji on/ona smatra za ispravnim, pritom ne ugrožavajući prava drugih ljudi. Povorka ponosa ne ugrožava ničija prava. Naša prava su ugrožena time što ne možemo preživjeti za plaću koju mukotrpno zaradimo. Naša prava na porodicu i „tradicionalne vrijednosti“ ugrožavaju svi oni koji nam ne dozvoljavaju da budemo porodica jer nemamo posao, nemamo stan, vrlo često nemamo mogućnost uopšte da zasnujemo istu ovdje u ovoj zemlji.
STBIH neće nametati stavove svom članstvu niti na to imamo pravo. Ali je naša obaveza da skrenemo pažnu da je sloboda naša najvažnije pravo. O slobodi možemo govoriti tek onda kada smo svi slobodni, bez izuzetka i bez selekcije. To je najbitnija i najsvetija vrijednost koju mi kao jedan sidnikat želimo promovirati.
Za razliku od Sivre ( inače jedan neopisivo odbojan lik zbog zbog dupeuvlakačkog stava i ponašanja), koji je zaboravio da pripadnici LGBT populacije također rade u školama, te ih on takođe zastupa, Sindikat radnika trgovine BiH je ovo uradio odlično.
Kada bude protest radnika trgovine, za humanije uslove rada, nadam se da ćete ih podržati, a ne jebati im mater što ne možete da kupite paštetu nedeljom ili radnim danom u 22 sata.
kolobok wrote:
Dobro, možda ekstremni desničar nije najbolji termin. Homofob, mrzitelj, zaostao, svejedno... učinak je isti.
Poanta je da se takvo mišljenje stigmatizira i da se ljudima s takvim mišljenjem radi isto ono što se radi LGBT-ovcima u konzervativnim društvima. "Čuvajte to u svoja četiri zida", a u javnosti, obrazovanju, medijima dominira nedodirljivi LGBT narativ. Do te mjere da se čak javno postavljaju pitanja je li trebalo objaviti znanstvenu studiju o homoseksualnosti samo zato što rezultat nije baš u skladu s tim narativom. Jedno jednoumlje se zamjenjuje drugim i to nam se predstavlja kao sloboda i tekovina civilizacije, nešto što neizbježno moramo prihvatiti.
Bas neki dan samo na poslu imali temu sloboda govora i gdje su granice. Zivimo u demokratskom drustvu i svako ima pravo na svoje misljenje. I izraziti ga javno. Naravno, ako neko mrzi crnce i javno govori o tome bice oznacen kao rasista, neko ko uvrijedi pokrivenu zenu, bice oznacen kao islamofob, a neko kome smetaju gay osobe kao homofob. I to je sasvim normalno. E sda da li ta sloboda ide predaleko, to je vec nesto o cemu se moze raspravljati. Kamo srece da svi postuju sve, gledaju svoja posla, ne bi uopste imali ovakvu problematiku.
Po meni je obrazovanje kljuc svega...putovanje...upoznavanje novog i razlicitog...i rjesavanje tih strahova od drugacijeg.
O maljavim pakašima nemam ništa reči osim što ostaje više oblih depiliranih ženskih guzova za muške. Kažem muške jer očigledno ova grupa želi da se izjašnjava kao ONO.
Gdje ti zivis ? S kim se druzis, koje kanale gledas na tv-U? Jel samo avaz citas ili uopce ne citas? onako cisto iz radoznalosti pitam. Ne mogu da shvatim da jos uvijek postoje ljudi koji u 21-om vijeku ovako razmisljaju. Ko tebi ugrozava slobodu? Sacica homoseksualaca sto ce prosetati gradom!
Svi ste muskarcine na forumu, i svi ste muskarcine kad se treba boriti protiv parade ponosa, al niko nece izaci da podrzi radnike, borce, studente... ili ne do Bog da neko izadje da se usprotivi anarhiji i pljacki drzave. Uspavane ljepotice od muskarcina!
Dori wrote:
Naravno, ako neko mrzi crnce i javno govori o tome bice oznacen kao rasista, neko ko uvrijedi pokrivenu zenu, bice oznacen kao islamofob, a neko kome smetaju gay osobe kao homofob. I to je sasvim normalno...
Nije isto napadati ideju i ideologiju i napadati osobu. Ja se apsolutno slažem da je nedopustivo maltretirati osobu jer je homoseksualac, ali je posve legitimna stvar iznijeti kritiku LGBT ideologije prema kojoj je činjenica da je homoseksualnost urođena ili da biološki muškarac može postati žena, čak i bez operacije.
Ali na Zapadu se i kritika ideologije proglašava homofobijom i suzbija svim sredstvima.