Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dzenka wrote:I ja sam uzeo isti TV prije par dana,isti nam je datum proizvodnje(bar po S/N) i nemam toliko izrazen Banding i DSE.Uradio sam sve testove koji su mi pali na pamet.Postoji malo probijanja na uglovima kao na slici(stanica prije) ali nista sto bi pretjerano smetalo.Osjetio bih to sigurno jer su mi dva posljednja televizota Plasma Panasonic Y i G serije.Naravno slika se ne moze porediti sa panasonic,bar kada su SD kanali u pitanju.Ali sasvim solidan TV u ovom cjenovnom rangu.Moguce da si naletio na felerican model i razumijem te kada nesto primjetis na prvu onda samo to gledas i trazis.Nakon par dana ti zgleda i gore nego na prvu. Kada sam ga tek uzeo,nastimao sam boje po rtings i prvo sta sam pomislio da je grozno i na sta sam bacio pare. Onda sam nasao postavke nakon dobre kalibracije i tako nastimao,bukvalno kao da mi je neko obrisao ekran.Slika dobra,poje postojane.....Sve u svemu mislim da je ovaj TV vise nego dobar za ove pare,naravno za ne previse zahtjevne korisnike.Koliko sam upucen imas pravo zamjene ili povrata novca 7 dana,zaprijeti inspekcijom i sigurno ce ti dati drugi ili povrat novca,iz licnog iskustva slanje maila i zvanje ne pije vode.Samo licno i pocni galamiti,prolazi sigurno.
Onda sam ja definitivno dobio felericak primjerak.
Ne mogu otici licno ali srecom sad su me zvali iz ekupi odakle sam ga narucio i rekli da ga odmah spakujem jer ce doci po njega u toku dana i da ce ici po DOA proceduri. Rekao sam im da mi je bitno samo da sve bude zavrseno do 30 juna jer tad istice prijavljivanje za dodatne tri godine garancije i rekli su mi da ce to srediti. Vidjecemo sta ce se desavati i sta ce na kraju ispasti, pisacu ovdje sve detaljno pa da i neko drugi kada se zadesi u istoj situaciji moze znati sta ga ocekuje.
moke_31 wrote:Ej Cook baš tebi da se desi uočljiv banding i DSE Znam kako ti je, ne možeš se naviknuti a problem neće nestati.
Trebo si možda ići na Sony, seriju 7, ili čak 8 ako si imo love da dobaciš, kad već nisi mogao OLED. Sony je ipak sigurniji kad su ove stvari u pitanju, mada možeš biti peh i sa Sonyijem da te potrefi lošiji primjerak. Ali opet kažem Sony je Sony, posebno kad je u pitanju kontrola kvalitete.
Vidi možeš li zamijeniti za neki drugi TV uz doplatu ako si pri parama, recimo neki od Sony VA panel iz serije 7 o kojima se dosta pisalo na prethodnim stranicama.
Nije samo mene zahvatio taj problem nego vecina ljudi imaju taj problem na ovom modelu TV-a(i puno drugih direct-lit modela) ali ga ne primjete ili im ne smeta. A ja nisam planirao nikakav TV uzimati sada i ovaj sam uzeo samo zato sto je bio na extra akciji za male pare pa da ne otkidam puno kesha od steka koji cuvam za OLED. Da sam ja planirao kupovati neki LED TV da ga dugorocno zadrzim to sigurno ne bi bio ovaj model nego nesto serije 8 ili 9 od Sony-a ili Samsunga.
Upratio sam sve što si pisao u vezi odluke o kupovini TV-a, ali samo kažem da ga pokušaš zamijeniti za drugi tv ako ti ne budu htjeli dati drugi panel.
Ma kapiramo se kolega. Danas ce otici za servis po DOA proceduri pa cemo vidjeti hoce li ponuditi drugi TV ili ce uraditi zamjenu panela, javim sve sto se bude desavalo.
dzenka wrote:I ja sam uzeo isti TV prije par dana,isti nam je datum proizvodnje(bar po S/N) i nemam toliko izrazen Banding i DSE.Uradio sam sve testove koji su mi pali na pamet.Postoji malo probijanja na uglovima kao na slici(stanica prije) ali nista sto bi pretjerano smetalo.Osjetio bih to sigurno jer su mi dva posljednja televizota Plasma Panasonic Y i G serije.Naravno slika se ne moze porediti sa panasonic,bar kada su SD kanali u pitanju.Ali sasvim solidan TV u ovom cjenovnom rangu.Moguce da si naletio na felerican model i razumijem te kada nesto primjetis na prvu onda samo to gledas i trazis.Nakon par dana ti zgleda i gore nego na prvu. Kada sam ga tek uzeo,nastimao sam boje po rtings i prvo sta sam pomislio da je grozno i na sta sam bacio pare. Onda sam nasao postavke nakon dobre kalibracije i tako nastimao,bukvalno kao da mi je neko obrisao ekran.Slika dobra,poje postojane.....Sve u svemu mislim da je ovaj TV vise nego dobar za ove pare,naravno za ne previse zahtjevne korisnike.Koliko sam upucen imas pravo zamjene ili povrata novca 7 dana,zaprijeti inspekcijom i sigurno ce ti dati drugi ili povrat novca,iz licnog iskustva slanje maila i zvanje ne pije vode.Samo licno i pocni galamiti,prolazi sigurno.
Ne mogu otici licno ali srecom sad su me zvali iz ekupi odakle sam ga narucio i rekli da ga odmah spakujem jer ce doci po njega u toku dana i da ce ici po DOA proceduri. Rekao sam im da mi je bitno samo da sve bude zavrseno do 30 juna jer tad istice prijavljivanje za dodatne tri godine garancije i rekli su mi da ce to srediti. Vidjecemo sta ce se desavati i sta ce na kraju ispasti, pisacu ovdje sve detaljno pa da i neko drugi kada se zadesi u istoj situaciji moze znati sta ga ocekuje.
nek si ga poslao , nadam se da ce rijesit problem ili ti dati drugi model
nek si ga poslao , nadam se da ce rijesit problem ili ti dati drugi model
Ma samo neka nekako rijese onaj DSE i banding, nebitno mi je hoce li mi dati drugi model ili sta vec...Vidjecemo sta ce biti. Preuzela ga je brza posta pa ce se u narednih dan-dva sve znati.
Nisam mogao predpostaviti da je ovoliko korisnka sa MU6172
U svakom slucaju,dobio sam bas puno PP vezano za postavke slike,pa da ne bih pisao svakom posebno evo ovdje slika kako to izgleda kod mene.Javite da li Vama odgovaraju postavke.Svi drugacije vidimo
_BataZiv_0809 wrote:Naletih u velikom Merkatoru Socijalno na Philips 43 incha sa ambilightom 750 KM, snizen sa 999. Djeluje pristojno i uklapa se cijenom u buzdet
_BataZiv_0809 wrote:Naletih u velikom Merkatoru Socijalno na Philips 43 incha sa ambilightom 750 KM, snizen sa 999. Djeluje pristojno i uklapa se cijenom u buzdet
pogledaj koji je model , da vidimo o cemu se radi
Hocu pajdara napisem ovdje model kad odem naredni put
pogledaj koji je model , da vidimo o cemu se radi
Hocu pajdara napisem ovdje model kad odem naredni put
Posto sam rekao da cu ovdje napisati sta se desavalo vezano za povrat onog TV-a radi DSE-a i bandinga pa evo ukratko. TV je poslan u ponedjeljak, stigao je u servis u utorak a u srijedu i cetvrtak je bio cijeli dan upaljen kod servisera i oni nisu mogli nista primjetiti. Cak su me zvali da im kazem gdje konkretno vidim problem i opet nisu mogli nista da vide pa sam im rekao da ga vrate jer ako ne vide problem za 5 minuta nece ga vidjeti ni za 5 dana.
TV je stigao jutros i na moje iznenadjenje situacija sa bandingom je bolja. Uglovi odnosno lijeva i desna strana su i dalje tamniji sto je normalno za direct-lit TV ali kao sto sam ranije spominjao da ima vise jedva primjetnih linija i jedna linija koja bas smeta, e sad je i ta linija jedva vidljiva. Kako je doslo do poboljsanja stanja ja zaista ne znam. Oni u servisu kazu da nisu nista radili i jedino logicno je da je light diffuser malo bolje "legao" tokom truckanja u kombijima brze poste s obzirom da je isao 250 kilometara od mene do servisa i nazad. E sad je pitanje hoce li se opet vratiti stanje od ranije ali ako ovako ostane, s obzirom koliko sam ga platio, ja sam zadovoljan. Vidjecemo sta ce biti i ako dodje do neke promjene napisat cu ovdje.
Nije u pitanju tv, već USB stick. Gledam u Domodu Sony USB stick od 32GB košta 59 KM. Isti takav, dakle identičan model i sve karakteristike u Santa Domenica košta 45 KM. 14 KM jeftinije. Uzeo sam od 64GB i platio 80 KM, a u Domodu verzija od 64GB košta malo više od 100 KM. Sad ne znam da li su im i televizori jeftiniji, jer nisam imao volje da usporešujem cijene. Fakat ne znam kako Domod prodaje po znatno skupljoj cijeni Sony USB stick.
CooK wrote:Posto sam rekao da cu ovdje napisati sta se desavalo vezano za povrat onog TV-a radi DSE-a i bandinga pa evo ukratko. TV je poslan u ponedjeljak, stigao je u servis u utorak a u srijedu i cetvrtak je bio cijeli dan upaljen kod servisera i oni nisu mogli nista primjetiti. Cak su me zvali da im kazem gdje konkretno vidim problem i opet nisu mogli nista da vide pa sam im rekao da ga vrate jer ako ne vide problem za 5 minuta nece ga vidjeti ni za 5 dana.
TV je stigao jutros i na moje iznenadjenje situacija sa bandingom je bolja. Uglovi odnosno lijeva i desna strana su i dalje tamniji sto je normalno za direct-lit TV ali kao sto sam ranije spominjao da ima vise jedva primjetnih linija i jedna linija koja bas smeta, e sad je i ta linija jedva vidljiva. Kako je doslo do poboljsanja stanja ja zaista ne znam. Oni u servisu kazu da nisu nista radili i jedino logicno je da je light diffuser malo bolje "legao" tokom truckanja u kombijima brze poste s obzirom da je isao 250 kilometara od mene do servisa i nazad. E sad je pitanje hoce li se opet vratiti stanje od ranije ali ako ovako ostane, s obzirom koliko sam ga platio, ja sam zadovoljan. Vidjecemo sta ce biti i ako dodje do neke promjene napisat cu ovdje.
znaci servis nista , da si znao i ti bi ga protresao
za nadat se da nece pravit probleme , ja tek skontao da je to na lg-ju jos od kupovine 2014 , nije se pogorsavalo i samo se malo vidi na fudbalskim utkamicama .
amar1994 wrote:
znaci servis nista , da si znao i ti bi ga protresao
za nadat se da nece pravit probleme , ja tek skontao da je to na lg-ju jos od kupovine 2014 , nije se pogorsavalo i samo se malo vidi na fudbalskim utkamicama .
Vise-manje sam znao da od servisa nema nista jer oni ne priznaju DSE i banding kao deformaciju cak i u puno gorim slucajevima nego sto je kod mene ali opet sam ga poslao jer nista ne gubim sa tim. Sto se tice ovog protresivanja, ja da sam ga protresao mislim da bi zavrsio sa karijerom zauvijek.
Da, to je DSE(i/ili banding) i vidi se samo kada se kamera mice po fudbalskom terenu a na ostalom video sadrzaju je neprimjetno. I u pravu si, nema tendenciju pogorsavanja osim ako TV nije izlozen prevelikim temperaturama ili neadekvatnim rukovanjem.
Better Man wrote:Nije u pitanju tv, već USB stick. Gledam u Domodu Sony USB stick od 32GB košta 59 KM. Isti takav, dakle identičan model i sve karakteristike u Santa Domenica košta 45 KM. 14 KM jeftinije. Uzeo sam od 64GB i platio 80 KM, a u Domodu verzija od 64GB košta malo više od 100 KM. Sad ne znam da li su im i televizori jeftiniji, jer nisam imao volje da usporešujem cijene. Fakat ne znam kako Domod prodaje po znatno skupljoj cijeni Sony USB stick.
Uvijek jedna radnja ima nesto jeftinije od druge i obrnuto. Probaj ti vratiti taj stick i uzeti eksterni disk, puno vise prostora i stabilnosti ces dobiti.
Better Man wrote:Nije u pitanju tv, već USB stick. Gledam u Domodu Sony USB stick od 32GB košta 59 KM. Isti takav, dakle identičan model i sve karakteristike u Santa Domenica košta 45 KM. 14 KM jeftinije. Uzeo sam od 64GB i platio 80 KM, a u Domodu verzija od 64GB košta malo više od 100 KM. Sad ne znam da li su im i televizori jeftiniji, jer nisam imao volje da usporešujem cijene. Fakat ne znam kako Domod prodaje po znatno skupljoj cijeni Sony USB stick.
Uvijek jedna radnja ima nesto jeftinije od druge i obrnuto. Probaj ti vratiti taj stick i uzeti eksterni disk, puno vise prostora i stabilnosti ces dobiti.
Ovo sam uzeo za muzike u autu. Koristio dva USB sticka po 16GB. Zato sam uzeo ovaj od 64GB i na njega prebacio muziku sa ova dva i mogu dalje sa svojih cd-ova prebacivati muziku za auta.
Ovo sam uzeo za muzike u autu. Koristio dva USB sticka po 16GB. Zato sam uzeo ovaj od 64GB i na njega prebacio muziku sa ova dva i mogu dalje sa svojih cd-ova prebacivati muziku za auta.
tnt-tunja wrote:Pozdrav!
Da li mi neko moze reci da li je ovaj Sony KDL-49WE665 - Smart TV zapravo android ili je nesto drugo?
Sony TV KD49XF7596BAEP ovaj je ipak android, sta mislite o njemu prvenstveno vrijedi li novaca?
Smart Tv nije android i on ima manju mogučnost za neke aplikacije. Kome ne treba android, smart je odlična investicija, jer je je jeftiniji od androida za par stotina maraka.
tnt-tunja wrote:Pozdrav!
Da li mi neko moze reci da li je ovaj Sony KDL-49WE665 - Smart TV zapravo android ili je nesto drugo?
Sony TV KD49XF7596BAEP ovaj je ipak android, sta mislite o njemu prvenstveno vrijedi li novaca?
Oba televizora su sa IPS panelom, znaci dobar ugao gledanja ali los kontrast i crna boja.
49WE665 je niza srednja klasa Full HD televizora sa Linux OS, nista posebno posto iznad njega ima i Wx7 klasa Full HD televizora pa tek onda dolazi Xx7 klasa odnosno 4K entry level modeli.
49XF7596 je vec solidan TV a vrijedi li kojih novaca posto ne znam po kojoj cijeni si ga nasao?