Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
mali_balon

#6076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

antimobbing wrote:
shiljak wrote:Znači tebi su isti ljudi što su ostali u sdp-u i što su ga napustili? Isto je to? :D
Način izbora i selekcije kadrova je identičan kao i u SDA i SDP-u - totalno primitivno i amaterski bez ikakvog profesionalnog pristupa.

Negativni psiho-patološki ljudski resurs koji se godinama generirao u SDA i SDP-u sada se na isti način generira u DF-u, a smotani i lijeni Komšić veze nema kako to da riješi.
Kako se to selektuju kadrovi.

@corto
Pe ne iscera ga on zato je i otisao, navodno.

@stajling
Znaci ponasa se kao uvrijedjena mlada jer je htio da istjera stvari na cistac, djaba branis SDP, 2014 ce potpnuti gore nago SDU ili SBIH, vidjet ces nece ih bit ni na mapi sljedech 20godina.
shiljak

#6077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Pa upravo je prednost što se sa dna ide prema vrhu.. Znači da će sa dna prema vrhu doći bolji a ne gori. Sad na dnu će biti raznih, dobrih, loših, a samo će dobri da se uzdignu a ne loši.. Nije moguće da će npr 10.000 ljudi koji su članovi stranke glasati za ove loše a ne dobre?

Isto tako važi i za ove što su već na većem nivou, kakvi god da su, mogu ih prestići ovi na nižem nivou.. I hoće li 10.000 ljudi glasati za loše ili dobre? Nekako mi logično da će za dobre.
Styling

#6078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

mali_balon wrote:
antimobbing wrote:
shiljak wrote:Znači tebi su isti ljudi što su ostali u sdp-u i što su ga napustili? Isto je to? :D
Način izbora i selekcije kadrova je identičan kao i u SDA i SDP-u - totalno primitivno i amaterski bez ikakvog profesionalnog pristupa.

Negativni psiho-patološki ljudski resurs koji se godinama generirao u SDA i SDP-u sada se na isti način generira u DF-u, a smotani i lijeni Komšić veze nema kako to da riješi.

@corto

@stajling
Znaci ponasa se kao uvrijedjena mlada jer je htio da istjera stvari na cistac, djaba branis SDP, 2014 ce potpnuti gore nago SDU ili SBIH, vidjet ces nece ih bit ni na mapi sljedech 20godina.
Živi bili pa vidjeli.
Corto Maltese

#6079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

mali_balon wrote: @corto
Dakle, trudio se da istjera slučaj Reket i, pošto je uvidio svoju nemoć u okviru stranke, istu je napustio. Pošteno. Ali, šta je, nakon napuštanja SDP BiH, uradio na istjerivanju tog slučaja, koji mu je očito bio jako važan? Nije valjda da mu je slučaj prestao biti važan, sada kada nije član SDP BiH?
S obzirom da "Reket" nije ime za unutarnji stranački sukob, nego za slučaj krupne korupcije, imam problema da shvatim poentu. Da li to znači da se Komšić bori protiv kriminala samo dok je to u okviru njegove partije? S druge strane, ni to se ne slaže, jer, eno, upravo je rekao da pola SDA treba u zatvor, a, koliko znam SDA još uvijek nije njegova stranka.
Kad sam ja ovoliko zbunjen, mogu misliti koja je tek njemu frka u glavi.
Vasco da Gama

#6080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vasco da Gama »

Corto Maltese wrote:
Dakle, trudio se da istjera slučaj Reket i, pošto je uvidio svoju nemoć u okviru stranke, istu je napustio. Pošteno. Ali, šta je, nakon napuštanja SDP BiH, uradio na istjerivanju tog slučaja, koji mu je očito bio jako važan? Nije valjda da mu je slučaj prestao biti važan, sada kada nije član SDP BiH?
S obzirom da "Reket" nije ime za unutarnji stranački sukob, nego za slučaj krupne korupcije, imam problema da shvatim poentu. Da li to znači da se Komšić bori protiv kriminala samo dok je to u okviru njegove partije? S druge strane, ni to se ne slaže, jer, eno, upravo je rekao da pola SDA treba u zatvor, a, koliko znam SDA još uvijek nije njegova stranka.
zanimljivo je kako ovo svi vide i opet je nebitno. zeljko komsic ima imidz nekoga ko je lupao po prstima i to je dovoljno za glasove.

jasni su prioriteti birackog tijela.
Styling

#6081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Vasco da Gama wrote:
Corto Maltese wrote:
zanimljivo je kako ovo svi vide i opet je nebitno. zeljko komsic ima imidz nekoga ko je lupao po prstima i to je dovoljno za glasove.

jasni su prioriteti birackog tijela.
Ama, ja bih voljela da vidim koga je on to po prstima. Da li je od njegove prijetnje bilo efekta? Vjerovatno je samo kod nas to imalo nekog odjeka, u Srbiji ga niko nije ozbiljno shvatio.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

shiljak wrote:Pa upravo je prednost što se sa dna ide prema vrhu.. Znači da će sa dna prema vrhu doći bolji a ne gori. Sad na dnu će biti raznih, dobrih, loših, a samo će dobri da se uzdignu a ne loši.. Nije moguće da će npr 10.000 ljudi koji su članovi stranke glasati za ove loše a ne dobre?

Isto tako važi i za ove što su već na većem nivou, kakvi god da su, mogu ih prestići ovi na nižem nivou.. I hoće li 10.000 ljudi glasati za loše ili dobre? Nekako mi logično da će za dobre.
Sasvim pogrešno razmišljanje. Puno je teže kada je negativni ljudski resurs generiran u bazi koja je 10.000 X veća od vrha kao što se sada nekontrolirano generira u DF-u, nego kada se generira iz vrha što je opet samo po sebi izuzetno destruktivno. Rješenje za DF postoji ali ljudi u vrhu DF-a, nemaju dovoljno razuma niti volje da isto prihvate.
burger_pasa

#6083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by burger_pasa »

Najveci ublehas i demagog u Bosanskoj politici. Za 8 godina zuljanja fotelje, NISTA, ama bas NISTA nije uradio. Totalna nula...promasaj...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

mali_balon wrote:
antimobbing wrote:

Lijepo, kao što se radi svuda u svijetu jednostavnim profesionalnim testovima i procedurama selekcije. Međutim, u vrhu DF-u nema dovoljno intelektualnog kapaciteta niti sposobnosti da to provedu na terenu. Sve što sada rade jeste, praksa selekcije kadrova identična kako se odvijala u SDA i SDP-u samo u puno destruktivnijem obliku jer za razliku od SDA i SDP-a kod DF-a to polazi od baze prema vrhu. Trenutno iz baze DF-a se kao crne pčele roji psiho-patološki negativni ljudski resurs koji će vrlo lako asimilirati bijele pčele u vrhu. Komšić i ljudi okupljeni oko njega u vrhu su poštene i normalne bijela pčela ali nemaju žaoku i uopće ne znaju što tačno treba da urade kako zaustavili i eliminirali roj crnih pčela koji se roji u bazi DF-a. Haj' što ne znaju ali neče ni da pitaju one koji to znaju. :D
Last edited by antimobbing on 21/10/2013 15:51, edited 1 time in total.
antimobbing

#6085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

burger_pasa wrote:Najveci ublehas i demagog u Bosanskoj politici. Za 8 godina zuljanja fotelje, NISTA, ama bas NISTA nije uradio. Totalna nula...promasaj...
Jeste radio, kako nije radio? Čitao je govore koje mu je pisao marketinški tim plačen od strane bogatog SDP-a i mahao rukom pozdravljajući masu na predizbornim SDP skupovima. Komšić je SDP-ov proizvod za BiH političko tržište. Trenutno ima momentom koji radi njegove lijenosti i nesposobnosti se isparava na sve strane. :D
Styling

#6086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

antimobbing wrote:
burger_pasa wrote:Najveci ublehas i demagog u Bosanskoj politici. Za 8 godina zuljanja fotelje, NISTA, ama bas NISTA nije uradio. Totalna nula...promasaj...
Jeste radio, kako nije radio? Čitao je govore koje mu je pisao marketinški tim plaćen od strane bogatog SDP-a i mahao rukom pozdravljajući masu na predizbornim SDP skupovima. Komšić je SDP-ov proizvod za BiH političko tržište, trenutno ima momentom koji se radi njegove lijenosti i nesposobnosti isparava na sve strane. :D
Nema ko da ga posavjetuje i usmjeri. I on i svi oni koji su mu se priključili iz raznih razloga su kadrovi koji su naučili da ih neko usmjerava ili čekaju da im on kaže šta i kako dalje. Uljuljkan u svojoj poziciji i popularnosti koju je imao ranije mislio je da će moći sam, ali ne lezi vraže. Nije to baš lahko kako je mislio.
ultima_palabra

#6087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

@antimobbing, nešto te nikad nisam vidio da napraviš psiho-profil Radončića :mrgreen: Kako ga ti doživljavaš?
antimobbing

#6088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

ultima_palabra wrote:@antimobbing, nešto te nikad nisam vidio da napraviš psiho-profil Radončića :mrgreen: Kako ga ti doživljavaš?
Zar je to potrebno raditi za njega? :D
antimobbing

#6089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Styling wrote:
antimobbing wrote:
Jeste radio, kako nije radio? Čitao je govore koje mu je pisao marketinški tim plaćen od strane bogatog SDP-a i mahao rukom pozdravljajući masu na predizbornim SDP skupovima. Komšić je SDP-ov proizvod za BiH političko tržište, trenutno ima momentom koji se radi njegove lijenosti i nesposobnosti isparava na sve strane. :D
Nema ko da ga posavjetuje i usmjeri. I on i svi oni koji su mu se priključili iz raznih razloga su kadrovi koji su naučili da ih neko usmjerava ili čekaju da im on kaže šta i kako dalje. Uljuljkan u svojoj poziciji i popularnosti koju je imao ranije mislio je da će moći sam, ali ne lezi vraže. Nije to baš lahko kako je mislio.
Haj' što ne znaju ali neče ni da pitaju one koji to znaju. :D
burger_pasa

#6090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by burger_pasa »

antimobbing wrote:
Jeste radio, kako nije radio? Čitao je govore koje mu je pisao marketinški tim plačen od strane bogatog SDP-a i mahao rukom pozdravljajući masu na predizbornim SDP skupovima. Komšić je SDP-ov proizvod za BiH političko tržište. Trenutno ima momentom koji radi njegove lijenosti i nesposobnosti se isparava na sve strane. :D
I slikavao se ispod mrtvog bravara i cekao da ustane. :-)
Styling

#6091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

antimobbing wrote:
ultima_palabra wrote:@antimobbing, nešto te nikad nisam vidio da napraviš psiho-profil Radončića :mrgreen: Kako ga ti doživljavaš?
Fahro je gigant. On je u politici zbog ćeifa, za razliku od ostalih koji su tu zbog koristi.
Banksy

#6092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Styling wrote:
antimobbing wrote:
Fahro je gigant. On je u politici zbog ćeifa, za razliku od ostalih koji su tu zbog koristi.
Jašta je ... :mrgreen:
ultima_palabra

#6093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

antimobbing wrote:Zar je to potrebno raditi za njega? :D
Pa šta ja znam, da ljudi ne bi svašta pomislili :D
Styling wrote:Fahro je gigant. On je u politici zbog ćeifa, za razliku od ostalih koji su tu zbog koristi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
antimobbing

#6094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

ultima_palabra wrote:
antimobbing wrote:Zar je to potrebno raditi za njega? :D
Pa šta ja znam, da ljudi ne bi svašta pomislili :D
Styling wrote:Fahro je gigant. On je u politici zbog ćeifa, za razliku od ostalih koji su tu zbog koristi.
mali_balon

#6095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

antimobbing wrote: Lijepo, kao što se radi svuda u svijetu jednostavnim profesionalnim testovima i procedurama selekcije. Međutim, u vrhu DF-u nema dovoljno intelektualnog kapaciteta niti sposobnosti da to provedu na terenu. Sve što sada rade jeste, praksa selekcije kadrova identična kako se odvijala u SDA i SDP-u samo u puno destruktivnijem obliku jer za razliku od SDA i SDP-a kod DF-a to polazi od baze prema vrhu. Trenutno iz baze DF-a se kao crne pčele roji psiho-patološki negativni ljudski resurs koji će vrlo lako asimilirati bijele pčele u vrhu. Komšić i ljudi okupljeni oko njega u vrhu su poštene i normalne bijela pčela ali nemaju žaoku i uopće ne znaju što tačno treba da urade kako zaustavili i eliminirali roj crnih pčela koji se roji u bazi DF-a. Haj' što ne znaju ali neče ni da pitaju one koji to znaju. :D
Blablabla bla bla, kakve pcele, rojevi turtovi i matice, mani se demaogoije, i nista mi ne rece, koji si to jednostavni testovi, koje su to procedure, daj pirmjer gdje se u svijetu tako biraju kadrovi
HM 2011

#6096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

mali_balon wrote:
antimobbing wrote: Lijepo, kao što se radi svuda u svijetu jednostavnim profesionalnim testovima i procedurama selekcije. Međutim, u vrhu DF-u nema dovoljno intelektualnog kapaciteta niti sposobnosti da to provedu na terenu. Sve što sada rade jeste, praksa selekcije kadrova identična kako se odvijala u SDA i SDP-u samo u puno destruktivnijem obliku jer za razliku od SDA i SDP-a kod DF-a to polazi od baze prema vrhu. Trenutno iz baze DF-a se kao crne pčele roji psiho-patološki negativni ljudski resurs koji će vrlo lako asimilirati bijele pčele u vrhu. Komšić i ljudi okupljeni oko njega u vrhu su poštene i normalne bijela pčela ali nemaju žaoku i uopće ne znaju što tačno treba da urade kako zaustavili i eliminirali roj crnih pčela koji se roji u bazi DF-a. Haj' što ne znaju ali neče ni da pitaju one koji to znaju. :D
Blablabla bla bla, kakve pcele, rojevi turtovi i matice, mani se demaogoije, i nista mi ne rece, koji si to jednostavni testovi, koje su to procedure, daj pirmjer gdje se u svijetu tako biraju kadrovi
Jedna najjednostavnija javna debata potencijalnih kandidata, javno učešće, javno ocjenjivanje i javna pitanja....

Ljudi se koriste unaprijed pripremljenim rečenicama, koje ako čovjek barem malo zagrebe ispod površine slabo da imaju ikakvu šansu u realnom svijetu, a narod to guta li guta - nadajući se da će doći neko iz svemira da im ispuni njihove želje na način na koji su to oni osmislili.....

Jedna od najboljih predizbornih priprema i kampanja - je javna debata - čovjek protiv čovjeka tema po tema, em kristalizira mišljenje i stav unutar stranke em priprema na obračun sa političkim protivnicima - argumentom protiv argumenta...

Bilo bi rasplakanih, uplakanih, bilo bi proklinjanja, bilo bi i fizičkih obračuna kakva smo mi bagra, kad bi dali Sanji Vlaisavljević da sudi bilo bi i ocjenjivanja prema simpatičnosti a ne prema snazi argumenta....

Zbog toga ali i mnogih drugih razloga - nema toga kod nas - to nama nije potrebno - mi smo samodovoljni - svi - kao kolektiv - jer ono što se uz pivu pred prodavnicom utvrdi kao gradivo - to je vrh - i teško da će čovjek koji pokazuje redove u knjizi koji govore suprotno od gradiva utvrđenog pred prodavnicom tu išta moći promjeniti....

Pretabiri i provjeri - ne pričam napamet......
Last edited by HM 2011 on 21/10/2013 17:42, edited 1 time in total.
vivaldi

#6097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

javna debata bi kod nas svakako bila tesko izvodiva, a i nikakve koristi od nje
HM 2011

#6098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

vivaldi wrote:javna debata bi kod nas svakako bila tesko izvodiva, a i nikakve koristi od nje
Nema jel....

Šta je Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine - kome se oduzima imovina, u kojoj situaciji, gdje, kako, kome oduzeta imovina ide, kako se troši.....

-------------------------------------------------------------------------

Nije moguće usvojiti zakon koji glasi:

Zakon o oduzimanju imovine od Nedžada Brankovića

Ti i narodna masa smatrate da je to svrha tog zakona - samo brankoviću i ala brankovićima -

Radi se o oduzimanju sve nelegalno stečene imovine - svima - svugdje - sve - i plodovi i plodovi plodova - Ko je svemirac koji će to provesti ?

Jel jasno - nije to tebi jasno.....
vivaldi

#6099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

HM 2011 wrote:
vivaldi wrote:javna debata bi kod nas svakako bila tesko izvodiva, a i nikakve koristi od nje
Nema jel....

Šta je Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine - kome se oduzima imovina, u kojoj situaciji, gdje, kako, kome oduzeta imovina ide, kako se troši.....

jasno je to meni, ali nije tebi jasno sta je BiH. ovdje svi imaju oraha u dzepovima, imas okruzenje gdje je postenjem nemoguce isplivati, a javne rasprave imaju smisla u uredjenim, a narociti dvopartijskim sistemima, gdje se sve vrte oko par tema - jel se povlaicom ili ne povlacimo iz afgansitana, hocemo li mijenjat zdravstveni sistem i tako nesto.

ali ovdje kod nas ti nikoga ne mozes ufatiti ni za glavu ni za rep - imas trenutno bar 15 stranaka u vlasti, bezbroj koalicija, decentralizovanu vlast i bezbroj pretendenata koje i kad skupis u neku emisiju niko nikoga ne slusa, svadjaju se i mozes samo promjenti kanal
HM 2011

#6100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

vivaldi wrote:
HM 2011 wrote:
Nema jel....

jasno je to meni, ali nije tebi jasno sta je BiH. ovdje svi imaju oraha u dzepovima, imas okruzenje gdje je postenjem nemoguce isplivati, a javne rasprave imaju smisla u uredjenim, a narociti dvopartijskim sistemima, gdje se sve vrte oko par tema - jel se povlaicom ili ne povlacimo iz afgansitana, hocemo li mijenjat zdravstveni sistem i tako nesto.

ali ovdje kod nas ti nikoga ne mozes ufatiti ni za glavu ni za rep - imas trenutno bar 15 stranaka u vlasti, bezbroj koalicija, decentralizovanu vlast i bezbroj pretendenata koje i kad skupis u neku emisiju niko nikoga ne slusa, svadjaju se i mozes samo promjenti kanal
A ti ćeš izaći meni i predstavljati mi predizbornu kampanju svoje partije baziranu na zakonu o oduzimanju nelegalno stečene imovine - po haminom spisku utvrđenom pred prodavnicom dana tog i tog u toliko sati u prisustvu tufe, sira, gume, krofne, i ostale ekipe....

ne bi ti dao niti pola glasa - apstinirao bih od izbora....
Post Reply