.... i ti i raja im kontinuirano i predano cinite uslugu. Ljudi izmedju dvije krajnosti uvijek izaberu manje zlo._BataZiv_0809 wrote:I ne glasam za ezdea ali...
BAKIRE ODLAZI
-
hAZNADAR
#6076 Re: BAKIRE ODLAZI
-
hAZNADAR
#6077 Re: BAKIRE ODLAZI
Koliko se sjecam - Bosnjaci nisu prisvojili ljiljane vec su se drugi toga odrekli. Na prvim novcanicama RS je bio ljiljan ali poslije uklonjen. Nebih rekao da su ljiljani rezervisani samo za Bosnjake i da drugi se ne mogu time kititi.drugi profil wrote:Sta se ba sa njim raspravljas? Sta ti imas njemu objasniti? Cijeli zivot da mu objasnjavas, ono ne bi shvatilo jer ono konta da sve zna.PM72 wrote:Ja iznosim svoje mišljenje i na to imam pravo.Ne radi nečijih aplauza i podrške.Ali mi je drago što imam dosta istomišljenika.Bakir i njegov babo su definitivno najveće zlo što je moglo zadesiti Bošnjake.Četnik te ubijao 3,5 godina a oni nas uništavaju 26...
Pod zastavom s ljiljanima sam se borio,fasovao gelere i prolio krv.Prema ovoj zastavi nemam ama baš nikakvu simpatiju ili osjećaj.Ona je obilježje svega onog što mi je zgadilo ovu zemlju i ljude.
Zastava je krpa kao i svaka. Patriotizam je droga za budale.
U jednom zivotu mozes ne mrdnuti iz svoje mahale a imati 5 tih krpa koje ces "voljeti"i ginuti za nju dok se ne pojavi sljedeca...
Ljiljane su prisvojili Bosnjaci, ja ih vise nemam pravo nositi. Trobojku su mi ukrali Srbi, pa ni nju vise nemam pravo nositi. Vartu ce mi po svoj prilici ogaditi ove "patriote".
Zastava jeste krpa, kao sto su svi spomenici, spomen ploce, biste, memorijalni centri,... komadi betona, kamena,..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6078 Re: BAKIRE ODLAZI
Prestani glasati za ezdea u ambasadihAZNADAR wrote:.... i ti i raja im kontinuirano i predano cinite uslugu. Ljudi izmedju dvije krajnosti uvijek izaberu manje zlo._BataZiv_0809 wrote:I ne glasam za ezdea ali...
- GeeTnT
#6079 Re: BAKIRE ODLAZI
Pocni koristiti mozak!
- nadInsan
#6080 Re: BAKIRE ODLAZI
Zamisli koliko moraš biti operisan od realnosti i upotrijebiti sintagmu "Alijina podjela".
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6081 Re: BAKIRE ODLAZI
Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”GeeTnT wrote: Bravo! Dokle god krivicno ne odgovaraju svi mediski provokatori, novinari i njihove novinarske kuce zbog korupcije, sirenja lazi i fasizma i kao takvi se mogu staviti u istu linuju sa zlocincima i kriminalcima, nikada ovde nece biti suzivota.. komentatoriski filozofi koji nabiju po 30, 40 i vise hiljada postova od kojih 2% upisa realnih i dobronamjernih, ostalo sve se svodi na „greske“ Bosnjaka...jbt...broj glasova ridjobradog proporcionalno broju Bosnjaka nikako ne odgovara forumskom broju osuda svih Bosnjaka. Matematika to jos nije zabiljezila, za Ginisa...lik udje i napise kako jebe BiH ovakvu i nezaobilazni faktor je ponizenje Bosnjaka kroz sda, a ako kojim slucaje se pokusas ogradit od bilo koje stranke onda naletis na ppka koji te htio ili nehtio gura u sda. Pa jebemu grob zar pdf politika nije pocela licit na dnevnik ptpc, a komentari na portalu na cjelodnevni program reziran u sumskoj...dovoljno je napisati da se neslazes da neko kroz sda sikanira Bosnjake, odmah si tarik, zahiragic ....
Najjaci su ovi sto upozoravaju na ono „ali“....hajmo to „ali“ izbacit iz pravopisa i staviti „ajdee“ ili „bre“, a zavrsavati svoje postove sa „bok“...valjda su i jedni i drugi navikli da mi nemamo svoje misljenje...
..i kao sto johnny kaze:
..ako itko ikada napiše pjesmu nad pjesmama to ce biti pjesma o srazu ljudskih bica i poganih svinja sjeme im se zatrilo...
» GeeTnT
mjesec
hajd malo odmori. pauza će ti dobro doći.
-
hAZNADAR
#6082 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne glasam u drzavi u kojoj provedem 1-2 mjeseca godisnje. I ne cinim uslugu SDA kao ti i slicni. Uspjeh svake stranke je u vecini slucajeva zbog gresaka druge strane._BataZiv_0809 wrote:
Prestani glasati za ezdea u ambasadihAZNADAR wrote:.... i ti i raja im kontinuirano i predano cinite uslugu. Ljudi izmedju dvije krajnosti uvijek izaberu manje zlo._BataZiv_0809 wrote:I ne glasam za ezdea ali...
- Drvosjeca iz Dejcica
#6083 Re: BAKIRE ODLAZI
Prestani glasati za ezdea u ambasadi_BataZiv_0809 wrote:.... i ti i raja im kontinuirano i predano cinite uslugu. Ljudi izmedju dvije krajnosti uvijek izaberu manje zlo.hAZNADAR wrote:[quo
te="_BataZiv_0809"]I ne glasam za ezdea ali...
Vela havle čovjeka, neka svako glasa za ono što misli da je dobro, to je cijena demokratije.
-
hAZNADAR
#6084 Re: BAKIRE ODLAZI
Nek si mu reko. Vako on men stalno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vela havle čovjeka, neka svako glasa za ono što misli da je dobro, to je cijena demokratije._BataZiv_0809 wrote:Prestani glasati za ezdea u ambasadihAZNADAR wrote:
.... i ti i raja im kontinuirano i predano cinite uslugu. Ljudi izmedju dvije krajnosti uvijek izaberu manje zlo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6085 Re: BAKIRE ODLAZI
Banned user for reason “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» ušće, PM72
mjesec
» ušće, PM72
mjesec
-
putokaz1
#6086 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakire,Đećeš,.....Ne Idi,ostani još 4 godine...
Voli te tvoje Razjedinjena Opozicija
Voli te tvoje Razjedinjena Opozicija
- kamberovica polje
#6087 Re: BAKIRE ODLAZI
Nemojte SDA-ovcama navlačit vodu na mlin. 
- Šunj
#6088 Re: BAKIRE ODLAZI
http://www.infobrcko.com/component/k2/i ... acu-i.html
ONI ODLAZE, A MAJKE PLAČU, I . .
21 Nov 2017
Veljko Grubacic
Velika „djeca" masovno odlaze, u „bijeli i tuđi svijet", bježe, moraju ići, predrsko otjerani !! Odlaze zašto? Zato što su napunili 30-40 godina, bez i jednog jedinog dana radnog staža. Zato što ne mogu da imaju osnovno ljudsko pravo ! Pravo na rad, bolje reći pravo na život ! Pravo da imaju porodice ! Zato što nemaju pravo ni na šta ! Osim da glasaju, i konkurišu do „smrti" na nadu da će biti posla za 10-20 godina ? Neznajući, jesu li živi, ili mrtvi živi ?
Piše: VELJKO GRUBAČIĆ BATO
Šetam po Brčkom zadnjih dana, pozdravljam sa mnogima, a priče teku, otprilike, šta ima ? Sretoh Jovicu, kaže, kćerka mi sa suprugom otišla u Čile ! Fadil kaže, idem u Njemačku, i djevojka i ja. (zabavljaju se, i na birou godinama, htjeli se uzeti ali ne mogu, fakultete davno završili). Komšinica kaže, Samir došao po ženu i curicu i njih vodi u Ameriku. Milan kaže, sin mi otišao u Toronto (a super kompjuteraš). Drago kaže, sin mi otišao u Berlin, da radi, i tamo magistrira, a i djevojka mu je u Minhenu. A ja se počeh kiselo smijati, a on me pita šta ima kod mene i što se i smijem i mrštim ? A ja mu odgovaram, zato što je i moj sestrić diplomirao prije petnestak dana, a prije nedelju dana otišao u Minhen, gdje takođe ima djevojku. A drugi sestrić, (takođe fakultetski obrazovan), je na birou, a bolje ne spominjati godine, užas ! Kao hiljade i hiljade sestrića, braće, unuka, sinova, koji ne rade.
Najtužnije, broj, već stotine hiljada onih koji su otišli, a tek onih i, koji se spremaju da odu, bilo gdje, ako ikako mogu. (Pred ambasadama u Sarajevu i Banja Luci, haos i za vize).
Da odu u normalan svijet, i tamo u lov na život, ili bar djelić nečega što liči na ljudsko dostojanstvo bitisanja i opstanka u njihovim godinama ? Raditi, na crno, na bijelo, na crveno (ako treba u početku isključiti i razum i emociju, i na veliku žalost raditi bilo šta, ispod njihovih umnih i intelektualnih mogućnosti), ali raditi sa 30 i mnogo više godina! Osjećati se čovjekom koje vrijedi.
Od 2 „zla" koje je „bolje ili manje gore" , ići ili ostati ?? Jer ovde se ljudima nikada, i niko ne nudi dva dobra, pa da se neko pita, šta je zaista bolje, nego suprotno, šta je manje gore! (Naravno ima i takvih sretnika, da imaju sve mogućnosti ok, ali koliko ih je %, i ko su?)
A bliski ljudi svih odlaznika u „svijet" raspolućenog mozga i srca ! Prije svega majke, majke koje su ih prale poslije rađanja, sređivali za osnovnu, srednju školu, brinule hoće li položiti ispite, biti sretni ? Majke koje su prije podne tužne i očiju punih suza, ili plaču, a naveče, „sretne" zato što su im djeca pobjegla iz ove „balkanske ludnice"
, a naravno i očevi, veliki broj njih koji su sigurno imali potpuno drugačiju viziju i želje vezane za živote njihove djece, unučića. Najčešće ćute, tužni i ljuti na sudbinu, u svojim „polupanim" mislima. Možda brojeći odbijenice svoje djece za posao, ili provedene im dane u beznađu lažne mladalačke (ne)sreće, mnogih njih, i njhovih (već) generacija ?
A oni koji su im to sve napravili, što iz egoizma i materijalne pohlepe, ili iz neznanja, onih kojima je najvažnije , kako su koja slova poredana u imenu, kojoj stranci pripadaju ? Onih koji su na vlasti po 10 i 20 godina bez i jednog prepoznatljivog učinjenog dobrog djela za narod, a nije ih nimalo stid zbog "paretina" koji su dobili za vrijeme trule vladavine ? Jedan od posljednjih udaraca, i zaboden nož u leđa mogućem zaposlenju je, odluka skupštinara da ne bude revizije privatizacije nekada industrijskih giganata Brčkog , a sada uništenih ! A zamislite i zašto su donijeli takvu odluku !? Privatizacije poslije je koje na najgorim mukama (ostavljena da istrune) umrla privreda , a posmrtnice godinama nema. Da se bar otvorilo par fabrikica ! (Naravno svaka čast, malom broju onih, koji se boriše, i bore za narod, i opšte dobro, i onih koji koliko toliko zapošljvaju nekoga, a koliko ih je?) A zamislite para u Brčkom, godinama ima na kile ! Gdje li samo ispariše tolike ? Kako mogu samo biti sretni, gledajući tolike ljude „polu" ne/sretne, sa pogledima zombija. Koji ne vide ni jedan zračak sunca, odakle se nazire, a kamoli dolazi nada za bolje sutra.
Ali su neki primjeri i pokušaji skroz mlade generacije, da svojim djelom pokažu da shvataju ozbiljnost stanja, za avaku pohvalu ! (Ako to oni iz vlasti upšte i zapažaju, i ako ih interesuje ?) Prije par nedelja njih desetak srednjoškolaca je posjedalo u centru grada na šetalište, oko napisane parole : MI OVDE OSTAJEMO ZAJEDNO ! Bravo, (ali koliko je realno) Kada većina onih koji sada odlaze nisu na vrijeme učinili ništa da se izbore, za svoja prava za posao i život ?, Protiv, mnogih loših ljudi koji ih vode i vodili ih, korupcije, poltrona, poslušnika, bacanja para, tendera, itd , i sl, i . . . Razlog njihove neborbe je nevjerovatna psihologija nametnutog im ne/opravdanog straha ? Ako se budete „borili" i pričali (sve spomenute preprljave istine) , nećete nikada naći posao, i, i, i nisu ga nikada dobili !? Zato Vi koji sjedite sa tom parolom, se naučite na njihovim greškama, i ustanite, i pričajte i više od toga, borite se protiv svih negativnosti, budite hrabri! Ako mislite da imate imalo šansi da ostanete ovdje!
I još jedan divan primjer, u centru grada, desetak učenika 5 osnovne škole su nedavno prodavali kolače, za pomoć svome drugu, koji nema para za ekskurziju. Sve čestitke za solidarnost u tim godinama.
Imaju li od njih nešto naučiti neki „ljudi"mnogo stariji od njih !
PS, jedan prijedlog : Da uvijek prva tačka dnevnog reda u skupštini i vladi Brčkog bude : Šta smo uradili od prošlog sastanka za novo nečije radno mjesto, posao, tj. život ?
Kako u Brčkom, tako bi trebalo i na svim sastancima u BiH, a i na čitavom Balkanu ! Posao, posao i posao . . . da ne bi masovno odlazili, da bi opstali, i da majke nebi plakale !!
-
putokaz1
#6089 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir je kao Merkelovakamberovica polje wrote:Nemojte SDA-ovcama navlačit vodu na mlin.
Ako ostvari najgori rezultat u zadnjih deset godina opet će biti najjača stranka kod Bošnjaka zbog Razjedinjenosti i Podjela ''Opozicije''
- kamberovica polje
#6090 Re: BAKIRE ODLAZI
Jebiga, kad 20+ godina gradiš infrastrukturu, sistematski zaglupljuješ narod i siješ korov korupcije, nepotizma i kriminala mora ti se isplatiti. Tu dodaš IZ, par "sestrinskih" stranaka i mentalnu ujebanost naroda i jasno ti je da ne mogu izgubit.putokaz1 wrote:Bakir je kao Merkelovakamberovica polje wrote:Nemojte SDA-ovcama navlačit vodu na mlin.
Ako ostvari najgori rezultat u zadnjih deset godina opet će biti najjača stranka kod Bošnjaka zbog Razjedinjenosti i Podjela ''Opozicije''
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#6091 Re: BAKIRE ODLAZI
Migracija stanovništav sa juga na sjever Evrope se dešava oduvijek. Talas radne snage je napustio ex Yu 50-ih i 60-ih.
Tenutno problem sa migracijom imaju sve zemlje Balkana, od Hrvatske do Bugarske.
Naravno da to nije dobro , samo kažem da se to dešavalo i prije i to u daleko većem obimu, a i da se dešava svima u okruženju.
Prije je to ,za Titinog vakta , još bio i ekonomski plan da se dođe do deviza i svježeg kapitala tako što će radnici slati pare u Yu.
Ne vidim da se nešto to puno promjenilo danas.
Kad bi amerikancima se žalili kako ljudi moraju da napustaju mjesta gdje su se rodili i idu u druge države da rade, oni bi te blijedo gledali
jer kod nih je to nešto najnormalnije.
Tenutno problem sa migracijom imaju sve zemlje Balkana, od Hrvatske do Bugarske.
Naravno da to nije dobro , samo kažem da se to dešavalo i prije i to u daleko većem obimu, a i da se dešava svima u okruženju.
Prije je to ,za Titinog vakta , još bio i ekonomski plan da se dođe do deviza i svježeg kapitala tako što će radnici slati pare u Yu.
Ne vidim da se nešto to puno promjenilo danas.
Kad bi amerikancima se žalili kako ljudi moraju da napustaju mjesta gdje su se rodili i idu u druge države da rade, oni bi te blijedo gledali
jer kod nih je to nešto najnormalnije.
-
putokaz1
#6092 Re: BAKIRE ODLAZI
Ako ostvari najgori rezultat u zadnjih deset godina opet će biti najjača stranka kod Bošnjaka zbog Razjedinjenosti i Podjela ''Opozicije''[/quote]
Jebiga, kad 20+ godina gradiš infrastrukturu, sistematski zaglupljuješ narod i siješ korov korupcije, nepotizma i kriminala mora ti se isplatiti. Tu dodaš IZ, par "sestrinskih" stranaka i mentalnu ujebanost naroda i jasno ti je da ne mogu izgubit.[/quote]
Da,ima i tog te Dvaput vlast SDP(Grozna),zatim nepostojanje niti Ljevice niti bilo koje druge stranke koja je Jaka Opozicija,neizlzaka onih koji bi glasali kontra -da imaju za koga...
Šta da radimo 2018?
Već se nazire nekoliko situacija u korist SDA,moguće je da bude više Bošnjačkih protiv kandidata,te nijedna stranke tzv Opozicije koja će biti najjača ili bar druga u dva kantona,Da Nezavisni načenici preko svoje dvije stranke ili Ljevica preko 4 može napraviti nešto je Nerealno
Iz Parlamenata izlaze DF i SBB ili ostaju u manjem obliku ulaze ''Nezavisni'' ili SDP(NS ILI GS),Potrčka,Preletača će opet biti i to oni koji će nas iznenaditi
Kažu SDA će izgubiti,kažu daće biti bolje ali izgleda NIKAD nijedno ni drugo,u Lukavca na dan izbora SDP DF slave Dobili načelnika par dana poslije SDA ima 51% ruku u OV i posta pobjednik,Imaš osjećaj da su kao Real ili PSG mogu kupiti koga žele,Miladini,Stijnići... nisu izutak već pravilo,SDA i sa 10 od 35 Zastupnika dobije vladu.i da neka stranka dobije nadpolovičnu većinu opet će neko ''pobjeć'' u SDA
Fenomen
Jebiga, kad 20+ godina gradiš infrastrukturu, sistematski zaglupljuješ narod i siješ korov korupcije, nepotizma i kriminala mora ti se isplatiti. Tu dodaš IZ, par "sestrinskih" stranaka i mentalnu ujebanost naroda i jasno ti je da ne mogu izgubit.[/quote]
Da,ima i tog te Dvaput vlast SDP(Grozna),zatim nepostojanje niti Ljevice niti bilo koje druge stranke koja je Jaka Opozicija,neizlzaka onih koji bi glasali kontra -da imaju za koga...
Šta da radimo 2018?
Već se nazire nekoliko situacija u korist SDA,moguće je da bude više Bošnjačkih protiv kandidata,te nijedna stranke tzv Opozicije koja će biti najjača ili bar druga u dva kantona,Da Nezavisni načenici preko svoje dvije stranke ili Ljevica preko 4 može napraviti nešto je Nerealno
Iz Parlamenata izlaze DF i SBB ili ostaju u manjem obliku ulaze ''Nezavisni'' ili SDP(NS ILI GS),Potrčka,Preletača će opet biti i to oni koji će nas iznenaditi
Kažu SDA će izgubiti,kažu daće biti bolje ali izgleda NIKAD nijedno ni drugo,u Lukavca na dan izbora SDP DF slave Dobili načelnika par dana poslije SDA ima 51% ruku u OV i posta pobjednik,Imaš osjećaj da su kao Real ili PSG mogu kupiti koga žele,Miladini,Stijnići... nisu izutak već pravilo,SDA i sa 10 od 35 Zastupnika dobije vladu.i da neka stranka dobije nadpolovičnu većinu opet će neko ''pobjeć'' u SDA
Fenomen
- mO k3
#6093 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir o svijetloj strani hrvatske 
- Drvosjeca iz Dejcica
#6094 Re: BAKIRE ODLAZI
Neka priča ko šta hoće ali Bakir je danas bio na visini zadatka. Realno je rekao da postoje dviej strane hrvatske politike u BiH, ona negativna koja je danas jasno osuđena i presuđena i ona svijetla koju treba potencirati.mO k3 wrote:Bakir o svijetloj strani hrvatske
- mO k3
#6095 Re: BAKIRE ODLAZI
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neka priča ko šta hoće ali Bakir je danas bio na visini zadatka. Realno je rekao da postoje dviej strane hrvatske politike u BiH, ona negativna koja je danas jasno osuđena i presuđena i ona svijetla koju treba potencirati.mO k3 wrote:Bakir o svijetloj strani hrvatske
- Ramzess Veliki
#6096 Re: BAKIRE ODLAZI
Mora da je svu noc ucio tekst napamet da opet sta ne izvali.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neka priča ko šta hoće ali Bakir je danas bio na visini zadatka. Realno je rekao da postoje dviej strane hrvatske politike u BiH, ona negativna koja je danas jasno osuđena i presuđena i ona svijetla koju treba potencirati.mO k3 wrote:Bakir o svijetloj strani hrvatske
-
putokaz1
#6097 Re: BAKIRE ODLAZI
Čuo sam da nam Kakir Izet Begović,Sebijin mali,STVARNO ODLAZI,Postaje Gradonačelnik Ankare
- mO k3
#6098 Re: BAKIRE ODLAZI
jok , predsjednik Turske vidis da neznas nista ....putokaz1 wrote:Čuo sam da nam Kakir Izet Begović,Sebijin mali,STVARNO ODLAZI,Postaje Gradonačelnik Ankare
- Drvosjeca iz Dejcica
#6099 Re: BAKIRE ODLAZI
Moguće! Kako god dobro je ispalo.Ramzess Veliki wrote:Mora da je svu noc ucio tekst napamet da opet sta ne izvali.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neka priča ko šta hoće ali Bakir je danas bio na visini zadatka. Realno je rekao da postoje dviej strane hrvatske politike u BiH, ona negativna koja je danas jasno osuđena i presuđena i ona svijetla koju treba potencirati.mO k3 wrote:Bakir o svijetloj strani hrvatske
- Ramzess Veliki
#6100 Re: BAKIRE ODLAZI
Mozda u to ime i nazdravi, k'o Praljak.mO k3 wrote:jok , predsjednik Turske vidis da neznas nista ....putokaz1 wrote:Čuo sam da nam Kakir Izet Begović,Sebijin mali,STVARNO ODLAZI,Postaje Gradonačelnik Ankare