Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
statixx
#6076 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kladionice na svakom cosku najbolje govore na kojem se stepenu razvoja nalazi drustvo, tako da rezultat ne iznenadjuje.
Koliko su ulagali u kulturu, sport, obrazovanje, parkove i dr. dobro su prosli. Mnogi parkovi su iskoristeni za izgradnju kojekakvih ustanova, uprava, agencija, dzamija itd.
Koliko su ulagali u kulturu, sport, obrazovanje, parkove i dr. dobro su prosli. Mnogi parkovi su iskoristeni za izgradnju kojekakvih ustanova, uprava, agencija, dzamija itd.
Last edited by statixx on 08/02/2014 10:49, edited 1 time in total.
-
saabsa
#6077 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Creasy wrote:
Gledaj šta je prozora...
Da mi je neko rekao da cu se sa tobom oko neceg sloziti rekao bi da je lud
Last edited by saabsa on 08/02/2014 10:52, edited 1 time in total.
- Paranoid
#6078 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vas dvojica ste dugo u vezi...a još ništa da zakmeči..Havatar wrote:Sad ocekuj odgovor "ne zanima nas Dodik, palilo se i palice se"Mister Yes wrote:"Brčko distrikt je dio RS-a kao što je i dio Federacije. Samim tim ono juče je bio i napad na RS."Herr Flick wrote:Sutra će Mile u Beogradu izjavit kako je ovo bio napad na RS i njenu stabilnost kao sređenog entiteta![]()
![]()
To će mu biti priča. Plus da Sarajevo nije sigurno za srpske predstavnike. I naravno, ono o čemu će najviše pričati, da zahvaljujući anarhiji u Federaciji građani RS-a trpe strašne finansijske posljedice (MMF, investicije, itd) te da ih Federacija koči na putu u EU.
Nabacujemo mu na volej. Ako sad ne poentira neće nikada.
-
gidra
#6079 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Policajci u civilu su radili svoj posao odlično.
Fotoaparat zadužili i slikali sve ove što su ovo razbijali i palili.
Fotoaparat zadužili i slikali sve ove što su ovo razbijali i palili.
-
weredsf
#6080 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kakvo kmecanje-tuzlak- wrote:što nisi tamo juče bio pa je branio mamu ti jebemstarii wrote:tuzlak ovo je zgrada od JNA bar bi toliko trebao znati...treba te za jaja objesiti ispred ove zgrade...
da te spalimo, mamu it jebem
- Lakat Jebić
#6081 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
tuzlak,
znas ti sta je budzet?
znas ti sta je budzet?
-
Breathless
#6082 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Šta je s Arhivom? Je li ipak u pitanju patka SDA-ovskog kadra?
-
VjecitiStudent
#6083 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Bojim se da bi samo temeljita istraga mogla doći do istine da li je povlačenje nastalo spontano ili po naredbi. Ono što mene tjera na takav zaključak jeste da dok ide makljaža kod mosta, drugi kordon policije se uopšte ne pomjera.Opetja033 wrote: Meni se cini da sam tebi i njoj nesto jucer isto odgovarao vezano za navijacke grupe. Zato sam ono napisao.
Kada je u pitanju onaj nalet policije kada su potisli demonstrante do mostova: nisu dobili naredjenje da se povuku nego su pritisnuti nazad od strane demonstranata. Tada je i bio najzesci sukob policije i demonstranata. Dobra je makljaza bila. Ljudi su se pregrupisali kod mostova i sina i krenuli u kontranapad. Nisu dobili naredjenje jer su se povlacili gotovo u rasulu. Barem je meni tako djelovalo, mozda grijesim (ali ne vjerujem) jer nisam bas bio u mogucnosti da sagledam situaciju u cjelini. Znam samo da su policajci poceli bjezati (a ne povlaciti se).
Oko frustracije i ventila, se slažem, pisao sam sinoć puno oko toga. Sada definitivno imamo cijele generacije kojima je glavna furka makljaža sa policijom i mnogi su jučer sigurno jedva dočekali ovakav dan da se tuku i budu protiv nečega.Opetja033 wrote: Nisam dobro uspio vidjeti ko je bio ispred Predsjednistva. Nisam bio blizu. Medjutim one koje sam uspio vidjeti nisu imali vise od 20-22 godine - PLAFON. Zbog toga tvrdim da je nemoguce da je neko orkestrirao sve te napade.
U biti se slazemo, samo sto ja tvrdim da nije nista orkestrirano vec da su vlastodrsci iskoristi priliku koja im se pruzila. Pazi, hajmo cisto psiholoski da idemo:
Imas najvise 22 godine. Frustiran si cijeli zivot, ovo ti je ventil. Zapalis zgradu Vlade KS - prodjes nekaznjeno. Dodjes pred Predsjednistvo, mjeris snage (jer nije odmah Predsjednistvo planulo) - vidis da mozes. Zapalices i to.
Meni nisu djelovali previse organizovano.
No, organizatori jučerašnjih događaja dobro znaju materijal sa kojim raspolažu i uopšte im nije trebalo puno organizacije unutar grupe da stvari okrenu o ovakvom pravcu, sa paljevinom kao krajnjim ciljem. Organizacija svega nekoliko lidera unutar grupe je bilo dovoljno za implementaciju scenarija paljevine.
Policija je bila dio istog scenarija, drugog objašnjenja nema.Opetja033 wrote: Ono gdje se slazemo jeste da je zacudjujuca reakcija policije. Policajci u civilu su bili svo vrijeme medju demonstrantima. Gori Predsjednistvo, razbijaju se stakla - oni nista. Tek kada se krenulo na objekte koji nemaju veze ni sa demonstracijama (banke, trafike) poceli su ulijetati ali ih je bilo premalo da naprave prevagu. Izvukli su deblji kraj.
- Alfons Kauders
#6084 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
nije ovo slucajno... hajmo sad teorija zavjere... fahro organizovo palez u tz i sa jer ima viska kancelarijskog prostora u svojim zgradama...saabsa wrote:Creasy wrote:
Gledaj šta je prozora...![]()
Da mi je neko rekao da cu se sa tobom oko neceg sliziti rekao bi da je lud
-
lajkujMe
#6085 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sjetio sam se necega, jedan od glavnih zahtjeva protesta treba da bude, sva steta koja je nacinjena na materijalnim sredstvima u vlasnistvu opcina, kantona, drzave i policije i slicno treba da bude placena od strane svih aktuelnih politickih funkcionera i njihovih stranaka. Stim da stranke ne smiju pare uzimati iz budgeta za tu svrhu.
-
-tuzlak-
#6086 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
plače budžetska BAGRAShtela wrote:Jebo vas zgrada.da znam da ce raji sutra biti bolje spalio bih svaku licno.Ta zgrada znaci kurac isto kao i zgrada za stanovanje.Patetika kurceva i floskule.eto sad ta zgrada znaci da je raji pun kurac i da je zapaljena
A i taj arhiv za kojim kukate a nije mu nista bilo.pojeo bih svaki komad papira u njemu ako ce bit bolje
nema gdje "radit" i ubijat radno vrijeme drkajući po internetu
njih 1000 budžetske BAGRE, ar ealno ih treba možda 200
- SmokingMan
#6087 Re: Demonstracije u Tuzli
Takva se "sirotinja" mimo one prave morala pojaviti,ti su isti imali kuveta kada se trebalo razbijati a posebice krasti.Ništa drugo,nego da su to mahalska djeca kojoj je taj dan jednostavno bilo dosadno i nisu imali drugo šta da rade,i većina njih nisu od onih koji kući jedu kljukušu svaki treći dan,kada se ima krompira naravno.Not My Idea wrote: U Zenici prostorije Sarajevo osiguranja, Elektrodistribucije, butici, trafike i kafici opljackani,demolirani i zapaljeni.
I gdje ce ti ljudi sutra na posao? kako ce oni hranit svoju djecu?
jebo vas demonstracije u kojima su nahuskana balava djeca krala cigare, odjecu i sta vec ne, a organizatori sjede kuci i trljaju ruke
srela sam sinoc dva momka, jedan nosi centralnu, drugi monitor. sta mislis odakle im?
sestra srekla neku curicu od cca 15-16 godina, na mobitel prica i nekom govori- sjo jarane, opalila sam drota kamenom u glavu, ocam
al puna podrska,ipak su ta djeca gladna hljeba
- Paranoid
#6088 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa teoretičari zavjere su aktivni od jutarnjih sati..Alfons Kauders wrote: nije ovo slucajno... hajmo sad teorija zavjere... fahro organizovo palez u tz i sa jer ima viska kancelarijskog prostora u svojim zgradama...
- _mufljuz_
#6089 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
http://dep o.ba/nedjeljni-magazin/pogledajte-kuce-novostasale-bh-elite-na-poljinama
sve zapljenit nacionalizovat i prodat arapskim seicima....i dovidjenja - samo tako - znaci odmah bez izdrkavanja zaplijenit, procesuirat svu mogucu pokretnu i nepokretnu imovinu, nacionalizovat i prodat....
sve zapljenit nacionalizovat i prodat arapskim seicima....i dovidjenja - samo tako - znaci odmah bez izdrkavanja zaplijenit, procesuirat svu mogucu pokretnu i nepokretnu imovinu, nacionalizovat i prodat....
Last edited by _mufljuz_ on 08/02/2014 10:54, edited 1 time in total.
-
-tuzlak-
#6090 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
mišu, jesil u podrumu bio jučeweredsf wrote:Kakvo kmecanje-tuzlak- wrote:što nisi tamo juče bio pa je branio mamu ti jebemstarii wrote:tuzlak ovo je zgrada od JNA bar bi toliko trebao znati...treba te za jaja objesiti ispred ove zgrade...
da te spalimo, mamu it jebem
-
weredsf
#6091 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Lakat Jebić wrote:tuzlak,
znas ti sta je budzet?
- Havatar
#6092 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jel napisao Dezulovic neki tekst o ovome posto ne moze da prodje nista sto se dogodi u Bosni a da on ne prokomentarise 
-
weredsf
#6093 Re: Demonstracije u Tuzli
Nemoj da te ometam, idi pravi jos neko dijete pa pitaj po forumu kako ces ih prehranitileškarenje wrote:weredsf wrote:
Zbog ovakvog razmisljanja ti i nemas za hljeba, trebao si planirati kako ces hraniti djecu prije nego sto si ih pravio...jebene zgrade su krive za sve.
Picko jedna ako si hrabar imao si svo vrijeme svijeta, i jucer i danas da sretnes sve politicare na ulici i da im kazes sta mislis, da ih prebijes ako hoces
kakva inteligencija jebo majku,zavidim ti.Gdje da ih sretnem ?
A picka ce ti sad poslati pm ko sam,pa da se upoznamo ako smijes....
- jon_jovi
#6094 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Budžetlije će kao i obično otiči na vikend li za razliku od prije neće se imat gdje vratiti na taj nazovi posao.
- don vito
#6095 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Budzetlije nisu ovako ujedinjene bile u odbrani drzave i njenih institucija
jos od kako su podnosili kolektivne tuzbe zbog umanjenja plata za 4 posto.
Kazem ja, kakvi Srbi, kakvi stranci, kakvi domaci lopovi
kategorija budzetskih korisnika na podrucjima sa bosnjackom vecinom je najveci zagovornik odrzavanja statusa quo. Ne znam sta bih dao da se desi hipoteticka situacija da Srbi kazu "evo odustajemo od RS, razmontirajte i vi Federaciju i kantone", vidio bi proteste uhljupa koji su "deklarativno za jedinstvenu Bosnu, bez kantona i entiteta". Ovo juce bila bi djecija igra.
jos od kako su podnosili kolektivne tuzbe zbog umanjenja plata za 4 posto.
Kazem ja, kakvi Srbi, kakvi stranci, kakvi domaci lopovi
kategorija budzetskih korisnika na podrucjima sa bosnjackom vecinom je najveci zagovornik odrzavanja statusa quo. Ne znam sta bih dao da se desi hipoteticka situacija da Srbi kazu "evo odustajemo od RS, razmontirajte i vi Federaciju i kantone", vidio bi proteste uhljupa koji su "deklarativno za jedinstvenu Bosnu, bez kantona i entiteta". Ovo juce bila bi djecija igra.
-
VjecitiStudent
#6096 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I još nešto. U zadnjih godinu dana, u Sarajevu se protestovalo oko nečega barem puna dva mjeseca.Opetja033 wrote: Meni se cini da sam tebi i njoj nesto jucer isto odgovarao vezano za navijacke grupe. Zato sam ono napisao.
Kada je u pitanju onaj nalet policije kada su potisli demonstrante do mostova: nisu dobili naredjenje da se povuku nego su pritisnuti nazad od strane demonstranata. Tada je i bio najzesci sukob policije i demonstranata. Dobra je makljaza bila. Ljudi su se pregrupisali kod mostova i sina i krenuli u kontranapad. Nisu dobili naredjenje jer su se povlacili gotovo u rasulu. Barem je meni tako djelovalo, mozda grijesim (ali ne vjerujem) jer nisam bas bio u mogucnosti da sagledam situaciju u cjelini. Znam samo da su policajci poceli bjezati (a ne povlaciti se).
Ali po prvi put tek sada, imamo ove likove sa kukuljicama i kamenjem, u velikom broju i vrlo organizovane, koji dolaze isključivo samo zbog tuče i paljevine.
Slučajnost?
Last edited by VjecitiStudent on 08/02/2014 10:59, edited 1 time in total.
- Michio Kaku
#6097 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-tuzlak- wrote:plače budžetska BAGRAShtela wrote:Jebo vas zgrada.da znam da ce raji sutra biti bolje spalio bih svaku licno.Ta zgrada znaci kurac isto kao i zgrada za stanovanje.Patetika kurceva i floskule.eto sad ta zgrada znaci da je raji pun kurac i da je zapaljena
A i taj arhiv za kojim kukate a nije mu nista bilo.pojeo bih svaki komad papira u njemu ako ce bit bolje
nema gdje "radit" i ubijat radno vrijeme drkajući po internetu
njih 1000 budžetske BAGRE, ar ealno ih treba možda 200
te će nam zgrade trebati samo ako će se nastaviti po istom kao i dosad. zašto ne bismo napravili sistem u kojem ti ne treba jebeni rodni list ili licna karta? u americi ti treba samo vozačka i doviđenja. ni to ne morašm da imaš.
za zgradama plaču oni koji ne mogu da zamisle drugačiju budućnost i drugačiji sistem vrijednosti.
za zgradama, dakle, plaču samo budale i neprijatelji.
Last edited by Michio Kaku on 08/02/2014 10:59, edited 1 time in total.
-
weredsf
#6098 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Naravno da nijeVjecitiStudent wrote:I još nešto. U zadnjih godinu dana, u Sarajevu se protestovalo oko nečega barem puna dva mjeseca.Opetja033 wrote: Meni se cini da sam tebi i njoj nesto jucer isto odgovarao vezano za navijacke grupe. Zato sam ono napisao.
Ali po prvi put tek sada, imamo ove likove sa kukuljicama i kamenjem, koji dolaze isključivo samo zbog tuče i paljevine.
Slučajnost?
-
crni_DZo
#6099 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Policija nije imala dovoljno ljudstva i sredstava, vatrogasci nisu imali dovljno ljudstva i sredstava, narod bijesan i lud. Kako god okrenes za sve ovo je isti krivac, 20 godina pljacke, bijede, korupcije. Niko drugi i nista drugo.
Sta god kazete s koje god strane pogledate tako vam je, svako ko misli drugacije nije svjestan gdje zivi i sta se dogadja oko njega, ako zivi u BiH tj.
Sta god kazete s koje god strane pogledate tako vam je, svako ko misli drugacije nije svjestan gdje zivi i sta se dogadja oko njega, ako zivi u BiH tj.
- guber90
#6100 Re: Demonstracije u Tuzli
Znaci nije se nikada desilo da je neko dobro situiran, odluci imati vecu porodicu i onda mu se fabrika unisti?weredsf wrote:Nemoj da te ometam, idi pravi jos neko dijete pa pitaj po forumu kako ces ih prehranitileškarenje wrote:weredsf wrote:
Zbog ovakvog razmisljanja ti i nemas za hljeba, trebao si planirati kako ces hraniti djecu prije nego sto si ih pravio...jebene zgrade su krive za sve.
Picko jedna ako si hrabar imao si svo vrijeme svijeta, i jucer i danas da sretnes sve politicare na ulici i da im kazes sta mislis, da ih prebijes ako hoces
kakva inteligencija jebo majku,zavidim ti.Gdje da ih sretnem ?
A picka ce ti sad poslati pm ko sam,pa da se upoznamo ako smijes....