Referendum(i) u RS-u
- Retro_Eskobar
#6076 Re: Referendum(i) u RS-u
Hljeba i igara 
Last edited by Retro_Eskobar on 03/09/2016 12:31, edited 1 time in total.
- bh.tornjak
#6077 Re: Referendum(i) u RS-u
Srbiji i Srbima nije u interesu da ova zemlja stane na svoje noge i da se uspravi...nacionalni i drzavni interes Srbije je da pravi belaje po komsiluku...Bodkin wrote:dezurni_ucenik wrote:Bodkin wrote:Hoce neko napisati o ccemu glasaju na tom referendumu? Kolika se frka digla, pretpostavljam o odvajanju od bih?
Sto se naivni pravimo![]()
Sad cu ja napisati da je referendum o tom i tom a ti ces u naivnom stilu odgovoriti :"aaaa zbog cega vi frku dizete". A stvar je u tome, da se ne postuju odluke vrhovnog suda, sto bi rekao Muhamed Filipovic sa tim dobijaju jedan vid drzavnosti krseci te odluku. Sad im das referendum eto njih za dvije godine sa referendumom za otcijepljenje. Zato cetnickom krmku ne treba dozvoliti.
Tacnije negdje na pola. Da je srece sipa bi ga uhapsila zbog toga.
A da, mislim da je nebuloza ta prica o odvajanju jer se prica 20 godina
Hapsenjem Dodika nece doci do promjena nabolje....naprotiv....doci ce drugi koji ce godinu dvije kao da radi nesto a onda slijede opstrukcije,kocenje itd...
- Alfons Kauders
#6078 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa ako treba biti nezavisno, zasto bi se onda narod trebao odlucivati i odlukama? Kako bi izgledalo kada bi isti princip primjenili i u drugim situacijama - npr. kada odluka nije po volji Bosnjacima (kao npr. za Mostar), fino se napravi referendum i promijeni se odluka suda. Koji ce nam onda kurac US, kao i Ustav koji bi kao trebao da stiti?ze kalanga wrote:Sudstvo treba da bude nezavisno i tu je poenta cijele priče.
U prevodu, bez da se pravite naivni, htjeli ste, uz pomoć stranaca još jednu nadležnost srpskom narodu oduzeti. Kako to nije prošlo bez reakcije, sad kukate na sva zvona zbog referenduma. A pri tome ste svjesni da je referendum demokratski čin Ustavom zagarantovan.
Pri tome u pitanju nisu granice, već praznik jednog naroda i entiteta, ne države. Znam, nije lako kad se vidi da nametanje i pokušaj oduzimanja nije prošao, ali...
Koja je nadleznost oduzeta? US je ustanovljen mirovnim sporazumom, koji su potpisali svi. Ako vam se ne svidja, onda bujrum fino recite da se RS povlaci iz mirovnog sporazuma, pa vise nece biti ni US, ni Ustava.
U pitanju je sekularno uredjenje drzave. Praznici jedne vjere nece i ne mogu biti drzavni praznici. Drzava nece imati "sluzbenu" religiju i "sluzbene" hodze i popove. Javne institucije nece imati vjerske praznike, svece i slave.
Oko ovog nema diskusije i nece biti diskusije. BiH je sekularna, evropska drzava, demokratski uredjena, sa vladavinom zakona. Takva ce i ostati po cijenu rata i po ovom pitanju nikad nece biti ni milimetra popustanja ni vama, ni vehabijama, ni katolibanima. Kome se takvo uredjenje ne svidja, moze se seliti na teritorij ISIL-a, u Vatikan, ili na Hilandar.
Svoja vjerska i "moralna" nacela nikom necete nametati.
- Drvosjeca iz Dejcica
#6079 Re: Referendum(i) u RS-u
Majke ti je li se ti zajebaješ ili si toliko nesposoban da vidiš da je upravo politika Dodika i Dodik obesmislio sudstvo u RS-u do parodije. RS je jedan takav rigidno centralizovan entitet, unitaran do *izde materine, da se za svaku odluku i akciju pita Dodik...i ti sada prićaš o nezavisnom sudstvu. Grohotom se smijem.ze kalanga wrote:Sudstvo treba da bude nezavisno i tu je poenta cijele priče.
U prevodu, bez da se pravite naivni, htjeli ste, uz pomoć stranaca još jednu nadležnost srpskom narodu oduzeti. Kako to nije prošlo bez reakcije, sad kukate na sva zvona zbog referenduma. A pri tome ste svjesni da je referendum demokratski čin Ustavom zagarantovan.
Pri tome u pitanju nisu granice, već praznik jednog naroda i entiteta, ne države. Znam, nije lako kad se vidi da nametanje i pokušaj oduzimanja nije prošao, ali...
Referendum generalno jeste demokratski princip ali Dodik jedan demokratski princip koristi na nedemokratski način i to bi trebao znati. Isto kao da kažeš raspisujemo referendum o progonu Jevreja, Roma, Srba, Bošnjaka...stavi koga želiš. Mogu li Bošnjaci raspisati referendum koji je isto tako demokratski čin o ukidanju RS-a? Zašto ne? Mislim da sam te ovo već jednom pitao ali nisam dobio odgovor.
- arzuhal
#6080 Re: Referendum(i) u RS-u
Umjesto Ustavnog suda BiH gdje sjede nekakvi pristrasni stranci i gdje se dešavaju preglasavanja, primjer nezavisnog pravosuđa je Ustavni sud RS gdje ne dolazi do preglasavanja i gdje se jednoglasno donose odluke na čelu s Bošnjakom iz SNSD, Džerardom Selmanom.
Evo, RS se zadužuje za još 55 miliona u svrhu jačanja nezavisnog pravosuđa i pravne države...
Evo, RS se zadužuje za još 55 miliona u svrhu jačanja nezavisnog pravosuđa i pravne države...
- moa
#6081 Re: Referendum(i) u RS-u
Prave se ludi, sve je pa dajte ljudi sta ima veze. To im je prolazilo u yugi, ovako su srbi srusili yugu. Identican scenario, nema zakona, nema ustava radit cemo sto nam je ku?!rcu cejf. Tada su imali silu zvanu jna pa su mislili da ce proci. I danas prosipaju silu a to nije dobro.Alfons Kauders wrote:Pa ako treba biti nezavisno, zasto bi se onda narod trebao odlucivati i odlukama? Kako bi izgledalo kada bi isti princip primjenili i u drugim situacijama - npr. kada odluka nije po volji Bosnjacima (kao npr. za Mostar), fino se napravi referendum i promijeni se odluka suda. Koji ce nam onda kurac US, kao i Ustav koji bi kao trebao da stiti?ze kalanga wrote:Sudstvo treba da bude nezavisno i tu je poenta cijele priče.
Koja je nadleznost oduzeta? US je ustanovljen mirovnim sporazumom, koji su potpisali svi. Ako vam se ne svidja, onda bujrum fino recite da se RS povlaci iz mirovnog sporazuma, pa vise nece biti ni US, ni Ustava.
U pitanju je sekularno uredjenje drzave. Praznici jedne vjere nece i ne mogu biti drzavni praznici. Drzava nece imati "sluzbenu" religiju i "sluzbene" hodze i popove. Javne institucije nece imati vjerske praznike, svece i slave.
Oko ovog nema diskusije i nece biti diskusije. BiH je sekularna, evropska drzava, demokratski uredjena, sa vladavinom zakona. Takva ce i ostati po cijenu rata i po ovom pitanju nikad nece biti ni milimetra popustanja ni vama, ni vehabijama, ni katolibanima. Kome se takvo uredjenje ne svidja, moze se seliti na teritorij ISIL-a, u Vatikan, ili na Hilandar.
Svoja vjerska i "moralna" nacela nikom necete nametati.
- Drvosjeca iz Dejcica
#6082 Re: Referendum(i) u RS-u
Kada Dodikovi vojnici krenu da pričaju o nezavisnom sudstvu...arzuhal wrote:Umjesto Ustavnog suda BiH gdje sjede nekakvi pristrasni stranci i gdje se dešavaju preglasavanja, primjer nezavisnog pravosuđa je Ustavni sud RS gdje ne dolazi do preglasavanja i gdje se jednoglasno donose odluke na čelu s Bošnjakom iz SNSD, Džerardom Selmanom.
- dobojlija81
#6083 Re: Referendum(i) u RS-u
daj jebo vas on,vidiš da dečko ima neka sch cepanjaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Majke ti je li se ti zajebaješ ili si toliko nesposoban da vidiš da je upravo politika Dodika i Dodik obesmislio sudstvo u RS-u do parodije. RS je jedan takav rigidno centralizovan entitet, unitaran do *izde materine, da se za svaku odluku i akciju pita Dodik...i ti sada prićaš o nezavisnom sudstvu. Grohotom se smijem.ze kalanga wrote:Sudstvo treba da bude nezavisno i tu je poenta cijele priče.
Pri tome u pitanju nisu granice, već praznik jednog naroda i entiteta, ne države. Znam, nije lako kad se vidi da nametanje i pokušaj oduzimanja nije prošao, ali...![]()
Referendum generalno jeste demokratski princip ali Dodik jedan demokratski princip koristi na nedemokratski način i to bi trebao znati. Isto kao da kažeš raspisujemo referendum o progonu Jevreja, Roma, Srba, Bošnjaka...stavi koga želiš. Mogu li Bošnjaci raspisati referendum koji je isto tako demokratski čin o ukidanju RS-a? Zašto ne? Mislim da sam te ovo već jednom pitao ali nisam dobio odgovor.
imaju na bl forumu 3-4 njih muhabete tako
šaka jada sto reče drug zoki
- dobojlija81
#6084 Re: Referendum(i) u RS-u
usput,sta reci
Republika Srpska će se naredne sedmice zadužiti za novih 55 miliona KM. Na Banjalučkoj berzi najavljena je prodaja i obveznica RS vrijednih 40 miliona KM, kao i trezorskih zapisa u iznosu od 15 miliona KM.
http://www.6yka.com/novost/112666/repub ... miliona-km
Što Ivancov ne podrži malo likvidnost
Republika Srpska će se naredne sedmice zadužiti za novih 55 miliona KM. Na Banjalučkoj berzi najavljena je prodaja i obveznica RS vrijednih 40 miliona KM, kao i trezorskih zapisa u iznosu od 15 miliona KM.
- tandmand
#6085 Re: Referendum(i) u RS-u
Budala je ko im kupi obveznice, koje nakon referenduma neće vrijediti ništa ....dobojlija81 wrote:usput,sta reci![]()
-
krasbombona
#6086 Re: Referendum(i) u RS-u
Referendum je odlicno posluzio yvim stranama da skrenu temu sa najbitnijih zivotnih tema i standarda gradjana...Sada ce extremisti sa svih strana da pricaju o cetnicima ,ustasama i balijama a narod ce i dalje da zivi sa najnizim standardom u Europi...
Trenutno zidamo nesto u Kragujevcu,a inace sam iz Osijeka i koliko vidim prosecnog Srbina savrseno boli uvo za referendum u nekakvoj Republici SRpskoj...Sta vis vidim da Srbe sa druge strane Drine ne dozivljavaju svojima kao ni Republimu Srpsku ali su zato dosta vezani za Kosovo...
Trenutno zidamo nesto u Kragujevcu,a inace sam iz Osijeka i koliko vidim prosecnog Srbina savrseno boli uvo za referendum u nekakvoj Republici SRpskoj...Sta vis vidim da Srbe sa druge strane Drine ne dozivljavaju svojima kao ni Republimu Srpsku ali su zato dosta vezani za Kosovo...
- Šunj
- arzuhal
#6088 Re: Referendum(i) u RS-u
Koliko se sjećam, Der Standard je, malo-malo, pa izbacivao neke pro-dodikovske članke i kolumne, ovo baš istina da se nema para pa ga sad reketiraju...
Standard: RS bankrotirala, Dodik igra na etnonacionalizam
http://ba.n1info.com/a111529/Vijesti/Vi ... lizam.html
Standard: RS bankrotirala, Dodik igra na etnonacionalizam
http://ba.n1info.com/a111529/Vijesti/Vi ... lizam.html
- GeeTnT
#6089 Re: Referendum(i) u RS-u
Kako god saberem koliko treba za administraciju, PIO, kampanju i referendum...brat, bratu fali jos dvaest miliona.arzuhal wrote:Umjesto Ustavnog suda BiH gdje sjede nekakvi pristrasni stranci i gdje se dešavaju preglasavanja, primjer nezavisnog pravosuđa je Ustavni sud RS gdje ne dolazi do preglasavanja i gdje se jednoglasno donose odluke na čelu s Bošnjakom iz SNSD, Džerardom Selmanom.
-
Juliuscezar
#6090 Re: Referendum(i) u RS-u
U najboljem dijelu BiH, pod vodstvom Guradiana ostalo 2500 slobodnih mjesta za upis na Univerzitet.
- BHCluster
#6091 Re: Referendum(i) u RS-u
Kako neko moze da svati ovog covjeka ozbiljno kad ne moze da sroci jednu recenicu. Neka vlada tzv "rs" jos 20 godina.
- BHCluster
- ze kalanga
#6093 Re: Referendum(i) u RS-u
Alfons Kauders wrote:
Pa ako treba biti nezavisno, zasto bi se onda narod trebao odlucivati i odlukama? Kako bi izgledalo kada bi isti princip primjenili i u drugim situacijama - npr. kada odluka nije po volji Bosnjacima (kao npr. za Mostar), fino se napravi referendum i promijeni se odluka suda. Koji ce nam onda kurac US, kao i Ustav koji bi kao trebao da stiti?
To je isto da pitaš zašto u crkvi je ružno bogohuliti. Sudstvo mora biti nezavisno. To nije. Ne donosi sudske, pravne, već političke odluke. Tu je kraj svake priče. Aršini različiti, odluke se donose u svrhu ostvarivanja ciljeva koji nisu ostvareni Dejtonom.
Kada institucija bude institucija i kada prestane sa modernim fašizmom, onda možemo govoriti kako su njene odluke proizvod racionalnog puta poboljšanja odnosa u BiH, do tada nikada i ni za što neće imati podršku konstitutivnog naroda.
-
doktor78
#6094 Re: Referendum(i) u RS-u
Dva prilično suprostavljena stava o referendumu u beogradskoj "Politici":
http://www.politika.rs/sr/clanak/362700 ... m-nego-sta
http://www.politika.rs/sr/clanak/362699 ... iz-Laktasa
http://www.politika.rs/sr/clanak/362700 ... m-nego-sta
http://www.politika.rs/sr/clanak/362699 ... iz-Laktasa
- Alfons Kauders
#6095 Re: Referendum(i) u RS-u
Znaci fasisticki, Handzar Divizija sud?ze kalanga wrote:Alfons Kauders wrote:
Pa ako treba biti nezavisno, zasto bi se onda narod trebao odlucivati i odlukama? Kako bi izgledalo kada bi isti princip primjenili i u drugim situacijama - npr. kada odluka nije po volji Bosnjacima (kao npr. za Mostar), fino se napravi referendum i promijeni se odluka suda. Koji ce nam onda kurac US, kao i Ustav koji bi kao trebao da stiti?
To je isto da pitaš zašto u crkvi je ružno bogohuliti. Sudstvo mora biti nezavisno. To nije. Ne donosi sudske, pravne, već političke odluke. Tu je kraj svake priče. Aršini različiti, odluke se donose u svrhu ostvarivanja ciljeva koji nisu ostvareni Dejtonom.
Kada institucija bude institucija i kada prestane sa modernim fašizmom, onda možemo govoriti kako su njene odluke proizvod racionalnog puta poboljšanja odnosa u BiH, do tada nikada i ni za što neće imati podršku konstitutivnog naroda.
Usra ga i ti...
- ze kalanga
#6096 Re: Referendum(i) u RS-u
Handžar si pomenuo ti. Ne ja.
Govorim o nečem ušto se zove nezavisna institucija. Međutim, kao što već ustanovismo, to ne postoji. Pa tako danas imamo ovo što imamo, a to apsolutno neće doprinijeti valjda glavnoj težnji da bi zemlja krenula naprijed. Doduše ima i onih koji po difoltu kroje mišljenje kako je za sreću uvijek kriv onaj drugi...
Govorim o nečem ušto se zove nezavisna institucija. Međutim, kao što već ustanovismo, to ne postoji. Pa tako danas imamo ovo što imamo, a to apsolutno neće doprinijeti valjda glavnoj težnji da bi zemlja krenula naprijed. Doduše ima i onih koji po difoltu kroje mišljenje kako je za sreću uvijek kriv onaj drugi...
-
Ripicipi
#6097 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne znam sto si toliko zapeo da je to bila politicka odluka, ako znamo da je i venecijanska komisija osporila 9. januar kao dan RS-a.ze kalanga wrote:Handžar si pomenuo ti. Ne ja.
- ze kalanga
#6098 Re: Referendum(i) u RS-u
Naravno da je bila politička odluka. To se najbolje vidi po tome ko je za istu glasao i krucijalno ko se ističe da se ona provede. Nisam primjetio, a nije da nisam pratio da se Silajdžić, Komšić, Ljubić ili Lagumdžija utrkuju da iskažu bošnjački patriotizam tako što će istaći kako im eto smeta praznik koji se i ne slavi u cijeloj državi i koji po svojim karakteristikama apsolutno nije neustavan, jer je definisan Ustavom RS.
Uostalom, preko 80 odluka navedene institucije nije sprovedeno. Nek me odmah banuju, ako nisam u pravu. I najveći dio tih odluka nije sproveden u FBIH. I ako je ovo laž, izrečena s moje strane, spreman sam da me banuju, jer zašto da širim "laži".
Ne postoji vladavina prava. Ne postoji jedinstven obrazac koji bi za cilj imao racionalne odluke, a ne političke.
Uostalom, preko 80 odluka navedene institucije nije sprovedeno. Nek me odmah banuju, ako nisam u pravu. I najveći dio tih odluka nije sproveden u FBIH. I ako je ovo laž, izrečena s moje strane, spreman sam da me banuju, jer zašto da širim "laži".
Ne postoji vladavina prava. Ne postoji jedinstven obrazac koji bi za cilj imao racionalne odluke, a ne političke.
-
Ripicipi
#6099 Re: Referendum(i) u RS-u
Nisi mi odgovorio na pitanje.ze kalanga wrote:Naravno da je bila politička odluka. To se najbolje vidi po tome ko je za istu glasao i krucijalno ko se ističe da se ona provede. Nisam primjetio, a nije da nisam pratio da se Silajdžić, Komšić, Ljubić ili Lagumdžija utrkuju da iskažu bošnjački patriotizam tako što će istaći kako im eto smeta praznik koji se i ne slavi u cijeloj državi i koji po svojim karakteristikama apsolutno nije neustavan, jer je definisan Ustavom RS.
Kakvog uticaja Bakir i SDA imaju na Venecijansku komisiju???
"Venecijanska komisija je savjetodavno tijelo Vijeća Europe, međunarodne asocijacije koje čini ukupno 47 europskih i susjednih zemalja. Puno službeno ime tog savjetodavnog tijela je "Europska komisija za demokraciju putem prava".
- bh.tornjak
#6100 Re: Referendum(i) u RS-u
Ripicipi wrote:Nisi mi odgovorio na pitanje.ze kalanga wrote:Naravno da je bila politička odluka. To se najbolje vidi po tome ko je za istu glasao i krucijalno ko se ističe da se ona provede. Nisam primjetio, a nije da nisam pratio da se Silajdžić, Komšić, Ljubić ili Lagumdžija utrkuju da iskažu bošnjački patriotizam tako što će istaći kako im eto smeta praznik koji se i ne slavi u cijeloj državi i koji po svojim karakteristikama apsolutno nije neustavan, jer je definisan Ustavom RS.
Kakvog uticaja Bakir i SDA imaju na Venecijansku komisiju???
"Venecijanska komisija je savjetodavno tijelo Vijeća Europe, međunarodne asocijacije koje čini ukupno 47 europskih i susjednih zemalja. Puno službeno ime tog savjetodavnog tijela je "Europska komisija za demokraciju putem prava".
nema Bakir ali zato jak uticaj imaju vatikansko-masonski srbomrsci....