Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#6076 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

mO k3 wrote:
Fudo387 wrote:
mO k3 wrote:@fudo to oko bem te pametna to sam zaboravio da spomenem

kada budete hodali po americi ovako

Image
Ne bi me iznenadilo.
Pogledaj komentare ispod novinskih tekstova.
Ljudi sa imenom i prezimenom, otvoreno i bez uvijanja.
Na jednog razumnog dodje pedeset manijaka sa najvise lajkova.
Katastrofa. Na sceni je opsta fasizacija drustva.
:thumbup: situacija je ista u njemackoj , pogotovo nakon sto je medeline rekla da ce se prijaviti kao muslimanka ,ali ljudi ne citaju text nego samo naslov "medeline prelazi na islam "
Da, bas sam na taj tekst mislio.
Glava me zabolila.
Ima i razumnih ljudi, inteligentnih, al' djaba.
Covjek mu pokusava objasniti razlog, princip iza kojeg ona stoji, i zasto je to rekla, ali djaba.
Eto ih k'o oni kreteni sto komentarisu po klixu, s tim sto ovi ne jebu, direktno sa svog facebook racuna mlataraju gadosti.
mO k3

#6077 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

moj @fudo to je ono cula kazala , procitaju naslov teme dalje ne citaju i kroz naslov "saznaju " a nasi "novinari" prave "senzaciju"

uh jesam se danas nahorozio
KENJAC

#6078 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KENJAC »

Klinton :thumbup: jer je sjebo Srbe ! :shock: Pa sta se onda bunite sa ovim sto vam je u amanet ostavio ? :?
Ne mogu apelovat na Cmolju da se uozbilji ali ima vas pemetnijih ovdje. Citate li vi ovo sto napisete.
Ponavljam , tema je Tramp , legitimno izabrani predsjednik. Predsjednik Amerike nije direktor Caritasa !
Uzgred , najbolje ekonomske rezultate Amerika je postigla za vrijeme Regana.
Mene vise brine Le Pen. Tu moze doci do promjena , za mene bitnih. Amerika , ko god da je presjednik , bacat ce bombe na nekog i ekonomske probleme tovarit na tudja ledja.
Ja , stidljivo mogu rec , da cak mislim da ce sa Rusijom spustit malo loptu, jer da je Obama osto jos par nedelja ( a zadnji mjeseci njegove vladavine su zaista za stidit se) nebi me cudilo i da je nuklearne glave pomolio !
Toliko od mene !
mO k3

#6079 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

KENJAC wrote:Klinton :thumbup: jer je sjebo Srbe ! :shock: Pa sta se onda bunite sa ovim sto vam je u amanet ostavio ? :?
Ne mogu apelovat na Cmolju da se uozbilji ali ima vas pemetnijih ovdje. Citate li vi ovo sto napisete.
Ponavljam , tema je Tramp , legitimno izabrani predsjednik. Predsjednik Amerike nije direktor Caritasa !
Mene vise brine Le Pen. Tu moze doci do promjena , za mene bitnih. Amerika , ko god da je presjednik , bacat ce bombe na nekog i ekonomske probleme tovarit na tudja ledja.
Ja , stidljivo mogu rec , da cak mislim da ce sa Rusijom spustit malo loptu, jer da je Obama osto jos par nedelja ( a zadnji mjeseci njegove vladavine su zaista za stidit se) nebi me cudilo i da je nuklearne glave pomolio !
Toliko od mene !
uf kenjac , pravo kenjas i sta si napisao nista jedno velik shit .... nemam nista protiv tebe ujedno da ti kazem

marie le pen je u pet deka sa trumpom
Fudo387

#6080 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

KENJAC wrote:Klinton :thumbup: jer je sjebo Srbe ! :shock: Pa sta se onda bunite sa ovim sto vam je u amanet ostavio ? :?
Toliko od mene !
Americka ekonomija najvise napredovala za vrijeme Reganove vladavine?
Ti definitivno blage veze nemas o zemlji u kojoj zivis.
mO k3

#6081 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Fudo387 wrote:
Toliko od mene !
Americka ekonomija najvise napredovala za vrijeme Reganove vladavine?
Ti definitivno blage veze nemas o zemlji u kojoj zivis.
:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6082 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Toliko od mene !
Image

čitate li vi sami sebe :mrgreen:
BISCANIN2

#6083 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BISCANIN2 »

Chmoljo wrote:
KENJAC wrote:Evo vidis " Klinton je dobar sto je jebo Srbe" je tipican odgovor koji me ubjedjuje da vecina ucesnika u ovoj diskusiji pise da bi ubilo dosadu !
Ili " Bila ekonomska situacijadobra" ..... Goldman banka je nastala kad ? Tacnije balon od sapunice je zapocet kada ?
Image

=

Image
:sax: :sax: :D :D :D :D :D :D :D :D
daddy-kool

#6084 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Fudo387 wrote:
Ne bi me iznenadilo.
U Americi ne trebaju slova na rukave da se stavljaju, dovoljno je što svako ima svoju nijansu boje kože.
mO k3

#6085 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

daddy-kool wrote:
Fudo387 wrote:
Ne bi me iznenadilo.
U Americi ne trebaju slova na rukave da se stavljaju, dovoljno je što svako ima svoju nijansu boje kože.
nijansa boje kaze koje je covjek religije ??? :shock:
to mi je nesto novo ...
Alfons Kauders

#6086 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

pici wrote:[
Image

čitate li vi sami sebe :mrgreen:

sunce ti jebem koji pacijenti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
daddy-kool

#6087 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Ne bih rekao da oni religiju posmatraju dublje od boje kože.
To je taj mentalitet.
Pandakonda

#6088 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Toliko od mene !
Le Pen ovdje igra neki 4D šah, ovo će sad garant iskoristit da "pokaze" kako su izbjeglice nasilne (jesu nasilne ali ne volim ovakve supacke taktike) :-) Doduše ovo je teritorij Francuske tako da ne vidim razlog zašto bi joj iko zabranio da uđe.

Marine Le Pen blocked from entering refugee camp

http://www.independent.co.uk/news/world ... 45136.html
Pepefrog

#6089 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pepefrog »

Kikibombona wrote:
dale cooper wrote:Šta kaže, uvodi 20% veće poreze Meksiku da bi platio zid? :cekam: :roll: I šta ako sjebe Meksičku ekonomiju?
Šta Trump misli gdje će se talas nezaposlenih i besperspektivnih ljudi prvo okrenuti? Pregrišće taj njegov
jebeni zid zubima. :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ima da Meksikanci provrte milion tunela! :izet: :D
Da, inace tuneli se rade veoma brzo i lako, ne treba kopati godinama...a i ljudi misle ove silne milijarde kosta samo zid, pa u tu cijenu su uracunate i tehnologije pracenja ilegalnih prelazaka, pacova ce pod zemljom primjetiti a kamoli covjeka.
daddy-kool

#6090 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Ne razumijem ovu taktiku u vezi sa Meksikom.
Trump će pokušati zamijeniti NAFTA sa nekim bilateralnim ugovorima sa Kanadom i Meksikom, ali nije mi jasno zašto misli da će dobiti bolji deal ako insistira na ponižavajućim momentima za meksikance? Ima li neko da je pročitao onu njegovu knjigu pa da se ovo uklapa?
Pandakonda

#6091 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Pa ovi ljudi čim ustanu prvo se upitaju "kako danas mogu biti žrtva" :lol:

Image
TAFKAP

#6092 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

KENJAC wrote:Vidim , ovdje dosta vas za Obamu kaze da je normalan , dobar, najbolji ....predsjednik USA ! Mozda mi je nesto promaklo, pa bih vas molio da mi ukratko objasnite zbog cega takvo misljenje.
Drugo , gdje vi Balkanci primjetite kad dodje do smjene u Bijeloj Kuci ? Gdje licno vi primjetite razlike izmedju Nixona , Kenedija, Busha , Trampa....?
Nista lokalno, cisto globalno:
Board moves the Clock ahead

Image

For the first time in the 70-year history of the Doomsday Clock, the Bulletin of the Atomic Scientists’ Science and Security Board has moved the hands of the iconic clock 30 seconds closer to midnight.
daddy-kool

#6093 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

http://time.com/4651432/trump-muslim-woman-jfk-airport/

Trump Supporter Attacks Muslim Woman at JFK

(NEW YORK) — A Massachusetts man is accused of attacking a Muslim airline employee at New York's John F. Kennedy International Airport, allegedly kicking and shouting obscenities at the woman and telling her that President Donald Trump "will get rid of all of you," authorities said.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6094 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Toliko od mene !
:lol:

lud si majke mi :thumbup:
Krokodajl

#6095 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Krokodajl »

Ova tvrdnja da će Meksikanci platiti zid tako što će uvesti veće carine na Meksičke proizvode je ravno kada bi naši političari rekli da će Rusi izgraditi autoput tako što ćemo uvesti 20% veću carinu na Rusku naftu :lol: :lol: :lol: :lol:

Zna se ko plaća carinu, krajnji potrošač, u ovom slučaju Amerikanac, Meksički proizvođač i izvoznik od te carine nemaju ništa :D
Kikibombona

#6096 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

daddy-kool wrote:Ne razumijem ovu taktiku u vezi sa Meksikom.
Trump će pokušati zamijeniti NAFTA sa nekim bilateralnim ugovorima sa Kanadom i Meksikom, ali nije mi jasno zašto misli da će dobiti bolji deal ako insistira na ponižavajućim momentima za meksikance? Ima li neko da je pročitao onu njegovu knjigu pa da se ovo uklapa?
Bivsi predsjednik Meksika! :D
13 hprije 13 sati
Vicente Fox Quesada ‏@VicenteFoxQue
Trump,please don't be stubborn.By taxing 20%,again American people pays for the f..wall. You know MX will impose same tax to US exports.
Mislim, ok, neka prave zid, niko im ne moze zabraniti, iako je rjesenje nazadno...

Al' tjerati Meksikance da plate zid koji je usmjeren protiv njih, to je vec demonstracija sila i ponizavanja. Ne vjerujem da ce Meksikanci na to pristati.
TAFKAP

#6097 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Krokodajl wrote:Ova tvrdnja da će Meksikanci platiti zid tako što će uvesti veće carine na Meksičke proizvode je ravno kada bi naši političari rekli da će Rusi izgraditi autoput tako što ćemo uvesti 20% veću carinu na Rusku naftu :lol: :lol: :lol: :lol:

Zna se ko plaća carinu, krajnji potrošač, u ovom slučaju Amerikanac, Meksički proizvođač i izvoznik od te carine nemaju ništa :D
Imaju, indirektno.
Zasto mislis su americki proizvodjaci automobila podvukli rep i vratili se nazad u USA.
Ako na proizvode koji su napravljeni van USA mozas platiti carinu od 20% neces uspjeti da ih prodas u USA, tako da neces vise proizvoditi van USA.
Ako dodje do toga da budu uvedene carine od 20% onda su marze dobitka skoro pa iste ako taj proizvod u USA. Ali onda igraju na kartu "MADE IN U.S.A." u nadi da ce sa patriotizmom doci na isto...

Samim tim dolazi do gubitka kapitala i radnih mjesta, placa i poreza u Meksiku.
Last edited by TAFKAP on 27/01/2017 14:24, edited 1 time in total.
Krokodajl

#6098 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Krokodajl »

TAFKAP wrote:
Krokodajl wrote:Ova tvrdnja da će Meksikanci platiti zid tako što će uvesti veće carine na Meksičke proizvode je ravno kada bi naši političari rekli da će Rusi izgraditi autoput tako što ćemo uvesti 20% veću carinu na Rusku naftu :lol: :lol: :lol: :lol:

Imaju, indirektno.
Zasto mislis su americki proizvodjaci automobila podvukli rep i vratili se nazad u USA.
Ako na proizvode koji su napravljeni van USA mozas platiti carinu od 20% neces uspjeti da ih prodas u USA, tako da neces vise proizvoditi van USA. Samim tim dolazi do gubitka kapitala i radnih mjesta, placa i poreza u Meksiku.
Da, i samim time slabi se ekonomija meksika, smanjuje izvoz što znači da nemaš šta oporezovat, i onda ili ćeš čekat godinama da naplatiš od Meksikanaca ili ćeš sam platiti. Sa druge strane povlačenje proizvodnje nazad u USA te automobile čini skuplje u izvozu što znači da ih možeš nastaviti prodavati na lizing ljudima iz Getoa, slabljenjem ekonomije u Meksiku dolazi i do povećane migracije u USA.

Taj zid neće biti gotov za dan - dva, dok ga ovaj napravi i ako ga napravi, milioni Meksikanaca pogođeni US "sankcijama" će već biti u Estados Unidos, a onda možeš svirati qrcu na tom zidu.

Trump umislio da je CEO Amerike, ali boli ga tuki sad i ako bankrotira nisu njegove pare. :lol:

A tu se postavlja još jedno pitanje, nisu samo Meksikanci ti koji bježe u USA, a Meksiko je jedna od prvih barijera za ulazak drugih lationsa u USA, šta ao Meksiko malo "poslabi" graničnu kontrolu, pa ti stotine hiljada Venecuelanaca, Kubanaca, Panamljana, Kolumbijaca preko Meksika krene u USA.

Napravi im krizu ko u Evropi.
Last edited by Krokodajl on 27/01/2017 14:25, edited 1 time in total.
Kikibombona

#6099 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

Tramp racuna da ce Meksikanci morati umanjiti cijenu proizvoda za iznos povecanog poreza kako bi bili konkurentni na trzistu. U suprotnom, meksicki proizvodi ce biti najskuplji na trzistu, niko ih nece kupovati i tako su propali.

Nije dobro. Amerika je mocna i moze im se, mogu silovati slabije kako hoce. Meksikanci su navikli na bijedu, tako da ne vjerujem da ce pristati na ponizenje. Uvecat ce i oni njima porez i vozdra.
TAFKAP

#6100 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Tako je, samo je pitanje ko ce prvi da popusti... Amerika ili Mexico od gladi. Pogledaj sta se desava u Venecueli i do nedavno u Kubi.
Post Reply