Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omega369

#6076 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

il dottore wrote:
Dzeno :izet: ne vadi,
sudeci prema smijesku Kuste na kraju vecerasnje emisije na ftv Dzeno je zasad siguran na klupi

jbg morace "strucnjaci" iz okolnih zemalja malo sacekati
mojne se sjebavati
iako ne volim raspravljati sa "gljivama", frisko registrovanima itd. tebi cu odgovoriti direktno!
Nemam ja nista protiv Dzene, jednostavno, do sada mi nije ulijevao nikakvo povjerenje, kao ni mnogima. ipak, za ovu veceras postavku i igru skidam mu kapu :thumbup: da hoce sarajevo nastaviti ovako da igra mene ne bi uopste zanimalo ko je trener, nisam time opterecen sekunde, kao neki. i prije zvijezde sam rekao taman da šoja dodje na klupu samo da proigramo

cestitke dzeni i igracima a hejterima u nasim redovima koji su prizeljkivali da ispadnemo zelim ugodnu noc :izet: :izet:
Last edited by omega369 on 17/04/2014 10:38, edited 1 time in total.
todd_smith

#6077 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Ako igraci bas igraju srcem za njega onda neka ga, ako igraju samo zato jer su im obecane pare i ako im svaku utakmicu moras obecati neku nagradu pored redovne plate koju vec imaju onda jebi ga to je nesto sasvim drugo
omega369

#6078 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

neki igraci u BL i prijedoru su se ponasali kao da ne znaju hodati. veceras u jeku pritiska puzigaca mrtav hladan grudima u petercu spusta loptu za deju ;-)

demonstracija sile, nema sta :D :D
golman

#6079 Re: Utakmice.

Post by golman »

Čestitke Sarajevu...muška igra i glatka pobjeda

Stojčev strašan igrač :thumbup:
emigrazione

#6080 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

todd_smith wrote:Ako igraci bas igraju srcem za njega onda neka ga, ako igraju samo zato jer su im obecane pare i ako im svaku utakmicu moras obecati neku nagradu pored redovne plate koju vec imaju onda jebi ga to je nesto sasvim drugo
Pa sta hoces, da igraju sto im je merak da im istok jebe babine ćefine...politika stapa i sargarepe je najbolja, nema vise ''nasa djeca'' i ostali svi gledaju samo lovu, u te tokove smo uletili prije 3 mjeseca i treba toga da se drzimo
PIMP-Meister-2000

#6081 Re: Utakmice.

Post by PIMP-Meister-2000 »

emigrazione wrote:
todd_smith wrote:Ako igraci bas igraju srcem za njega onda neka ga, ako igraju samo zato jer su im obecane pare i ako im svaku utakmicu moras obecati neku nagradu pored redovne plate koju vec imaju onda jebi ga to je nesto sasvim drugo
Pa sta hoces, da igraju sto im je merak da im istok jebe babine ćefine...politika stapa i sargarepe je najbolja, nema vise ''nasa djeca'' i ostali svi gledaju samo lovu, u te tokove smo uletili prije 3 mjeseca i treba toga da se drzimo
Tako je, ima se može se Hvala Bogu! 8-)
Fauja Singh

#6082 Re: Utakmice.

Post by Fauja Singh »

Sto se Dzene tice neka ga do kraja sezone, ne bi imao nista protiv ni da nas vodi u iducoj, ali ako hocemo da napokon nesto konkretno napravimo u evropi (aBd kad je izborimo) bojim se da nam onda treba neki bas dobar i iskusan trener.
U zadnje dvije utakmice se vidjelo da za njega (ili recimo sa njim) igraju srcem, sa ekipom koju mi imamo uz jos par pojacanja siguran sam da je to dovoljno da nam u prvenstvu ne moze niko nista, ali u evropi su ekipe i utakmice puno ozbiljnije, tu pored srca treba i taktickog nadmudrivanja.
Ripicipi

#6083 Re: Utakmice.

Post by Ripicipi »

Max Bunker wrote:
todd_smith wrote:
north wrote:Imamo jako neobičnu situaciju, ako osvojimo kup, po meni će biti spašena sezona ma šta bilo u prvenstvu do kraja, jer nakon toliko godina blamaže i suše, pa i razoračenja u ovoj sezoni što na jesen što sada na proljeće, jedan trofej pa makar to bio i kup je pomak, kad na to dodaš fine stvari koje se nam se desile u ovoj sezoni organizaciono i finansijski onda je to i više nego dobro...ALI, ne daj bože pu pu :oops: , ako Čelik uzme kup, a oni kukavci iako ga osvoje neće u Evropu :roll: , a mi sezonu završimo gdje smo sada što bogami jeste realno, onda imamo sranje neviđenih razmjera jer nema Evrope :roll: ...znam, ne treba sad baksuzirati i pesimizam širiti poslije večerašnje tekme, ali samo da se spusti loptica, i ta euforija usrana prolongira i stane....nevjerovatno fakat, imaš finale čak i prvenstvo četiri kola matematički nije skroz izgubljeno, a opet nisi siguran za Evropu :? :D ..

Zato samo lakapo 8)
i mene brine to sto slave kao da su uzeli Kup :-?

Mislim ok, slaviti prolaz, super sve, ali samo da ne udje u glavu kao eto odradili smo svoje sve
Pa cekaj. Ako (pu, pu, pu) Celik osvoji kup a ne dobije licencu, nama to opet ide u korist jer ce ili drugi finalista kupa ili cetvrtoplasirani ici u Europu. :?
Bra'o, sve se pitam ko tu sta ne konta :)
Nas jedino moze zajebati ako Celik uzme kup, a dobije licencu, onda mi kao 4ti ne bi isli u Evropu.
Uvijek imamo 4 kluba u Evropi, tako da ove godine ne mogu ici 3 nikako :D

U svakom slucaju ocekujem kup :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6084 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

jeza u ledja

#6085 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

imamo srecu sto ce ovaj put protiv celika braniti bandovic :D
dunkemm3

#6086 Re: Utakmice.

Post by dunkemm3 »

Dr. Kuca

#6087 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Jes lijepo ustat jutros :D ni ovaj snijeg mi ne moze pokvariti dan. :D

Ooooo samo Sarajvo!!!
leo karan

#6088 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

Sve se moze kad se hoce :P

mada jos ne mogu da dokucim, zasto klosari nisu htjeli da igraju za Jarnija?
meni prica o bojkotu nije realna iz razloga sto su to sve mahom novi igraci i nemaju bas timski duh da bi sad bojkotovali i bili slozni tako.
Neces ti kao igrac doci u novi klub i odmah strajkovati, nema smisla.
Bojkot prave igraci koji su dugo dugo u klubu pa im dodje novi trener koji im se ne svidja.

U svakom slucaju, Jarni se nije snasao, Njegova trenerska karijera je zapecacena.

Igraci sad nek se potuku s Čelikom, da im vrate za one batine.
topnic

#6089 Re: Utakmice.

Post by topnic »

Cestitke svima, svaka cast za Dzenu, odlicno otvaranje i kontrola utakmice.
Pozitivno me iznenadili i igraci Zrinjskog na fer i korektnoj igri.
Nezelim ni pomisliti sta nas ceka u Zenici.
todd_smith

#6090 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Ma ne vjerujem da je u pitanju bojkot. Ja licno mislim znaci ne govorim da je tako nego mislim da je, Uprava im dala tj rekla bice te i te premije ako u finale udjete ili osvojite da smire situaciju nakon Petrovica.

Jesmo zabili 3 prosli petak, ali zabili smo ekipi punoj juniora, i tu smo na trenutke igrali lose, tako da ne vjerujem da je neki bojkot u pitanju.

Sto se utakmice tice, prvo poluvrijeme solidno. Drugo se povukli, sto je logicno, ali do drugog gola visilo je dosta toga, da smo ga primili odmah, ne znam da li bi izdrzali do kraja. Imali su dosta prilika oni, samo sto su bili smotani u realizaciji. Nije mi se svidjelo to sto na jedan tren ispala nasa 3 igraca (krilo, bek i vezni) jednim pasom preko njih 3 :-)

Stojcev zabio prvi k`o da je igrao na treningu, mirne glave povalja i uvali. Drugi gol znaci pogodio ga Milos u celo onim centriranjem :thumbup: Nemanja treba dosta na treningu raditi sa glavom, koliko je samo zicera promasio jer je U golmana sutao. Ono da je iz prve 2-3cm na bilo koju stranu i lopta ulazi u gol iz prve. Krste rutinski zavrsio, nakon Vusljaninovog (meni vise ofrlje pasa :mrgreen: ) ono sutni naprijed pa neka bude sta bude :mrgreen:

Uglavnom rezultat daleko od prikazanog na terenu. Ali sve to receno, momci su odigrali odlicno sto se tice truda i trke i volje. Jednostavno su zeljeli pobjedu vise nego igraci Zrinjskog. Puzigaca dobar, ispadao jednom ili dva puta, ali uvijek se vracao i blokirao. Gojko...koliko ga hvalimo ove polusezone sve ostaje u prici, ali kada vidis da u 89.min na ivici 16terca uzima loptu i hladne glave smiruje, izvlaci i onda siri dalje vidis koliko taj mali zaista ima u nogama i glavi. Nevjerovatan je zaista ove polusezone. :thumbup: Dupovac dosta smireniji ovih zadnjih 4-5 utakmica, vraca se polahko staroj formi :thumbup:
omega369

#6091 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Iako uz veliku dozu nervoze nastojao sam da utakmicu odgledam 'mirno' :D ne bih se slozio da je rezultat daleko od prikazanog na terenu. Naprotiv, mislim da je zrinjski svih 90 min bio gotovo pa bezopasan. duge lopte, traljavi napadi, pokusaji pasova...sve je to 90% osujeceno vec u samom startu. stativa je vise sut iz ocaja, jer stvarno nigdje nisu mogli proci, nego plod necega.. izuzev 2-3 ispadanja mislim da smo utakmicu potpuno kontrolisali, igrali tacno onako kako je trebalo da se odigra. a da smo bilo jos samo malo prisebniji, zrikavci su tricu trebali fasovati jos u prvom :wink:
malo pred kraj su nas stisli, sto je bilo za ocekivati, pogotovo kad je onaj basara usao ali uz onu igru nisam se sekunde plasio da cemo kiksati. jos kad bibi zabi drugi ja sa rajom odmah krenuo na slavlje. dok smo se spremali pade i treci, cirkus :lol: :lol:

odavno nisam odgledao ZRELIJU utakmicu naseg tima. sve pohvale za pripremu i kontrolu utakmice. ova tekma je jedno 8x bolja od one pripremne kad smo ih drmnuli sa 2:0 a tada smo fol napadali...neuporedivo

sa ovakvom igrom i pristupom mislim da cemo abd celiku naplatiti sve i to sa kamatom :wink:
Logovan

#6092 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Joj što je nešto lijep dan... :D :izet:
leo karan wrote:Sve se moze kad se hoce :P

mada jos ne mogu da dokucim, zasto klosari nisu htjeli da igraju za Jarnija?
meni prica o bojkotu nije realna iz razloga sto su to sve mahom novi igraci i nemaju bas timski duh da bi sad bojkotovali i bili slozni tako.
Neces ti kao igrac doci u novi klub i odmah strajkovati, nema smisla.
Bojkot prave igraci koji su dugo dugo u klubu pa im dodje novi trener koji im se ne svidja.

U svakom slucaju, Jarni se nije snasao, Njegova trenerska karijera je zapecacena.

Igraci sad nek se potuku s Čelikom, da im vrate za one batine.
Ma kakav bojkot, nije do toga.
Jarni jednostavno nije znao voditi ekipu. Nije znao psihićki pripremiti igrače, nije znao taktiku, nije znao postaviti formaciju, nije znao kada i kako rotirati igrače, nije znao kada i koje igrače treba uvoditi kao zamjenu, itd. Izgubio se dosta, zašto ne znam jer nije bilo nekog razloga. Otkako je otišao ekipa je zabila 6 golova i to 3 u gostima kod jake ekipe, što znači da je gušio igrače svojim budalaštinama.
todd_smith

#6093 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Takodjer sto se utakmice tice ja ne vjerujem da ce nam Jajalo nedostajati toliko. Gledaj reakcije kod onog gola njihovog. Nije ni pokusao da je blokira :-) Samo da je nogu postavio, lopta ide van 16. Naci solidnog veznog i bice sve isto u veznom redu sa Gojkom tu jos.
Pitarrr82

#6094 Re: Utakmice.

Post by Pitarrr82 »

Klonirati Gojka barem 4, 5 puta :mrgreen:
omega369

#6095 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

todd_smith wrote:Takodjer sto se utakmice tice ja ne vjerujem da ce nam Jajalo nedostajati toliko. Gledaj reakcije kod onog gola njihovog. Nije ni pokusao da je blokira :-) Samo da je nogu postavio, lopta ide van 16. Naci solidnog veznog i bice sve isto u veznom redu sa Gojkom tu jos.
ali je u sljedecoj situaciji tijelom blokirao cist gol :wink:
Dr. Kuca

#6096 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Gdje su bili bolan bili bezopasni napadi? Sreca pa ne znaju. Moramo popravit taj segment kad se branimo, sredina i odbrana, djeluje konfuzno na momente. Da su izjednacili na 1:1 svasta bi bilo do kraja, medjutim bravura vusljanina, strasni centarsut Stojceva, Bilbija iz drugog puta rjesava tekmu. Onaj Simeunovic bi bio rjesenje za nasu desnu stranu. :thumbup: Bilbija puno bolji u ovoj formaciji. Moram jos jednom pogledat utakmicu. Imal gdje statistika, suteva, posjed?
Logovan

#6097 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Pitarrr82 wrote:Klonirati Gojka barem 4, 5 puta :mrgreen:
I Tatomirovića isto toliko puta. :D
todd_smith

#6098 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

omega369 wrote:
todd_smith wrote:Takodjer sto se utakmice tice ja ne vjerujem da ce nam Jajalo nedostajati toliko. Gledaj reakcije kod onog gola njihovog. Nije ni pokusao da je blokira :-) Samo da je nogu postavio, lopta ide van 16. Naci solidnog veznog i bice sve isto u veznom redu sa Gojkom tu jos.
ali je u sljedecoj situaciji tijelom blokirao cist gol :wink:
Nije blokirao koliko ga je onaj u glavu pogodio :mrgreen:
Pitarrr82

#6099 Re: Utakmice.

Post by Pitarrr82 »

Meni se ucinilo kao da je Dejo nesto odbranio ili slicno pa se odbila od njegovu ruku Jajalu u lice...
todd_smith

#6100 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Ja nisam odusevljen njegovim partijama. Za igraca njegovog kalibra trebali bi pamtiti vise nego 3 poteza u 10 utakmica. (Gol na Grbavici, asistencije protiv Obarske i Zvijezde.)
Post Reply