Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

statixx

#6076 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by statixx »

Kladionice na svakom cosku najbolje govore na kojem se stepenu razvoja nalazi drustvo, tako da rezultat ne iznenadjuje.

Koliko su ulagali u kulturu, sport, obrazovanje, parkove i dr. dobro su prosli. Mnogi parkovi su iskoristeni za izgradnju kojekakvih ustanova, uprava, agencija, dzamija itd.
Last edited by statixx on 08/02/2014 10:49, edited 1 time in total.
saabsa

#6077 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by saabsa »

Creasy wrote:Image

Gledaj šta je prozora... :D
:thumbup:
Da mi je neko rekao da cu se sa tobom oko neceg sloziti rekao bi da je lud :mrgreen:
Last edited by saabsa on 08/02/2014 10:52, edited 1 time in total.
Paranoid

#6078 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

Havatar wrote:
Mister Yes wrote:
Herr Flick wrote:Sutra će Mile u Beogradu izjavit kako je ovo bio napad na RS i njenu stabilnost kao sređenog entiteta :D :D :D
"Brčko distrikt je dio RS-a kao što je i dio Federacije. Samim tim ono juče je bio i napad na RS."

To će mu biti priča. Plus da Sarajevo nije sigurno za srpske predstavnike. I naravno, ono o čemu će najviše pričati, da zahvaljujući anarhiji u Federaciji građani RS-a trpe strašne finansijske posljedice (MMF, investicije, itd) te da ih Federacija koči na putu u EU.

Nabacujemo mu na volej. Ako sad ne poentira neće nikada.
Sad ocekuj odgovor "ne zanima nas Dodik, palilo se i palice se"
Vas dvojica ste dugo u vezi...a još ništa da zakmeči..
gidra

#6079 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gidra »

Policajci u civilu su radili svoj posao odlično.
Fotoaparat zadužili i slikali sve ove što su ovo razbijali i palili. :izet:
weredsf

#6080 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

-tuzlak- wrote:
starii wrote:tuzlak ovo je zgrada od JNA bar bi toliko trebao znati...treba te za jaja objesiti ispred ove zgrade...
što nisi tamo juče bio pa je branio mamu ti jebem
da te spalimo, mamu it jebem
Kakvo kmecanje
Lakat Jebić

#6081 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Lakat Jebić »

tuzlak,

znas ti sta je budzet? :D
Breathless

#6082 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Breathless »

Šta je s Arhivom? Je li ipak u pitanju patka SDA-ovskog kadra?
VjecitiStudent

#6083 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote: Meni se cini da sam tebi i njoj nesto jucer isto odgovarao vezano za navijacke grupe. Zato sam ono napisao.

Kada je u pitanju onaj nalet policije kada su potisli demonstrante do mostova: nisu dobili naredjenje da se povuku nego su pritisnuti nazad od strane demonstranata. Tada je i bio najzesci sukob policije i demonstranata. Dobra je makljaza bila. Ljudi su se pregrupisali kod mostova i sina i krenuli u kontranapad. Nisu dobili naredjenje jer su se povlacili gotovo u rasulu. Barem je meni tako djelovalo, mozda grijesim (ali ne vjerujem) jer nisam bas bio u mogucnosti da sagledam situaciju u cjelini. Znam samo da su policajci poceli bjezati (a ne povlaciti se).
Bojim se da bi samo temeljita istraga mogla doći do istine da li je povlačenje nastalo spontano ili po naredbi. Ono što mene tjera na takav zaključak jeste da dok ide makljaža kod mosta, drugi kordon policije se uopšte ne pomjera.
Opetja033 wrote: Nisam dobro uspio vidjeti ko je bio ispred Predsjednistva. Nisam bio blizu. Medjutim one koje sam uspio vidjeti nisu imali vise od 20-22 godine - PLAFON. Zbog toga tvrdim da je nemoguce da je neko orkestrirao sve te napade.

U biti se slazemo, samo sto ja tvrdim da nije nista orkestrirano vec da su vlastodrsci iskoristi priliku koja im se pruzila. Pazi, hajmo cisto psiholoski da idemo:
Imas najvise 22 godine. Frustiran si cijeli zivot, ovo ti je ventil. Zapalis zgradu Vlade KS - prodjes nekaznjeno. Dodjes pred Predsjednistvo, mjeris snage (jer nije odmah Predsjednistvo planulo) - vidis da mozes. Zapalices i to.
Meni nisu djelovali previse organizovano.
Oko frustracije i ventila, se slažem, pisao sam sinoć puno oko toga. Sada definitivno imamo cijele generacije kojima je glavna furka makljaža sa policijom i mnogi su jučer sigurno jedva dočekali ovakav dan da se tuku i budu protiv nečega.
No, organizatori jučerašnjih događaja dobro znaju materijal sa kojim raspolažu i uopšte im nije trebalo puno organizacije unutar grupe da stvari okrenu o ovakvom pravcu, sa paljevinom kao krajnjim ciljem. Organizacija svega nekoliko lidera unutar grupe je bilo dovoljno za implementaciju scenarija paljevine.
Opetja033 wrote: Ono gdje se slazemo jeste da je zacudjujuca reakcija policije. Policajci u civilu su bili svo vrijeme medju demonstrantima. Gori Predsjednistvo, razbijaju se stakla - oni nista. Tek kada se krenulo na objekte koji nemaju veze ni sa demonstracijama (banke, trafike) poceli su ulijetati ali ih je bilo premalo da naprave prevagu. Izvukli su deblji kraj.
Policija je bila dio istog scenarija, drugog objašnjenja nema.
Alfons Kauders

#6084 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

saabsa wrote:
Creasy wrote:Image

Gledaj šta je prozora... :D
:thumbup:
Da mi je neko rekao da cu se sa tobom oko neceg sliziti rekao bi da je lud :mrgreen:
nije ovo slucajno... hajmo sad teorija zavjere... fahro organizovo palez u tz i sa jer ima viska kancelarijskog prostora u svojim zgradama... :D
lajkujMe

#6085 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by lajkujMe »

Sjetio sam se necega, jedan od glavnih zahtjeva protesta treba da bude, sva steta koja je nacinjena na materijalnim sredstvima u vlasnistvu opcina, kantona, drzave i policije i slicno treba da bude placena od strane svih aktuelnih politickih funkcionera i njihovih stranaka. Stim da stranke ne smiju pare uzimati iz budgeta za tu svrhu.
-tuzlak-

#6086 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -tuzlak- »

Shtela wrote:Jebo vas zgrada.da znam da ce raji sutra biti bolje spalio bih svaku licno.Ta zgrada znaci kurac isto kao i zgrada za stanovanje.Patetika kurceva i floskule.eto sad ta zgrada znaci da je raji pun kurac i da je zapaljena
A i taj arhiv za kojim kukate a nije mu nista bilo.pojeo bih svaki komad papira u njemu ako ce bit bolje
plače budžetska BAGRA

nema gdje "radit" i ubijat radno vrijeme drkajući po internetu
njih 1000 budžetske BAGRE, ar ealno ih treba možda 200
SmokingMan

#6087 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by SmokingMan »

Not My Idea wrote: U Zenici prostorije Sarajevo osiguranja, Elektrodistribucije, butici, trafike i kafici opljackani,demolirani i zapaljeni.
I gdje ce ti ljudi sutra na posao? kako ce oni hranit svoju djecu?

jebo vas demonstracije u kojima su nahuskana balava djeca krala cigare, odjecu i sta vec ne, a organizatori sjede kuci i trljaju ruke

Image

srela sam sinoc dva momka, jedan nosi centralnu, drugi monitor. sta mislis odakle im?

sestra srekla neku curicu od cca 15-16 godina, na mobitel prica i nekom govori- sjo jarane, opalila sam drota kamenom u glavu, ocam

al puna podrska,ipak su ta djeca gladna hljeba :thumbup:
Takva se "sirotinja" mimo one prave morala pojaviti,ti su isti imali kuveta kada se trebalo razbijati a posebice krasti.Ništa drugo,nego da su to mahalska djeca kojoj je taj dan jednostavno bilo dosadno i nisu imali drugo šta da rade,i većina njih nisu od onih koji kući jedu kljukušu svaki treći dan,kada se ima krompira naravno.
Paranoid

#6088 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote: nije ovo slucajno... hajmo sad teorija zavjere... fahro organizovo palez u tz i sa jer ima viska kancelarijskog prostora u svojim zgradama... :D
Pa teoretičari zavjere su aktivni od jutarnjih sati..
_mufljuz_

#6089 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by _mufljuz_ »

http://dep o.ba/nedjeljni-magazin/pogledajte-kuce-novostasale-bh-elite-na-poljinama

sve zapljenit nacionalizovat i prodat arapskim seicima....i dovidjenja - samo tako - znaci odmah bez izdrkavanja zaplijenit, procesuirat svu mogucu pokretnu i nepokretnu imovinu, nacionalizovat i prodat....
Last edited by _mufljuz_ on 08/02/2014 10:54, edited 1 time in total.
-tuzlak-

#6090 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -tuzlak- »

weredsf wrote:
-tuzlak- wrote:
starii wrote:tuzlak ovo je zgrada od JNA bar bi toliko trebao znati...treba te za jaja objesiti ispred ove zgrade...
što nisi tamo juče bio pa je branio mamu ti jebem
da te spalimo, mamu it jebem
Kakvo kmecanje
mišu, jesil u podrumu bio juče
weredsf

#6091 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

Lakat Jebić wrote:tuzlak,

znas ti sta je budzet? :D
:D :D
Havatar

#6092 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

Jel napisao Dezulovic neki tekst o ovome posto ne moze da prodje nista sto se dogodi u Bosni a da on ne prokomentarise :?:
weredsf

#6093 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by weredsf »

leškarenje wrote:
weredsf wrote:
Zbog ovakvog razmisljanja ti i nemas za hljeba, trebao si planirati kako ces hraniti djecu prije nego sto si ih pravio...jebene zgrade su krive za sve.
Picko jedna ako si hrabar imao si svo vrijeme svijeta, i jucer i danas da sretnes sve politicare na ulici i da im kazes sta mislis, da ih prebijes ako hoces

:kiss: kakva inteligencija jebo majku,zavidim ti.Gdje da ih sretnem ?
A picka ce ti sad poslati pm ko sam,pa da se upoznamo ako smijes....
Nemoj da te ometam, idi pravi jos neko dijete pa pitaj po forumu kako ces ih prehraniti
jon_jovi

#6094 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by jon_jovi »

Budžetlije će kao i obično otiči na vikend li za razliku od prije neće se imat gdje vratiti na taj nazovi posao.
don vito

#6095 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by don vito »

Budzetlije nisu ovako ujedinjene bile u odbrani drzave i njenih institucija
jos od kako su podnosili kolektivne tuzbe zbog umanjenja plata za 4 posto. :D

Kazem ja, kakvi Srbi, kakvi stranci, kakvi domaci lopovi
kategorija budzetskih korisnika na podrucjima sa bosnjackom vecinom je najveci zagovornik odrzavanja statusa quo. Ne znam sta bih dao da se desi hipoteticka situacija da Srbi kazu "evo odustajemo od RS, razmontirajte i vi Federaciju i kantone", vidio bi proteste uhljupa koji su "deklarativno za jedinstvenu Bosnu, bez kantona i entiteta". Ovo juce bila bi djecija igra.
VjecitiStudent

#6096 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

Opetja033 wrote: Meni se cini da sam tebi i njoj nesto jucer isto odgovarao vezano za navijacke grupe. Zato sam ono napisao.

Kada je u pitanju onaj nalet policije kada su potisli demonstrante do mostova: nisu dobili naredjenje da se povuku nego su pritisnuti nazad od strane demonstranata. Tada je i bio najzesci sukob policije i demonstranata. Dobra je makljaza bila. Ljudi su se pregrupisali kod mostova i sina i krenuli u kontranapad. Nisu dobili naredjenje jer su se povlacili gotovo u rasulu. Barem je meni tako djelovalo, mozda grijesim (ali ne vjerujem) jer nisam bas bio u mogucnosti da sagledam situaciju u cjelini. Znam samo da su policajci poceli bjezati (a ne povlaciti se).
I još nešto. U zadnjih godinu dana, u Sarajevu se protestovalo oko nečega barem puna dva mjeseca.
Ali po prvi put tek sada, imamo ove likove sa kukuljicama i kamenjem, u velikom broju i vrlo organizovane, koji dolaze isključivo samo zbog tuče i paljevine.
Slučajnost?
Last edited by VjecitiStudent on 08/02/2014 10:59, edited 1 time in total.
Michio Kaku

#6097 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Michio Kaku »

-tuzlak- wrote:
Shtela wrote:Jebo vas zgrada.da znam da ce raji sutra biti bolje spalio bih svaku licno.Ta zgrada znaci kurac isto kao i zgrada za stanovanje.Patetika kurceva i floskule.eto sad ta zgrada znaci da je raji pun kurac i da je zapaljena
A i taj arhiv za kojim kukate a nije mu nista bilo.pojeo bih svaki komad papira u njemu ako ce bit bolje
plače budžetska BAGRA

nema gdje "radit" i ubijat radno vrijeme drkajući po internetu
njih 1000 budžetske BAGRE, ar ealno ih treba možda 200

te će nam zgrade trebati samo ako će se nastaviti po istom kao i dosad. zašto ne bismo napravili sistem u kojem ti ne treba jebeni rodni list ili licna karta? u americi ti treba samo vozačka i doviđenja. ni to ne morašm da imaš.

za zgradama plaču oni koji ne mogu da zamisle drugačiju budućnost i drugačiji sistem vrijednosti.

za zgradama, dakle, plaču samo budale i neprijatelji.
Last edited by Michio Kaku on 08/02/2014 10:59, edited 1 time in total.
weredsf

#6098 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:

I još nešto. U zadnjih godinu dana, u Sarajevu se protestovalo oko nečega barem puna dva mjeseca.
Ali po prvi put tek sada, imamo ove likove sa kukuljicama i kamenjem, koji dolaze isključivo samo zbog tuče i paljevine.
Slučajnost?
Naravno da nije
crni_DZo

#6099 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by crni_DZo »

Policija nije imala dovoljno ljudstva i sredstava, vatrogasci nisu imali dovljno ljudstva i sredstava, narod bijesan i lud. Kako god okrenes za sve ovo je isti krivac, 20 godina pljacke, bijede, korupcije. Niko drugi i nista drugo.

Sta god kazete s koje god strane pogledate tako vam je, svako ko misli drugacije nije svjestan gdje zivi i sta se dogadja oko njega, ako zivi u BiH tj.
guber90

#6100 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by guber90 »

weredsf wrote:
leškarenje wrote:
weredsf wrote:
Zbog ovakvog razmisljanja ti i nemas za hljeba, trebao si planirati kako ces hraniti djecu prije nego sto si ih pravio...jebene zgrade su krive za sve.
Picko jedna ako si hrabar imao si svo vrijeme svijeta, i jucer i danas da sretnes sve politicare na ulici i da im kazes sta mislis, da ih prebijes ako hoces

:kiss: kakva inteligencija jebo majku,zavidim ti.Gdje da ih sretnem ?
A picka ce ti sad poslati pm ko sam,pa da se upoznamo ako smijes....
Nemoj da te ometam, idi pravi jos neko dijete pa pitaj po forumu kako ces ih prehraniti
Znaci nije se nikada desilo da je neko dobro situiran, odluci imati vecu porodicu i onda mu se fabrika unisti?
Locked