REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
vivaldi

#6076 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
zato sto je bake kod amera izgubio kredit odavno. sa ovom revizijom je isao kontra njihovih "preporuka", onda je sa vijecnicom izasao iz institucija sto ni u ludilu nije smio dozvolit jer je pokazao da je i njemu drzava samo svedski sto, a onda danas zacinio sa "politickom presudom".

bake je na granici "silence treatmenta", a u tome nema nista dobro. sa svakim novim potezom koji je u rangu "forumske politike" bi mogao napraviti kardinalnu gresku po narod ne njega jer je on nebitan
I koju ti politiku preporučuješ ?
pa napisao sam, za pocetak pronalazenje rjesenja oko glasanja i popravljanje odnosa sa hrvatima sto bi dovelo do stabilizacije prilike u federaciji. jasno je meni da su sada strasti uzavrele, ali toga u politici nema, ustvari ne smije biti jer se to onda obicno obije o glavu.

ne vidim aposlutno nijedan jedini razlog da se bake sam namece kao faktor nestabilnosti zarad bukvalno nicega. u politici su dozvoljene razne stvari, ali samo ako od njih imas nekog interesa. komsic i izbracivanje iz vlasti hdz-a nije eureka. to je vec oproban recept, a rezultate znamo.

ali eto ako bake misli da ce isti recept ovaj put dati neki drugaciji rezultat onda ce tako i biti
LSD

#6077 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by LSD »

and wrote:
LSD wrote:Dakle, tzv. međunarodni sud pravde po drugi put ignoriše genocid nad bošnjacima od strane Srbije, pljuju po svim žrtvama genocida, a time ujedno daju zeleno svijetlo srbima u RSu da idu na odcijepljenje.

Kakve ljudske spodobe glume pravdu.
oni su odlučili da će to biti tako 2007 i ništa neće mijenjati.
imaš presudu u kojoj piše ko je počinio genocid, imaš institucije, dokumente i način da sve rasvijetliš.
da li je neko nešto učinio po tom pitanju?
uvijek bi neko drugi trebao za nas nešto uraditi.
Nabijem im na neku stvar tu njihovu licemjernu presudu iz 2007, to su najveci ljigavci koji postoje.
Ne treba niko ništa za nas ciniti, vec samo nazvati stvari pravim imenom - genocid nad bošnjacima od strane Srbije...ali nema za tako nešto časti i morala, istina nije ono što zanima tzv. međunardni sud pravde.

Toliko o tome.
Last edited by LSD on 09/03/2017 23:28, edited 1 time in total.
palermo

#6078 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

drinjanin wrote:

Pa ako se jasno vidio rezultat svakako ne...Valjda je bilo bolje da ne doživljavamo sramotu zbog prikupljanja političkih poena. U politici ima trenutaka kada treba donositi i gadne odluke...
Druga je priča da se na tome radilo odmah po donošenju prve presude: temeljito i studiozno, uz lobiranje i traženje podrške moćnih država, insistiranju na saniranju posljedica na temelju prve presude itd...Iskreno, nisam primjetio da su prethodnih godina radili na takav način...
ali meni nije jasno o kakvoj sramoti govorite.

I druga stvar, sasvim je nebitno je li rađeno temeljito, studiozno, posrano, bilokako, jednostavno to niko nije ni razmatrao.

Jesmo li mi trebali uputiti žalbu uprkos svemu ovome. Jesmo....naravno da jesmo.
vivaldi

#6079 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:
vivaldi wrote:zato sto je bake kod amera izgubio kredit odavno. sa ovom revizijom je isao kontra njihovih "preporuka", onda je sa vijecnicom izasao iz institucija sto ni u ludilu nije smio dozvolit jer je pokazao da je i njemu drzava samo svedski sto, a onda danas zacinio sa "politickom presudom".bake je na granici "silence treatmenta", a u tome nema nista dobro. sa svakim novim potezom koji je u rangu "forumske politike" bi mogao napraviti kardinalnu gresku po narod ne njega jer je on nebitan
Da, zaista je izgubio kredit. Eno ga na crnoj listi state departmenta skupa sa dodikom.
:roll:
a slusaj, i mile je nekad bio favorit amera.
emirolini

#6080 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by emirolini »

Eh, gdje su oni sto su pravdali reviziju?

Gdje su agenti SDA-a?

Gdje su bradonje?

Gdje su dijasporasi?

Gdje su pare?

Sta se u medjuvremenu desilo? Nacrt zakona o haracu. Nacrt zakona o nekretninama. Novac iz Rusije. MMF novac.

JADE jadave! Kada ce vam iz dupeta u glavu?
madner

#6081 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by madner »

Sramota je kada kao drzava nisu u stanju ispuniti minimalne zahtjeve da se predmet primi.

Narocito ako znas da ce se to desiti, to onda nije vise nesposobnost.
palermo

#6082 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

vivaldi wrote:
pa napisao sam, za pocetak pronalazenje rjesenja oko glasanja i popravljanje odnosa sa hrvatima sto bi dovelo do stabilizacije prilike u federaciji. jasno je meni da su sada strasti uzavrele, ali toga u politici nema, ustvari ne smije biti jer se to onda obicno obije o glavu.

ne vidim aposlutno nijedan jedini razlog da se bake sam namece kao faktor nestabilnosti zarad bukvalno nicega. u politici su dozvoljene razne stvari, ali samo ako od njih imas nekog interesa. komsic i izbracivanje iz vlasti hdz-a nije eureka. to je vec oproban recept, a rezultate znamo.

ali eto ako bake misli da ce isti recept ovaj put dati neki drugaciji rezultat onda ce tako i biti
Ali svi tvoji postovi iuglavnom idu ka bošnjačkom popuštanju. Ja čak uopće ne ulazim u to jesi li u pravu, ali valjda znaš da se ne može na toj osnovi graditi dugoročna stabilnost. Ne može se stvarati osjećaj da je netko uvijek donji.

I pritome je zaista nebitno je li taj osjećaj ispravan ili nije...ali on postoji, dodatno ga produbljivati kao recept za stabilnost....sumnjam
Sara03

#6083 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

It_is_a_Leclerc wrote:Posebno me interesuje stav ove dvojice "experata" sad kada smo po ko zna koji put ispali blećci u međunarodnoj politici...
It_is_a_Leclerc wrote:
Sara03 wrote:
ODLUKA da se pokrene revizija i OVLAST da se ista pokrene nisu jedno te isto.

Odluka je bila političke prirode, jer i sam si (koliko me pamćenje služi) iznio tolike frustracije na račun BI, što je nakon sastanka u Vijećnici donio odluku (koja je usmene prirode) da se krene u postupak po vanrednom pravnom lijeku.

A pravo, tj. ovlaštenje da pokrene reviziju ima gospodin SS na osnovu punomoći iz 2002.

Il' se praviš blesav, il' stvarno miješaš babe i žabe.
I zaista je nedopustivo da ti prigovaraš i odlučuješ ko će šta komentarisati i da li je kvalifikovan za to, a da ni sam nisi načisto sa nekim stvarima ...

I fino si me izignorisao sinoć ... Hvala.
Ja mislim da se mi vrtimo u krug stalno i iznova.
Dakle, kako sam i rekao, ja ne sporim da Sakib Softić ima važeće ovlasti da podnese zahtjev za reviziju u ime tijela koje ga je akreditovalo. Međutim, odluka nije njegova, već člana Predsjedništva koji mu je naložio da iskoristi svoje ovlasti. Ja vas moram podsjetiti da Ustav BiH ne dozvoljava da jedan član Predsjedništva BiH donosi bilo kakve odluke, te bi, s tog aspekta, eventualno preispitivanje legitimiteta pokretanja plana za podnešenje zahtjeva za revizijom dijela presude bilo problematično.
De živ bio, sastani se sa Refikom pa urgirajte da Sud poništi presudu iz 2007. godine, jer je donesena u redovnom postupku po tužbi za koju nije bilo konsenzusa članova Predsjedništva. Evo sada imate i jedan razlog više.

A imate i moju podršku.
palermo

#6084 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

madner wrote:Sramota je kada kao drzava nisu u stanju ispuniti minimalne zahtjeve da se predmet primi.

Ne shvatih te.....kako se moglo ove zahtjeve ispuniti ???
lakilaka

#6085 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by lakilaka »

Duka Dizel wrote:
TheMule wrote:
Bakir nije pritisnut ni odakle. On ce lagano dobiti izbore. Uradio je ovo jer je moro radi zrtava, kao sto je i objasnio u intervju sa Senadom.
Radi žrtava je on lično mogao uraditi sto drugih i boljih stvari umesto što je u sud poslao lažnog agenta, kojeg su isterali iz pisarnice.

Radi žrtava ne bi trebao da sad priča kako je odluka politička, jer tako daje pravo i onim drugim da tvrde kako je i presuda iz 2007 godine takodje politička, kao i sve druge presude. Jer politika je kurva.

Ako je već hteo da manipuliše, mogao je to uraditi sto puta bolje.
Mogao je izaći i reći Bošnjacima, kako je on lično predano radio na reviziji deset godina, kako je skupljeno more novih dokaza, ali iz tehničkih razloga ne može podneti zahtev za reviziju, jer je BiH govno od države u kojoj genocidni mogu blokirati žrtve u potrazi za pravdom.
I ne verujem da bi mu iko mogao zbog toga progovoriti.
pogresno vjerujes i i postavljas teze. prosto pitanje za tebe :da li si ti imao zrtve i da li si bosnjak.
i bih nije govno od drzave, ma koliko ti zelio da bude.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6086 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

U reviziju tuzbe se trebalo ici,tamam da nijedan novi dokaz nismo imali. I neka smo isli na reviziju. Barem toliko dugujemo poginulim u ratu.
Obrukali se? Pa sta? Ni prvi ni zadnji put.
Ako nista i maske su pale. Kako kod balija,tako i kod skripara.
kudrilo

#6087 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kudrilo »

kažu sakibu pri predavanju zahtjeva tražili da pokaže papire za agenta, on ih zamolio da mu pišu pojas ili da se dogovore...
madner

#6088 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by madner »

palermo wrote:
madner wrote:Sramota je kada kao drzava nisu u stanju ispuniti minimalne zahtjeve da se predmet primi.

Ne shvatih te.....kako se moglo ove zahtjeve ispuniti ???
Ucjenama naravno.
Duka Dizel

#6089 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

mario001 wrote:I jos jedna stvar. Sud je pored svog Statuta ignorisao i svoju raniju praksu. Naime, Sud nije trazio posebnu odluku Predsjednistva BiH o imenovanju Softića kao agenta BiH za postupak revizije po zahtjevu Srbije, koji se nalazio pred Sudom u isto vrijeme kada je Predsjednistvo imenovalo Softica 2002. godine. Naprotiv, Sud je na bazi iste te odluke Predsjednistva BiH od 4. oktobra 2002. godine priznao Softica i kao agenta BiH u postupku revizije Presude od 11. jula 1996. godine koji je zahtjevala Srbija. Postavlja se pitanje: Zasto Sud istu odluku Predsjednistva od 4. oktobra 2002., koja je i dalje na snazi, tumaci potpuno drugacije sada kada BiH trazi reviziju Presude od 26. februara 2007. nego sto ju je tumacio 2002. godine kada je Srbija trazila reviziju Presude od 11. jula 1996? Dakle, Sud ocito ima dva arsina za istu odluku Predsjednistva i za istog agenta BiH, jedan arsin kada reviziju trazi Srbija a drugi kada reviziju trazi BiH.
Možda zato što je prošlo 15 godina i zato što je Sakib Softić hipotetički mogao postati član Al Kaide, proći Guantanamo, ISIL kampove i ratišta od Avganistana do Sirije.
Ali eto, on još ima punomoć iz 2002 godine, koju su mu potpisali neki davni članovi predsedništav BiH, da pokreće medjunarodne sporove na svoju ruku.
palermo

#6090 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

madner wrote:
Ucjenama naravno.
a to.....teoretski se slažem

u ovom slučaju bih ipak trebao imati i neke informacije da bih mogao bilo šta reći....
vješalica

#6091 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vješalica »

omega369 wrote:Al se fahro tornjak usljivi digao :lol: ono bi glasova malo da sakupi :lol:
Nije dzabe slajfo Covicu dole u Mostaru.
Treba trpiti onog magota od 1,4m visine i one komplekse.
Last edited by vješalica on 09/03/2017 23:40, edited 1 time in total.
The BEN10

#6092 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:
TheMule wrote:
VjecitiStudent wrote:
Da, punomoć je data od strane Predsjedništva i vrijedila je za proces koji se tada vodio pred sudom i koji je okončan 2007. godine, čime je prestala i važnost punomoći.
Revizija je, po pravilima suda, potpuno NOVI proces, i bila je potrebna nova punomoć.

Image
http://legal.un.org/avl/pdf/rs/other_re ... uel_en.pdf
Ama nigdje ne pise da novi postupak mora imati novu punomoc. Evo ti sekcija iz tog prirucnika o agentima:
...
Itekako piše, da uz prijavu treba imenovati agenta.
Softić sada nije bio pravomoćno ovlašten od države BiH.

Svo vrijeme znali i svo vrijeme lagali.
Na šta tačno misliš, koji dio - neda mi se sad roviti?
hvala
Corto Maltese

#6093 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Corto Maltese »

Koliko ste kompletan idiot, na skali od jedan do Bakir Izetbegović?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-u-h ... /170309153
madner

#6094 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by madner »

palermo wrote:
madner wrote:
Ucjenama naravno.
a to.....teoretski se slažem

u ovom slučaju bih ipak trebao imati i neke informacije da bih mogao bilo šta reći....
Koja informacija bi ti znacila da je Bakir ispravno postupio ako je imao ovo pismo od prosle godine?
Maraschino

#6095 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
palermo wrote:
vivaldi wrote:
zato sto je bake kod amera izgubio kredit odavno. sa ovom revizijom je isao kontra njihovih "preporuka", onda je sa vijecnicom izasao iz institucija sto ni u ludilu nije smio dozvolit jer je pokazao da je i njemu drzava samo svedski sto, a onda danas zacinio sa "politickom presudom".

bake je na granici "silence treatmenta", a u tome nema nista dobro. sa svakim novim potezom koji je u rangu "forumske politike" bi mogao napraviti kardinalnu gresku po narod ne njega jer je on nebitan
I koju ti politiku preporučuješ ?

upravo su hrvati preko covica zaradili komsica.

a sta smo dobili bez komsica? njega nema ali ima megalomanije. ranije samo kmecanje a sada kajla gdje se stigne.
lud je onaj ko od gotova pravi veresiju. drzi sto imas i bori se za vise. dokle? dok se dejton ne promijeni.
imaju li bosnjaci zelja? imaju. ne postoje oni samo da bi drugima ispunjavali zelje.
drinjanin

#6096 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by drinjanin »

palermo wrote:
drinjanin wrote:

Pa ako se jasno vidio rezultat svakako ne...Valjda je bilo bolje da ne doživljavamo sramotu zbog prikupljanja političkih poena. U politici ima trenutaka kada treba donositi i gadne odluke...
Druga je priča da se na tome radilo odmah po donošenju prve presude: temeljito i studiozno, uz lobiranje i traženje podrške moćnih država, insistiranju na saniranju posljedica na temelju prve presude itd...Iskreno, nisam primjetio da su prethodnih godina radili na takav način...
ali meni nije jasno o kakvoj sramoti govorite.

I druga stvar, sasvim je nebitno je li rađeno temeljito, studiozno, posrano, bilokako, jednostavno to niko nije ni razmatrao.

Jesmo li mi trebali uputiti žalbu uprkos svemu ovome. Jesmo....naravno da jesmo.
U pravu si - možda je sramota pogrešna riječ, ali u svakom slučaju jeste poraz koji se jasno mogao vidjeti i izbjeći...Suština je da ništa ozbiljno nije rađeno 10 godina (barem ja nisam vidio da je neko iznijeo neke dokaze-osim Bakirovih "mudrih i tajanstvenih" izjava).
Ova zemlja je duboko podjeljena i dug je put ka unutarnjoj harmoniji i povjerenju, a neke gorke pilule se moraju progutati zarad krajnjeg cilja koji bi trebao biti očuvanje zemlje i njeno uvodjenje u društvo europskih naroda. Najsmješnije od svega što pročitah večeras je da je Čović kriv i da treba da se treba "svetiti" hrvatima :-) ...put za novi autogol...
vivaldi

#6097 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

palermo wrote:
vivaldi wrote:

Ali svi tvoji postovi iuglavnom idu ka bošnjačkom popuštanju. Ja čak uopće ne ulazim u to jesi li u pravu, ali valjda znaš da se ne može na toj osnovi graditi dugoročna stabilnost. Ne može se stvarati osjećaj da je netko uvijek donji.

I pritome je zaista nebitno je li taj osjećaj ispravan ili nije...ali on postoji, dodatno ga produbljivati kao recept za stabilnost....sumnjam
ma nema to veze sa popustanjem vec sa interesima, u ovom konkretnom slucaju interesu bosnjaka.

dodik izlazi na izbore sa sloganom "moja kuca srpska i srpska zauvijek bih dok mora". Njegovo kompletno politicko djelovanje je zasnovano na subverzivnim aktivnostima drzave.

ne funkionisnje drzave je za dodika mustuluk - za bakira nije (pod uslovom da mu je stvarno stalo do drzave.

kada su ciljevi totalno suprotni, metode ne mogu biti iste. slican ti je slucaj i sa covicem samo sto on ima na rapsolaganju slabije politicke instrumente pa je njegovo djelovanje nesto slabije.

druga stvar, ne vidim bas kakvo je popustanje u tome sto svako bira svoje predstavnike.

i na kraju treca i ustvari najvaznija stvar jeste da prioritetno pitanje za bosnjake nije kako izabrat hrvatima predstavnike vec kako izabrat svoje predtsvanike.

bakir, fahro, nerma...ja ne vidim nikoga ko uliva povjerenje. mislim da bi se u vijecnici trebao sada odrzat neki drugi sabor gdje bi bosnjaci od reisa, preko intelektualaca do stranackih lidera trebali redefinisati vlasitu politiku.

po meni bi bi to bilo neuporedivo pametniji nego se baviti jalovim naprdjivanjem "kako zajebat dragana"

bakir jednstavno mora imati drugaciji pristup ne zato sto je mekan, picka ili bilo sta drugo vec zato sto ne postoji drugi nacin da se bori za svoje odnosno ciljeve naroda kojem pripada.

da li je to fer ili nije, posteno ili nije, to je poptuno irelevantno jer politika ne funkcionise na tim postulatima
kudrilo

#6098 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kudrilo »

bakir poslao sakiba da mu uplati listić i da podnese reviziju...
danas, poslije preskonferencije otišao da odigra popravni.

kakvo pljuvanje po žrtvama, opravdano od strane zelenog, izuzetno intelektualnog, glasačkog tijela
Last edited by kudrilo on 09/03/2017 23:49, edited 1 time in total.
palermo

#6099 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

madner wrote:
Koja informacija bi ti znacila da je Bakir ispravno postupio ako je imao ovo pismo od prosle godine?
Da se razumijemo, ulaganje žalbe na presudu je za mene ispravan potez. Bez obzira na ovaj završetak.

A ovo za informaciju, ma nisam mislio na neku konkretnu informaciju, nego općenito kontekst, eventualne strategije.....možda je recimo Čović išao sa ucjenom pa se nije pristalo, možda se išlo prema Čoviću a on tražio zauzvrat izboirni zakon i neke strioge garancije...i tako....ima stotinu stvari koje čovjek ne zna...
dale cooper

#6100 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dale cooper »

The BEN10 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Itekako piše, da uz prijavu treba imenovati agenta.
Softić sada nije bio pravomoćno ovlašten od države BiH.

Svo vrijeme znali i svo vrijeme lagali.
Na šta tačno misliš, koji dio - neda mi se sad roviti?
hvala
Jebiga, sve piše u prvoj rečenici. "Interpretacija i revizija presude su procesi koji su formalno različiti
od prvobitnog slučaja"
Znači dva različita procesa. Šta to znači? Ako je Sakib Softić bio agent BiH u
prvobitnom procesu to ne znači da automatski može da zastupa BiH u revizijskom procesu, pošto sud
službeno razdvaja ova dva procesa. Što opet znači da je potrebna odluka predsjedništva o davanju novog mandata
Softiću.
Post Reply